- 1 Aralık 2019
- 3.200
- 7.329
- 108
- 43
Canım öncelikle bu dönemde direncini düşürmemeli, sağlıklı gıdalar tüketmelisin, meyve portakal mandalina vs ihmal etmemelisin.Çalışmaya devam ettiğin için daha dikkat etmelisin beslenmene..sağlıklı kalman aldığın kilodan çok daha önemli, özellikle şu salgın bitene kadar...Ama diyet adınaHerkese günaydın ve iyi haftalar..Virüs belası yüzünden işler,psikoloji alt üst oldu valla. Yedikçe yedim. Sanırım 58,5 kg ya çıktım. Şimdi artık iş yerinde yemekhane de kapandı;öğle yemekleri ofiste kumanya şeklinde oluyor.İşin kötü yanı hep ekmek arası şeyler veriyorlar;bunun yanında tatlı falan. O nedenle gittikçe kilo aldım 2 haftada. Değişik bir açlık duygusu ve artı olarak şeker isteği var. Yıllık çabam boşa gitti diye düşünüyorum. Her türlü öneriye açığım çünkü nasıl birşey yapsam diye düşünüyorum ama bulamıyorum. Evden mi yemek getirsem, intermittin fisting mi denesem,kahvaltı sonrası öğle yemeğini es mi geçsem... Çalışmak zorunda olduğumuz için işe gelmeye devam ediyoruz; bünyemin bağışıklığı düşsün de istemiyorum. Önerileriniz nedir?
karbonhidratları azaltıp, protein ve vitamin alımını artırabilirsin..Senin yerinde olsam sabah bi haşlanmış yumurta peynir zeytin yiyip işe giderdim, öğlen ekmek arası çıkarsa ekmeğin yarısını yada daha azını bölüp içindekileri yiyebilirsin. İşyerinde yoğurt ayran elma mandalina yoksa yanında götürüp orda yiyebilirsin..akşam geldiğinde çorba, et yada tavuk haşlama, salata gibi şeyler hazırlayabilirsin, hatta çalıştığın için fazla yapıp ertesi gün gelince de yiyebilirsin..Ben eski diyetimde okula giderken yanımda elma götürdüm, diğer öğretmenlerde benden görüp alıştı, 4. Tenefüs elma tenefüsümüzdü, hepimiz çantamızdan çıkarıp elmalarımızı yerdik

Eminim biliyorsundur bunları da bi fikir olsun diye yine de yazdım..