Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

iradee yaa ben dün aksam bozcam diye cok korktum gidiodu iradem yeter yaa kalorili beslenmek istiorummm diye bi ses kafamın içinde hesapsız beslenmek istiorummm falan baska seste ya sabret 3 ay bi in norml kilona sora cok canın isterse az az yersin diodu:)))
canım menün güzelde öğün atlaman kötü olmuss

Canım ara öğünlerini biraz daha arttır. imkanın varsa günde 10 taneyi geçmeyecek şekilde fındık falan ekle ve acıktığını hissettiğin an yeşillik+ domates+salata ye. Bu kafandaki ses yeteri kadar doymadığının göstergesi. 3+3 / 3+2 yapınca kafandaki o ses susuyor... Aç kalmamak en önemli şart.

kızlar gerçekten yardıma ihtiyacım var!!

şimdi yarın iş yerinde 4 kızla bir arkadaşımıza bebek ziyaretine gidicez öğle vakti. o da demiş ki öğlen geliyosunuz size bir şey hazırlayamam ama dışarıdan pizza isteriz pizza günü yaparız... kızlar gayet sevinçle karşıladı bu fikri ama ben? ben gizli diyet yapanlardanım ya :( çevremdekilere söylemiyorum. eh işte dikkat etmeye çalışıyorum modundaydım. ama bizim ki o dikkat etmeyi aşmış durumda. ölsem yemem o pizzayı noktasında :) napıcam ben ya? tokum diyip yemesem bir dillim dahi olsa yedirirler illaki biliyorum ve aslında aç olduğumu da biliyolar çünkü iş yerinde beraber çalışıyoruz. e yemezsem de gerçekten açlıktan ölürüm... pofff :(

Canım öğle yemeğinden önce acıktım diyip bir elma ye. Sonra ziyareti atlatınca iş yerinde 1 saat sonra açıktım de ve kepekli sandwiç falan iste bir yerden ?

Evet kisin kilo vermek daha kolay :) ekim ayiyla mart ayi arasinda super kilo vermiştim
Sanirim bana sarkma oldu mu diye sormustun diymi geri donemedim
Bende sarkma olmadi genc olduguma baglamiyorum cunku sarkan kisiler gordum ben 20dk yururdum o da zorla en basta sporum buydu 70 kilo olduktn sonra kas kutlemin az oldugunu fark edip kas yapmaya basladim yag kutlesi arttikca kas kutlesi azalir (metabolizmanin yaglar arttikca azalma sebebi budur kaslar dakika da 4 kalori yaglar 2 kalori yakar pek hatirlamasamda boyle biseydi) ve daha hizli verdim kiloyu çünkü kaslar daha cok kalori harcatiyordu daha hareketli oldum ama abarttim sanirim ben sen abartma bacaklarimda bombe var hani o olmasa 36 giycem onun sisligi yuzunden olmuyo 59 kiloyken karin kaslarim falan cikmisti baya kas yiginiydim sanirim kas kaybetmisim artik karin kaslarim azcik belli oluyor :( yarin hemen jilliana basliycam

Ben jillianı şuan asla yapamam. O kadar hareketle ölürüm ve herhalde kalp krizi geçiririm. Bir de ben çok kas yapmak istemiyorum jillianı görünce bende öyle kaslı olursam o sporla diye şüpheye düştüm. Leslie ile en azından spor yapmaya biraz vücudum alışsın 70 li kilolarda jillian yaparım herhalde. :9:

Son düzenleyen: Moderatör:
Canların geç olsun güç olmasın;))(((
Hemen menümü paylasıyorummm
2 dilim kızarmış kepek ekmgi
Kıplırmızı bir domates
Çıtır çıtır bir salatalık
Sıcacık haslanmıs yumurta ımmm
Etlimi etli 5 zeytin
Mis gibi süt kokan peynir
Kendi yaptıgımız arımızın balından 2 tatlı kasıgı

Ara
Elma ve seftalı yedim
1 kac saat sonra yeşilcay

Ögle
Lahana corbası 1 kase
Salatalık
Kendi elcagızlarımla yaptıgım yogurt

Ara
6 adet koyumden gelen fındık
Biraz kuru ama kara üzüm yarım acux diyelim
7 otlu cay

Aksam
Tarhana corbası sıcacık
Fırında palamut yarım
Veeee
Vişne suyu kendim yaptım onuda az sekerli

Biraz sonra haslanmıs mısır yedımnm
Cok yemişim bugun
Kalori;1109
Su:2.5lt
Yeşilcay ve 7 otlu top3 kupa
Spor: sabah yürüyüs ac karna
Ögle yemekten sonra 15 mekık
Aksam ;leslie3 mil yaptım ve bittim
Mesajda en son cıkarken yazacagım
6 7 heralde

Balı abartmışsın canım. 1 tatlı kaşığından fazla yememeliydin. Hatta çay kaşığı yesen daha makbuldu.
Öğle hem şeftali hem elma olmamış. Sadece birisi . Çünkü 2 porsiyon yemişsin bu da bir kerede fazla canım..
Öğle 1 dilim ekmek koysaydın. o fazla yediğin meyveyi öğleden sonraki arada yeseydin süperdi.
Vişne suyu :20: şekerli hiç olmamış :20:
haşlanmış mısır olmamış. Mısır karbonhidrat demek. Akşam bir mısır çok olmuş.

Menülerinizdeki eksik kalorileri sebzelerle ve süt ürünleriyle doldurun

O zaman daha iyi aynı boydaysak :) bende seni tebrik ediyorum hayatinda sporu ve sağlıkli beslenmeyi tuttugun icin
Benim kilo alma sebebim birazda ailemdi daha 19 yasindayim 90 kiloyu gordugum zamanlarsa 14-15 tahminen kendime ancak 16-17 yaslarinda geldim cocuk ruhluyumda biraz bir seylerin farkina ancak varabildim farkina varana kadarsa olan olmustu babam ve annemi ornek alarak kilo almistim cocuktum ya ve onlardan ogrendim yemek yemeyi babam hangi yemegi yerse onu yerdim onun sevmedigini bende sevmezdim ki aslinda ne guzel yemeklermis yeni anladim onlari suclamak istemiyorum benimde suçum var ama biliyoruz ki cocuklar cogu şeyde anne babalarini ornek alirlar
Bende saglikli yasamayi daha olucagi belli bile olmayan cocugum icin istedim o benim gibi olmasin diye çok kötü zamanlardi benim icin en guzel zamanlar diyolar 19 yas icin ama bence en guzel zamanlar 14-17 yas aralığındaydi ve ben o zamanlar kilolarim yuzunden rahat hareket edemezdim ozguven diye birşey yoktu ki kişilik bu dönemlerde oturur kilo vermekle birlikte birazda kendimi degistiriyorum bu yüzden bunalim tarzi bir sey yasadim ve 8 aydir falan adet olmuyorum tedavi olmama ragmen

Bende 17-18 yaşındayken iri kemikli toplu bir kızdım kilom 58 boyum 164 aslında normal sayılabilirdim. Akşamları pilavı eksik etmezdim. Sürekli bizimkiler az ye az ye diyip duruyordu. Benden bir yaş küçük ikiz kardeşlerim vardı. Onlardan 2 kilo fazlam vardı. Her neyse. Babam görselliği aşırı önem veren bir insan. Sürekli aşağılayarak beni yemek yemekten vazgeçireceğini sanıyordu. Başka ailevi problemler yaşadık. Üstüne babam üniversite okumamı istemedi izin vermedi. Yanında köle olmamı istedi. 17 yaşınımı doldurduğum çalışmaya başladım. Hem iş stresi evde ailevi sıkıntılar. sürekli mutsuzdum ve yemek yemeye başladım. 3,5 kilo daha alınca bana fil gibi oldun, ikinci sınıf insan kategorisine girdin vs hakaretler etmeye başladı. Bende babamı zerre sevmem o ne derse tersini yapıyordum. Hem yemek yiyerek mutlu olduğudan hemde inattan daha fazla yedim. Çocuk aklı işte. Sonra 75 80 leri gördüm. Ee ama psikilojim bozuk olduğundan aynada kendime baktığımda kusur görmüyordum çünkü daha ağır problemlerim vardı. Böyle devem etti. Sonra 80 lerin sonları 90 nın başını görünce kendime geldim. Ee dur demek lazım. Sonra diyet yaptım 5,6 kilo gitti durdu. Bende sinir oldum bıraktım. Bu benim kaderim gitmez bu kilolar dedim ve bu sefer nasıl olsa böyle devam edecek. yine mutsuz olacağım o zaman yemeye devam ettim. 2 sene önce 99 kiloyu göründe ee eda 3 haneye gidiyorsun dedim. Diyet yaptım 91 falan oldum. Yine takıldı orada. Yine pes ettim. İşte en son 109 kiloyu görmüştüm. Sınavlar geçsin başayacağım dedim ve başladım. İşte benimde hikayem bu. Yemek yediğimde mutlu oluyordum. Babama inat yemek yedim. Ailenin ne kadar önemli olduğunun artık bilincindeyim. Anne babalar çocuklarına nasıl yaklaşmaları gerektiğini bilmiyorlar. Cahillik diyorum....

ya allahım çok sinir oldum ama yaaa!!! ben normalde zaten pizza yiyen bir insan değilim. en son pizzayı 6-7 belki daha fazla ay önce yedim ve yine bir arkadaşta yemek zorunda kaldığım için ama bunun şimdi bu zaman dilimine denk gelmesi kötü oldu :(

ceza veren mercilerimiz kaç dilim yediğimde ne kadar spor cezası verirler acaba? gerçekten ona göre yicem napiyim :) 2 dilimse ne 3 dilimse ne ceza uygulanacak? hem akşama hafif yesem kurtarmaz mı? kaloriyi yine 1000lerde kapasam? pekiii fiş almasam? :30::18:

2 dilim yersen hem bugün fazladan 3 mil hemde yarın fazladan 3 mil spor yaparsın her dilim 3 mile spor demek senin için. Ve bunları cuma günü tartılmadan önce mutlaka yapmış olman gerekiyor... :52:

selam kızlllaaaarr işte menum

sabah
2 dılım tost ekmeği ve 50gr peynirle yagsız tuzsuz tost
1 bardak ayran
2 zeytın
ara
sekersız kahve
oğle
yagsız tuzsuz kepeklı makarna
yarım kase yogurt
ara
*1 elma
aksam
4kofte
2dılım cavdar ekmegı
*1 bardak ayran
ceyrek pors coban salata

ara
/1 mısır
toplam 980 kalorı
su:2,5lt
bıtkı cayı 2 kupa
spor 45dk leslie

iyi aksammlaar

Tost ekmeğinin kepek-çavdar-tam buğday olduğunu kabul ediyorum. Yine mısır gördüm galiba. mısır sakıncalı. :20:

:Kaloriyi sağlıklı şeyler yiyerek 1000 nin üzerine çekiyorsun canım.

menun cok güzel canımm zaten diyetisyene gidiodun sanırım.. bende aksamı söyle hafif gecirmek isitorum ama sora aclıktan uyuyamıorm:D:D
Canım bol çoban salata üstüne 2 yk nohut 3-4 yemek kaşığı esmer bulgur karıştır ye hepsini.bu sefer tokluktan uyuyamıyosun tecrübeyle sabittir:))))
Arkadaşlar ara öğünlerde mutalaka meyve tüketin en azından. Hem dışarı çıktığınızda çantanızda elma taşımak zor olmaz.
Bakın kesinlikle şeker açlık krizlerini önlüyor. 2 haftadır azıma tatlı çikolata şeker namına bir şey sürmedim işin en güzelide "ihtiyaç" duymuyorum. Lütfen sizde böyle yapın. bir şey kaybetmezsiniz. Hem dışarıda olduğunuz günlerde gayet güzel kurtarıcınız olacak. Şuan muayyen günüm gelmek üzere.Buna rağmen halde şekerrrr çikolata diye haykırmıyorum eskisi gibi.
Bu arada bu hafta özel sebebimden ötürü hedef kiloma ulaşamayabilirm belki kilo bile veremeyebilirim. Resmen şiştim şuan. :43:

Ben bir bardak ısırgan 2 bardak yeşil çay içiyorum. Kabızlık kalmadı. Tuvalatten çıkamıyorum. Ben neredeyse aynı diyeti yapmama rağmen daha az kilo veriyordum. Şİmdi daha çok veriyorum :16:
Evet ara öğün ve ısırgan bende de iyi etkiledi.
evet bilgim var bu çocuk konusu canımı sıkıyo ya ewli değilim ama doktorum tedavisiz çocugun olmaz dedi
Canım hiç canını sıkma benim bi ark doğum kontol hapı kullandı sonra evlendi hamile kaldı ve inatlanormal doğum için çok mucadele etti ve bütün rahimdeki herşey yok oldu normal doğumla birlikte :nazar:şimdi çok iyi
Fatmacım nerdesın sesın aolugun cokmıyo kız

Ben olan fatmayı mı soruyon bacım;)

Canım bol çoban salata üstüne 2 yk nohut 3-4 yemek kaşığı esmer bulgur karıştır ye hepsini.bu sefer tokluktan uyuyamıyosun tecrübeyle sabittir:))))

Canım hiç canını sıkma benim bi ark doğum kontol hapı kullandı sonra evlendi hamile kaldı ve inatlanormal doğum için çok mucadele etti ve bütün rahimdeki herşey yok oldu normal doğumla birlikte :nazar:şimdi çok iyi

Günaydın canım nasılsın ? :3::3:
Isırgan otunun çok fazla yararı varmış. İdrar yolu enfeksyonuna da iyi geliyormuş. Acaba saçımada iyi gelir mi :52:

Püreyi hayatından çıkartmalısın. Patates zayıflayana kadar yok. İlla yiyeceğim diyorsan haşlayıp azcık ye. Marmelat göze çarpıyor..
akşamda çorba içmeseydin yada bir tane köfteyi azaltsaydın on numara menü olmuş. (kalori çok fazla değil) sıkıntı yapma. Sadece yasaklı yiyecekler yemişsin. Tebrikler...

kuşburnu marmelatı C vitamini deposu diye sabahları demir ilacımla beraber alıyorum. demir haplarını c vitamini alırsak emilimi daha iyi oluyormuş. normalde 1 yk pekmez içiyordum bir de ama demir ilacına başadığım için onu bıraktım.
patates konusunda da sonuna kadar katılıyorum, saçma bir nişasta deposu hiç bir besin değeri yok. tek yararını ishalken görebiliriz :)

kuşburnu marmelatı C vitamini deposu diye sabahları demir ilacımla beraber alıyorum. demir haplarını c vitamini alırsak emilimi daha iyi oluyormuş. normalde 1 yk pekmez içiyordum bir de ama demir ilacına başadığım için onu bıraktım.
patates konusunda da sonuna kadar katılıyorum, saçma bir nişasta deposu hiç bir besin değeri yok. tek yararını ishalken görebiliriz :)

Özel durumun varsa ona hiç bir şey diyemem. Banada diyetisyen bir yk pekmez verdi bu hafta . Hiç sevmem . ağzıma atıp bol su içiyorum üstüne :9::9:

Özel durumun varsa ona hiç bir şey diyemem. Banada diyetisyen bir yk pekmez verdi bu hafta . Hiç sevmem . ağzıma atıp bol su içiyorum üstüne :9::9:

ben tahin pekmeze bayılırım ama tek başına pekmezi hiç sevmem. sürekli pekmez içmek yerine hap kullanayım dedim ben de :)

Bende 17-18 yaşındayken iri kemikli toplu bir kızdım kilom 58 boyum 164 aslında normal sayılabilirdim. Akşamları pilavı eksik etmezdim. Sürekli bizimkiler az ye az ye diyip duruyordu. Benden bir yaş küçük ikiz kardeşlerim vardı. Onlardan 2 kilo fazlam vardı. Her neyse. Babam görselliği aşırı önem veren bir insan. Sürekli aşağılayarak beni yemek yemekten vazgeçireceğini sanıyordu. Başka ailevi problemler yaşadık. Üstüne babam üniversite okumamı istemedi izin vermedi. Yanında köle olmamı istedi. 17 yaşınımı doldurduğum çalışmaya başladım. Hem iş stresi evde ailevi sıkıntılar. sürekli mutsuzdum ve yemek yemeye başladım. 3,5 kilo daha alınca bana fil gibi oldun, ikinci sınıf insan kategorisine girdin vs hakaretler etmeye başladı. Bende babamı zerre sevmem o ne derse tersini yapıyordum. Hem yemek yiyerek mutlu olduğudan hemde inattan daha fazla yedim. Çocuk aklı işte. Sonra 75 80 leri gördüm. Ee ama psikilojim bozuk olduğundan aynada kendime baktığımda kusur görmüyordum çünkü daha ağır problemlerim vardı. Böyle devem etti. Sonra 80 lerin sonları 90 nın başını görünce kendime geldim. Ee dur demek lazım. Sonra diyet yaptım 5,6 kilo gitti durdu. Bende sinir oldum bıraktım. Bu benim kaderim gitmez bu kilolar dedim ve bu sefer nasıl olsa böyle devam edecek. yine mutsuz olacağım o zaman yemeye devam ettim. 2 sene önce 99 kiloyu göründe ee eda 3 haneye gidiyorsun dedim. Diyet yaptım 91 falan oldum. Yine takıldı orada. Yine pes ettim. İşte en son 109 kiloyu görmüştüm. Sınavlar geçsin başayacağım dedim ve başladım. İşte benimde hikayem bu. Yemek yediğimde mutlu oluyordum. Babama inat yemek yedim. Ailenin ne kadar önemli olduğunun artık bilincindeyim. Anne babalar çocuklarına nasıl yaklaşmaları gerektiğini bilmiyorlar. Cahillik diyorum.... .

Ah canım benimm... işte psikologlar boşuna demiyo önce çocukluğuna geri dönelim diye. her şey çocuklukta başlıyor, bilinçaltımıza işliyor. ama problemin nerede olduğu belli, bunun da farkındasın. yani en azından istediğinde ve azmettiğinde kilo vereceğini biliyorsun artık. ve menülere yaptığın yorumlardan bu konuda çok bilinçlendiğini görebiliyorum. azmin elinden hiç bir şey kurtulamaz.:49: çocuk yetiştirmek ne kadar zor bir şey aslında. sizin onun üstünde uyguladığınız yanlış bir otorite nelere mal olabiliyor o kişinin hayatında... çok büyük sorumluluk... şuan ailenden ayrı mı yaşıyosun peki? okul hayatını gerçekten babanın istediği gibi sonlandırdın mı? çok özel sorular olabilir ve belki bu alanda konuşmak istemeyebilirsin anlarım canım :)

Ewwr canmmm göremediydim senide

Offff internet bağlantıı ibi seni neyim ya:(((gidip gidip geliyo.5 kat aynı modemi kullaıyoruz ondan baya zorlanıyorum bazen:)

Şahsen ben kıştan çok ümitliyim. Yıl başında şöyle güzel bir elbise giyip topuklu ayakkabılarımla güzel bir poz verip sosyal paylaşımca paylaşıp milletinin ağzının açık kalmasını istiyorum. :52::52:
Offf benim de hayalim o sorma:(inş our yaaa
kızlar gerçekten yardıma ihtiyacım var!!

şimdi yarın iş yerinde 4 kızla bir arkadaşımıza bebek ziyaretine gidicez öğle vakti. o da demiş ki öğlen geliyosunuz size bir şey hazırlayamam ama dışarıdan pizza isteriz pizza günü yaparız... kızlar gayet sevinçle karşıladı bu fikri ama ben? ben gizli diyet yapanlardanım ya :( çevremdekilere söylemiyorum. eh işte dikkat etmeye çalışıyorum modundaydım. ama bizim ki o dikkat etmeyi aşmış durumda. ölsem yemem o pizzayı noktasında :) napıcam ben ya? tokum diyip yemesem bir dillim dahi olsa yedirirler illaki biliyorum ve aslında aç olduğumu da biliyolar çünkü iş yerinde beraber çalışıyoruz. e yemezsem de gerçekten açlıktan ölürüm... pofff :(
Öff ısrar etme meselesi de beni boğuyo:(
ben de jillian yapıyorum :) level 1/7 bitti bende henüz. kilolarımız da hemen hemen yakın boyun kaçtı bilmiyorum ama. ben de 64.5la başladım serüvene. şimdi 61.5 oldum ama benim hedefim 55... daha yolum var senin az kalmış hedefine

Jillian ne kızzzzzz

Balı abartmışsın canım. 1 tatlı kaşığından fazla yememeliydin. Hatta çay kaşığı yesen daha makbuldu.
Öğle hem şeftali hem elma olmamış. Sadece birisi . Çünkü 2 porsiyon yemişsin bu da bir kerede fazla canım..
Öğle 1 dilim ekmek koysaydın. o fazla yediğin meyveyi öğleden sonraki arada yeseydin süperdi.
Vişne suyu :20: şekerli hiç olmamış :20:
haşlanmış mısır olmamış. Mısır karbonhidrat demek. Akşam bir mısır çok olmuş.

Menülerinizdeki eksik kalorileri sebzelerle ve süt ürünleriyle doldurun

Edacım cok saol cnm yha dikkat edicem bundan sonra gercektn diyorummm cok saoolll

Back
X