Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Sevin sevin az kaldı inşallah mezun edeceğiz seni :nazar::KK68::KK68:
Tahminimce reglim bi başlasa bitince 57 yi görürüm.Ama artık çevremdekiler baya fark ediyor.Bu da baya mutlu ediyor beni.Hatta yazın giydiğim pantolonlar asiri bol oluyor üstüme.

İyi akşamlar
Menüm
10.00. 1 elma
13.00. 1 tabak mercimek çorbası, çeyreğin çeyreği ekmek( yani bi iki lokma kadar.)
18.00. 1 tabak kabaklı karnabahar yemeği
20.00. 2 çatal yaş pasta, 3 bardak çay

3 litre su, 1 saat yürüyüş
Bugun kızımın 1. Yaş günüydü.. pastadan yemiş olmak için 2 çatal aldım..
Yaa cok guzel.Nice mutlu saglikli yaşlara canım.

Bugunku menum,
Sabah 9.30
2 yumurtadan omlet, 1 dilim kepekli ekmek, 2 kk peynir
Öğle 13.30
1 kivi, yarim muz, yarim nar, 10 tane fındık
Ikındı 15.30
2 mücver
Akşam 18.30
1 dilim lazanya, 1 kase salata, 2 mücver
Su1.5lt
Spor yok

Sadece yediklerine dikkat et canım ya da kısa süreli yürüyüşler yap. Eliptik yapma sakın çünkü onda bütün yük dizlerde. Dışarıda yürüyebiliyorsan kendini yormadan 30-35 dk yürümeye çalış ama her gün değil. Doktorunun sözlerini de dinle lütfen çünkü şu hayattaki en önemli şey sağlık. Geçmiş olsun yeniden :KK36: Leslie daha çok kardiyo oluyor eğer ritim bozukluğu varsa sorun olabilir senin için. Günlük hayatının hareketlendirmek sanırım spor kadar etkili olur :KK39:
havalar düzelse yürüyüş yapıcam İnşallah

LAydLiNe LAydLiNe benim menü berbat yazılacak hali yok yarından itibaren yazarım olur mu
Keşke yazsaydın. Hatalarınla yüzleşmiş olurdun. Çünkü menüyü yazmadıkça düzeltemiyorsun. Kendimden biliyorum :KK39:
Bugunku menum
Sabah sat 7
2 haslanmis yumurta

Oglen sat 1
4 kasik mercimek corbasi
1 kepce bezelye yemegi
4 kasik eriste

Sat 5
Anali kizli
Bulgurdan yapilmiş
Kofte
1 kese

Sat 7
Bol salata
Su 2.5

6928 adim
350 merdiven
LAydLiNe LAydLiNe
Erişte haricinde çok güzel bir menü. Suyun güzel. Yürüyüşün artmaya başladı o da güzel. Bu hafta eğer güzel bir kilo verirsen listedesin inşallah. Daha sık gelmeye çalış olur mu?
Bugunku menum,
Sabah 9.30
2 yumurtadan omlet, 1 dilim kepekli ekmek, 2 kk peynir
Öğle 13.30
1 kivi, yarim muz, yarim nar, 10 tane fındık
Ikındı 15.30
2 mücver
Akşam 18.30
1 dilim lazanya, 1 kase salata, 2 mücver
Su1.5lt
Spor yok
Biraz farklı bir menü olmuş bugün. Günlük 3 porsiyon meyve fazla olmuş sanki emin olamadım. Mücver normal yapıldıysa çok olmuş. Lazanya olmamış. Su çok az olmuş maalesef. :KK39:
Günaydın dünkü menümü yazayım
7.30 1 yumurta
1 simitin 4 de 3 ü
acılı sos. 4 zeytin

şekersiz nescafe 12.30

öğle yok bol çay. 3 hurma

19.00 1 çupra balık
bol salata

2 lt su

Günaydın canım. Biraz az görünüyor göze ama gayet sağlıklı bir menü olmuş. Spor yok galiba?

kendimi olduğum yerden kaldıramıyorum artık.çok şiştim hareket kabiliyetim azaldı resmen.bir yerden bir yere dönemiyorum.dizlerim ağrıyo.gidişat iyi deil

O zaman biran önce kendini toparlaman lazım. Sağlık çok ama çok önemli biliyorsun :KK200: Lütfen yerken iki kez düşün :KK36:

havalar düzelse yürüyüş yapıcam İnşallah

Havaların düzelmesini bekleme bence. Güzelce giyin 10 dk olsa bile çık. Biz öğle arası iş yerindeki arkadaşla hava iyi de olsa kötü de az yada çok fark etmiyor. Yürüyoruz. Sende dene bence.

dünkü menüm
sabah(7:45) 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı
1br su
biraz peynir
1 yumurta
çay
3 zeytin
Öğlen(12:00)
8-10 kaşık pırasa
1 bardak yoğurt
1 dilim ekmek
1 köfte
Ara(14:00)
1 şekersiz Türk Kahvesi birkaç badem

2.ara(5:30)
1 avuç leblebş

Akşam(19:00)
8 kaşık pırasa
1 karnabahar köftesi
1 bardak kefir
1 dilim ekmek

Ara21:30
1 bardak çay

O zaman biran önce kendini toparlaman lazım. Sağlık çok ama çok önemli biliyorsun :KK200: Lütfen yerken iki kez düşün :KK36:

haklısın düşünmediğim için bu hale geldim zaten.birde nasıl olsa diyete başlıcam diye hominide gırtlak yedim bır ara.hep kilo fazlam olmuştur ama hayatımın hiçbir döneminde böyle olmadım.kendimi kıyıya vurmuş balina gibi hissediyorum bazen.hele yere falan oturunca kalkmam resmen merasım oluyo.bazen eşimden bile utanıyorum.
Havaların düzelmesini bekleme bence. Güzelce giyin 10 dk olsa bile çık. Biz öğle arası iş yerindeki arkadaşla hava iyi de olsa kötü de az yada çok fark etmiyor. Yürüyoruz. Sende dene bence.

haklısın şartları zorlucam.yarım saat bile olsa yürümeye çalışıcam

Günaydın kızlaaaaar :)

Bugünümün merakının cevabını sizlerle de paylaşayım :)

Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Canan Doğan kuru fasulye kilo verdirir mi, kuru fasulyenin kilo verme üzerinde etkileri nelerdir? Sorusunu şöyle cevaplıyor; 100 gr. yani 5-6 yemek kaşığı kuru fasulye 350 kaloridir. Kuru fasulye baklagillerden bir gıdadır, kişiyi tok tutar, acıkmayı önler. Kalorisi çok yüksek olmadığından diyet listeleri ve kilo koruma diyetleri için ideal besinlerdendir. 5-6 yemek kaşığı kuru fasulye diyet posası yani lif oranı en yüksek besinlerdendir. Lifli gıdalar tüketmek dışkılamayı artırarak bağırsakta oluşan kalıntıların hızla dışarı atılmasını sağlar. Dışkılamayı artırması sayesinde kabızlık ve divertiküler hastalıkları önler. 4 yemek kaşığı kuru fasulye protein açısından 1 köfte kadar ete eşdeğer protein vardır. Et, et ürünlerinin tüketilmediği günlerde kuru fasulye et yerine tüketilebilir. Kuru fasulye içerdiği besin öğeleri, yüksek lif oranı nedeniyle haftada en az 2-3 kez mutlaka sofralarda yer almalıdır.

Günaydın kızlaaaaar :)

Bugünümün merakının cevabını sizlerle de paylaşayım :)

Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Canan Doğan kuru fasulye kilo verdirir mi, kuru fasulyenin kilo verme üzerinde etkileri nelerdir? Sorusunu şöyle cevaplıyor; 100 gr. yani 5-6 yemek kaşığı kuru fasulye 350 kaloridir. Kuru fasulye baklagillerden bir gıdadır, kişiyi tok tutar, acıkmayı önler. Kalorisi çok yüksek olmadığından diyet listeleri ve kilo koruma diyetleri için ideal besinlerdendir. 5-6 yemek kaşığı kuru fasulye diyet posası yani lif oranı en yüksek besinlerdendir. Lifli gıdalar tüketmek dışkılamayı artırarak bağırsakta oluşan kalıntıların hızla dışarı atılmasını sağlar. Dışkılamayı artırması sayesinde kabızlık ve divertiküler hastalıkları önler. 4 yemek kaşığı kuru fasulye protein açısından 1 köfte kadar ete eşdeğer protein vardır. Et, et ürünlerinin tüketilmediği günlerde kuru fasulye et yerine tüketilebilir. Kuru fasulye içerdiği besin öğeleri, yüksek lif oranı nedeniyle haftada en az 2-3 kez mutlaka sofralarda yer almalıdır.

Güzel bir bilgilendirme olmuş canım. Ama yedikten sonra bir süre tartı ağır gösteriyor maalesef :KK70::KK70: O yüzden perşembe hariç istediğiniz zaman tüketebilirsiniz :KK39:

Güzel bir bilgilendirme olmuş canım. Ama yedikten sonra bir süre tartı ağır gösteriyor maalesef :KK70::KK70: O yüzden perşembe hariç istediğiniz zaman tüketebilirsiniz :KK39:
Yaaaa hiç fasülye sevmediğimden takip etmedim zaten çok nadir yiyorum 🤣
Bugğn yapsam mı demiştim ama vazgeçtim.

15 i sonrası aylık liste hazırladım yemek için.
Ayda 2 kere kurufasulye var menümde eğer listeye uyumlu kalabilirsem her şey gğzel olacak ama annem ya da kv yine dolmaları sarmaları hamurları dizelerse aralarda menülerde sapmalar olabilir :))

Bezelye nasıl o da fazla gösteriyor mu tartıda? LAydLiNe LAydLiNe

Back
X