Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

İşin ilginç tarafı, eşimde diyet spor yapmadığı halde, benim sayemde 4-5 kilo verdi 3 ayda... akşam yemeği erken yeniyor, haftasonu kızartma sadece çocuklar için yapılıyor, pilav pirinç yerine bulgur, yemeklere salatalara az yağ, ben içerken o da yeşil çay içiyo, ben kalori hesaplarken oda gün içinde yediklerini sayıp benimkini de hesapla diyo, gece yatmadan bişey yiyecek olsa, ben çok sağlıksız, o sen uyuyunca direkt yağa dönüşecek diyorum vazgeçiyo, eskiden akşam çayının yanında mutlaka abur cubur gofret vs.. yerdik, şimdi ben koymuyorum oda yemiyor...v.s..derken benim diyetin ona da yaradı..:KK70:

Çok şanslısın aslında bu konuda. Bazı eşler var ki diyeti sabote ediyor. Siz şu an ailecek sağlıklı beslenmeye başlamışsınız aslında. Maşallah :nazar::nazar:

benim eşim de başladı. akşam 7 den sonra yemeyeceğim kilo vereceğim diyor ama o saate zor yetişiyor haliyle yemek.. neden ben de yediği halde kilo verenlerden olamıyorum acaba :51:

Eşine yaptığın yemekten yemezsen eğer kendine az da olsa kış sebzeleri pişirebilirsen ne harika olur. Patlıcan musakka yağlıysa olmaz tabii ama fırında az yağ ile yaparsan olur. O kadar detaya inmeye de gerek yok aslında sen patatesten, pilavdan ve tatlıdan vazgeçersen olur gibi. Akşamları menünü bekliyorum. :KK39:
tatlıdan vazgeçsem havada karada olurda.. hayat çok tatsız tuzsuz :'
Şahsi fikrim musakka sebze yemeği olduğu için iyi bi seçim..pilavı bulgur yersen ve abartmadan, niye olmasın ki.. patates te kızartma olursa tehlikeli, ama onun haricinde ölçülü yenilebilir diye düşünüyorum. Tabi yanlışım varsa kaptanım düzeltsin..
kızartma komple .çıkmalı zaten hayatımızdan...
Şimdi şöyle bir durum var canım. Normalde her şeyden azar azar yiyeyerek hayatımızı devam ettirebiliriz ama kilo verme aşamasında motivasyonumuzu kaybetmemek adına benim şimdiye kadar ki deneyimlerime dayanarak söylediğim tek bir şey var. Her şeyden yiyerek zayıflamak çok zor. Zayıflanamaz mı? Zayıflanabilir ama süreç uzadığı için bir süre sonra sıkılmalar başlar ve bu kez bırakıldıktan sonra verilen kilolar tekrardan gelir. O nedenle zayıflamaya çalıştığımız süre içerisinde mümkün olduğunca tek lokma dahi kaçırmamak lazım. O zaman her hafta en az 1 kilo mutlaka gidiyor. Tabii yanında biraz da hareket etmek lazım :KK39: Zayıflama işi bittikten sonra ideal kilomuza indiğimiz zaman dilediğimiz yiyecekten dengeli ve sağlıklı bir şekilde abartmayarak yiyebiliriz. Ama bu aşamada yemememiz lazım.
denge en önemli faktör. zayıfladıktan sonra dengesiz yedim diye geri geldi. şimdi de sürecin uzunluğu gözümü korkutuyor. 10 kilo benim için çok büyük ve zor bir hedef... uzman doktora gitmeyi düşünüyorum. operasyon falan mı geçirsem acaba. hiç öyle kilo veren oldu mu kk da? sen epey kaptanlık yaptın bilirsin...

chentiq chentiq bazen sana isminle hitap etmemek için zor tutuyorum kendimi :olamaz::KK48::KK48:
hahah gene kalp kalbe karşı... ben de demin şunu düşünüyordum : "eşine yaptığın yemeği kendin yeme yazmış iyi ki. ya XXX e yaptığın yemeği kendin yeme yazsaydı" ne güzel de -eşin- diye yazmış diyordum :D:D:D:D:D:D

benim eşim de başladı. akşam 7 den sonra yemeyeceğim kilo vereceğim diyor ama o saate zor yetişiyor haliyle yemek.. neden ben de yediği halde kilo verenlerden olamıyorum acaba :KK51:

tatlıdan vazgeçsem havada karada olurda.. hayat çok tatsız tuzsuz :'
kızartma komple .çıkmalı zaten hayatımızdan...
denge en önemli faktör. zayıfladıktan sonra dengesiz yedim diye geri geldi. şimdi de sürecin uzunluğu gözümü korkutuyor. 10 kilo benim için çok büyük ve zor bir hedef... uzman doktora gitmeyi düşünüyorum. operasyon falan mı geçirsem acaba. hiç öyle kilo veren oldu mu kk da? sen epey kaptanlık yaptın bilirsin...

Operasyon derken ne mesela? Ne gerek var ayrıca operasyona? Daha önce yaptın yine yapabilirsin biliyorsun di mi?

Operasyon derken ne mesela? Ne gerek var ayrıca operasyona? Daha önce yaptın yine yapabilirsin biliyorsun di mi?
daha önce göbeğim doğuma gidecekmiş gibi durmuyordu. daha önce daha gençtim. daha önce daha enerjiktim çok hareket ediyordum. daha önce hhiç bu kiloları görmemiştim :hasta:

operasyon, şu yağ çekme, soğuk lipofiz, pasif zayıflama bilmem kıvır zıvır onlar. soğuk lipofiz kulağa iyi geliyor...

Hanimlar formulu buldum sanirim aksam yemegini erken vakitte yiyince daha etkili oluyor gecen hafta kacamaksiz ve bol sporla zar zor kilo verdim(aksam yemegim geçe kaliyordu) simdi patir patir gidiyor yillar sonra 80 li kilolara dusecegim sanirim :halay:
Işte bu bende akşam erken yersem sabah hep eksilerde oluyorum.Daha rahat oluyorum hemde.

Çok şanslısın aslında bu konuda. Bazı eşler var ki diyeti sabote ediyor. Siz şu an ailecek sağlıklı beslenmeye başlamışsınız aslında. Maşallah :nazar::nazar:
Sabote etmeye çalıştığı zamanlar oldu, tabi ben onun oyunlarına gelmedim çoğu zaman..şimdi de bizim evin yakınında Antep lahmacun ve künefe ci açılmışmış...kendi gitmiş yemiş, illa gidelim beraber yiyelim diyor, yok yemicem diyorum, 3 gün sonra bi daha diyo..Ben de 75 kilo hedefime ulaşmadan gitmem bi daha söyleme, yorulma boşuna, sen git ye dedim..:KK47:

daha önce göbeğim doğuma gidecekmiş gibi durmuyordu. daha önce daha gençtim. daha önce daha enerjiktim çok hareket ediyordum. daha önce hhiç bu kiloları görmemiştim :hasta:

operasyon, şu yağ çekme, soğuk lipofiz, pasif zayıflama bilmem kıvır zıvır onlar. soğuk lipofiz kulağa iyi geliyor...

Beslenme alışkanlığını düzeltmediğin sürece nerenden ne aldırırsan aldır bence sonra yine aynı hale dönersin. Bence diyet ve spor tek çözüm.

Canım bilgilerini unuttum, kaç yaşında kaç kilodasın?
Teyzemin kızı mide küçültme ameliyatı oldu, çok riskli olduğu halde...
Önce çok aşırı zayıfladı, derileri sallandı, ama bi kaç yıl sonra verdiği kilonun yarısını aldı..ve fiziken hoş gözükmüyo..kolları bacakları ve göbeğindeki deriler sünmüş gibi duruyo.. sağlıklı diyetle zayıflamak en iyisi bence.

Sabote etmeye çalıştığı zamanlar oldu, tabi ben onun oyunlarına gelmedim çoğu zaman..şimdi de bizim evin yakınında Antep lahmacun ve künefe ci açılmışmış...kendi gitmiş yemiş, illa gidelim beraber yiyelim diyor, yok yemicem diyorum, 3 gün sonra bi daha diyo..Ben de 75 kilo hedefime ulaşmadan gitmem bi daha söyleme, yorulma boşuna, sen git ye dedim..:KK47:

Yerini mi yapıyorsun 75 e ulaşınca yerim diye :KK70: :KK70: :KK70:

Önce çok aşırı zayıfladı, derileri sallandı, ama bi kaç yıl sonra verdiği kilonun yarısını aldı..ve fiziken hoş gözükmüyo..kolları bacakları ve göbeğindeki deriler sünmüş gibi duruyo.. sağlıklı diyetle zayıflamak en iyisi bence.

Ve de bağışık sistemleri çöküyor. sık sık rahatsızlandıklarını biliyorum benim de çevremde var oldukça zor bir süreç.

Ve de bağışık sistemleri çöküyor. sık sık rahatsızlandıklarını biliyorum benim de çevremde var oldukça zor bir süreç.

36 yaş 73 kilo. son 1 senede alınmış 10 kilo.
toz içeceklere de başlayabilirim ama kaptanım kızıyor LAydLiNe LAydLiNe

36 yaş 73 kilo. son 1 senede alınmış 10 kilo.
toz içeceklere de başlayabilirim ama kaptanım kızıyor LAydLiNe LAydLiNe
Bende çok kilolusun da operasyon istiyorsun zannettim.. kilon diyetle çok rahat verilebilecek bi kilo.. sakın operasyon falan düşünme..hiç sağlıklı değil..

Back
X