1300 Tl Maaş İle Küçük Şehirde Geçinilir Mi ??

Eclipsse_

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2015
309
58
33
Allah kısmet ederse eylülde düğünüm var nişanlımın işi kadrolu bir iş maaşı 1300 tl şu an için ocak da zam olacakmış yaklaşık 150 tl kadar Ben mezun oldum iş arıyorum bulabilsem hemen gireceğim zaten ama birsüre bulamayacağımı düşünerek kendime göre az çok hesap yapıyorum Evimiz şimdilik kira olacak
Burada kiralar 400 500 arası Byük şehirlere göre kira fiyatı çok çok daha uygun ( 400 tl lik ev tutacağız inşallah bulduk gibi )
Evlenirkende çok borcumuz olmayacak ufak tefek borçlar olacak Kıyada köşede benimde birikmişim var nişanlımında Durumumuzu düzeltip ev almayı planlıyoruz ama bunun için benim işe girmem lazım
Bunlar sonra ki aşamalar çok çok sonraki Şu an ki duruma göre sizce bu para bizi geçindirir mi
Yoksa çok mu zorluk çekeriz nasıl olur bilemedim :KK43: :KK43:
Hesaplıyorum hesaplıyorum ama bazen hesapladınla kalmıyor herşey.
Çok lükse suna buna düşkün insanlar değiliz marka su bu vs takıntılarda yok evin genel ihtiyaçları elektirk su fatura dogal gaz derken sizce nasıl olur Bu miktarla geçinebilen var mı kirada
Sizin eşlerınız ne kadar maaş alıyor :KK43:
Tutacağımız eve kışın en fazla 150 tl dogal gaz parası geliyormuş onuda mecbur öyle denk getirmek zorunda kaldık burda siteler var öyle yerlere baktık
olmadı kışın hep evde kalmayız dedik ama bilmiyorum hakkatten zor olcak :KK43:

Son düzenleme:
Size kiradan arta kalan 800 tl olucak.. Kışın en kötü toplam 200-250 tl de fatura ödeyeceksiniz.. 300 tl de mutfak olsun... Size 200-250 arası da harçlık kalır... Bu da en düşük hesapladım yani herşeyş... Baya zor geçinirsiniz siz iş bulana kadar...

Size kiradan arta kalan 800 tl olucak.. Kışın en kötü toplam 200-250 tl de fatura ödeyeceksiniz.. Baya zor geçinirsiniz siz iş bulana kadar...
kış için burada ısı yalıtımlı genelde evler olmadı az yakarız yada kaynanamlarda kalırız die düşündük o kadar yakıt vermektense hiç değilse 100 tl 150 tl verirz die ama bilmiyorum
gerçektende zor olacak ben iş bulana kadar :KK43:

Kışın toplam ödediğimiz fatura 700'ü geçiyor kimi zaman.
Üstelik akşamdan akşama evde oluyoruz.
Bence çok zor geçinmeniz. Üstelik kirada olacaksınız.

Kışın toplam ödediğimiz fatura 700'ü geçiyor kimi zaman.
Üstelik akşamdan akşama evde oluyoruz.
Bence çok zor geçinmeniz. Üstelik kirada olacaksınız.
kış için olmadı evi kapatıp benim ailemde onun ailesinde kalacağız ara ara evde kalacağız ama bilmem nasıl olur

Ayıptır sorması neresi o küçük şehir. Aslında küçük Şehirlerde büyük şehirlere oranla bazı şeylerin de pahalı olduğunu düşünüyorum. Biz burda giyim yiyecek gibi şeylere daha ucuz ulaşabiliyoruz. Ama ben o para ile geçinenileceğinizi söylüyorum. Ki beni geç koca hökömet öyle diyor asgari Ücret denen Utanç var Türkiye'de. Bi süre düğünde takılan larda olacak sonuçta o sizi bayağı götürür sonrada sen çalışırsın.

çok zor ya geçinmeniz hatta o maaşa aileler kız bile vermez sizinkiler iyi sorun çıkarmamış yani köy olsa ne bilim pnacar patates falan ordan gelse yani aileler yardım etmeden geçinemezsiniz çok zor

Keşke önce sen işe girseydin de sonra evlilik olayına adım atsaydınız. Kışın onun ya da benim ailemin evinde kalacağız yazmışsın ama yeni evli olacaksınız ne bilim ben ilk başlarda hep baş başa falan olmak isterdim eşimle. Bu günleriniz bir daha gelmeyecek çünkü, en iyi şekilde değerlendirmeniz lazım.

1300 tl'yle geçinmek sizi çok zorlar gibi geliyor, kira olmasa neyse ama kirayı da dahil edince pek bir şey kalmıyor elinizde. Umarım en kısa zamanda sizde iş bulursunuz da sadece birkaç ay böyle devam etmek zorunda kalırsınız.

düğün tarihimiz hazırlıklar herşey tamamlandı öyle erteleme gibi bi durumda olamaz :KK43:
Canim sen is bulana kadar baya zorlanirsiniz
Insallah bir an once ise girersin evliligin ilk zamanlari hic hesapta olmayan masraflar cikabiliyor saga sola cok gidiliyor disarida yemekler yeniliyor vs

Evde kira oldugu icin gecinmek zor diye dusunuyorum.
Kredi kartlarina yuklenip gecinemiyoruz diye ust uste borc eklemeyin. Siz ise girdiginizde biraz rahatlarsiniz ancak.

Geçinirsiniz, ama sizin için biraz zor olacak gibi. Kendinizden bir çok fedakarlık vererek geçinirsiniz.. Bence hemen de çocuk düşünmeyin. Az çok kıyıya köşeye birşeyler atarsınız.. Bu arada da evleneceğiniz kişi, nişanlınız ne iş yapıyor? Kadrolu demişsiniz de, sanırım kurumsal bir firma. Daha iyi maaşlı bir işe geçme şansı var mı? Ne mezunu?

Babanız kaç lira alıyor

Kaç kişi yaşıyorsunuz

aynı soru eşinizin ailesi için de geçerli

1300 TL ile ben geçinemem ama sen geçinebilirsin

Çoluk çocuk yok; eşya vs alınmış olacak yeni çok şeye ihtiyaç yok.

Bir süre giysi vs almayınca idare edilir.

İki kişi normal şartlarda 2 kilo salça 2 kilo pirinç bulgur vs bakliyat ile kış geçer

Arada kıyma, tavuk vs alınır

Bir de üstüne battaniye ört ama kv ile kışın kalma...

Musluktan sıcak su kullanma doğalgazdan en kolay tasarruf yöntemidir. Su lazımsa ocakta ısıt; musluk altında her zaman daha fazla harcanır

Not: Ben geçinemem sen geçinirsin deyince çirkin gibi olmuş üslubum.

benim çocuğum var kreş vs masrafı var; onu kastetmiştim esasen.

X