Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Herkese günaydın ve iyi haftalar..Virüs belası yüzünden işler,psikoloji alt üst oldu valla. Yedikçe yedim. Sanırım 58,5 kg ya çıktım. Şimdi artık iş yerinde yemekhane de kapandı;öğle yemekleri ofiste kumanya şeklinde oluyor.İşin kötü yanı hep ekmek arası şeyler veriyorlar;bunun yanında tatlı falan. O nedenle gittikçe kilo aldım 2 haftada. Değişik bir açlık duygusu ve artı olarak şeker isteği var. Yıllık çabam boşa gitti diye düşünüyorum. Her türlü öneriye açığım çünkü nasıl birşey yapsam diye düşünüyorum ama bulamıyorum. Evden mi yemek getirsem, intermittin fisting mi denesem,kahvaltı sonrası öğle yemeğini es mi geçsem... Çalışmak zorunda olduğumuz için işe gelmeye devam ediyoruz; bünyemin bağışıklığı düşsün de istemiyorum. Önerileriniz nedir?
Canım öncelikle bu dönemde direncini düşürmemeli, sağlıklı gıdalar tüketmelisin, meyve portakal mandalina vs ihmal etmemelisin.Çalışmaya devam ettiğin için daha dikkat etmelisin beslenmene..sağlıklı kalman aldığın kilodan çok daha önemli, özellikle şu salgın bitene kadar...Ama diyet adına
karbonhidratları azaltıp, protein ve vitamin alımını artırabilirsin..Senin yerinde olsam sabah bi haşlanmış yumurta peynir zeytin yiyip işe giderdim, öğlen ekmek arası çıkarsa ekmeğin yarısını yada daha azını bölüp içindekileri yiyebilirsin. İşyerinde yoğurt ayran elma mandalina yoksa yanında götürüp orda yiyebilirsin..akşam geldiğinde çorba, et yada tavuk haşlama, salata gibi şeyler hazırlayabilirsin, hatta çalıştığın için fazla yapıp ertesi gün gelince de yiyebilirsin..Ben eski diyetimde okula giderken yanımda elma götürdüm, diğer öğretmenlerde benden görüp alıştı, 4. Tenefüs elma tenefüsümüzdü, hepimiz çantamızdan çıkarıp elmalarımızı yerdik :KK70: ... İşyerinde yeşil çay vs de içebirsin..
Eminim biliyorsundur bunları da bi fikir olsun diye yine de yazdım..

İyi akşamlar kızlar
Sabah 10.30
1 dilim peynir
3 zeytin
Domates/salatalık
2 haşlanmış yumurta
Ara öğün 16.00 ; sütlü filtre kahve
Akşam 17.00;
1 kase kurufasulye
4 kaşık bulgur pilavı
4 adet bulgurlu sarma
2 litre su
40 dakika spor

İyi aksamlar
11.30. Çeyreğin yarısı ekmek, 1 tavada yumurta, 3 kaşık mantar sote, 8 yeşil zeytin, 2 küçük domates, çay.
15.00. Yarım avuç meyve kurusu(kayısı, elma, şeftali)
18.00. 1.5 tabak lahana çorbası, 2 kaşık bulgur pilavı.
Birazdan 3-4 bardak çay içerim

Su : 2.5 yada fazlası içerim yatana kadar.
Spor: 1 saat yürüyüş..

Canım bu iki bağlantıyı tıklayıp, linkteki Ben nerede hata yaptım topiğine ve sağlıklı tarifler topiğine yazman lazım.

Tamam canm ne yazsam acaba tarife bilemedm

Yaaa aslında çok önemli bir şey değildi ama yaşadığım anda çok komik gelmişti bana. Şimdi bence önemini yitirdi ama yine de anlatayım. Hatta anlatacağım çok şey var da aklıma geldikçe anlatırım. Akşam oturuyoruz evde eşimle birlikte. Onun iş yerinde birini Covid 19 şüphesiyle hastaneye karantinaya almışlar. O telefonda o meseleyi konuşurken birden bire öksürmeye başladım. Ama öyle böyle bir öksürük değil. Boğulur tarzda ve nefessiz kalmaya başladım. Boğazımdan aşağıya bir şeylerin indiğini hissediyorum. Astım hastalarının nefes alırken çıkarttığı ses çıkıyor nefes alırken. Nasıl korktum anlatamam. Eşim acile gidelim diyor. Yok diyorum olmaz çünkü bu birden bire çıkmaz. Hasta değilim, ateşim yok. Başka bulgu, semptom yok. Hemen kendimi başka bir odaya kapattım. Maske taktım. Bir yandan da düşünüyorum acaba psikolojik mi diye ama öyle acı veriyor ki öksürmek imkansız diyorum psikolojik olması. Sonra rahatlattım biraz kendimi. 1 saat sonra yavaş yavaş azaldı öksürük. Sonra düşünürken fark ettim ki eşim telefonda konuşurken kahve içiyordum. Sanırım farkında olmadan genzime kahve kaçtı. Nasıl panikledim anlatamam. :olamaz::olamaz:

Sizi bu kadar merakta bıraktığım için üzgünüm :oops::oops:
Ay canım benim.allah korusun ya.dikkat et kendine.hastanede calisiyorsun.

Şu an için en korunaklı yer evimiz. Bunu sakın unutmayın. Ama eve dışarıdan hiç kimsenin gelmemesi ve kimsenin dışarıya çıkmaması lazım :KK39:
Ya evde durulsa ne olacak canım benim.kadinlar çocuklar evde.adamlar ise gidiyor eve getiriyor sonra virusu. Hele bide senin gibi çalışan olunca çok zor

Yaaa aslında çok önemli bir şey değildi ama yaşadığım anda çok komik gelmişti bana. Şimdi bence önemini yitirdi ama yine de anlatayım. Hatta anlatacağım çok şey var da aklıma geldikçe anlatırım. Akşam oturuyoruz evde eşimle birlikte. Onun iş yerinde birini Covid 19 şüphesiyle hastaneye karantinaya almışlar. O telefonda o meseleyi konuşurken birden bire öksürmeye başladım. Ama öyle böyle bir öksürük değil. Boğulur tarzda ve nefessiz kalmaya başladım. Boğazımdan aşağıya bir şeylerin indiğini hissediyorum. Astım hastalarının nefes alırken çıkarttığı ses çıkıyor nefes alırken. Nasıl korktum anlatamam. Eşim acile gidelim diyor. Yok diyorum olmaz çünkü bu birden bire çıkmaz. Hasta değilim, ateşim yok. Başka bulgu, semptom yok. Hemen kendimi başka bir odaya kapattım. Maske taktım. Bir yandan da düşünüyorum acaba psikolojik mi diye ama öyle acı veriyor ki öksürmek imkansız diyorum psikolojik olması. Sonra rahatlattım biraz kendimi. 1 saat sonra yavaş yavaş azaldı öksürük. Sonra düşünürken fark ettim ki eşim telefonda konuşurken kahve içiyordum. Sanırım farkında olmadan genzime kahve kaçtı. Nasıl panikledim anlatamam. :olamaz::olamaz:

Sizi bu kadar merakta bıraktığım için üzgünüm :oops::oops:
Allah korusun herkesi. Benzer bi durumu ben de yaşam çok etkşlendik çok...

12:30 yumurta salatası 1 tost ekmeği 3 zeytin bal
Türk kahvesi
Ev yapımı limonata 5 badem 5 fındık
19:30
Pırasa yoğurt
Şimdi de çayımı içiyorum su 2 litre

Spor 1 buçuk saat pilates

İyi akşamlar kızlar
Sabah 10.30
1 dilim peynir
3 zeytin
Domates/salatalık
2 haşlanmış yumurta
Ara öğün 16.00 ; sütlü filtre kahve
Akşam 17.00;
1 kase kurufasulye
4 kaşık bulgur pilavı
4 adet bulgurlu sarma
2 litre su
40 dakika spor

Çok güzel bir menü olmuş :KK9::KK9::nazar:

İyi aksamlar
11.30. Çeyreğin yarısı ekmek, 1 tavada yumurta, 3 kaşık mantar sote, 8 yeşil zeytin, 2 küçük domates, çay.
15.00. Yarım avuç meyve kurusu(kayısı, elma, şeftali)
18.00. 1.5 tabak lahana çorbası, 2 kaşık bulgur pilavı.
Birazdan 3-4 bardak çay içerim

Su : 2.5 yada fazlası içerim yatana kadar.
Spor: 1 saat yürüyüş..

Maşallah gayet güzel bir menü :KK9::KK9: :nazar:

Teşekkür ederim canım. Beni korkutan asıl bu meseleydi zaten. Çünkü hastaneye normal insan gelmiyor, gelenler zaten hasta. Eeee bulaşıcılığı bu kadar yüksek bir hastalık olunca ister istemez panikledim. Çok dikkat ediyorum ama yine de insanın içinde bir acaba mı var. Sonuçta eve gidiyorum, evde çocuklar var. Zaten tek derdimiz onlar :KK200:

Ya evde durulsa ne olacak canım benim.kadinlar çocuklar evde.adamlar ise gidiyor eve getiriyor sonra virusu. Hele bide senin gibi çalışan olunca çok zor

Olsun ama dışarı tek çıkan dikkatli olursa yine korunmuş olursunuz. Millet keyfi geziyor, misafirliğe gidiyor. Güya dışarı çıkmıyoruz deyip, apartmanda gün yapan insanlar var. İzolasyon ne demek tam farkında olmayan bir sürü insan var. Allah bilir bu kelimeyi ilk kez duyan ne kadar insan vardır. Bu kez hastalık değil de resmen cahillik öldürüyor maalesef.

12:30 yumurta salatası 1 tost ekmeği 3 zeytin bal
Türk kahvesi
Ev yapımı limonata 5 badem 5 fındık
19:30
Pırasa yoğurt
Şimdi de çayımı içiyorum su 2 litre

Spor 1 buçuk saat pilates

Bugün menüler bir harika maşallah. Sporlarda öyle :KK9::KK9::nazar:

Nasılsın canım düzeldiniz mi biraz? Çocuklar nasıl?
Teşekkür ederim canım daha iyiyiz şükür benim boğaz ağrım kaldı sadece oğlumun da biraz burun akıntısı. Şükür buna da. Sen nasılsın? Allah kolaylık versin iş yerinde. Hemşire arkadaşım hastane ortamında baya paniklemiş 1 yaşında bebeği vardı ücretsiz izne ayrılmış şimdi daha iyiyim diyor. Stresli ortamlar hele ki şu anlarda

Teşekkür ederim canım daha iyiyiz şükür benim boğaz ağrım kaldı sadece oğlumun da biraz burun akıntısı. Şükür buna da. Sen nasılsın? Allah kolaylık versin iş yerinde. Hemşire arkadaşım hastane ortamında baya paniklemiş 1 yaşında bebeği vardı ücretsiz izne ayrılmış şimdi daha iyiyim diyor. Stresli ortamlar hele ki şu anlarda

Bize izin yasak şu an canım maalesef. Hatta 3 ay boyunca kamu ya da özel fark etmiyor istifamız bile yasak. Paniklemeyen kalmadı sanırım çünkü insanlar işin ciddiyetini hala anlamış değiller. Zaten korkumuz hiçbir zaman kendimiz adına olmadı. Bulaştığı zaman hastalığı evlere taşımak düşüncesi panikletti herkesi. İnan bana bekar olsam ve kendi başıma yaşasam bu kadar paniklemezdim. Çocuklar 15-16 gündür evden çıkmadı. En son okullar tatil olmadan bir gün önce çıkmışlardı okula gitmek için. Eve gittiğimde kapıdan girince çocuklarıma bile sarılamamak çok kötü bir duygu. Hasta müracaatları durdurulunca rahatladım biraz çünkü mesai bitene kadar odamdayım ve kimseyle görüşmemeye çalışıyorum. Servislerde ve Acilde çalışan insanların allah yardımcıları olsun inşallah çünkü şu an hastalarla birebir onlar muhatap oluyor ve gelen hastaların potansiyelleri çok yüksek. Evlerine gidemeyen çalışanlar var. Herkes alt üst olmuş durumda. İnşallah ülkece kurtuluruz bu durumdan biran önce. :dua::dua::dua:

Son düzenleme:
Back
X