Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

evet hedef o amaaaa nasil cikcam bilmiorum 400 gr vermem mümkünmü bilemedim bugün coook zorlarsam belki
o zaman cok zorlama madem ki normal düzende git dengeyi bozmyaa gerek yok :D
Kizlar yarin aksam kina var ve haftayada dügün hedefledigim iki gün:KK70: geldi catti bakalim nasil görünecegim, ikitane harika elbisem var cok merak ediyorum icinde gercekten söyle ince ince süzülebilcemmi diye sonucda yarin 68 küsürü görürsem hedefime ulasmis olacagim coook heycanliiiiii
ayyy cok güzeeeeelll :KK9::KK9::KK9:
elbiseleri mirak ettiimm göndertsene fotosunu :sus:

nasil hesapladin canim benimkinede bi baksana boy 179 du
senin biraz tuhaf oldu kuzu niye böyle dedi ki 70dyiii :D:D
upload_2017-7-13_10-43-46.webp

o zaman cok zorlama madem ki normal düzende git dengeyi bozmyaa gerek yok :KK70:

ayyy cok güzeeeeelll :KK9::KK9::KK9:
elbiseleri mirak ettiimm göndertsene fotosunu :sus:
giydigimde cekinirim söyle hazirlanimis bir sekilde atarim fotolari ayakabilarla birlikde:D kinaya suan icin plan gitcez yani esim götürüp birakcak ben hafta sonu kalcam kayinvalidemlerde umarim bi aksilik cikmaz kinaya gercekten cok gitmek istiyorum:D yarin aksam atarim yani Foto yada cumartesi:D dügün günüde atarim canim

evet bakalim gecen hafta duraklamasaydim kilo veriminde daha iyi olcakti ama olsun gec olsun güc olmasin

giydigimde cekinirim söyle hazirlanimis bir sekilde atarim fotolari ayakabilarla birlikde:KK70: kinaya suan icin plan gitcez yani esim götürüp birakcak ben hafta sonu kalcam kayinvalidemlerde umarim bi aksilik cikmaz kinaya gercekten cok gitmek istiyorum:KK70: yarin aksam atarim yani Foto yada cumartesi:KK70: dügün günüde atarim canim

evet bakalim gecen hafta duraklamasaydim kilo veriminde daha iyi olcakti ama olsun gec olsun güc olmasin

gruba at bizde görelim :21: bende eltimin nisanina etek bluz aldım :21:

alıntıdır;
Şeker yediğinizde vücudunuzda ne oluyor ?

Bir parça çikolata, mutluluk hormonu salgılmaya yardım ediyor. Peki, daha fazlası vücudumuzda neler yapıyor? Dr. Sinan Akkurt, fazla şeker tüketiminin bilinmeyen zararlarını anlatıyor.

Sık acıkmak, sebepsiz yorgunluk, sürekli bitkinlik, sık idrara çıkma, yaraların yavaş kapanması, diş çürümesi, ağız kuruluğu, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları, ağızda beyaz akıntı/dilde beyazlık, cilt kuruluğu, kilo alımı, konsantrasyon güçlüğü… Dr. Sinan Akkurt, tüm bunların çok fazla şeker tükettiğinizin belirtileri olabileceğini söylüyor! Şeker bağımlılığından kurtulmanın pratik yolları ve tedavi şekilleri olduğuna dikkat çekiyor…

Şekerin aslında bir ihtiyaç değil, psikolojik ya da fiziksel bir bağımlılık maddesi olduğuna dikkat çeken Dr. Sinan Akkurt, insan bedeninin gereksinim duyduğu üç ana besin maddesinin karbonhidrat, yağ ve protein olduğuna, şekerin dördüncü madde olmadığına işaret etti. Uyuşturucu maddeler gibi etki gösteren şekerli gıda tüketme bağımlılığının pek çok hastalığa davetiye çıkardığına değinen Dr. Akkurt, herhangi bir sağlık sorunu olmayanlar için yetişkinler için günlük iki çeşit meyveden oluşan bir porsiyon, çocuklar için ikişer çeşit meyveden oluşan iki porsiyonun doğal şeker içeriği ile yeterli olduğunu kaydetti. Bunun yanında makul ölçüde doğal ev yapımı bal, pekmez, kuru meyve gibi doğal içeriklerin de masum kabul edilebileceğini, örneğin nadir tüketilen bitter çikolatanın makul karşılanabileceğini söyledi. Öte yandan sınav öncesi ya da önemli bir görüşme öncesi zihin açar, enerji verir diye alınan fazla çikolata ya da şekeli gıdaların tam tersine konsantrasyonu bozacağını ifade etti. Dr. Sinan Akkurt, başta paketli ürünler olmak üzere aşırı şeker tüketiminin tedavi gerektiren bir rahatsızlık olduğunu belirtti.

Dr. Sinan Akkurt, sürekli şeker tüketiminin neden olabileceği rahatsızlıklar arasında obezite, diyabet gibi bilinenlerin yanında depresyon, anksiyete, konsantrasyon güçlüğü, migren, damar tıkanıklığı, kanser gibi risklerin de bulunduğuna işaret etti. Aşırı şeker tüketiminin başlangıçta çok sık acıkmak, sebepsiz yorgunluk, sürekli bitkinlik, sık idrara çıkma, yaraların yavaş kapanması, diş çürümesi, ağız kuruluğu, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları, ağızda beyaz akıntı/dilde beyazlık, cilt kuruluğu, kilo alımı ile kendini gösterdiğini kaydeden Dr. Akkurt, bu şikayetleri olanların hayatından şekeri çıkarmak için acilen harekete geçmelerini önerdi.

Şeker bağımlılığı tedavi edilebilir
“Şeker bağımlılığından kurtulamıyorsanız, öncelikle insülin direnci, reaktif hipoglisemi araştırılmalıdır. Ayrıca candida mantarı ve adenovirüs 36 gibi oluşumlar sürekli açlık hissine yol açabilirler, bunların da araştırılması gerekir. Gıda bağımlılıklarının tedavisinde biorezonans metodundan da destek alınabilir.” diyen Dr. Sinan Akkurt, psikolojik destek de alınabileceğini belirtti. Ayrıca şu önerilerde bulundu:

1. Şeker yerine bal, pekmez, elma suyu kullanarak hazırlayacağınız atıştırmalıklarla alternatifler oluşturabilirsiniz.
  2. Çocukları da, kendinizi de şekerli gıdalarla değil, sağlıklı gıdalarla ödüllendirin.
  3. En bağımlı olduğunuz, gördüğünüzde dayanamadığınız şekerli yiyeceği başlangıçta 21 gün için bırakın. Bu sürenin ardından ona karşı eskisi kadar iştah duymayacaksınız.
  4. Duygusal açlığınızı gidermenin yollarını arayın. Stres yönetimi ve olumlu düşünme teknikleri ile ilgili kitaplar okuyun, eğitim ve profesyonel destek alın.
  5. Güne kahvaltıyla başlamak, bütün gece açlıktan sonra güne dengeli bir başlangıç için önemlidir. Kahvaltıyı ihmal etmeyin!

Dr. Sinan Akkurt öneriyor:
Sürekli tatlı krizlerine giriyorsanız tarçının kan şekerini dengeleyici özelliğinden yararlanabilirsiniz. Sütünüze, çayınıza, hatta suyunuza tarçın ekleyip içmeyi ya da dilimlediğiniz elmanın üzerine tarçın serpip yemeyi deneyin, tatlı krizlerini yendiğinizi görecesiniz.
ilk paragrafı okudum sanki ebni anlatıyor yarın bende şeker diyetine başlıyorum favori yaptım yazıyı işim bitince sonuna kadar okuyacam ara arada okuyacam bırakmayım

günaydın kızlar :KK43::KK43:
günaydın kuzum

Tamam bak haftaya getirirsin işte yavaş yavaş hızlandırırsın metabolizmayı :sus:

Sen yine strece sar ahahahahah :KK70:

Şöyle bir 36 olsak üst olarak :kızgın:

Kardeşime yaklaşıp biri bir şeyler sormuş o İtalyanca bilmiyor öyle bakakalmış
Sonra İngilizce konuşmuş bu da yardımcı olacağım derken arkadan başka biri iki küçük valizi götürmüş
Kabin boy
Birinde laptop
Diğerinde tablet ve eğitim belgelerim vardı
Uçağı kaçırdık vs çok kötüydü ya
Aradım koşturdum çöplere baktım vs yok ay çok kötü bir gündü ama para ve pasaport gitmediydi
Yine de korkuyorum artık öyle yerlerde hiç dilenmeye gelene vs de bakmam cevap vermem :KK43:

Ay ben olsam utanırım uzmanın yanında :KK70:
belgerlerde de mi gitti o çok kötü işte yedek yoksa eğer maddi zararı yüksek olmuş geçmiş olsun bir daha olmaz umarım böle birşey

Kız ben de bilmiyorum evdeki bisiklet bu yerinde duruyor zaten spor için :KK70:
kendime güldüö :D :D bende sokakta sürüyon sanmıştım :D :D bakımı zor mu o bisikletin

giydigimde cekinirim söyle hazirlanimis bir sekilde atarim fotolari ayakabilarla birlikde:KK70: kinaya suan icin plan gitcez yani esim götürüp birakcak ben hafta sonu kalcam kayinvalidemlerde umarim bi aksilik cikmaz kinaya gercekten cok gitmek istiyorum:KK70: yarin aksam atarim yani Foto yada cumartesi:KK70: dügün günüde atarim canim

ayyy kuğu gibinnnn süzülürsünn ortalıklarda herkesler zayıflamışın derlerrr :KK53::KK53:
aynen öyle güç olmasın yeter azar azar gitsin işte :KK50:

canim benmi yanlis gördüm yada boy olarak 1 87 mi yazdin?
yok o metre kare olaraktnn hesaplamş :KK53:
ilk paragrafı okudum sanki ebni anlatıyor yarın bende şeker diyetine başlıyorum favori yaptım yazıyı işim bitince sonuna kadar okuyacam ara arada okuyacam bırakmayım

günaydın kuzum
tm bebeğiiiimmm faydalı geldi bana da ondan paylaştm :süslü:

bence erken cıkarsan yetişir bak :KK70: alt tarafı arkadasın 2 tane dikiş atılıyo alır cıkarsn hemencikkkk

aaa ben bisiklet sürmeyi biliyorum cok eğlenceliiiii :KK70:
önceden vardı bisikletim sabahtan akşama kadar sokaklarda sürterdik arkadasımla :KK70::KK70::KK70:
ev iş arası 50 dk terzi yok ev civarında dönüş 50 dk nişan ilçede olcak saat 19,30 gibi çıkarız mümkün değil büro da amcam olsa izin alırdım o da yok

ayyy kuğu gibinnnn süzülürsünn ortalıklarda herkesler zayıflamışın derlerrr :KK53::KK53:
aynen öyle güç olmasın yeter azar azar gitsin işte :KK50:

yok o metre kare olaraktnn hesaplamş :KK53:

tm bebeğiiiimmm faydalı geldi bana da ondan paylaştm :süslü:
ay ivitttt insallah:) hmm anladim canim eee ozaman ben suan ideal kilomdaymisim ohhh negüzel:D

Back
X