Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

eşim eve gelmeden menümü yazıp çıkayım akşamları pc.başında oturmamı istemiyor.

sabah:yarım dilim ekmek peynir yeşillik,2ceviz

ara:1 yeşil+biberiye çayı 1portakal

öğle:1 tabak şehriye çorbası
5 lahana sarması
2 kaşık yoğurt
ekmek yemedim

ara:nescafe 2si bir arada içine kabuk tarçın attım çok hoş oldu

akşam:6kaşık kuru fasulye
yağsız salata
yarım dilim ekmek
2haşlanmış tavuk kanadı
bitti.börek ve sarma da yapmıştım hiç yemedim:(
yarım saat spor+200 ip
:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
Esencim yediklerinin miktarları güzel ama bazı hatalar var bence,mesela en güçlü öğünün sabah olmalı öğlen sabaha göre biraz daha hafif olmalı en hafif öğün de akşam olmalı,sen sabahı az tutmuşsun öğlen güzel akşam da gayet iyi,börek yemek istersen sabah ekmek yerine yiyebilirsin,sarmayı da yine ekmekten keserek tüketebilirsin tabii sayılı olmak şartıyla.Yani tek mesele yediklerimizin zamanı ve miktarı ve neyi neyle yediğimiz.

bugünkü menüm
sabah-öğle:1 dilim ekmek+azıcık peynir
akşam:3 kaşık barbunya+yarım kase şehriye çorbası+2 kaşık yoğurt
ara:daha yemedim ama canım portakal istiyo
Canım yediklerin çok az bak şu yazıyı bi oku bunları hepimiz mutlaka biliyoruzdur ama bi hatırlatma olsun istedim.

Çağımızın bu önemli sağlık sorunu şişmanlığı çözmek için ne yapmalıyız? Her gün gazete, dergi, televizyon, internet gibi kitle iletişim araçlarında onlarca “şok diyetler” ile karşılaşıyoruz. Genel ilkeleri benzer olmakla birlikte diyet mutlaka “kişiye özel” olarak hazırlanmalı. Çünkü herkesin metabolizması farklılıklar gösterir, tıpkı parmak izi gibi. Öte yandan kilo fazlası olanlar genelde aç kalarak, öğün atlayarak, hiçbir şey yemeyerek sonuç almaya çalışır. Böylesi bir davranış, vücudu açlıktan ölme paniğine sürükler ve “kıtlık” moduna geçen metabolizma yavaşlar, yağ yakmak yerine tüketilen her besini yağ şeklinde depolama yoluna gider. Buna karşılık sık sık, azar azar beslenmek metabolizmayı hızlandırdığı gibi, yavaş yemeyi de sağlar. Aç kalmak ve öğün atlamak, bir sonraki öğünde hem hızlı hem de fazla yemek yenilmesine neden olur. O nedenle başta kahvaltı olmak üzere asla öğün atlanmamalı, 2.5 - 3 saatlik aralıklarla beslenilmelidir.

Katı margarin, tereyağı, kaymak, krema, mayonez, cipsler, soslar, kuruyemişler gibi enerji değeri yüksek, öte yandan hiçbir besleyici değeri olmayan yağlı yiyeceklerden, kızartma ve kavurma işlemlerinden olabildiğince kaçınmakta yarar var. Şeker ve şeker içeren besinler (bal, reçel, pekmez, hazır meyve suları, gazlı içecekler, tatlılar vs) kana tamamen ve hızla karışırlar. Pankreastan salınan insülin hormonu ile kan şekeri düşer ve tekrar tatlı yeme isteği doğar. Dolayısıyla şeker ve şeker içeren besinler kan şekerinde ani dalgalanmalara yol açarlar. Halbuki şeker tadından vazgeçemeyenler için üretilen, şeker yerine kullanılabilen, aynı tadı verebilen, sağlık açısından sakıncası bulunmayan, düşük kalorili veya kalori içermeyen yapay tatlandırıcılar ile kan şekerindeki dalgalanmaları ve tatlı isteğini ortadan kaldırmak mümkün olabilir.

Suyun; alınan besinlerin sindiriminden, metabolik atıkların dışarı atılmasına kadar her aşamada çok önemli görevleri bulunur. Bu nedenle günlük sıvı tüketimi arttırılmak gerekir. Katkısız, en iyi çözücü su olduğu için günde 8-10 bardak su içilmesi tavsiye edilir. Diyet yaparken çay, kahve, bitki ve meyve çaylarını şekersiz ya da en azından yapay tatlandırıcılar ile gazlı içeceklerin de light olanlarını tercih edin.

Ayrıca posalı yani lifli besinlerin tüketimi arttırın. Posalı besinler kan şekerini, kan basıncını (tansiyonu) ve kan kolesterolünü istenilen seviyede tutmaya yardımcı olur. Midede, su ile birlikte hacimlerinin 20 katı kadar şişerler; tokluk, doygunluk hissi sağlarlar. Ayrıca dışkılama sayısını ve sıklığını arttırırlar. Kabızlık şikayeti varsa ortadan kalkar, böylelikle kilo vermeye de yardımcı olurlar. Kalın bağırsak kanserinden koruyucu etkileri de mevcuttur. Bu yüzden haftada 2-3 kere kurubaklagil yemeği yenilmesi önerilir. Buğday ekmeği yerine kepek, çavdar, yulaf ekmeğini; pirinç yerine de bulguru tercih etmeniz önerilir. Hatta pirinç, makarna, erişte ve unun da kepekli olanlarını kullanmak daha sağlıklı olur. Sebze ve meyveler de posa içerir. Ancak posaları kabuk ve kabuğa yakın yerlerde bulunduğu için, soyulmadan yenilebilenleri iyi bir şekilde yıkadıktan sonra kabukları ile tüketmek her zaman için daha yararlı olur.

Diyete ilave olarak mutlaka spor da yapılması gerekir. Dünya Sağlık Örgütü en çok tempolu yürüyüşü öneriyor. Bunun dışında; çok hafif tempoda koşma, bisiklete binme, yüzme, tenis, aerobik ve jimnastik tarzı kalbi çalıştıran sporlar yapılması da uygun görülüyor. Sporu asla ödev olarak görmeyin. Unutmayın amaç; metabolizma hızını düşürmemek, kilo verirken bir noktada ağırlığın sabit kalmasını önlemek, verilen kiloların kalıcı olmasını sağlamak ve en önemlisi sağlıklı yaşama adım atmaktır. Sonuçta “1 saat” dediğimiz günün sadece % 4’üdür.
 
menüm
öğle
1.5 haşlanmıs patates
1 kk peynir
1 dilim salam
1 bardak çay

akşam
4 yk nohut

arada portakal yiyebilirim

çookk güzelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
katmerle poğacadan sadece birini yeseydn keşke arada canım:)
metabolizma hızlandırıcı içecek ne:D
ebncedeeee=(((elma karanfil vssss kaynatıp içiliyo cnm

az yemek çok hareket

=(((((((((((((( tamammmmmmmmmmmmm

olmaMIŞ.....
AKŞAM MAKRNAYI YEDİN POGAÇAYI NEDEN YEDİN.KATMERİ NEDEN YEDİNNNN


kahvaltı:
1/2 dilim ekmek
2 y.k. Acılı domatesli sos
1 kk peynir
1 küçük dilim sünger tatlısı

ögle:
4 y.k. Nohut
1 kase cacık

ara:şekersiz ve kremasız sade nescafe

akşam:
1 adet fırında balık
maydonoz ve roka(limonlu)
sogan salatası

ara:
Türk kahvesi(az şekerli)
sünger tatlısı neymiş kiiiiiiii...gayet güzel emoşş
 
rainandthesun MERHABA CANIM ADIN NEYDİ KAÇIRMIŞIM CANIM..
NASILSIN
Merhaba Emine adım Neslihan canım,iyiyim sağol sen nasılsın canım?
sabah öğle
metabolizma hızlandırıcı içecek yarım bardak
2 dilim ekmek
1 dilim salam
2 zeytin
yarım kk peynir
çeyrek kk kaşar
1 tk reçel

ara
avuç içi kadar katmer

akşam
metabolizma hızlandırıcı içecek yarım bardak
1 kase çorba
1 kase domatesli makarna

ara
1 poğaça
avuç içi kadar katmer
Hazalcım yediklerinin neredeyse hepsi ekmek grubu"katmer,ekmek,çorba,makarna,poğaça" her besin grubuna yer vermeye çalışsan daha iyi ve sağlıklı olurdu ama herzaman da denk gelmiyo tabii.
akşam ara yapma erken yediysen ya yogurt yada elma eniyi akşam yenebilirr canımmm
Eminecim akşam yemeklerini 6 da falan yiyoruz ee tabi 8,9 arası acıkıyorum ama genelde meyve yiyorum o saatlerde,bazen misafir falan olursa kaçabiliyor ama:17:.

gayet saglıklıekmek 1 dilim olsaydı zaten 1 yumurta yemişin ya tok tutuyo :16:
Ahh ahh ben ekmeği çok seviyorum ama o beni sevmiyo tabiiki,dayanamıyom himmet abiii:125::125::125::1::1:.
 
ay bugün her menüde bi salam gördüm sankiiii:44::44::44:
Ama süper menü akşama azaltmak lazım zaten gayet başarılı:46::46::46::46:

bgn salam günü sanırım:1:

kahvaltı:
1/2 dilim ekmek
2 y.k. Acılı domatesli sos
1 kk peynir
1 küçük dilim sünger tatlısı

ögle:
4 y.k. Nohut
1 kase cacık

ara:şekersiz ve kremasız sade nescafe

akşam:
1 adet fırında balık
maydonoz ve roka(limonlu)
sogan salatası

ara:
Türk kahvesi(az şekerli)

süper menün canım herşeyden var
sünger tatlısı ne:D
 
Haa kızlar buarada utanarak söylemeliyim ki ben o şahane menünün üstüne akşamdan sonra bir de 1 dilim kek yedim,4,5 tane de kestane yedim(burda sesim iyice kısılıyo,gözlerim başka tarafa bakıyo)veeee kızarıyorum:17::17::17:ve kendimi çantalıyorum size zahmet olmasın diyee :22::22::22:.
 
Haa kızlar buarada utanarak söylemeliyim ki ben o şahane menünün üstüne akşamdan sonra bir de 1 dilim kek yedim,4,5 tane de kestane yedim(burda sesim iyice kısılıyo,gözlerim başka tarafa bakıyo)veeee kızarıyorum:17::17::17:ve kendimi çantalıyorum size zahmet olmasın diyee :22::22::22:.

dur bende domates atam sana :67::67::67::67::67:
ama sakın yeme domatesleri

iyi geceler be anammmmmmm

iyi geceler canım
 
Haa kızlar buarada utanarak söylemeliyim ki ben o şahane menünün üstüne akşamdan sonra bir de 1 dilim kek yedim,4,5 tane de kestane yedim(burda sesim iyice kısılıyo,gözlerim başka tarafa bakıyo)veeee kızarıyorum:17::17::17:ve kendimi çantalıyorum size zahmet olmasın diyee :22::22::22:.
kız sakla şunları sabah uyanınca yee
 

kahvaltı:
1/2 dilim ekmek
2 y.k. Acılı domatesli sos
1 kk peynir
1 küçük dilim sünger tatlısı

ögle:
4 y.k. Nohut
1 kase cacık

ara:şekersiz ve kremasız sade nescafe

akşam:
1 adet fırında balık
maydonoz ve roka(limonlu)
sogan salatası

ara:
Türk kahvesi(az şekerli)
afiyet olsun cınımm çok güzell
 
çookk güzelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

ebncedeeee=(((elma karanfil vssss kaynatıp içiliyo cnm




=(((((((((((((( tamammmmmmmmmmmmm




sünger tatlısı neymiş kiiiiiiii...gayet güzel emoşş

sünger tatlısı yogurt tatlısı gibi ama yagsız...
 
merhaba emine adım neslihan canım,iyiyim sağol sen nasılsın canım?

hazalcım yediklerinin neredeyse hepsi ekmek grubu"katmer,ekmek,çorba,makarna,poğaça" her besin grubuna yer vermeye çalışsan daha iyi ve sağlıklı olurdu ama herzaman da denk gelmiyo tabii.

eminecim akşam yemeklerini 6 da falan yiyoruz ee tabi 8,9 arası acıkıyorum ama genelde meyve yiyorum o saatlerde,bazen misafir falan olursa kaçabiliyor ama:17:.


ahh ahh ben ekmeği çok seviyorum ama o beni sevmiyo tabiiki,dayanamıyom himmet abiii:125::125::125::1::1:.

neslihan evet hatırladım ee grubun en yaşlısı benim herhalde unutkanlık var canım
 
haa kızlar buarada utanarak söylemeliyim ki ben o şahane menünün üstüne akşamdan sonra bir de 1 dilim kek yedim,4,5 tane de kestane yedim(burda sesim iyice kısılıyo,gözlerim başka tarafa bakıyo)veeee kızarıyorum:17::17::17:ve kendimi çantalıyorum size zahmet olmasın diyee :22::22::22:.

boş ver dövünmeyi spor yap hadiiii
 
Back
X