- 11 Ocak 2017
- 2.830
- 9.590
- 158
- 36
- Konu Sahibi Nicki Mouse
-
Hayırlısıyla bi atlatsaydık arkadaşım. O kadar iyi anlıyorum ki o anki korkunu.Oncelikle geçmiş olsun benim büyük kızıma 14 gunlukken yapıldı bronkoskopi reflü teşhisi konmuştu ama yemek borusu ile nefes borusu arasında delik olabileceği ni düşünüp yaptirmislardi
Merak etmeyin korkacak kadar büyük bi işlem değil genel anestezi verilmişti benim minnacik kızıma küçücük dozda 5 dk da bitti bile..
Anestezi öncesi aç gitmek çok önemli ben 14 günlük bebeği 6 saat açlikla götürmüştüm ahh ne zordu o zamanlar şükür bugünkü sağlığımiza..
(Canınızı sikmayin günümüzde bu tür şeyler basit sağlık problemi olarak görülüyor istanbuldaysaniz her hastane yapmıyor 2 tane hastane var sanırım yapan önerebilirim istanbuldaysaniz)
İnşiallah canım. Hemen haber vericem size. Nolur dualarınızı eksik etmeyin. Bakalım ne diyecekler pazartesi günü. Rabbim hayırlı haberler alıp vermeyi nasip etsin inşiallahİnşallah güzel haberlerinizi bekliyoruz
İnşiallah canım. Çok teşekkür ederim. Bi söyleyim doktora. Çocuk doktoru öyle bişiyden bahsetti ama. Durumu anlatınca kaçmış olma ihtimalini daha da önde tutuyorlar galibaÇok geçmiş olsun öncelikle umarim çabucak atlatır yavrunuz.
Eminim doktorlar değerlendirmiştir ama söyleneden geçmek istemedim. Fıstık çok alerjik bir besin. Bir ögrencim de vardı sadece bir fıstık yediğinde bile aşırı hırıltılı nefes alma, öksürük gibi belirtiler olduğunu söylemişti annesi. Ilk aklima bu geldi.
Canım allah razi olsun. Ağzına yüreğine sağlık. İnşiallah Rabbim tüm yavrularada benim yavruma da şifa versin.İşlemler hakkında hiç bilgim yok. Çok geçmiş olsun yavrucuğa. İnşallah kendiliğinden geçer. Görünmez kaza bunlar, kendinize yüklenmeyin. Doktor kontrolünde, büyük bir tehlike olmadan atlatacaksınız bence. Dualarım sizinle.
Evet bende nette okudum arkadaşım. Perşembe günü gittiğim doktorda üst solunum yolu enfeksiyonu olabilir dedi. Ama hiç bir belirti yok. Daha çok emin oldum diyebilirim ozaman . Bi geçseydi hayırlısıylaCok gecmis olsun. Haberlerde cok benzerini izlemistim, cocugun cigerine kacmis fistik ve enfeksiyon yapmis, doktorlar da ust solunum yolu enfk. diye ilac vermisler surekli. Eger tekrarlayan usutme belirtileri varsa ates vs ozellikle cigere dikkat edilmeliymis. Ayrica cocuk iyilesmisti dipnot duseyim
Hayırlısıyla bi atlatsaydık arkadaşım. O kadar iyi anlıyorum ki o anki korkunu.
Bende bu anesteziden çok korkuyom. Bide diyorum minicik yeni doğanlar ne zor ameliyatlar oluyor. Kendimi bi türlü rahatlatamıyorum galiba
Bu arada çanakkaledeyiz canım. İstanbul da değiliz. Çok teşekkür ederim yardımcı olmak istediğin için. Rabbim evladınla nice güzel günler görmeyi nasip etsin inşiallah
Canım çok teşekkür ederim. Bizim bazen hiç olmuyor mesela hırıltı sonra bi bakıyosun hırıltı var. İnsan ister istemez panik yapip korkuyor.Merhaba. Öncelikle cok. Geçmiş olsun. Rabbim acil sifalar versin. Sahsen yasamadim ama esim cocuk doktoru ve bazen böyle vakalar anlatir. Bronkoskopi yapilacaksa her zaman agir anestezi gerekmiyor.. Duruma göre anestezi sekli secilir. Cocuklara oldukca hafif kullanilir. Bronkoskopi de uzun sürmez. Her müdahale de oldugu gibi riskleri vardir. Onlari size önceden anlatıyorlar zaten. Gecen anlattigi vakada cocuk 12 aylikti daha ama orda cocugun genel nefes alma sorunu vardi. Gecmis olsun
Geçmiş olsun benimde oğlumun geçen yaz badem kaçtı ciğerine. Gece farklı öksürünce ertesi gün acile götürdük. Doktor dinledi röntgen çekti ve akciğere kaçtığını söyledi. Brunoskopi oldu iki yaşındaydı olduğunda Şükür sıkıntı olmadıArkadaşlar bu sabah tanıdığımız kbb doktoru. Burdaki çocuk cerahhi doktorunu aramış. Bi görmem lazım ama burda yeterli ekipman yok yaşı küçük olduğu için demiş. Bi yarın değerlendirelim olmazsa bursa ya sevk ederiz demiş.
Kızlar o kadar üzgün ve endişeliyim ki. Bursa da bildiğiniz bi doktor var mı 1 yaş için. Yada yapan yaptıran
Insallah hemen gececekEvet bende nette okudum arkadaşım. Perşembe günü gittiğim doktorda üst solunum yolu enfeksiyonu olabilir dedi. Ama hiç bir belirti yok. Daha çok emin oldum diyebilirim ozaman . Bi geçseydi hayırlısıyla
Sizi çok iyi anlıyorum ben hala çocuk yemek yerken korkuyorum kaçarsa diyeHepinize merhaba kızlar.
Ne üzücü ki böyle bi konuyla burdayım. Allahım bağışlarsa biri 5 buçuk yaşında biri 14 aylik kızım var.
Büyük olan geçen hafta fıstık yerken küçükte aldı. İnsanın basireti mi bağlanıyor derler ya sanki öyle oldu. Ben ilk kızımda 4 5 yaşına kadar böyle şeyler vermez dikkat eder dururken nasıl oldu da göz yumdum. Aklıma geldikçe nefesim kesiliyor.
Neyse kızlar tam yerken ablası elinde ki oyuncak telefonu alınca birden ağlamaya başladı. Tabi o esnada genzine kaçmış olacak ki çok öksürdü yavrum. O gün öksürünce belki tahriş olmuştur diye düşündüm. Bir gün sonra hafif bir hırıltı olunca sağlık ocağında ki aile hekimine götürdüm. Hemen antibiyotik vermeyelim. Bi hava verelim 5 gün takip edelim dedi. Verdikçe pek bi değişiklik olmadığını anladım ki başka hiç bir semptom yok. Burun akıntısı,tıkanıklığı gibi. Baktım geçmiyor perşembe günü çocuk doktoruna götürdüm. Dinledi üst solunum yolu enfeksiyonu olabilir dedi. Antibiyotik, serum fizyolojik bir kaç şurup eve geldik.
Cuma günü sabah aklıma fıstık olayı geldi. Araştırdım evet olabilir. Eşime söyledim. Hemen çocuk doktoruna götürdük. Akciğer filmi istedi. Çektik ki ben çok orda farkedilceğini düşünmüyorum. Çocuk cerrahı ile görüşme yapim dedim. Filmi beraber değerlendirdiler. Şuan önemli bo semptom yok . 1 hafta bu tedaviyi uygulayalım. Geçmezse bronoskopi düşünelim belki. Şuan çok küçük ve yeni olduğu için tedavi ile emin olmadan karar vermeyelim demiş çocuk cerrahi.
Kızlar dün akşamdan beri gözümde yaş kalmadı. Brunoskopi yaptıran var mı böyle evladına. Daha önce forumlarda bir kaç şey okudum ama. Yeterli değildi.
Bir kaç doktorla görüştüm. Biri gerek olmadığını küçük olduğunu öksürtün bir gün atar diyor.
Biri zamanla vücut eritir diyor.
Biri belki enfeksiyon yapar. Bronoskopi düşünülür. Ama onu yapacak yeterli alet ve doktor var mı diyor.
Perişanım. Zor yazıyorum. Beni anlıycanızı biliyorum. Kızlar nolur bi akıl verin.
Bide nolur evladıma dua edin. Tez zamanda şifa bulsun. Rabbim nerde varsa herkese de bizede yardım etsin.
Tükendim elim hiç bir şeye varmıyor. Bişi olursa düşüncesi beni bitirdi.
Çok geçmiş olsun arkadaşım. Allah bi daha yaşatmasın. Yarın sabah doktor bi göreyim demiş ama yeterli ekipman yok demiş birde. Hayırlısıyla bi geçseydi. Ömrümden ömür gitti kaç gündürGeçmiş olsun benimde oğlumun geçen yaz badem kaçtı ciğerine. Gece farklı öksürünce ertesi gün acile götürdük. Doktor dinledi röntgen çekti ve akciğere kaçtığını söyledi. Brunoskopi oldu iki yaşındaydı olduğunda Şükür sıkıntı olmadı
Canım benim allah razı olsun arkadaşım. İnşiallah bi geçseydi bi kurtulsaydı yavrumInsallah hemen gececek
Benim bulunduğum ilde de yeterli ekipman yoktu bizi yakın bir ilde ki fakülte hastanesine sevk etmişlerdi ambulanslaÇok geçmiş olsun arkadaşım. Allah bi daha yaşatmasın. Yarın sabah doktor bi göreyim demiş ama yeterli ekipman yok demiş birde. Hayırlısıyla bi geçseydi. Ömrümden ömür gitti kaç gündür
Evet arkadaşım. Ne kadar zor allahım evlat deyince akan su duruyor.Sizi çok iyi anlıyorum ben hala çocuk yemek yerken korkuyorum kaçarsa diye
. İnsan da paranoya oluyor. Korkulacak birşey değil merak etmeyin. Emin olun ciğer de kalması daha kötü. Bizim sağ akciğer tamamen kapanmıştı. Röntgen de de belli oldu dinlediğinde de anladı doktor. Ameliyat dan çıkana kadar ölüyorum sandım. Ama çok şükür iyi geçti. Eğer bronoskopi yapılacaksa. Sonrasında ciğerler enfeksiyona açık oluyor. Kalabalığa sokmayın ve mümkün olduğunca hasta olmamasını sağlayın. Lütfen üzülmeyin ve korkmayın. Hastane de bize.çocıuklarda çok sık olan birşey olduğunu söylemişlerdi. Sadece bir gün yatırıp taburcu ettiler
Bizim de arefe gününe denk gelmişti ertesi gün bayramdı acilde epey müsait hastane aramışlardı. Ben kayseri de yaptırdım.Evet arkadaşım. Ne kadar zor allahım evlat deyince akan su duruyor.
Beni ne kadar iyi anlarsın canım. Korku panik üzüntü endişe hepsi çorba oldu sanki. Bide cumartesi pazar girdi inat gibi araya.
Yarın sabah gidicez allahın izniyle hayırlı haberler alsak bi. Olmazsa bursa ya sevk edelim demiş. 14 aylik olduğu için yeterli ekipman yok. Siz nerde yaptırdınız canım
İşte canım aynı durum bizde de hakim şuan. Çanakkaledeyiz. Daha önce hiç böyle bi durum yapmamış doktor ekipman yokmuş. Hay allahım.Benim bulunduğum ilde de yeterli ekipman yoktu bizi yakın bir ilde ki fakülte hastanesine sevk etmişlerdi ambulansla
Hani derler ya böyle zamanı çok bilir böyle şeyler diye aynen öyle canım işte.B
Bizim de arefe gününe denk gelmişti ertesi gün bayramdı acilde epey müsait hastane aramışlardı. Ben kayseri de yaptırdım.
Biz de garip öksürünce gece şüphe lendik.Bizim röntgen de çıkmıştı. Doktor uzak illere bile telefon açmıştı hemen olsun diye. Anında sevk etti bizi kendi arabamız la gitmemize bile izin vermemişti. Gider gitmez de hastane de hemen aldı ameliyata. İnşallah sizde hayırlısıyla atlatırsınız.İşte canım aynı durum bizde de hakim şuan. Çanakkaledeyiz. Daha önce hiç böyle bi durum yapmamış doktor ekipman yokmuş. Hay allahım.
Bide sen her ihtimale karşılık gece 12 den sonra bişi verme pek dedi. Nasıl olcak hiç bilmiyom. Yarın ne dicek hemen sevkeder mi. Sevketse hemen yapar mı. Bişi olur mu. Bu korku beni bitirdi. Ailecek ne yemek uyku haram kaç gündür.
Hafif bi hırıltı var kardeşim. Bazen bi bakıyorsun hiç yok bazen de böyle değişik bi hırıltı yani tarif de edemiyo insan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?