Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

siyahçım çık sıcak bir banyo yap güzel bir yemek ye ve uyu güzelim kendine gelirsin herşey iyi olacak kötü düşünmek yok canımm :1no2::1no2:

aynalar tşk ler...
seda yıkıldım inanki.. tümöre degil eger amaliyat olursam rahmimi alırlarsa ona.. yoksa allaha bir can borcumuz zaten var.. ama ne bilim çok zoruma gitti öle birden diyince boutuda büyük.. yapacak bişey bulamıyorum.. deli gibi oldum sevdiklerimi radım agladım ama yok yetmiyo.. buraya geldim yazdım yetmedi.. eşimi aradım agladım olmadı kardeşlerimi gene öle boşlukta kaldımki anlatamam.. gecen senede bu zamanlar gene böyle bir sorun cıktı... bilmiyorum ya.... kansersem nolur acaba
nasıl tedavisi.. of aklımdan bir sürü şey geçiyor.. yemek yedim catlayana kadar halada yiyorum midemde küçülmüş öle kötüyümki.. valla görsen acırsın halimi.... az dışarı cıksam yürüsem iyi gelir ama hiç halim yok.. of offfffffff 2 ay ya dokroda kızdı 2 ay boyunca gelmezmi insan diye.. ya tahlilleri bir gör hepsi berbat ya cok düşük ya cok yüksek.. herkesin kolstrolü yüksek olur benimki inanalamayacak kadar düşük.. hepsi bir havada ya

Sıkıcı sebzeleri çekici ve lezzetli hale getiren tarifler

Sebzelerin sağlıklı olduğunu biliriz o halde neden yeteri kadar yemeyiz? Çünkü hiç bir zaman tadı harika değildir! İşte bu sıkıcı bitkisel hayattan çıkıp sebzeleri de kışkırtıcı bir lezzet bombasına dönüştürebilirsiniz.

2494

"Bitkisel hayat" lafının aydı zamanda "beyin ölümü" anlamına geliyor olması herhalde bir tesadüf değil. Besin değerleri cok güçlü olsa bile sebzeler, tat alma duyusunu neredeyse komaya sokabilir. Bundan dolayı kadınların yüzde 70'inden fazlası kendilerine önerilen günde beş porsiyonu bir türlü yutmayı beceremez. Ancak problem tabii ki bitkilerde değil. Sorun aslında onların sunumuyla ilgili.

Sebzeler genellikle ya haşlanmış ya buharda olarak sunulur. Yani ya lapa gibi ya da bebek maması. Ancak sebzelere sürpriz lezzetler katmak mümkün. Hem merak etme; bu tariflerden hiçbiri uzman bir gurme tekniği içermiyor.

ALEVLİ DİLİMLER

Canın gevrek ve tuzlu bir şeyler çekiyorsa, işte iki hızlı çözüm.

Baharatlı tatlı patates çubukları:

Bir tatlı patatesi soy ve boydan önce üc veya dört parçaya sonra da parmak kalınlığında böl. Kâseye bir yemek kasığı zeytinyağı koy ve patatesin her yerine değecek şekilde gezdir.

Bir tutam tuz, karabiber ve bir yemek kasığı cili tozu (kurutulmuş sarımsak, kekik, kimyon, kisnis ve karanfil tozlarının karışımı), paprika veya kurutulmuş acı kırmızıbiber çeşnisini ilave et. Patatesi tekrar karışımda dolaştır.

Patatesleri pişirme kâğıdının üzerine tek tek diz ve fırında 205 derecede 30 dakika önlü arkalı çevirerek pişir. (Tek porsiyondur.)

Gevrek karnabahar:

Bir karnabaharı dörde böl. Her parçayı orta boy bir sekle getirecek şekilde doğra ve bir yemek kasığı zeytinyağına batır. Her yerinin iyice zeytinyağına değdiğine emin ol.

Bir parça tuz, karabiber ve bir çay kaşığı kimyon ekle. Dıs yüzeyine tekrar iyice zeytinyağı dolaştır. Pişirme kâğıdının üzerine karnabaharları eşit şekilde diz ve 20 dakika, 220 derecede pişir.

Ara ara tepsiyi salla ki, üst üste yığılmasınlar. Her bir parça ne kadar sıcak yüzeyle temas ederse, o kadar, kıtır ve lezzetli olur. (Dört porsiyondur.)

IZGARALIKLAR

Yüksek ısı mütevazı bir sebzeyi gösterişli kılar.

Lezzetli mısır:

Koçanın hemen hemen hepsini çıkar. Püskülleri tamamen temizle ama kocandan ince bir parça kalsın. Bir çay kaşığı zeytinyağını eline dök ve mısır tanelerini bununla ov.

Sonra yarım cay kasığı kimyonla bir miktar tuzu karıştırıp tekrar ov. Üzerinden çıkartmadığın kocanı tekrar ters çevirip üstünü ört. Mısırı 15-20 dakika ızgaraya koy, ara ara çevir.

Mısır taneleri altın rengine döndüğünde pişmiş olduğunu anlayacaksın. (Tek porsiyondur.)

Izgarada yeşillik:

Durulayıp kuruttuğun bir adet kırmızı marulu dört parçaya böl. Bir cay kasığı sızma zeytinyağını parçaların her birine serp. Aynı şekilde tuz ve karabiberi de hafifçe çiselermiş gibi üzerlerinden dök.

Hazırladıklarını sıcak ızgaranın üzerine koy ve ızgaranın kapağını kapa. Böylece baharatın kokusu kaçmamış olur. Kesik tarafların rengi dönene kadar üç beş dakika arası pişsin.

Izgaradan çıkar ve her bir parçaya başta yaptığın gibi zeytinyağı serp. Son olarak da bir yemek kaşığı taze Parmesan peyniri ilave et. (Dört porsiyondur.)

canım benim kendini bırakma böyle neler düşünüyorsun öyle herşey yolunda gidecek diye düşün..evet yapmamak lazım ama hepimiz zaman zaman ihmal ediyoruz sağlığımızı artık bunuda düşünme yapacağımız şey olumlu düşünüp dua etmek evet aslında biraz yürüsen hava alsan iyi olur güzelim hemen toparla kendini kuzum inan herşey iyi olacak en kötüsünü düşünmeyi biran önce bırakmalısınn

aklımı kaçırıyorum galiba.. gene en iyisi bu bilgisayarı karıştırmak bişeylerle meşgul olmak aklımı kaçıracam yoksa.. eşim gelene kadar kendimi yoparlamam lazım

SIKICI YEŞİLLİKLERDEN KURTULMA ZAMANI

İlham veren baharatlarla salatanı tekrardan yarat.

Yabanmersinli balzamikli salata:

500gram acı yeşilliği (mesela roka ve tere) durulayıp doğra ve bir kâseye yerleştir. 80 gram kuru yabanmersinini, 80 gram kıyılmış salatalığı, 60 gram kıyılmış taze soğanı ve iki yemek kasığı ufalanmış tuzlu peynir ilave et. Balzamik sirkesiyle karıştır. (Tek porsiyondur.)

Füme hindili salata:

Füme hindi dilimlerini hafif ısıtıp parçalara böl. 500 gram yıkanıp kurutulmuş rokayı bir kâseye koy. Hindi dilimlerini ve iki tane doğranmış orta boy domatesi ilave edip karıştır.

Sos için: Başka bir kapta bir yemek kasığı yağsız yoğurt, biryemek kasığı Dijon hardal, bir cay aşığı zeytinyağı, yarım diş ezilmiş sarımsak ve bir tutam tuz ve karabiberi çırp. (Tek porsiyondur.)

FARKLI DİP SOSLARI YARAT

Havuç ve kereviz soslarla denenmek için yaratılmış. Çiftlik soslarını bir kenara bırakıp farklı yöntemleri denemelisin.

Baharatlı avokado:

İki avokadoyu doğra ve 60 gram doğranmış kırmızı soğan, 120 gram doğranmış domates, yarım doğranmış jalapeno, bir yemek kaşığı taze kişniş, bir lime suyu ve yarım cay kasığı tuz ile beraber kâseye koy.

Hepsini patates ezicisiyle veya bir çatalla sana en uygun hale gelene kadar ez. Tanesi dört yemek kasığından sekiz porsiyon eder.

Limonlu taze humus:

İki kutu yıkanmış ve suyu süzülmüş nohudu, iki diş sanmsağı, iki yemek kaşığı az yağlı yoğurdu, bir yemek kasığı susam yağını, iki yemek kasığı doğranmış taze maydanozu, iki yemek kaşığı limon suyunu, yarım çay kaşığı limon çeşnisi ve yarım cay kasığı tuzu blenderda karıştır. Tanesi 60 gramdan 12 porsiyon elde edersin.

SIRA TATLIDA

Şekerin yoğunluğunu hissetmeden tatlı ihtiyacını giderebilirsin.

Esmer sekerli balkabağı:

İki adet koyu renkli balkabağını ortadan böl. Tohumlarını çıkar. Kesik tarafını pişirme kâğıdının üstüne koy ve 190 derecede 30 dakika fırınla. Fırından çıkarıp diğer yüzünü çevir.

Bir yemek kaşığı tereyağını içine sür. Bir yemek kaşığı esmer şeker ve bir tutam kimyonu üzerlerine serp. Tekrar fırına dönüp kenarlarını biraz kesip 20 dakika daha pişir. (Dört porsiyondur.)

Bal kaplamalı havuçlar:

250 gram bebek havucu buharda pişir. Havuçlar olduğunda (yaklaşık dört dakika) sonra sudan geçirip iki çay kasığı bal, bir tutam tuz ve bir yemek kaşığı tuzsuz mahuncevizi ile bir tavaya koy. Dış yüzeyi ez (Isı balı eritip şeffaflaştıracak). (Tek porsiyondur.)

gene eskisi gibi olmakdan korkuyorum.. bu sinirle üzüntüyle takrar kilo alacagım.. gerçi benim neredeyse pazartesi nur topu gibi bir kanserim olabilir kilo neki degilmi kızlar

gene eskisi gibi olmakdan korkuyorum.. bu sinirle üzüntüyle takrar kilo alacagım.. gerçi benim neredeyse pazartesi nur topu gibi bir kanserim olabilir kilo neki degilmi kızlar

canım niye böyle yapıyorsun kendinede işkence yapıyorsun en kötüsünü düşünürsen en kötüsünü çağırırsın hadi bir kendine gel iyiyim ve herşey yolunda gidecek kötü birşeyim yok diye düşünmeye çalışş dualarımız iyi dileklerimiz seninle bunu unutma

canım seni tebrik etmek için girmiştm oysakiii aama rahatszlğını okuyunca yazcaklarım düğümlendi :1no2:
herne olursa olsun sen moralini iyi tutcannnnnn kolestrol düşük çıkamsna şaşırmadm cunku sen hala dzüene oturtttraamdn bazen ac be ac dolaşrken bazende hıncını alarcasına yediğin iç ndeğerler de değişeknlk var kendine ne icin cezalandryrsn anlamadm gittii biraz kg işini serbest bırakk rahatszlk da basındaysa şansn çok yüksek kaldıki inanc ve moralle her hastalık kısa sürede iyileşme sürecine giriyyorr yeterki topla kendini ve soğukkanlı olll :teselli:

dün başladım diyete kilom 97.200 idi. şimdi tartıldım 96.100 olmuşum. bir kiloyu verdim mi, yoksa vücuttaki su mu gitti bilmiyorum. şuan regl dönemindeyim. onun şişkinliğide var. inş daha da azalacak kilom.
cok guzel canım ama ılk basta vucuttakı su gıdıyor sonra zorlasıyor yag yakımı

canım nıye kotu dusunuyorsun ınsallah kotu bırsey yoktur kendıne ezıyet etme lutfen
Hersey Allahtan, dua edelım senın ıcın ınsallah hersey guzel olur:Saruboceq:

kızlar şimdi annem aradı sabah babaannemi hastaneye kaldırmışlar yoğun bakımdaymış kimseye göstermiyorlarmış birden fenalaşmış ay böyle uzakta olmak ne kötü ya hiçbişe yapamamak bir yana ailenin yanında bile olamıyorsun şimdi çıkıyorum kızlar babamı aramam lazım görüşürüzz
siyahçım sende lütfen olumlu düşünmeye çalış

gecmıs olsun canım ınsallah kotu bırsey yoktur:Saruboceq:

allahım neler olmuş böyle ya...:1shok:......4 5 saattir yoktum ortalık karışmış.öncelikle neslihan kaptan olmadı bu ayrılık böyle.ama inanıyorum ki senin arkadaşlarında en az senin kadar yapar kaptanlıgı.nerden mi biliyorum e sen güvenmesen böyle bi karar vermezdin.neyse umarım yeniden görüşürüz:a015:. sedaaa21 babannenede çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim.umarım saglıgına kavuşur.şimdi gelelim siyah cıgım ayıp ediyorsun valla hayır sanada çook geçmiş olsunda .allahım vermesin kötü bişi yoksa da sen böyle yaparsan:1no2lucagı yoksa da olur. aman canım sakın sakın moralini bozma .sen böyle yaparsan gerçekten tanıları konmuş tedavileri yapılmakta olan milyonlarca insan ne yapsın:sm_confused: söylermisin.inanki herşey moral .hepimiz bir gün ölecegimizi biliyoruz degil mi.ama gidipte mezarlıga yatmıyoruz .:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:inşallah iyi haberler alırsın pazartesi ama o vakte kadar kendine çooooook iyi bak.ya hayatım kimin ne olacagı başımıza ne gelecegi belli degil.her zaman ki duam nedir biliyormusun "allahım çocuklarım kendi işlerini görüp kimseye muhtaç olmayana kadar başların da durmama izin ver" umarım hepimiz adına tüm anneler adına kabul olur.canım yine söylüyorum sakın sakın moralini bozma allah yardımcın olsun:teselli::a015:.

noluyor ya foruma bısmıllah herkes tek tek gıdıyor

sıyah bak msndende söyledım cok kötu dusunuyorsun guclu ol bıraz yaa...allah buyuk ınanmıyormusun sen hayret bısey yaa...kötu bıle cıksa allah korusun alırlar daha cok gencsın ...oglun var esın var ...onları dusun bıraz...kılo da neymıs taktıgın seylere bak...sen farklı bısey dusunuyordun ondan gıtmıyordun nerden ama kötu seyler gelıyordu aklına...pzt gıt kontrolunu ol ne cıkarsa cıksın hepımız arkandayız telefonnunu ver habersızde bırakma bızı cok merak edıyorum bak ....

su denem suresindeki arkadaslarda paylasimda bulunup bulunmamasina gore karar verip haftaya bildirimde olmalarini saglayin yani eger katilirlarsa beci diye arkadasta var onuda takip edin eger bu iki arkadastan birini elerseniz onu alirsiniz katilimina bagli
eger olurda katilimda bulunmazlarsa almayin cunku paylasim sorunumuz zaten var

:jeyyar:aşkolsun neslihan vallahi kırıldım bari isimlerimizi yazsaydın .yani ben onu bunu anlamamben takımda olmasamda sizi takip edebileceksem ara sıra yazabileceksem hiiiiiiiiiiiiiiiiç sorun degil.isterseniz şimdiden çıkarınsenağlamasenağlamasenağlama
hiiiiiiiiiiiç üzülmem senağlamasenağlamasenağlama beni aranıza almazsanız yemekten içmekten kesilir belki daha çok kilo veririm:cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook:içelim::içelim::içelim::icecream::icecream::icecream: yooooook canım şaka yaptım inanınki sorun degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…