Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Kizlar ya sayfalara yetişemedim.Bugun Sabah kızkardeşimin kontrolü vardı.Bende onunla gittim.2.kiz yegen geliyooo.Ilk defa uzun zaman sonra çocuklar olmadan beraber yemek yedik ve kahve içtik.Cok ıyi geldi bana bu.Ama biraz abarttım sanki.
Yaaa çok sevindim Allahım sağlıkla doğmayı nasip etsin 😍

Bir şey soracağım LAydLiNe LAydLiNe bu takımlar diyet günlükleri bölümüne ayriyeten menü ve spor yazıyorlar niye? Motivasyon amaçlı mi zorunluluk mu? Zaten burada yaziyoruz:KK64:

Takım sayfasında sohbet muhabbet arasında menü takibi kaptanlara ve takip etmek isteyen üyelere zor geliyor diye yapılıyor. Bizim de var öyle bir grubumuz. Ama sayımız daha önce az olduğu için bırakmıştık oraya yazmayı. Şimdi oldukça fazlayız aslında yeniden dönebiliriz oraya. Takibi çok daha kolay oluyor.

Nasıl bir spor olacak ben dğn akşam yattığım yerde bacağımı kaldır indir yaptım hemen tutuldu :KK43:
Yürüyüşte bile tutuluyorum omuzlarım da sorun çıkarıyor kollarımı kaldıramıyorum ne yapsam tutulmam acaba :KK43:(

Canım seninde bir şekilde hareket etmen lazım ama nasıl? Biraz daha anlatsana şu rahatsızlığını neler iyi geliyor neler kötü geliyor?

Kizlar ya sayfalara yetişemedim.Bugun Sabah kızkardeşimin kontrolü vardı.Bende onunla gittim.2.kiz yegen geliyooo.Ilk defa uzun zaman sonra çocuklar olmadan beraber yemek yedik ve kahve içtik.Cok ıyi geldi bana bu.Ama biraz abarttım sanki.

Hayırlı olsun canım ne güzel bir mutluluk ne güzel bir gün olmuş :KK200:

Napalım teyzeleri kızım 2 gün önce sabah ateşle uyamdı 5 te ondan beri gececiyiz yine :KK43:
Yoksa birkaç gündür sabah erkenden uyanıp yazıyordum hatta buraya hiç farketmedin mi kaptanım :KK43:
Akşam 9 10 da uyuyordum ben kıza eşim bakıyordu ben de 6 6 bçk ta uyanıodum ne güzel 🤪🤪
Geçmiş olsun canım, şimdi nasıl

Takım sayfasında sohbet muhabbet arasında menü takibi kaptanlara ve takip etmek isteyen üyelere zor geliyor diye yapılıyor. Bizim de var öyle bir grubumuz. Ama sayımız daha önce az olduğu için bırakmıştık oraya yazmayı. Şimdi oldukça fazlayız aslında yeniden dönebiliriz oraya. Takibi çok daha kolay oluyor.
Ama sohbet muhabbet pek yok burda diğer yerlerdeki gibi bence daha sakin bi grubuz

Canım seninde bir şekilde hareket etmen lazım ama nasıl? Biraz daha anlatsana şu rahatsızlığını neler iyi geliyor neler kötü geliyor?
Dönem dönem değişiyor onlar yani bi standardı yok mesela şu ara yağmur var o en kötü gelen şey ilaçlar da çok fsyda etmiyor bu dönemde. Sabah ayaklarımı yere basamıyorm kalkınca 15 20 adımda biraz rahatlıyor. Kendimi yormadığm halde omuzlarım da sorunlu bu dönemde birine bişey uzatırken bile biranda kolum salıyor kendini canım yanıyor yani tam kaldırmadığım halde takılma oluyor.
El bileklerim yine şiş geriye dönmemeye başladı
Yemek karıştırırken bile zorlanıyorum katıysa.
Yorganımı çekerken çok canım yanıyor istediğim gibi çekemiyorum da.
Dirseklerim sürekli kütlüyor tam açılmıyor yani tüm eklemlerim ağrıyor hareketimi engelliyor yağmjrlardan önce çok daha iyiydim.
Yürümek en hafif spor ama o da tutulmama sebep oldu geçen sefer. Dans ediyordum onu da yapamıyorum bu dönemde.
Soğuk iyi geliyor diyorum bazen açılıyorum ama bazen de üşür de kendimi sıkarsam tutuluyorum.
Sıcak iltihabı artırır sakın sıcak uygulama yapma diyor drlar onu da yapmıyorum.
Hareket ediyorum tutuluyorum etmiyorum tutuluyorum bu dönem çok mevsim benm için yani kısaca.

Bu arada ben size bir itirafta bulunmak istiyorum ki bugün düşününce şoka girdim kendi kendime :olamaz::olamaz:

Cuma akşamı yani 14 şubatta yemeğe dışarı çıktık eşimle birlikte. Ailecek ciğere bayılırız. Yemekte ben biraz kendimi kaybettim, lavaşlar, mezeler, salatalar havada uçuştu tabii. Ertesi sabah yani cumartesi sabahı kahvaltıya dışarı çıktık. Serpme kahvaltı tabii ki. Ne kadar yediğimi ne siz sorun ne ben söyleyeyim, pideler, kaymaklar, ballar derken iki üç öğünlük yedim. Akşam yine dışarıdaydık maalesef bu kez de kola içtim. Pazar akşam fast food yedim yine. Hafta içi bir gün kısır yanına bir bardak kola içtim. Çarşamba akşamı etli ekmek yedim. Dün akşam da iki tane çiğköfte dürüm yedim. Arada zamanını hatırlamıyorum ama geçen cumadan bu güne 2 dilim kek, bir kaç tane fıstık büyüklüğünde çikolata ve yarım pakete yakın nestle damak yedim. Sonra da diyorum ki kendi kendime ben neden kilo veremiyorum. Tabii böyle yersem veremem. Bu sabah 73,5 çıktım ama yarına inşallah eksiye geçeceğim çünkü bugün çok dikkat ettim. Geçen cuma 73 tüm :eek::eek::eek::skandal::skandal::skandal::bicak::bicak:

Her türlü yuh, oha gibi şaşkınlık ifadesine açığım. Cidden hiç farkında değildim. Bu öğle yemekten sonra arkadaşla yürürken aklıma geldi. Yediklerimi saymaya başlayınca şoka girdim. Bundan sonra menü yazmazsam beni topa tutabilirsiniz menü yazmayınca kendimi kaybediyorum resmen :KK53::KK53:
En sevdigim emojiyi kullanabilecegim sonunda :sinirli: :sinirli: 😁
Abla hafta sonu bende buyuk bosluga dustum toparlamaya calisiyorum olan oldu artik onumuze bakacagiz 😥

Onumuzdeki hafta deneyebiliriz istersen ama bizim zaten çok muhabbet olmuyor özellikle haftasonu vs.

Bu arada ben size bir itirafta bulunmak istiyorum ki bugün düşününce şoka girdim kendi kendime :olamaz::olamaz:

Cuma akşamı yani 14 şubatta yemeğe dışarı çıktık eşimle birlikte. Ailecek ciğere bayılırız. Yemekte ben biraz kendimi kaybettim, lavaşlar, mezeler, salatalar havada uçuştu tabii. Ertesi sabah yani cumartesi sabahı kahvaltıya dışarı çıktık. Serpme kahvaltı tabii ki. Ne kadar yediğimi ne siz sorun ne ben söyleyeyim, pideler, kaymaklar, ballar derken iki üç öğünlük yedim. Akşam yine dışarıdaydık maalesef bu kez de kola içtim. Pazar akşam fast food yedim yine. Hafta içi bir gün kısır yanına bir bardak kola içtim. Çarşamba akşamı etli ekmek yedim. Dün akşam da iki tane çiğköfte dürüm yedim. Arada zamanını hatırlamıyorum ama geçen cumadan bu güne 2 dilim kek, bir kaç tane fıstık büyüklüğünde çikolata ve yarım pakete yakın nestle damak yedim. Sonra da diyorum ki kendi kendime ben neden kilo veremiyorum. Tabii böyle yersem veremem. Bu sabah 73,5 çıktım ama yarına inşallah eksiye geçeceğim çünkü bugün çok dikkat ettim. Geçen cuma 73 tüm :eek::eek::eek::skandal::skandal::skandal::bicak::bicak:

Her türlü yuh, oha gibi şaşkınlık ifadesine açığım. Cidden hiç farkında değildim. Bu öğle yemekten sonra arkadaşla yürürken aklıma geldi. Yediklerimi saymaya başlayınca şoka girdim. Bundan sonra menü yazmazsam beni topa tutabilirsiniz menü yazmayınca kendimi kaybediyorum resmen :KK53::KK53:
Ben de okuyunca şoka girdim sen kiii bizim kaptanımız hepimize dikkat edin diyen kaptanımııız nasıl oldu bu :KK57::KK57::KK57:

Günaydınlar herkese.. :KK28: .bugun tartımda güzel bi sonuç gördüm, inşallah bugunde dikkat edersem yarına daha iyi olacak.. bazen perşembeden sonra cuma +100, +200 fazla çıkıyorum ilginç bi şekilde, geçen hafta da öyle olmuştu. Umarım yarın yaşamam aynısını..
İnşallah canm son öğünümğze dikkat edelim ben çorba yiycem gece erken uyumazsak acıkırsam da salata yiycem inşallah :)

Canım hoş geldin öncelikle :KK36: Yarışmadaki takım sayısı oldukça azaldı. Şu an aktif 6 takım var. 3. takımda maalesef bu hafta kapandı. Diskalifiye olan üyeler için geri dönüş çok zor maalesef zaten en başta ret oyu verenlerden biri de benim. Zayıflamak için illaki listeye girmen şart değil. Bizim takımla birlikte sende yarışırsın ama sadece ismin listede olmaz. Takım içi free listemiz var zaten. Seni oraya ekleriz. Tamamdır liste önemli değil benim için zayıflamak yeterli dersen bizimle kalabilirsin. :KK39:
Neden kapandı ben şok.
Takımları kapatmak yerine kaptanları değiştirseler olmuyor mu acaba ?
Bir grupta kaptan tel no vermelerine zorlayjp satış mı yapmış ne ondan kapatmışlar ama kaptan değişse olmaz mıydı ki ?

Kaptanın yaptığı kaçamakları unutturma çabaları vol 1 :olamaz::KK70::KK70::bicak::kk77:

Glisemik İndeks Nedir ? Yiyeceklerde bulunan karbonhidratların kan şekerini yükseltme hızına Glisemik İndeks (GI) denir. Referans besin olarak glikoz kabul edilir (GI’sı 100’dür) ve besinlerdeki 50 gram karbonhidrata göre ölçülür. Örneğin 360 gram elmadan (4 orta boy) 50 gram karbonhidrat alırken 120 gram beyaz ekmekten (4 orta dilim) de 50 gram karbonhidrat alırız.
Glisemik indeks değeri 70 ve daha yukarı olanlar yüksek, 56-69 arasında olanlar orta ve 55’in altında olanlar düşük GI’li besinler olarak kabul edilirler. Düşük glisemik indekse sahip besinler daha uzun süre tok tutar, sağlıklı yaşama uygundur ancak; beyaz peynir, ayçiçek yağı gibi GI’sı 0 olan yiyecekler için de çok sağlıklıdır diyemeyiz.
Glisemik indeks değerleri besinlerin katı veya sıvı olmasına, saklanma sürelerine, olgunluklarına, pişirilme derecelerine, işlemden geçirilme yöntemlerine ve nişastanın yapısına (amiloz/amilopektin oranı), gıdayı alan bireyin kanındaki glikoz düzeyine, insülin direncine ve diğer faktörlere göre kişiden kişiye hatta aynı kişi için günden güne dahi değişebilmektedir.
Glisemik İndeks
Kan şekerinin çok hızlı yükselmesine neden olacak şekilde beslenmek (genellikle glisemik indeksi yüksek besinlerle) aşırı insülin salgılanmasına bu da kan şekerinin hızlı bir şekilde düşmesine ve kişinin tokluk hissinin çok kısa sürmesine yol açar. Aynı zamanda pankreasın insülin üretirken yorulmasına ve bir süre sonra da insülin direncine yani vücudun insüline karşı duyarsızlaşmasına neden olabilir. İnsülin tarafından kullanılamayan yüksek şeker oranı bir süre sonra metabolik sendromlara ve tip 2 diyabete neden olur.

Glisemik İndeks
Diyette kompleks karbonhidratların tüketilmesi daha çok tercih edilir. Basit karbonhidratlar hızla emilerek kan şekerini hızlı yükselttikleri için daha yavaş emilen ve kan şekerinde ani yükselişe sebep olmayan kompleks karbonhidratların tüketiminin daha sağlıklı olduğunu söyleyebiliriz. Beyaz şeker, beyaz pirinç ve beyaz ekmek gibi rafine besinler kan şekerini hızlı yükseltirken, tam tahıllar, baklagiller ve yeşil sebzeler gibi lif oranı yüksek besinler, kan şekerinin dengeli kalmasını sağlarlar ve daha uzun süre tokluk hissi verirler.
Bazı besinlerin glisemik indekslerini aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.
BesinlerGlisemik İndeks
Beyaz ekmek (baget)72
Beyaz pirinç98
Bulgur48
Çavdar ekmeği58
Kızartılmış patates75
Süt27
top55
Havuç47
Elma38
Mercimek25
Çikolata44
Dondurma60
Fındık20
Muz51
Üzüm46
Diyette basit karbonhidrat yerine komplekslerin seçilmesi mikrobiyota ve bağırsak sağlığı için de son derece önemlidir. 8 hafta boyunca yapılan araştırmada yüksek doz früktoz verilen ratlarda (deney farelerinde) plazma inflamasyonları artmış ve portal endotoksin düzeyleri artmıştır. Kan şekerinin hızlı bir şekilde yükselip düşmesi ratlarda metabolizma rahatsızlıklarına yol açmıştır.
Glisemik indeks diyeti nedir ?
GI diyeti tip 2 diyabet, polikistik over sendromu ve yüksek kolesterol gibi rahatsızlıklarda insülin düzeyini azaltmak ve daha uzun süre tokluk hissi sağlamak amacıyla uzmanlar kontrolünde uygulanabilecek her diyet gibi kişiye özel diyetlerden biridir. Karbonhidratların en iyisi kan şekerini yavaş ve az yükseltenidir mantığına bağlı olarak öncelikle beslenmede basit yerine kompleks karbonhidratların tercih edilmesidir.
Avrupa’daki en yüksek obezite oranı olan %32’ye ve 7.5 milyon diyabetli bireye sahip Türkiye’de oluşabilecek rahatsızlıkları engellemek, varsa geri dönüşünü sağlamak için yapmamız gereken bazı şeyler var: Günde en az 5 porsiyon meyve ve sebze tüketimi eksik olmamalıdır. Meyve suyu yerine meyvenin kendisi, beyaz pirinç yerine bulgur/karabuğday ve beyaz ekmek yerine tam tahıllı/çavdar ekmeği tercih edilmelidir. Düşük kalorili(!) olduğu düşünülerek tüketilen mısır gevreği/müslinin yerini yulaf ezmesi almalıdır. Diyetin posa içeriğine, işlenmiş gıda tüketimine ve besinlerin içindekiler kısmının okunmasına dikkat edilmelidir.
O zaman mercimek köftesi iyi seçim ?
Canım kızım da çok sevdi geldi gitti attı ağzına haaam diye diye oynaya oynaya 😍

Back
X