maşallah maşallah....oy uzun bir kuyrukla geldimm hadi bismillah

Denıze gıttım kaptanım yazamadımm, yarmayı malatlayı bı tanıdıgımız yapardı ordan bılıyorum sanırım , cok lezzetlı bıseydııı
RengarenkNesli
yarma bizde baş tacı. yayla çorbasınıda onla yaparız hatta adıda TOYGA çorbasıdır. pirinç hemen hemen yok bizim memleket yemeklerinde
Ayrıca ne yapmalıyım deneme sürecinde listeye dahil oluyor muyum :) bugünkü kilom 85.1 boyum 1.57
kuzum deneme surecinde tum yeni uyeler de her cuma ADAYLAR listesini alıntılayıp dolduruyorlar. listeye girene kadar her cuma kilonuz kayıt ediliyor ve listeye alındığınız hafta merkeze kaydediliyor bilgileriniz.okiş
yolun uzun istersen kucukmakul hedeflerle ilerleyelim misal ilk hedefin 73 olsun, ulaştığın zaman hedef revizesi yaparız. peki ulaşmak istediğin son hedefin nedir kuzum bana bu bilgilerde lazım
Günün menüsü ( cevap veriyim derken yazmayı unuttum )
Sabah
4 zeytin
Kk süzme peynir
1 bardak tarçınlı süt
1 salatalık
1 kaşık marmelat
Öğlen
Dışarda olduğum için fastfooddansa yemedim
Akşam
1 tabak et sote (biber ve soğanlı)
1 bardak ayran
1 kaşık marmelat
Ara
Dedem çok ısrar etti 3-4 dilim kavun yedim
kavunları cuma kazasından sayıp ceza vermiyorum. sadece akşama bir salata olsaydı menun super otesi dengeliydi. ama böylede guzel
Bu arada Karatay'ın kitabını da okumaya başladım neden ara öğün yapmamak gerektiğini de anlamış oldum bundan sonra daha dikkat edicem ara öğün konusunda kitaptaki faydalı bilgileri de not alarak gidiyorum iyice kafama kazınsın diye :))
Valla senin menune hayran kaldım ben de böyle olsam valla :) hiç ekmek falan tüketmiyosun ben daha yeni yeni azaltabildim ama sabah kahvaltılarında ekmekten vazgeçemiyorum biraz daha alışınca ben de sütle gevrek yemeye çalışıcam kahvaltılarımda
yaz kuzum karatay kitabı sağlıklı beslenmenın temel unsurlarını anlatıyor ne kalsa kulağında kar
sumeyyeye de hemen paylaşayım okusun oda kitabı

denizim acelemiz yok ben tam karataya 1.5 ayda geçtim ekmekten de böyle vazgeçtim. ama ekmekten vazgeçince yerine çiğ cerez koyman olmassa olmaz. bak ekmek tok tutmaz acıktırır. sadece 1 gun kahvaltını tam karatay yap, bak ne demek istediğimi anlar hiç acıkmazsın
Ben de menümü yazayım :)
Sabah
saat 11de bir büyük bardak su içtim
saat 11 buçukta 2 dilim tam buğday ekmeği ve beyaz peynir yedim yanında domates salatalık ve 1 bardak şekersiz yeşil çay
Ara Öğün
saat 2de spordan önce sade Türk kahvesi içtim saat 2 buçuktan 3e kadar sporumu yaptım yarım saat Mel B
spordan sonra o kadar içim kıyıldı ki resmen tansiyonum falan düştü yani kahvaltıdan 1-2 saat sonra yapmak lazım sanırım ben çok geç yaptım öyle olunca çok acıktım
saat 3 buçukta 3 küçük incir ve 6-7 tane kırmızı üzüm yanında ayran içtim
Öğlen
saat 4te 1 şnitzel 5 kaşık patlıcan yemeği yanında 1 kase yoğurt ve salata
Ara Öğün
saat 6 buçukta 1 bardak süt ve 7 tane taze fındık yedim
Akşam
saat 8de 1 kase tarhan çorbası ve salata yedim
Allahtan bugün akşamı iyi kapattım

Şimdi de 1 bardak limon sıkılmış şekersiz yeşil çayımı içiyorum
2 litre su içtim
Spor olarak da yarım saat Mel B yaptım ama acayip yoruldum ya hamlıktan her yerim ağrıyo şu an ama yatmadan önce bel hareketleri ve Ender Saraç'ın 10 hareketini yapıcam :)
Bugünlük benden bu kadar :)
sabah protoınden çok fakir beslenmişsin. sabahları yenen YUMURTA sizi tok tutar.sporda acıkman normal. bence sporu geçe bırakacaksan 1 kase dolusu proteın kaynagı yoğurt yersen ( içine nane, pulbiber filan koyabilirsin) hem acıkmazsın hemde yağ yakımın hızlanır
Ya kahvaltıda da ekmek yemeden sanki doymayacak gibi hissediyorum bir de geç falan yapıyorum ya o an çok aç hissedince ister istemez yiyorum
nasıl olsa kitap elinde. 1 gun sabah karatay kahvaltısını dene DENEMESİ BEDAVA bak bakalım acıkacakmısın.
bu arada tahlillerine baktır meleğim.
kilon fazla hipoglisemi yada insulın direnci gelişmiş olabilir sende bu kadar acıkıyorsan. peki el ayak tıtremesi, halsizlik oluyormu acıkınca
Anlad
Anladım :) başka bir görev varsa onu alabilirim
ooo kuzum sen görev iste hemen görev veriyorum dur ben sana
Peki 2 hafta sadede yorum yapıyorum tabi güzel :) ismim Sümeyye kaptanım :) 22 yaşındayım boyum 1.57 kilom 85.1 şuan 5 günde 5 kilo diyeti deniyorum biraz zor geçiyor ama kilom çok inşallah bir aya kadar öğretmen olarak çalışmaya başlayacağım biraz zayıflamak istiyorum
Ben de yazayım bugün yediklerimi söyleyince çok garip geliyor ama :) sabah 1 tavuk budu ve yarim ton balığı yedim. Öğle 2 kaşık kıyma, yarim ton balığı ve 1 but yedim aksama çok midem bulandı cay içerek gecistirdim açlık yok ama bulantı var hafif
seni allahın izniyle fit öğretmen olarak ugurlarız bitanem. sen azimli ol gerisi bizden
5 de 5 i oynakbaşı banum sık sık yapıyor aslında kilosu 100 ustu oldugu ıcın. ben sana bazı linkler vericem ve bir kitap hediye edicem az sonra onu okursun, ilk hafta ve 5-5 de bitmiş olur. bir duzene koyarsın edindiğin bilgilerle bir yol çizersin kuzum. benden önermesi, gerisi size kalmış zorlama yok bizde okiş
SElamün Aleyküm kızlarrrrrrrr

Şükür gelebildim ve takoz bilgisayarım açıldı
Gece fena geçmedi bol bol sohbet ettik

Küçük görümcede gelmişti ailesiyle

Bu arada hemen yediklerimide paylaşayım ki bence verimli bir gün oldu benim açımdan

SAbah; (08:40 )
1 tabak yoğurtlu salata ( Marul, yoğurt ve azda sarımsak rendeledim

)
1/2 SAlatalık
1/2 domates
5 siyah zeytin
ara; ( 11:00 )
Şekersiz nescafe
ara2; ( 14:00 )
Şekersiz Türk kahvesi
Öğlen; ( 16

o gibi görümcede aç kalabileceğimi öngördüğümden

)
Marul salatası ( kalan marulda bitsin dedim

)
Akşam;
3 kaşık hakinopi ( havuçlu, kimyonlu, nohutlu pilav ) ve acıkcası zorla yedim ayıp olmasın diye

sevmem pek öyle karışık şeyleri

3 kaşık kavurma et
ara;
4 şekersiz çay ( ufak bardak )
4 çiğ badem
3 çiğ fındık
Şu an resmen açımmm

hemen şekersiz kahvemide kızıma yaptırdım kendimi buraya attım
ah banum akşam talihsizlik olmuş neden aç kaldın tuh gidince evde doyursaydın karnını
@kitap_asigi tatlım davetiyen çok güzel şimdiden ömür boyu mutluluklar dilerimm

sağolasın banumm
Cuma gunku menum
Sabah
Ramen (valla aserdim resmen cok canim cekti

)
Ogle
2 dilim pizza (anneannem tutturdu pizza alalim pizza soyleyelim eve diye ben masumum

) (yedigim 2 dilim dominos pizzanin 1 Dilimi buyuklugunde. Yani dilimler kucuktu.)
Aksam
Sabah ve oglen berbat gecince aksam cacikla kapattim gunu.
Su: 1.5 litre
Spor 200 ip atlama
menuu

ruveydam bence ev buyuk diye çok eşya alma. zamanla döşeme fikrin zevkin değişir zamanla alır döşersin bak tecrubeyle sabit... boş odayı çamaşır odası olarak değerlendir, hatta giyinme odası bile yapabilirsin zamanla. tatlı telaşlar bunlar. bende davatiyene bayıldım hadi hayırlısı
Selamün Aleyküm kızlarr

Herkese günaydın
İnşallah az kaçamaklı ve bol hareketli bir haftasonu olur hepimiz için
Sabah erkenden uyandım ve ev ahalisi uyanana kadar şekersiz keyif kahvemi içtim

Şimdi uyandılarda bizde birazdan kahvaltımızı yapıp sonrada önce kızları Anneme bırakıp ( bir yarım saat orada oyalanırız bırakıp kaçmış olmayalım

)
Artık ondan sonra ne yaparız bilmiyoruz

Karı koca nasıl bir şeysek ya gece çocuklardan biri rahatsız olursa diye şehir dışına çıkmaktan vazgeçtik

Onun yerine bugün çocukcuk şöyle rahat rahat gezip, güzel bir yerlerde oturup sohbet ederiz, bowling oynamaya gideriz belki sonrada Akşam yemeğimizi baş başa güzel bir yerde yer Sinemaya gideriz diye düşündük
Artık yarın sabah ancak tekrar uğramaya fırsatım olur çünkü ikimizde telefonlarla ilgilenmeme kararı aldık bugün için
Valla eşim pilavın midye dolma içine benzediğini söyledi ( tabi midyesiz

)
Ben biraz cinsim sanırım ama sabah sabah soğuk yoğurt çok güzel oluyor hatta yazın biz genelde koca bir kaba cacık yaparız ve acıktıkça evdekiler gider cacık yerler

eğer ertesi güne kalırsa da kesinlikle sabah ben cacık tercih ederim genelde
ya banum ne olacaktı 1 gunden çok heveslenmiştin. ya anne baba olmak ne menem bişi.