Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Selamlar birlikte spor yapalım dedik
İlk önce ortamı hazırlayalım arkadaşlar ben salonda yapıyorum ve kendimi güzel hissettiğim kıyafetlerimi giyiniyorum arkadaşlar
Önce 20 -25 dakika dans ediyoruz
İsterseniz roman oynayın isterseniz benim gibi zumba yapın hafif lesli tipi hareketlerde.yapabilirsiniz

1 hareket mekik pozisyonu bacaklar bükülü kalça yukarda nefes al kalça yerde nefes ver(kalçayı sikmamiz çok önemli)
12x3 set
2 hareket yine mekik pozisyonu ellerimizle yanlara hareket ederek topuklarimizin yanına degiyoruz
( Bu harekette önemli olan başımızı kasmiyoruz yerde değil başımız )
24 x3 set
3. Hareket
Mekik pozisyonundayız bu sefer kollarımız üzerine dogruluyoruz ve bacaklarimizla makas hareketi yapıyoruz (bacaklar gergin ve yere degdirmeden yapıyoruz)
24 x3 set
4. Hareket
Yana yatalım ve sağ bacağı yukarı kaldırıp indirelim aynı hareketi sola doğru yapalım
12x 3 set
5. hareket çok beklediğimiz squat hareketi
12x 3 set açık bacak 2 seti 1 seti kapalı olacak ve
Her hareketi dinlenerek yapıyoruz 15 saniye kadar ara vermemiz.onemli ve hareketleri hızlı yapmayalım

6. Hareket
Plank 3 set durabildigin kadar bekliyoruz 15 saniye dinleniyorum yine durabildigimiz.kadar bu önemli çünkü vücudu çok güzel çalıştırıyor
Bu yarın ki hareketlerimiz
Pazartesi yenilenecektir hareketlerimiz

Bişey sorcam diyetteyken dondurma yenilirmi?
100 Gr dondururma 200 kalori diye hatırlıyorum..yani 4 elmaya eşdeğer, yada yarımdan biraz az ekmeğe..ya da 8 kaşık bulgur pilavına, ya da 4-5 sıkım Antep köfteye, yada...yada... :KK70:
Yani dondurma yediğin günki diğer yediklerini hafif tutup dengelersen, neden olmasın..

Ben de yazayım bakalım menümü :KK70::KK70:

Kahvaltı (12:00)
1 tane haşlanmış yumurta
Minik bir parça tam buğday ekmeği

Ara (14:00)
Yarım elma

Akşam (15:30)

2 kepçe mercimek çorbası
2 dilim tam buğday ekmeği
7-8 kaşık salata

Spor şimdilik yok. Suyu sayamadım ama yatana kadar 2 yi kesin geçerim. Yarından itibaren saymaya başlarım suyumu.
İlk günden kaytarmak yok :KK20: ,
suyu2.5 a tamamlayalım lütfen..

Ama menün süpeeeer👍

Menümü de yazayım değişik oldu biraz :confused:

Kahvaltı saat 10 da
8-10 çatal patates kızartması :dondurma: (yaptım valla)
Çay
Domates salatalık
Taze soğan taze nane
2 dilim ekmek

Saat 13.30 da 2 çilek

Saat 18.00 de

Mercimek köftesi (Çok yedim saymadım)
Marul
1 bardak ayran

Akşama da sütlü kahve içerim ya da bitki çayı

Şu 1.5 litre anca
Valla canım, 2 ana öğün yapmışsın iyi hoş ta ikisi de bayaa kalorili...neyse afiyet olsun, bugun ödül günün olsun..

Anlıyorum canım, tedbirli olmak lazım tabi, biraz sıkıcı olabilir ama mecburen idare edeceksiniz..zaten belki de karantinada olmasanız bile sen salgın var diye dışarı çıkmasın bu ortamda... inşallah bişey çıkmaz canım merak etme..
Kusura bakma, sana sorduktan sonra kızımı uyutmaya gittim, sonrada internet paketim bitti..gece dönemedim tekrar sana..mesajlar bugun okadar çoktu ki senin cevabını da önce görmedim, geçmişten buldum şimdi..
Olsun canım ne olacak benim de yazamadığım mesajlar var çocuklarla mümkün olmuyor bazen. Ben zaten bir aydır dışarı hiç çıkmadım ama şimdi istesek de çıkamıyoruz bunalsak da. Sağlık olsun haftaya perşembe bitiyor

Olsun canım ne olacak benim de yazamadığım mesajlar var çocuklarla mümkün olmuyor bazen. Ben zaten bir aydır dışarı hiç çıkmadım ama şimdi istesek de çıkamıyoruz bunalsak da. Sağlık olsun haftaya perşembe bitiyor
Biter, biter.. sayılı gün çabuk geçer.. bizde hep evdeyiz.. karantinada olmaktan farkımız yok yani..

İyi aksamlar hanimlarr
kahvalti(12.00)
2 h yumurta
4 cekirdekli yesil zeytin 2 siyah zeytin
Peynir cok fazla yemedim
2 kucuk kare dilim tahin helvasi
4 tam ceviz 6 7 tane yer fistigi fincani dolduracak kadar kuruyemis yiyorum yani
Sade kahve
aksam(19.30)
2 kase brokoli corbasi
1 kucuk firinda yapilmis 😁 karniyarik tadi cook guzel oluyor diyeti surdurmekte cok onemli kizartmaya gerek yok bence(eskiden bizde kizartiyorduk)
2 yemek kasigi pirinç pilavi
1 bardak ayran

2.5 lt su
Yarim saat sonra berceste_ berceste_ yazdigi sporu yapacagim ♥️♥️

Benim menümü de atayım

12.00.
1 ıspanaklı gözleme ( 100 Gr hazır yufka ile yaptım), 2 yeşil zeytin, 1 ceviz, çay

15.00
1 kase komposto

18.30
1 tabak sebze yemeği, yarım kase mercimek çorbası

2.5 litre su, 1 saat yürüyüş..

Ohhhh afiyet olsunn gözleme, komposto süper ama zaten sporla yakmışsın hepsini hevesim kursağımda kaldı bak şimdi :KK70::KK70:

İyi aksamlar hanimlarr
kahvalti(12.00)
2 h yumurta
4 cekirdekli yesil zeytin 2 siyah zeytin
Peynir cok fazla yemedim
2 kucuk kare dilim tahin helvasi
4 tam ceviz 6 7 tane yer fistigi fincani dolduracak kadar kuruyemis yiyorum yani
Sade kahve
aksam(19.30)
2 kase brokoli corbasi
1 kucuk firinda yapilmis 😁 karniyarik tadi cook guzel oluyor diyeti surdurmekte cok onemli kizartmaya gerek yok bence(eskiden bizde kizartiyorduk)
2 yemek kasigi pirinç pilavi
1 bardak ayran

2.5 lt su
Yarim saat sonra berceste_ berceste_ yazdigi sporu yapacagim ♥♥

Ceviz ve yer fıstığı aynı öğünde fazla olmuş canım. Bir daha kine ayrı ayrı tercih et. Onların haricinde güzel bir menü. Ama artık yavaş yavaş pilavdan vazgeçmen lazım. Aklının bir köşesinde olsun :KK39:

Back
X