135'ten 97'ye durmak yok yola devam:))

knowyourself

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2014
185
97
43
Antalya
Haydi BİSMİLLAH,
Merhaba arkadaşlar,
evet yanlış okumadınız 135 kiloda doğum yapmış biri olarak kızım 7,5 yaşında ve ben anca 97'ye düşebildim. Zaten ilk iki sene hiç veremedim 128e anca düşmüştüm. Sonra kendi yaptığım dietle 10 kilo verdim. Elimdeki dietisyen listesiyle yapmıştım. Bırakınca da almadım 118de iki sene filan kaldım gene. Yine üç ay süren bir dietle 108e düştüm. Bu seferki diette liste yoktu. Herşeyden azar azar yiyip zayıfladım. Öylede biraz kaldım. Geçen sene okula 94 ile başlamıştım, 46 bedene kadar düşmüştüm. b vitamini kullandım, kortizon iğnesi oldum, hareketsiz kaldım gibi bir sürü bahaneyle ve hiç boğazımı tutmayarak bu temmuz başı 103,5 kiloyu tartıda görünce şok geçirdim. Hiç tartılamıştım uzun zamandır. Zaten kilomun ana sebebini bu farkında olmayışlığa bağlıyorum. Küçükken de çok kiloluydum. Mesela hatırladığın kilonu söyleyin deseniz ilkokulda herkesin önünde tartılırken 42 kilo çıkmıştım arkadaşlarım ki 30lardaydı. Bi de lisedeyken bir arkadaşım kilomu sormuştu 75 demiştim halbuki 86 kiloydum. Ama kız hiç göstermiyorsun 68- 70 gibi duruyosun demişti. Ben de saf gibi mutlu olmuştum bak bak 86yım ama 16 kilo zayıf duruyom diye.:27:
Şimdi ne yapıyorsun derseniz;
3 öğün evde ne varsa az az yiyorum:56:
2-2.5 litre su içiyorum
ara öğün yapmıyorum.:52:
kalori saymaya çalışıyorum,
tuz, şeker kullanmıyorum,:nazar:
abur cubur yemiyorum tabii ki.
Günlüğü açma sebebim motivasyon ve disiplin sağlamak.
Yaşım 34, boyum 1.67.
70 kilo hedefim.

Spor yapamıyorum bel fıtığım var bi de dizimde sorun çıktı son zamanda bakalım belki pilatese giderim öneriyorlar çünkü belim için.

Bugün sabah iki dilim ekmek, şekersiz çay, beyaz peynir(tuzu alınmış).
öğlen kısır şekersiz çay ıspanaklı börek
akşama yoğurt ekmek yemeği düşünüyorum

akşam yemeği yemedim. öğlenki börek dengelensin. napıyım canım istemedi.
her sabah tartılıyorum ama şu aralar regl dönemi. gene de yarın sabah tartılırsam buraya yazarım.

sabah tartıldım 97.4
regl sonunda 96lı rakamlar görmek istiyorum bakalım nasip.
sabah kahvaltıda 1 dilim ekmek.1 yumurta sarısı. çok az peynir ve şekersiz çay vardı.
şimdi de şekersiz kahve içiyorum. sabahtan beri 4 bardak su içtim.
öğlen dışarıda olucaz bakalım ne yicem,:1: akşamda cacık ve zeytinyağlı fasulye 1 dilim ekmek diye düşünüyorum. dün akşam 30 dakika kızımla yürüdüm yavaş yavaş, çok sıcaktı zaten hava. belki biraz kalori yakmışımdır.

pekala öğlen zeytinyağlı fasulye, çoban salata, 1 dilim ekmek yedim.
1 şekersiz kahve daha içtim.
1 erik yedim.
akşam yarım İskender ve ayran vardı menümde.

Pilatese yazıldım bugün. :51:Allah'ım İnşallah belime iyi gelir. Bayan düzenli gelirsem sırt kaslarımın kuvvetleneceğini ve kaslarım şekillendiği için ölçülerimde değişiklik olacağını, beden olarak küçüleceğimi söyledi. İnşallah tam yapabilirim. Çünkü hiç spor yapmadım ben hayatım boyunca. Hep kiloluydum. Gençken bile. Az yürüsem yorulurum. Her yere arabayla giderim bakkala bile. O yüzden aslında merak ediyorum.1 aylık peşin ödedim bakalım ne olacak. :18:

sabah tartıldım 97.1 ama kilo verdiğimi düşünmüyorum. Ben elbiseyle tartılıyorum. dün üzerimde kapri ve kısa kollu t-shirt vardı. bugün kısa şort ve askılı bluz yani daha hafif bir şeyler bence fark ondan perşembe regl bitince görcez bakalım anyayı konyayı. sabah 1 dilim kepekli ekmek, bir yumurta sarısı, bir dilim peynir.1,5 bardak su. haydi bye.

öğlen gidip saçımı kestirdim. öğlen dışardaydım. yarım chicken royal menü yedim şekersiz kahve içtim akşam 1 kaşık yoğurt 1 dilim kepek ekmek yedim.
bugünün eleştirisi yeterince su içemedim. anca 1 litre olmuştur bi de öğlenki menüde ranch sos yemesem iyiydi. böyle işte.dışardaydım hareketliydim belki eritmişimdir. yarın bi tartılayım bakem.:26:

gözümü açtığım gibi tartıldım sonuç:96.5 :21:
bunu neye borçluyum bence adetimin bitiyor olması ve tuvalete çıkmam. ne yalan söyleyim çok sevindim.96'ya sevinilir mi demeyin düşmez kalkmaz bir Allah.Oluyo işte öyle şeyler. Hamdolsun.
bi de dün beni 1 aydır görmeyen bi arkadaşım gördü zayıflamışsın dedi hemen, fark etmiş dedi aman ona da çok sevindim. moral oldu.
sabah 1 yumurta sarısı 1 dilim kepekli ekmek biraz mozarella peyniri şekersiz çay.
şimdiye kadar 3 bardak su.
bamya,pilav var bugün evde. meyve de yerim. akşam pilatese gidiyorum bakalım nasıl olacak belim ağrıyor. İnşallah yapabilirim.

gözümü açtığım gibi tartıldım sonuç:96.5 :21:
bunu neye borçluyum bence adetimin bitiyor olması ve tuvalete çıkmam. ne yalan söyleyim çok sevindim.96'ya sevinilir mi demeyin düşmez kalkmaz bir Allah.Oluyo işte öyle şeyler. Hamdolsun.
bi de dün beni 1 aydır görmeyen bi arkadaşım gördü zayıflamışsın dedi hemen, fark etmiş dedi aman ona da çok sevindim. moral oldu.
sabah 1 yumurta sarısı 1 dilim kepekli ekmek biraz mozarella peyniri şekersiz çay.
şimdiye kadar 3 bardak su.
bamya,pilav var bugün evde. meyve de yerim. akşam pilatese gidiyorum bakalım nasıl olacak belim ağrıyor. İnşallah yapabilirim.

Tebrikler canım gerçekten birileri farkedince insana çok güzel motel oluyo ve daha hırslı sarılıyor diyetine :)
Belini zorlamamaya çalış canım belki biraz ara verip başka sporlara yönetebilirsin :)
Sabah kahvaltında gayet iyi böyle devam edersin umarım bol şans 🎀

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ay birisi ziyaretime gelmiş. amma şaşırdım:))) sacayağı sağol canım bana ilk yorum yapan insan olarak hep özel biryerin olacak:))))) dur ben de sana iadeyi ziyaret yapayım. bel meselesi canımı sıkıyor haklısın pilatese daha bu akşam ilk defa başlıycam bu ağrı fıtık ağrısı yani. Hayırlısı. başka spora yönelmem bu bel ve bu dizle mümkün değil. Çok şükür gene de tabii ki. öyle işte. bi de ben ömür boyu yapabileceğim bir spor istiyorum. mesela yürüyüş, platesi insanlar evlerinde bile yapıyolar. belki öğrenince ben de yaparım. hem belim için de önermişlerdi.

günlüğünüzü okudum merhaba bende size yakın şeyler yaşıyorum 117 kilodan 97 kiloya diyet ve yürüyüş yaparak düştüm yaklaşık 8 ay oldu başladığım şimdi 4 aydır çalışıyorum masa başı hareketsiz bir iş eve gidiyorum yorgun oluyorum yemek çocuk bulasık çamaşır derken hiç bişey yapamıyorum çok istediğim halde :( çok canım sıkkın bir birimize destek olalımmı

Evet bende yürüyüş yapıyorum mesala . Evdede leslie ile 3 mil yürüyorum acayip ter attırıyo ve beli zorlama olayı yok öneririm sanada :)

bir kağıda verdiğim kiloları yazıyordum şöyle gidiyo:
27.06: 103,5
bu ara yazmadım ama ilk hafta 3 diğer hafta 2 kilo filan verdim.
19.07: 98.8
20.07: 98.4
22.07: 98.1
24.07: 98.0
25.07: 97.6
26.07: 97.5
27.07: 96.9regl haftası
06.08: 96.5:nazar:
aslında kısa dönem hedefim yoktu yavaş yavaş kilolarımdan kurtulmak istiyorum ama kilo vermeme bakınca okul başladığında 94 olursam çoooooook sevinicem.bu sene aldığım kiloyu vermiş olucam çünkü.3,5 haftada:2.5 kilo yapıyor bu da. olursa harika olur. pantolonlar vardı giyerim yine.

Son düzenleme:
günlüğünüzü okudum merhaba bende size yakın şeyler yaşıyorum 117 kilodan 97 kiloya diyet ve yürüyüş yaparak düştüm yaklaşık 8 ay oldu başladığım şimdi 4 aydır çalışıyorum masa başı hareketsiz bir iş eve gidiyorum yorgun oluyorum yemek çocuk bulasık çamaşır derken hiç bişey yapamıyorum çok istediğim halde :( çok canım sıkkın bir birimize destek olalımmı

ay arayıpta bulamadığımsın sen. olalım arkadaşım olalım. kilomuz bile aynı.aynı hızda veririz.kimseyi üzmek istemem ama yazıyolar ya 65 kiloyum 48 olmak istiyorum filan diye inan onları okumuyorum. benim hedefim bile 70 onların kilosundan fazla. hani boksta filan olur ya aynı siklette diye o hesap.aman amma sevindim.tevekkül rumuzunu da sevdim.var mı senin günlüğün buraya yaz istersen beraber gitsin.

Evet bende yürüyüş yapıyorum mesala . Evdede leslie ile 3 mil yürüyorum acayip ter attırıyo ve beli zorlama olayı yok öneririm sanada :)

ben bakayım şu leslie'ye bi.dizim de ağrıyo ya ondan.benim etlerim filan çok yumuşak.şöyle sıkı sıkı değil.spor yapmadığım için tabii.mutlaka yapmam lazım birşeyler.:44:

Tevekkul de burdaymis :3:

Kizlar beni de araniza alin. Birbirimize destek olalim, gerci knowyourself bizi misafir edermi bilmiyorum ama :)

Ben de kisaca bahsedeyim kendimden. 30 yasindayim, 7 yasinda bir kizim var. kilolarim da zaten hamilelik, emzirme ve ardindan gelen bosvermislik.. 2 ay once tartida 120yi gorunce oturup agladim. Erteledigim senelere agladim.

Ve soz verdim kendime, sagligim icin ve kizim icin zayiflicam diye. Basladim, saglikli besleniyorum ve spor yapiyorum.

2 ayda tam 19 kilo verdim. Rabbime sonsuz sukurler olsun. Ben artik onun emanet verdigi bu bedene hiyanet etmek istemiyorum.

Simdi kararli bir sekilde yoluma devam ediyorum. Agustosun sonunda 97 kiloyu gorecegime inaniyorum. Ilk hedefim bu.

Sonra Kurban bayramina da 90 kilo olmak istiyorum. Kendime hep kucuk ve yakin hedefler koyuyorum kizlar bu da beni motive ediyor.

Allah yardimcimiz olsun, birbirimizden guc alip devam edelim diyorum, siz ne dersiniz?

ben bakayım şu leslie'ye bi.dizim de ağrıyo ya ondan.benim etlerim filan çok yumuşak.şöyle sıkı sıkı değil.spor yapmadığım için tabii.mutlaka yapmam lazım birşeyler.:44:

Leslie ile ufaktan başlayabilirsin dene bence sıkılaşma içinde faydalı :)

Tevekkul de burdaymis :3:

Kizlar beni de araniza alin. Birbirimize destek olalim, gerci knowyourself bizi misafir edermi bilmiyorum ama :)

Ben de kisaca bahsedeyim kendimden. 30 yasindayim, 7 yasinda bir kizim var. kilolarim da zaten hamilelik, emzirme ve ardindan gelen bosvermislik.. 2 ay once tartida 120yi gorunce oturup agladim. Erteledigim senelere agladim.

Ve soz verdim kendime, sagligim icin ve kizim icin zayiflicam diye. Basladim, saglikli besleniyorum ve spor yapiyorum.

2 ayda tam 19 kilo verdim. Rabbime sonsuz sukurler olsun. Ben artik onun emanet verdigi bu bedene hiyanet etmek istemiyorum.

Simdi kararli bir sekilde yoluma devam ediyorum. Agustosun sonunda 97 kiloyu gorecegime inaniyorum. Ilk hedefim bu.

Sonra Kurban bayramina da 90 kilo olmak istiyorum. Kendime hep kucuk ve yakin hedefler koyuyorum kizlar bu da beni motive ediyor.

Allah yardimcimiz olsun, birbirimizden guc alip devam edelim diyorum, siz ne dersiniz?
ummucum,
Gel gel ne olursan ol yine gel bizim dergahımız ümitsizlik dergahı değildir yüz kere tövbeni bozmuş olsan yine gel:1:

siz birbirinizi tanıyonuz mu ya. ben yeniyim o zaman. anam çömez kaldım.:37:
biz ağır toplar olarak beraber kilo verelim.

Leslie ile ufaktan başlayabilirsin dene bence sıkılaşma içinde faydalı :)

canım ben bugün pilatese başladım. kanter içinde kaldım hareketleri yapcam diye. çoğu harekette 5 sayıda filan bıraktım. belim bacaklarım kollarım dizlerim anlatamam. hem de bu başlangıç aşamasıymış. Allahtan başkası yoktu ilk iki ders sizi tek alıştırıcam sonra gruba katılacaksınız dedi hoca. gözlerim karardı bide ben bişey yemeden gittiydim. Neyse pilatesi bırakmıycam Allah izin verirse. Leslie azıcık baktım 500 adım diyodu.kendi kendine adımlıyo abla yanlara filan.ama çok seyredemedim. o kadarsa basit yani yapabildiğim yere kadar yaparım.:46:

ben bugün ne yediğimi yazem bi de. sabah komşuya gittim üzüm yedim bir avuç.:39:1 şekersiz kahve içtim. :32:öğlen sosyete mantısı ama fırında yapıldı. yani kıymalı börek diyim yoğurtlu.az yidim ondan. bir şekersiz kahve daha. ay üç kahve içmişim. akşam uyuyabilsem bari. :53:
akşam aç karna pilatese gittim. geldim duş aldım. kendimi aç hissetmiyorum. yemiycem ben de. o kadar hareket tıkadı beni herhalde. görülmüş şey değil ama . olcak demek ki bundan sonra böyle şeyler. mide küçülmesi filan. haydi bye. ben yarın gene tartılırım.

Back
X