14 aylık bebeğe babası gece bakabilir mi

Bebeği gece beslemeyi bırakın. 14 aylık olmuş. Sağlıkçısınız daha iyi bilmeniz lazım. Siz gece emzirince metabolizması hazmetmesi için çalışmaya başlıyor. Vücut alıştığı için uyanıyor uykusu bölünüyor besleme var diye. Kızımın doktoru söylediği zaman okuyup bakmıştım başka ne gibi sakıncaları var diye. Reflü, diş çürüğü, kulak iltihabı olabiliyor. Ayrıca iştahsızlığa bile neden olur. Hatta bana 7 kg yu geçen bebekler gece beslenmez demişti de ben dayanamamış emzirmiştim bir ay kadar daha. 10. ayda kestim gece emzirmeyi.

Kocanız bakabilir. İnternet denen meret sadece sosyal medyada takılmaya yaramıyor. Alışsın öğrensin, takıldığı yerde de araştırsın. Ondan sonra en ufak sorunda çocukları annelerine götürüyorlar. Sorumluluk alamazmış sanki komşunun çocuğundan bahsediyor. Kayınvalideniz nazlı falan değil, bakarım ama şartlarım var demiş. Genç değiller artık. Sabahın karanlığında karda kışta yollara düşmek istememekte haklı.

Eşiniz bakar ama siz çok yorulursunuz.gunduz bebeğiniz çok uyumayacak o halde nasıl bakacaksınız ona.temizlik yemek dinlenmek sizi çok yıpratır.bi hafta falan olsa neyse ama uzun vadede sizi yorar.

Merhaba kızlar diğer konularımı bilen bilir sağlıklıyım işe başlayacağım ama kayınvalidem ile anlaşamıyoruz bebeğime bakmak istese çok güzel bakar ancak hergün gelmek istemiyor kendi evine istiyor ancak çok küçük olduğu için sabah erkenden kaldırmak istemiyoruz kayınvalidem çok iyi birisi ama çok nazlı bu nazlılıgı beni yoruyor eşim gündüz çalışıyor akşam 17.30 da eve geliyor ben nöbet usulü çalışırken eşim bebeğimize bakabilir mi bu şekilde bebek büyüten var mı lütfen fikir verin mental anlamda çok yoruldum
bikaç gece alıştırma yapın sizin gece evde olduğunuz zaman evde yokmuş gibi davranın

Gece eşinin bakmasinda sorun olmaz da,sen nöbetten gelince gündüz bebekle ilgilenebilecek misin

Bebeğin babasıysa bakabilmek zorunda zaten. Bakamayacaksa baba olmayacaktı. Ben hiç bebeğime annesi bakabilir mi diye soran adam duymadım, görmedim. Bebek bakımının annelere has bir özellik olduğunu düşünmüyorum.
Bence siz gece nöbetinden çıkıp gün boyu uyumadan nasıl dayanacağım diye düşünün.

Yani vaktiniz var deneyin bence şimdiden,eşiniz başlasın bakmaya. Gece ilgilenmek gündüz ilgilenmekten çok daha kolay bence, kac aylık bilmiyorum şu an bebeğiniz ama gece beslenmesini keserek başlayin ufaktan. Zaten beslenme olmayınca genelde uzun deliksiz uyuyorlar. Eşiniz şimdiden denesin gece bakmayı olabilir mi yapabilir mi anlamış olursunuz. Bana kalsa bir kadın anne olunca nasıl bakabiliyorsa bir adam da baba olduysa bakabilmeli zaten. Ne farkı var ,kadin hem çalışıp hem evine cocuguna yetebilirken erkek neden yapamasın.
Extrem bir durum olursa atıyorum hastalık ,aşırı yorulduğunuz zamanlar vs o dönemlerde de kayınvalidenizden destek alırsınız ,sizin açınızdan sürdürülebilir olur bu durum o şekilde.

Bu soruyu soracağım bakabilir mi diyeceğim birini baba yapmazdım kesinlikle.
Anne bakıyorsa baba neden bakmasın?
Üstelik bakacağı da gece uykusunda olacak çocuk başında durmak yanında yatmak ağlarsa mama vermek bu yani.
Bunu beceremiyorsa baba falan olmasın.

Back
X