Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

ayy bravo valla bende bi ip bulursam alcam kafaya koydum ama bulamadım daha

Bravo böyle devam edersen super
Kiz benimde ipim yok ama ben elimde ip varmis gibi ip atliyorum tipki ip atlarkenki gibi tum vucudumu hareket ettiriyo napalim bazi seyleri elimizdeki imkanlara gore uyarlamamiz lazim oldugu kadar

Pazar:

Sabah:
1 porsiyon fındıklı cennet meyvesi,1 porsiyon nar, 1 porsiyon meyve tabağı(muz, armut, elma)

Öğle:
Bol maydanoz ve yeşil soğanlı haşlanmış yumurta salatası, 1 kuru dolma, çeyrek simit, peynirli börek, yeşil ve siyah zeytin, çıtır ekmek, özel karışımlı bitki çayı( ıhlamur, karabiber, tarçın, kiraz sapı), turşu..(Aslında eşim için kahvaltı benim içn öğle oldu..Ben erken kalkınca sabahımı meyve ile yemş oldum.)

Ara:
Fıstıklı çukulata( 2 karesi) mısır patlağı

Akşam:
Balık (kırlangıç), bol salata, karışık bakliyat çorbası, turşu, çıtır ekmek..

Spor:
300 kez zıplama

Kitap:
Yaratılış sırrı

Dünkü menüm:

Sabah:
1 elma

Kahvaltı:
Zeytin, ekmek ( çok az) 1kupa karışımlı çay.

Öğle:
Yarım porsiyon bol limonlu pırasa, 1porsiyon mercimekli ıspanak, 1 adet kadın budu köfte, salata, turp.

Akşam:
Acıcık yumurta salatası, ekmek,çeyrek simit, çuku çukulu püsküüt

Kitap: taratılış sırrı

Spor: 100 zıplama

Su: 2 litre

FINDIK, FISTIK ÇITIR ÇITIR
HEM KAN YAPAR, HEM ISITIR

Yağlı olan fındık, fıstık, ceviz, badem vb kuruyemişler kilo aldırmaz mı?

Kuruyemişler kilo aldırmaz. Fındık, fıstık, ceviz, badem vb gibi kuruyemişler, glisemik indeksleri (%0-20) düşük olduğu için kilo aldırmazlar, aksine kilo verdirirler. Aynı zamanda, kabak ve ayçiçeği çekirdekleri de kilo aldırmaz.

Kuruyemişler, doğal olan Omega-3, Omega-6, Omega-9, ayrıca birçok aminoasit ve yoğun bitkisel protein kaynağıdırlar. Doğanın vitamin ve mineral deposu olarak kabul edilirler.

Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay
Kalp ve İç hastalıkları profesörü​

Son düzenleme:
"YE KIZIM YE, ya da YE OĞLUM YE!" diye çocukları yemeye zorlamak doğru değildir.

Yüksek glisemik indeksli gıdalar, şekerli içecek, meyve ve meyve suları gibi (aşırı fruktoz yani meyve şekeri içeren) yiyecek ve içecekler aşırı miktarda tüketilmediği takdirde, çocuklarımızın karaciğerleri yağlanmaz.

11-15 hatta daha küçük yaşlarda göbekleri çıkmaz ve göbekleri önde dolaşmazlar. Bu şekilde beslendikleri takdirde, kilo almazlar ve aldıkları fazla kiloları da rahatlıkla vererek, sağlıklı büyür ve gelişirler.

Çocuklarımızı küçük yaştan itibaren sevdikleri, istedikleri ve merak ettikleri bir spora başlatmamız şarttır. Ana babaların en önemli görevlerinden biri de budur.
"Ye kızım ye, ya da ye oğlum ye!" diye çocukları yemeye zorlamak doğru değildir.

Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay
Kalp ve İç hastalıkları profesörü

Sabah : 2 dilim Çavdar'ın ekmeği
1 kk peynir
3 zeytin

Öğle : 1 tabak mantı
1 dilim Çavdar'ın ekmeği
Salata

Akşam : 1 kase domates çorbası
1 dilim Çavdar'ın ekmeği
Salata

Ara : 100 gr kestane

Hepsi 8 den önce yendi

iyi akşamlar
öncelikle annem bayaa bi bazlama getirmişti hafta sonu bana , onlar bitmeden bana huzur yok çünkü yemeden duramıyorum onları
normal ekmeği azaltmaya alışmıştım ama bazlama evde dururken hem onu hemde yemekleri arttırdım

sabah

1 bazalama
1,5 tatlı kaşığı tereyağ
kk peynir
yarım domates
1 adet tavada yumurta

öğle

1 avuç içi ceviz
yarım çay bardağı sahlep
çeyrek muz

akşam

1 bazlama
yarım tabak nohut yemeği
5 adet sarma
yarım kase yogurt
yarım kase şehriye çorbası

yorumları size bırakıyorum ama 1 haftada 2 kilo vermişken geri almak istemiyorum, ekmek veya bazlama olmadan diyet bilincinde oluyorum ve sayıyla yiyorum ama bazlama olunca tek düşündüğüm yemeğin lezzetli olması

Aclik aklima gelmiyo bazen taki esime yemek hazirlarken bi anda acliktan oluyo gibi hissediyorum.halbuki oda aksam yemeyi yemeye hic sorun kalmicak

Aynen canm hepimiz için böle bir sorun var sanırım , bu biraz da yemeyi sevmemizden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Ben yemek hazırlarken çok zevk alıyorum , ve sonra ne bilim hazırladığım yemekten azcık yemek acı veriyor

sabah
1 koca tabak lahana çorbası

ara
sade türk kahvesi
yeşil çay

öğle
1 kase lahana çorbası
1 salatalık
biraz tere

ara
1 greyfurt
2 çay bardağı şekersiz çay

akşam
1 kase lahana çorbası
biraz tere

1 saat spor(500 kal) bugün okuduğum spor haberinden sonra yogunlugu azalttım
150 mekik + 100 twist
3 lt su

sabah 9.00:
2 dilim kepek ekmek
2 tatlı kaşığı reçel
4 zeytin
1 haşlanmış yumurta
1/4 kk peynir

öğle 11.00
ezogelin çorba
2 dilim kepek ekmeği

ara 14.00
2 tane form bisküvi

akşam 18.00
1 çiğköfte dürüm
1 ayran

(bundan sonra hiç birşey yemiycektim aslında fakat günlerdir anneme et al diyip duruyordum eve geldim biftek almış salatayla bi tane ondan yedim )

tatlımmmm et bişey yapmaz sen şu dürüm olayını yoketç bak sabah ekmek öğle ekmek akşam dürümmmm olmazzz. sabah ekmek ye. öğle 1 tane ye akşam yeme ekmek yada o tür şeyler. çok canın çiğköfte dürümü istediyse öglende ye onu. akşamı hafif tut

merhaba arkadaşlar eğer kabul ederseniz bende aranıza katılmak isterim 22 yaşında 68 kilo ve 160 boyundayım ilk hedefim 60 ikinci hedefim ise 55 kilo olmak
diyet geçmişimden kısaca bahsedeyim üniversiteye başlayana kadar yani 2009 a kadar hiç bir kilo problemim yoktu 56-57 kilo civarında başladım o sene evimizin altında fast food resturanı oluşu neticesinde 76 kiloyu baskülde gördüm.o rakamı görene kadar kilo aldığımı farketmedim bile. hemen bir diyetisyene gittim ve düzenli yürüyüşe başladım 3-4 ay arası bir zamanda 64 kiloya kadar düştüm. zaten bir daha hiç o azmi yakalayamadım. o yıl ev değiştirdik. yeni evimizin bulunduğu yer yürüyüş yapmaya uygun değildi. üniversitenin jimnastik salonuna yazılarak pilatesle tanıştım. kilo veremedim çok fazla vücudum direniyordu ama 62 kilo falan olduğum halde 38-36 beden olmuştum pilates sayesnde. o sene yaza kadar bu şekilde geçti yaz gelince pilates bitti ve yüzmeye başlaadım bu esnada da beslenmem yavaş yavaş değişmeye başladı yine hooop eski düzene. yaz boyu yüzdüğüm için kilo almadım ama ne zamanki kış geldi yüzmeyi de bıraktım başladım kilo almaya ve geçen yıl en fazla 72 ye kadar ulaştım. sonra üniversiteden bir arkadaşımın benimle alaycı bir konuşmasından dolayı yeni bir diyet denemeye karar verdim. Karatay diyeti. ilk ay 6 kilo verdim. zaten onla da kaldım. 5 ay falan devam ettim ama sürekli kaçamak yaptığım için başka kilo veremedim. aslında karatay diyeti dikkatli uygulandığında çok işe yarıyor fakat benim beslenme şeklimde yasak varsa deliyorum o yüzden yasak kelimesi bana göre değil. neyse Allahtan kısaca anlatacaktım tabi her diyetten sonra bir bocalama bir yenilmişlik hissi ve bu günlere geldik haa bu arada okul bitti işe başladım evlendim (düğünde 70 kiloydum) en büyük pişmanlığım düğünde kilolu olmam herhalde evleneli daha 2 ay oldu bu arada. geçen ay tekrar diyete başlamaya karar verdim. daha doğrusu bu sefer diyet değil sağlıklı beslenme yi benimsemek ve hayatıma geçirmek hedefim. o yüzden çok hızlı kilo vermektense az ama kalıcı kilo vermek istiyorum. cuma takımlarından birine katılmanın hedefime ulaşmakta kolaylaştırıcı olacağına karar verdim ve bu takıma eğer beni alırsanız katılmak istiyorum çok yazdım sanırım kusura bakmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…