- Konu Sahibi Pinarbartu
- #58.581
mesajı aldım teşekkür ederim. sanırım benim desteğe ve azme daha çok ihtiyacım var. size katılmak ve sizinle zayıflamak istiyorum. kendimi tanıtayım.
ben 34 yaşındayım. bir telekominikasyon çağrı merkezinde supervisor olarak çalışıyorum anlayacağınız günün 8 saati oturarak çalışıyorum. bundan 10 gün önce bir arkadaşımın önerisi üzerine uzun zamandır yaşadığım bazı şeyleri anlatmak ve test yaptırmak amacıyla endokrin doktoruna gittim. kendimi bildim bileli şişmandım ama son zamanalrda halsizlik sürekli uyku hali cilt rengimde sararma, tırnak kırılmaları, saç dökülmeleri. ağlama krizleri, acaip huysuzluklar. vs vs vs bir sürü şey yaşıyordum. zor bir 10 ay geçirmiştim bunların nedeninin psikolojik oldugunu sandım önceleri ama giderek artınca tavsiyeyi dinledim. neyse uzatmayayım
doktor muayene sırasında tansiyonumun çok yüksek oldugunu, ayrıca boğazımda çok fazla nodul oldugunu haşimoto olabileceğimi ama emin olmak için bazı testler yapmam gerektiğini söyledi. test sonucları artık elimde ve pazartesi doktora götüreceğim. ancak testlerin sonuclarının ve ultrasonografi sonuclarıma göre haşimoto hastasıyım. ve bu genetik hastalık çok uzun zamandır benimle. şişmanlık nedenim sadece bu olmasa da zayıflaammın önünde bir engel olabileceği açık. ayrıca fizyologi uzmanına da gittim. o da metabolizmamın %88 çalıştıgını söyledi. bana spor önerdi ve nasıl yapmam gerektiğini vs anlattı. diyetisyene gittim ne yemem gerektigini falan söyledi. velhasıl kelam 10 gündür diyetteyim. ve bu sabah tartıldıgımda 100 gram aldıgımı gördüm.
şekeri, işlenmemiş şekeri, yağlı herşeyi, her tür beyaz unlu ürünü, pirinci, makarnayı, abur cuburu, alkolü, gazlı içecekleri herşeyi kestim. hergün doktorun önerdigi şekilde spor yaptım. ve sonuc şimdilik bu. çok canım sıkkın bugün. bütün gün uyudum üzüntümden. en azından yarım kilo vermek isterdim. öyle işte...
ben de düşündüm ki size katılırsam bu bana iyi gelebilir. ama ne yapmam geektiğini ve hangi gün tartıldıgımızı vs i bana anlatırsanız çok sevirinim
teşekkürler
canım öncelikle çok geçmiş olsun hastalığının adını ilk defa duydum ama inşallah atlatırsın...şimdi şöyle birşey var bazen yemek yememek bizi zayıflatmaz sadece metabolizmayı zayıflatır metabolizma zayıflamasıda kilo almamıza hatta bir çok hastalığa sebep olur...yaşın da kilo vermen de zor bir etken çünkü yaş ileledikçe kilo vermekte zorlaşıyor...hemen pes etme kilo vermek için vücudun o tempoya alışması lazım üstelik vücudun ödem de toplamış olabilir sürekli oturduğunu yazmışsın bu da sebep olabilir adetine az kaldıysa o da sebep olabilir.kaptanımızla görüşürsün o evet derse biz sana elimiz den gelen desteği yaparız...