• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Edacim marketlerde olamayabiliyor, fakat biraz daha büyük AVMlerde kesin bulursun. Hos aktardan alacagin isirgan otunu sahsen tercih ederim, hicbir katki maddesi olmadan sirf isirgan aldigindan emin olabilirsin en azindan.

Benimde en yakin arkadasim gecen sene diyetisyen yardimi ile biraz zayiflamisti. Ve listesine baktigim zaman yok bio, yok aktardan, yok hakiki olacak, yok saf peynir, yok eczaneden alin derken saglikli beslenmek cok pahaliymis demistim ona :1:

Herkese Günaydıııııııın :24: :32:

Ftm86 Hoşbulduk :34:

Kuralları okudum, kabul ediyorum BLUEDENIZ :34:
Hepsine uyacağım, söylediğim gibi bugün biraz araştırıp yarından başlamayı düşünüyorum.. :39:
Bazı hesaplamaları bilmiyorum ama araştırma yaparken onları da elden çıkartıcam.. :9:
Masamdan su eksik olmaz ama 3 litre yapmıyordur yine içtiklerim.. Artık şişeye dolduracagım 3 litre içtiğimi anlamak için :32:

tekrardan hoşgeldin canım aranıza...sağlıkla keyifle vereceğiz kilolarımızı hepbirlikte....
ismin nedir :26:bir mahsuru yoksa:29:bendeniz<<<---->>>> deniz:12::7:
araştırmalarını yap canım geçmişi oku faydalanacağın bilgiler takım hakkında fikrin olur böylece:46:ama paylaşımlara başla,memnun oluruz senide tanımış oluruz böylece:16:
su çok önemli bence kilo vermede....yaz dönemimde 3 lt rahatça tüketiliyor....ileriki dönemlerde 2.5 -2 lt olabilir ama şu zamanları değerlendirmekte fayda var su konusunda....ayrıca bitki çayı ve egzersiz de çok önemli.....bunlar takım kurallarımızda da var zaten:52:

mervecim çizelgede tüm işlemleri aynen yap ve sadece yeni kilonu güncelle canım.....çizelge kutucuğunu silipi yeni png linkini kopyala kutucuğa ve kaydet:52::46:

Doktorum hiç yapma dedi bende yapıyorum zaten yapsam olur mu dedim oda gün aşırı yap dedi ama ben her gün 1 mile düşünüyorum. Sarkmak istemiyorum. Bu arada diyet listesi bizim listelerden çok farklı değil ama daha çok şey yediriyor. Ayrıca günde 2 bardak yeşil çay + 1 bardak ısırgan otundan çay içmemi zorunlu kıldı. Isırgan otu çayı diye bir şey bulamadım aktara gideceğim :9: Kurallara uyarsam kasım sonunda 75 olacağım ve 3 ay hiç bir şey değil yapılır. Menüler gayet doyurucu.
Yeri geldiğinde pilav makarna bile yedirecekmiş. :26: En önemli kural 2,5 litre su öğün aralarını 3 saati geçirmeyecekmişim.
Bir ara öğünüm bir bardak süt+1 kepekli galeta+ 8 tane fındık bana çok geldi ama yiyeceksin dedi. :9: Bu arada et yemekleri akşam değil öğle yemeğinde yemek lazımmış. Sabah kalkar kalkmaz 1 bardak ılık su içiyorum. :16:

canım öncelikle doğru bir şekilde kilo verdiğimize sevindim....diyete başlamadan araştırmalar yaptım bende....sabah aç karına su içelim demiştim bir ara....bunu şu sıralar hiç aksatmadan ideal kiloma yaklaştığımda miktarını arttırarak içmiştim.....su içelim kızlar;
birde ideal kilonuza gelince birde bir süre sonra mide tamaen yame düzenine alışıyor ve yamekten önce içilen suyun midenizi genişlettiği değilde tokluk hissi verdiğini hissediyorsunuz:32::34:ama bu ideal kiloyu koruma dönemini 2 ay gibi bir süre geçince oldu:17::18::46::9::10::12:
edacım listelerini bekliyorum canım....çok merak ettim yaaaaaaaa:52::52::52::56::46:
bitki çayı içmek artık daka keyifli olacak sanırım

:9::52::16:

Edacim bu faydali bilgileri bizimlede paylasman cok güzel, kendi adima tsk ederim :16: Aksam et yenmemesi gerektigini bilmiyordum ben mesela. Isirgan otu cayini bende cok severim, sanki nane cayini andiriyor tadi biraz. :7:

Denizcim müsli tahilgillerden oldugu icin mi olmasaymis dedin. Ben icerdigi bol liflerden dolayi cok saglikli diye biliyorum. Ama sanirim müsli varsa o halde ekmek koymamam gerekiyordu :30:

fatmacım tahılgiller konusunda haklısın canım...ama işlenmiş ürün yinede ;gayet güzel kahvaltını yapmışsın:46:oradaki yoğurdu diğer öğünlerde ayran ,cacık vs gibi tüketsek daha iyi olur diye düşündüm.....ben şu müslülere bir türlü alışamadım...bu konuda yanlışmıyım bilmiyorum ama alışamadım işte:9::4:

kaptan yardımcım,kızlar sizden bir ricada bulunsam:17::18::52:
şu anda listemiz fena değil kişi sayısı bakımında ,ancak bir kaç arkadaş daha aramıza katılsa daha iyi olacak....
eğer katılım sayfasında denk gelirseniz ;verilecek kilo 10 kg den az olmamak koşulu ve de boy kilo oranına bakarak davet edebilirsiniz ....2-3 arkadaş daha dahil olsa sezonu böylece geçiririz....:16::54:

şu anda listemiz fena değil kişi sayısı bakımında ,ancak bir kaç arkadaş daha aramıza katılsa daha iyi olacak....
eğer katılım sayfasında denk gelirseniz ;verilecek kilo 10 kg den az olmamak koşulu ve de boy kilo oranına bakarak davet edebilirsiniz ....2-3 arkadaş daha dahil olsa sezonu böylece geçiririz....:16::54:

Tamamdır kaptancığımm :)) Hallederiz ama gelen gitmese daha güzel olacak. :9:

canım öncelikle doğru bir şekilde kilo verdiğimize sevindim....diyete başlamadan araştırmalar yaptım bende....sabah aç karına su içelim demiştim bir ara....bunu şu sıralar hiç aksatmadan ideal kiloma yaklaştığımda miktarını arttırarak içmiştim.....su içelim kızlar;
birde ideal kilonuza gelince birde bir süre sonra mide tamaen yame düzenine alışıyor ve yamekten önce içilen suyun midenizi genişlettiği değilde tokluk hissi verdiğini hissediyorsunuz:32::34:ama bu ideal kiloyu koruma dönemini 2 ay gibi bir süre geçince oldu:17::18::46::9::10::12:
edacım listelerini bekliyorum canım....çok merak ettim yaaaaaaaa:52::52::52::56::46:
bitki çayı içmek artık daka keyifli olacak sanırım

:9::52::16:

Bu hafta uygulayacağım liste

kalkış :
1 bardak ılık su
Kahvaltı
2 dilim kepek/çavdar/tam buğday ekmeği
2 dilim light beyaz peynir (2 adet kibrit kutusu kadar) ( haftada 2 gün bir dilim yerine bir yumurta yenilecek)
Domates-salatalık- yeşillik(istenilen kadar tuzsuz )
5 adet tuzsuz zeytin
Ara : 1 porsiyon meyve
Öğle :
150 gr et/tavuk/ balık (konserve yağsız balıkta olabilir)
salata(yağsız, sınırsız)
1 bardak ayran
1,5 dilim kepek-çavdar-tam buğday ekmeği

Ara 2 1 su bardağı light süt+ 1 adet kepekli galeta+ 8 fındık (hepsi bir kerede)
Akşam :
8 kaşık sebze yemeği(1 kilo sebze için 2 yk zeytinyağıyla pişecek)
salata (yağsız sınırsız)
1 su bardağı yoğurt
1,5 dilim kepek-çavdar tam buğday ekmek
Ara
1 porsiyon meyve

2 bardak yeşilcay + 1 bardak ısırgan otu çayı

Kurallar
günde 2,5 litre su (özellikle yemekten önce diyor)
Ara öğünleri atlamayın (iki öğününüz arasında 3 saatten uzun zaman geçmesin)
diyetinizi eksik, fazla ya da değiştirerek tüketmeyin

Yemeklere girecek yağ oranları

1 kilo sebzeden pişecek zeytinyağlı için 2 yk zeytinyağı 1 tatlı kaşığı silme tuz
etli sebze yemeklerine (kıymalı etli taze fasülte gibi=) yağ ilavesi yapmadan etin yağıyla pişirin
et yemeklerine(et tavuk hindi balık) yağ ilavesi yapmadan fırında ızgara haşlama veya teflonda pişirin
pilav (1.5 su bardağı ) makarna (1 paket )çorba (3-4 kişilik) 2 yk zeytin yağı ile pişirin

Yasaklı yiyecekler
kızartmalar
et suları
katı yağlar
hazır gıdalar(hazır çorba hazır meyve suları)
abur cubur
Gazlı içecekler
fazla alkol
fazla tuz
fazla kafein
salamura gıdalar (turşu lakerda çok tuzlu zeytinler)
sakatatlar ve şarküteri ürünleri
yağlı kremalı gıdalar(mayonez krema kaymak pasta salata sosları)

serbestler

çiğ yenebilen salatalık malzemeleri ( yağsız tuzsuz domates salata biber marul tere roka maydanoz soğan sarımsak) (ekstra acıkma olursa bunları tüketebilirmişim)

salça domates püresi domates suyu baharatlar sirke balzamik sirke limon

bitkisel çaylar (sinemaki ve mate hariç)
Günde 4-5 fincan çay (şekersiz veya tatlandırıcılılı, limonlu )
günde 1 tane türk kahvesi
haftada üç gün sade soda maden suyu(limon damlatabilirsiniz)
tatlandırıcılar

Edacim marketlerde olamayabiliyor, fakat biraz daha büyük AVMlerde kesin bulursun. Hos aktardan alacagin isirgan otunu sahsen tercih ederim, hicbir katki maddesi olmadan sirf isirgan aldigindan emin olabilirsin en azindan.

Benimde en yakin arkadasim gecen sene diyetisyen yardimi ile biraz zayiflamisti. Ve listesine baktigim zaman yok bio, yok aktardan, yok hakiki olacak, yok saf peynir, yok eczaneden alin derken saglikli beslenmek cok pahaliymis demistim ona :1:

Teşekkür ederim aklıma geldi sanırsam marmara forumda bu gibi şeyler satan malatya pazarı tarzı bir yer vardı belki orada vardır :)

Bugün alışverişe çıktım. 100 lira bayıldım. Oda daha ısırgan otu çayını almadım henüz. Gerçi alırken uzun vadeli düşünerek aldım. Aylık gibi. Tarihi geçmeyecek şekilde :9: Zor iş :) diyet yapmak çok pahalı. Aslında diyet yapmak değil sağlıklı beslenmek pahalı. :9:

canım öncelikle doğru bir şekilde kilo verdiğimize sevindim....diyete başlamadan araştırmalar yaptım bende....sabah aç karına suyumu diyetim süresincae aksatmadan içtim bende...1 bardakla başladım ,ilerleyen zamanlarda midem aldığı kadar içip,kahvaltımı daha sonra yaptım...bu şekilde önceki gün vücudumuzda biriken zararlı toksinleride atıyormuşuz....sabahlarıda su içelim demiştim bir ara:17:....bunu şu sıralar pek yapmasamda ,tekrardan başlayacağım bende....su içelim kızlar;
birde ideal kilonuza gelince bir süre sonra mide tamamen yeme düzenine alışıyor ve yemekten önce içilen suyun midenizi genişlettiği değilde tokluk hissi verdiğini hissediyorsunuz:32::34:ama bu ideal kiloyu koruma dönemini 2 ay gibi bir süre geçince oldu:17::18::46::9::10::12:

cümleleri biraz devirmişim sabah kızlar:9:umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir:17::37:

haydi kızlar iş başına:9::9::9::103::103::103:

Tamamdır kaptancığımm :)) Hallederiz ama gelen gitmese daha güzel olacak. :9:

ayyy öyle deme edacım ,bir ara bendemi sorun var diye alınganlık pisikolojisine bile girdim:43::43::43::34::33::33::33:

Deniz abla benim arkadaşım da katilacakk unutma :) yerimiz olssun kesin katilacak ..

unutmadım canım:52::16:şu an 7 arkadaş daha katılabilir aramıza.....fazla fazla yerimiz var yani:9::7::8::10::12::13:

Bu hafta uygulayacağım liste

kalkış :
1 bardak ılık su
Kahvaltı
2 dilim kepek/çavdar/tam buğday ekmeği
2 dilim light beyaz peynir (2 adet kibrit kutusu kadar) ( haftada 2 gün bir dilim yerine bir yumurta yenilecek)
Domates-salatalık- yeşillik(istenilen kadar tuzsuz )
5 adet tuzsuz zeytin
Öğle :
150 gr et/tavuk/ balık (konserve yağsız balıkta olabilir)
salata(yağsız, sınırsız)
1 bardak ayran
1,5 dilim kepek-çavdar-tam buğday ekmeği

Ara 2 1 su bardağı light süt+ 1 adet kepekli galeta+ 8 fındık (hepsi bir kerede)
Akşam :
8 kaşık sebze yemeği(1 kilo sebze için 2 yk zeytinyağıyla pişecek)
salata (yağsız sınırsız)
1 su bardağı yoğurt
1,5 dilim kepek-çavdar tam buğday ekmek
Ara
1 porsiyon meyve

2 bardak yeşilcay + 1 bardak ısırgan otu çayı

Kurallar
günde 2,5 litre su (özellikle yemekten önce diyor)
Ara öğünleri atlamayın (iki öğününüz arasında 3 saatten uzun zaman geçmesin)
diyetinizi eksik, fazla ya da değiştirerek tüketmeyin

Yemeklere girecek yağ oranları

1 kilo sebzeden pişecek zeytinyağlı için 2 yk zeytinyağı 1 tatlı kaşığı silme tuz
etli sebze yemeklerine (kıymalı etli taze fasülte gibi=) yağ ilavesi yapmadan etin yağıyla pişirin
et yemeklerine(et tavuk hindi balık) yağ ilavesi yapmadan fırında ızgara haşlama veya teflonda pişirin
pilav (1.5 su bardağı ) makarna (1 paket )çorba (3-4 kişilik) 2 yk zeytin yağı ile pişirin

Yasaklı yiyecekler
kızartmalar
et suları
katı yağlar
hazır gıdalar(hazır çorba hazır meyve suları)
abur cubur
Gazlı içecekler
fazla alkol
fazla tuz
fazla kafein
salamura gıdalar (turşu lakerda çok tuzlu zeytinler)
sakatatlar ve şarküteri ürünleri
yağlı kremalı gıdalar(mayonez krema kaymak pasta salata sosları)

serbestler

çiğ yenebilen salatalık malzemeleri ( yağsız tuzsuz domates salata biber marul tere roka maydanoz soğan sarımsak) (ekstra acıkma olursa bunları tüketebilirmişim)

salça domates püresi domates suyu baharatlar sirke balzamik sirke limon

bitkisel çaylar (sinemaki ve mate hariç)
Günde 4-5 fincan çay (şekersiz veya tatlandırıcılılı, limonlu )
günde 1 tane türk kahvesi
haftada üç gün sade soda maden suyu(limon damlatabilirsiniz)
tatlandırıcılar

edacım gerçekten de bizim düzenimize benziyor listen canım....buna çok sevindim....sonuçları sabırsızlıkla bekliyorum canım:16::16::16:

Son düzenleme:
hadi bu kadar çok gezmeyin :19::20::10::12::9:arada takıma da uğrayın:8::7:

sabahtan beri netteyim yapacak bir şey bulamadım kimseciklerde yok herkes geziyor bende yarın gezeceğim :9:

haydi kızlar iş başına:9::9::9::103::103::103:

ayyy öyle deme edacım ,bir ara bendemi sorun var diye alınganlık pisikolojisine bile girdim:43::43::43::34::33::33::33:

unutmadım canım:52::16:şu an 7 arkadaş daha katılabilir aramıza.....fazla fazla yerimiz var yani:9::7::8::10::12::13:

Senle ne alakası var ablacım boşuna kendine dert ediyorsun diyet psikolojisi pz.tesi başlandı sonra bıraktılar :9:

edacım gerçekten de bizim düzenimize benziyor listen canım....buna çok sevindim....sonuçları sabırsızlıkla bekliyorum canım:16::16::16:

Bende merak ediyorum bir tek şu çaylar farklı olacak. her gün bir bardak içmeye çalışıyordum ama 3 bardak zor iş bana göre :9: Ama yemin ettim kaçamak yok :9:

sabahtan beri netteyim yapacak bir şey bulamadım kimseciklerde yok herkes geziyor bende yarın gezeceğim :9:

sefan olsun edacım:9::9::9::10::12::13:

Senle ne alakası var ablacım boşuna kendine dert ediyorsun diyet psikolojisi pz.tesi başlandı sonra bıraktılar :9:

kızıyorumya :47:,acısını kendimden çıkarıcam nerdeyse:9::9::9:

Bende merak ediyorum bir tek şu çaylar farklı olacak. her gün bir bardak içmeye çalışıyordum ama 3 bardak zor iş bana göre :9: Ama yemin ettim kaçamak yok :9:

umarım içerken sorun olmaz ,zamanla aradaki farkı ,faydalarını göreceksin canım zaten....
özellikle ısırgan otu çayı neden,etkileri nelermiş:44::28:

umarım içerken sorun olmaz ,zamanla aradaki farkı ,faydalarını göreceksin canım zaten....
özellikle ısırgan otu çayı neden,etkileri nelermiş:44::28:

idrar söktürücü
demir içerir
sindirim sistemi ve diğer organları temizler
karaciğer böbreği temizler
bağışıklık sistemini güçlendirir
sindirimi düzenler
diyetle ilgili bunlar herhalde faydaları

Doktorum hiç yapma dedi bende yapıyorum zaten yapsam olur mu dedim oda gün aşırı yap dedi ama ben her gün 1 mile düşünüyorum. Sarkmak istemiyorum. Bu arada diyet listesi bizim listelerden çok farklı değil ama daha çok şey yediriyor. Ayrıca günde 2 bardak yeşil çay + 1 bardak ısırgan otundan çay içmemi zorunlu kıldı. Isırgan otu çayı diye bir şey bulamadım aktara gideceğim :9: Kurallara uyarsam kasım sonunda 75 olacağım ve 3 ay hiç bir şey değil yapılır. Menüler gayet doyurucu.
Yeri geldiğinde pilav makarna bile yedirecekmiş. :26: En önemli kural 2,5 litre su öğün aralarını 3 saati geçirmeyecekmişim.
Bir ara öğünüm bir bardak süt+1 kepekli galeta+ 8 tane fındık bana çok geldi ama yiyeceksin dedi. :9: Bu arada et yemekleri akşam değil öğle yemeğinde yemek lazımmış. Sabah kalkar kalkmaz 1 bardak ılık su içiyorum. :16:

canım inşallah her şey planladığınız gibi gider :) benimde diyetisyenim demişti et yemeğini öğlen yesen iyi olur diye spordan sonra da olabilir demişti çok merak etmiştim diyetisyenime de sormamıştım nedenini araştırdım falan bulamıyorum çıldırcaktım sonra peşini bıraktım bir keresinde sevgilimle öğle yemeğine gitmiştik ve diyetisyenimin öğlen et yemem gerektiğini söylediğini dedim o da bana mantıklı protein yavaş sindirilir dedi ben onun haklı olduğunu düşünüyorum yani protein yavaş sindirilir dıyedir
benim bildiğim 3 yemek kaşığı pilav/makarna 1 dilim ekmek kadar yani onları yedirmesi normal :) benim bir ara öğünümde 6 yemek kaşığı makarna vardı bana da çokmuş gibi gelmişti ama meğer az yemek kilo verdirmezmiş

bende karar aldım diyetisyenimin verdiği listeye geri dönmeye geçen hafta az kalori aldım ve halsizleştim :( belki tekrar gitmeye başlarım ama liste aynı olucaktır

idrar söktürücü
demir içerir
sindirim sistemi ve diğer organları temizler
karaciğer böbreği temizler
bağışıklık sistemini güçlendirir
sindirimi düzenler
diyetle ilgili bunlar herhalde faydaları

demir içeriyorsa benim kesinlikle buna ihtiyacım var :) bizimle paylaştığın için teşekkür ederim canım

Adım Arzum, Deniz mi demeliyim ablamı bilemedim? :77:

Bu arada bende çay kullanmıyordum bugün doğadan elma krom çayı içtim..
Isırgan otu çayı daha mı iyi buna göre? :6:

bugünden itibaren diyetisyenimin listesine geri döndüm :)
sabah: 1 dilim diyet peynir
1 yumurta :(
2 dilim çavdar ekmeği
domates-salatalık
5 yeşil zeytin

ara :kakaolu süt

öğlen:8 yk taze fasulye
4 yk yoğurt
1 dilim çavdar ekmeği
salata

ara:yarım paket peynirli kraker (dışardaydım ara öğünüme uygun bir bunu buldum)

akşam: yağsız tavuk sote(200gr)
4yk yoğurt
salata
1 dilim çavdar ekmeği

Back
X