Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

normal yeme duzenin hep bölemi kuzum sık sık beslenmek gibi ?

buda ödevinn

Hücresel beslenme ile kilo kontrolü

Özgür Kuru 27 Haziran 2012 Genel Yorum Yok

Hepimiz hayatımız boyunca en az bir kez diyet yapmış veya çevremizde yapan birileri mutlaka olmuştur. Ve her diyet

yapan kişi mutlaka sonuç almıştır ama ya sonrası? İşte diyetlerin ve kilo kontrol programlarının en kritik noktası

budur. İnsanların kilo ile ilgili problemleri sağlıksız ve düzensiz beslenme başta olmak üzere düzensiz uyku, uzun süre

hareketsiz kalma gibi sorunlardan kaynaklanır.

Bir diyet programını tamamladıktan sonra tekrar kilo almamızın nedenleri ise bire bir diyet programınızla ilgilidir.

Diyet programları sırasında vücudunuz normal hayatınızda tükettiğiniz yiyeceklerden daha az tüketir. Bu durumun

sonucu hücresel olarak yetersiz beslenme olarak karşımıza çıkar. Bunun sebebi tükettiğiniz yiyecek miktarlarında

ciddi bir azalmaya gittiğiniz zaman hücreleriniz otomatik olarak kendisini savunmaya alır ve programı bıraktığınızda

tekrar aç kalmamak için daha hızlı depolama yapmaya başlar. Bu durumda verilen kiloların geri alınması olarak

sonuçlanır. Bu durumu geciktirmenin temel bir kaç kuralı ve yöntemi vardır.

1. Kilo kontrol programını bıraktığınızda kilo alırsınız: Bu değişmez bir kuraldır. Çünkü normal düzeniniz sağlıklı ve

doğru olsaydı zaten kilo problemleri yaşamazdınız.

2. Hücresel Beslenme: Klasik diyet programlarında (20gr peynir, 3 zeytin vb türevleri) hücreler yeteri kadar

beslenemezler. Bu da programı bıraktığınızda daha hızlı kilo almanıza neden olur. Kilo kontrolün en önemli noktası

hücrelerin yeterli beslenmesidir. Midenizdeki yerin tükenmesi değil

3. Sağlıklı kalori kontrol: Bedenimiz gün içerisinde belli bir miktar kalori yakar. Bu kişiden kişiye değişir. Temel kural

ortalama yakılan kalorinin altında beslendiğinizde kilo verir, üstüne çıkarsanız kilo alırsınız. Fakat düşük kalori almak

uğruna hücrelerinizi aç bırakamazsınız. Çünkü hücreler beslenemezse sağlıklı bir bedene sahip olamazsınız.

4. Egzersiz: Ne yaparsanız yapın, ne tarz ürünler ve diyet programları uygularsanız uygulayın EGZERSİZ olmazsa

olmazdır. Çünkü kas ve eklemlerinizin yeterli besinlerin yanı sıra harekete ihtiyaçları vardır. Unutmayın kullanılmayan

organlar zayıflar.
[/

sana daha önce bahsetmişmiydim rahmetli dr. ahmet aydının sitesinden. şu an da o site ve form sayfasını asistanları yurutuyor. form sayfasında çok yararlı konular var incele derim. ayrıca ana sayfada çok önemli dosyalaı var hocanın arada takıl oku derim madem merak sardın
http://www.beslenmebulteni.com/

normal yeme duzenin hep bölemi kuzum sık sık beslenmek gibi ?

buda ödevinn

Hücresel beslenme ile kilo kontrolü

Özgür Kuru 27 Haziran 2012 Genel Yorum Yok

Hepimiz hayatımız boyunca en az bir kez diyet yapmış veya çevremizde yapan birileri mutlaka olmuştur. Ve her diyet

yapan kişi mutlaka sonuç almıştır ama ya sonrası? İşte diyetlerin ve kilo kontrol programlarının en kritik noktası

budur. İnsanların kilo ile ilgili problemleri sağlıksız ve düzensiz beslenme başta olmak üzere düzensiz uyku, uzun süre

hareketsiz kalma gibi sorunlardan kaynaklanır.

Bir diyet programını tamamladıktan sonra tekrar kilo almamızın nedenleri ise bire bir diyet programınızla ilgilidir.

Diyet programları sırasında vücudunuz normal hayatınızda tükettiğiniz yiyeceklerden daha az tüketir. Bu durumun

sonucu hücresel olarak yetersiz beslenme olarak karşımıza çıkar. Bunun sebebi tükettiğiniz yiyecek miktarlarında

ciddi bir azalmaya gittiğiniz zaman hücreleriniz otomatik olarak kendisini savunmaya alır ve programı bıraktığınızda

tekrar aç kalmamak için daha hızlı depolama yapmaya başlar. Bu durumda verilen kiloların geri alınması olarak

sonuçlanır. Bu durumu geciktirmenin temel bir kaç kuralı ve yöntemi vardır.

1. Kilo kontrol programını bıraktığınızda kilo alırsınız: Bu değişmez bir kuraldır. Çünkü normal düzeniniz sağlıklı ve

doğru olsaydı zaten kilo problemleri yaşamazdınız.

2. Hücresel Beslenme: Klasik diyet programlarında (20gr peynir, 3 zeytin vb türevleri) hücreler yeteri kadar

beslenemezler. Bu da programı bıraktığınızda daha hızlı kilo almanıza neden olur. Kilo kontrolün en önemli noktası

hücrelerin yeterli beslenmesidir. Midenizdeki yerin tükenmesi değil

3. Sağlıklı kalori kontrol: Bedenimiz gün içerisinde belli bir miktar kalori yakar. Bu kişiden kişiye değişir. Temel kural

ortalama yakılan kalorinin altında beslendiğinizde kilo verir, üstüne çıkarsanız kilo alırsınız. Fakat düşük kalori almak

uğruna hücrelerinizi aç bırakamazsınız. Çünkü hücreler beslenemezse sağlıklı bir bedene sahip olamazsınız.

4. Egzersiz: Ne yaparsanız yapın, ne tarz ürünler ve diyet programları uygularsanız uygulayın EGZERSİZ olmazsa

olmazdır. Çünkü kas ve eklemlerinizin yeterli besinlerin yanı sıra harekete ihtiyaçları vardır. Unutmayın kullanılmayan

organlar zayıflar.
böyle beslenmiyordum ana öğünlerde daha çok yemeğe saldırıyordum ,çözümü ara öğünlerimi çoğaltarak buldum 1 haftaya yakındır bu şekilde besleniyorum. ekmeği ve ana öğünü de azalttım baya bu sayede ,denemek istiyorum bu şekilde 2 hafta.

böyle beslenmiyordum ana öğünlerde daha çok yemeğe saldırıyordum ,çözümü ara öğünlerimi çoğaltarak buldum 1 haftaya yakındır bu şekilde besleniyorum. ekmeği ve ana öğünü de azalttım baya bu sayede ,denemek istiyorum bu şekilde 2 hafta.
nasıl istersen, sağlıklı kilo vermeni dilerim. 2 haftaya aramızada alışmış olursun belki bişileri değiştirmeye karar verirsin, biz burdayız :KK60:

cümleten iyi geceler kızlar
bende kaçtım çocukları yatırıp, eve paspas atıp yatayım artıkın
yarın yeni ve guzel bir gün olsun hepimize :KK73::KK73:

sana daha önce bahsetmişmiydim rahmetli dr. ahmet aydının sitesinden. şu an da o site ve form sayfasını asistanları yurutuyor. form sayfasında çok yararlı konular var incele derim. ayrıca ana sayfada çok önemli dosyalaı var hocanın arada takıl oku derim madem merak sardın
http://www.beslenmebulteni.com/
Evet kaptanim gordum baktim inceledim hatta uye olmaya calistim ama beceremedim sonra biraktim disardan takip.ediyorum ama yine

Bu aralar koşuşturmadan vaktin olmuyo tabi ama düğüne kadar inşallah verirsin o 4 kilocuğu da :)) bizi görüp gaza gelmen lazım senin ya hele beni yani hedefime şu an 28 kilo var yani düşün halimi :KK70: :KK70: senin kala kala 9 kilocuğun kalmış :) hayli hayli verirsin inşallah :) umarım ben de öyle 8-9 kilocuğum kaldığını görebilirim hedefime ya :)

Ama ben senin kadar hirsli azimli degilim canim. Sen bu gidisle benden once mezun olursun:KK48:
Masallahin var cok heveslisin:nazar:.

Ya ben dugun telasesinden falan veremem sanki. Cokgeriliyorum. Gerildikce de agzima bir seyler atasim geliyor . her defasinda kendimi engelleyemiyorum malesef:KK43:

tatlım ben karma yapıyorum. yaklaşık 40dk kardiyomda: bant yurume,lesli,eliptik bisiklet var. arkasına zaman zaman şu videolardan seçip yapıyorum

SPOR VİDEOLARI

KARDİYO:

Qc9c54zR&index=1

KARIN:

BACAK:

Qc9c54zR&index=4

aynen bende çalışıyorum. ev iş çocuklar eşim e birde 2. ailem sizler varsınız, baya yoğunum. bazen motor takarım yetişmek için 2 çocukla
:KK46::KK46:

lesli guzel seçim. 1 mil az geldiği an 2-3-4 hatta 5 mile çıkabilirsiniz 5 mil yeter tek başına
bildiğim en iyi yol karatay sağlıklı beslenmesi canım sağlıklı zayıflamada. kure mure gerek yok

http://cyprux.com/defterali.com/karatay.pdf Karatay kıtap

5mil yap bakalım yetermi yetmezmi :KK70::KK70:

seninde başın sağolsun :KK43:
kilolar gitmiş gerisini beraber vericez ozaman :KK66:

yelizim saat 20,00 a kadar tum takımlar paylaşım alanına listelerini paylaşmak zorunda, sen çeyrek kala belki daha erken biter paylaşım alanı, bitince dereceleri belirleyip sonuç sayfamıza taşıyacaksın. bende buralarda olurum zaten merak etme :KK66:

kız ruveyda hemen geceliklerden al hele o murdum takımlardan muhakkak olsun çeyizinde, kayınvaldenin ilk bakacağı o olur bence, şahsen ben geliniminkine bakar eksikse hediye alırım :KK70:
geceliksiz gelin olmazzz:KK23:

menuleri paylaş, ama listeye 2 hafta geçince gireceksinizin suremiz en az 2 hafta. ha bu arada bu seneki son izninmiş, bahar performans listemize öle yazmış bilgin olsun. ya hemen dönme menu ve bildirim yap listeye girme, yada gelirsende izin hakkın olmaz dugunde felan zorllanırsın. banakalırsa izinle kal aramızda gitme:KK37:
menu listesine el atarmısın kuzum irem yapamadı, sen bu hafta devam et haftaya yeliz yapsın, sonra bir arkadaş yetiştirelim onla dönusumlu yapılsın menuler okey

Tamam kaptanim menu bildirimi yapayim. Izinli olayim. Gercekten zorlanirim dugun sirasinda . zaten artidayim su an listeye de giremem. Iyi ki de giremem. Ortalamayi dusurmeyim. :KK51:
Menu takibini de yaparim ben bu hafta.

Kaynanam alsin onu da artik. Dugun oncesi bohca yapilirmis. O zaman gider aliriz:oops::KK48:

slm hayırlı akşamlar hepinize. veriyorum ilk raporunu :)
sabah 7:30 ılık limonlu su + 2 ceviz +2 kayısı
saat 09:00 sütlü hazır kahve
saat 10:30 Ara armut + 3 kayısı
11:30 türk kahvesi şekersiz
öğlen 12:30 4 kaşık kıymalı patates +yoğurt +1 dilim ekmek
yeşil çay
14:30 sütlü hazır kahve
15:30 ara 2 kayısı + 2 ceviz
17:30 1 dilim ekmek + çok az peynir
akşam 20:30 4 kaşık bamya + 3 kaşık makarna + 2 kaşık yoğurt
ne çok yemişim diymi :KK43:
Bu ara ogunleri aciktigin icin mi yaptin yoksa diyetisyene mi gidiyorsun?
Bu kadar sık yemek iyi degil. Acikmadan yeme bence. :KK19:

Bugunku menum

Sabah
Misir gevregi ( hic tadi yok onun icin yedim :KK48: k fleks vs gibi sekerli degil)
Sut

Ara
1 dilim yulafli biskuvi
Maden suyu

Aksam
Mercimek corbasi
Salata
Yogurt

Su: 1 Litre (esyalarimi yavas yavas toparlamaya basladik. Surahimi de kaldirdik. Onun icin icmedim bugum. Gozumun onunde olmasi lazim. Yarin mutfaktaki surahiyi kaciricam:KK48:)

Spor: 20 Dakika yuruyus
200 ip atlamaatlama

Yesilcayima da tekrar basladim. Ictim bugun.:KK50:

Bu ara ogunleri aciktigin icin mi yaptin yoksa diyetisyene mi gidiyorsun?
Bu kadar sık yemek iyi degil. Acikmadan yeme bence. :KK19:
dikkat edeceğim bundan sonra aslında toplamda yiyecek olarak çok fazla birşet yok sadece sık var ,oda arkadaşım diyet yapıyor diyetisyenle iş yerinde ona uyuyorum ben de

İyi akşamlar arkadaşlarım ...Bugün fazla giremedim çünkü moralim bozuldu oğlum 1.5 yaş aşısı oldu ili gün önce opa asisi çocuk felci asisi yani normalde 6. Ve 18. Aylarda yapılıyor bizim burda ( gaziantep ) salgindan dolayi ogluma 4. Ve 7. Ayında bu aşı yapılıp tamamlandı ama yazarken aşı kartına ikinci dozu yazmamis lar meğer :( sağlık ocağında da hemsire mız değişmiş goturduk aşıya ve 18 ayda olduğu için hemsire tutmuş çocuk felci aşısini birdaha yapmış ağızdan damla olarak oldu bunların hepsi yazmis oraya ..sonra eve geldik kartları inceleyim dedimki bu nu fark ettim orda oğlum aglayinca ben çıktım görmedim ağızdan damlatttiklarini eşim söyleyince hemen baktım ve cok korktum bir zararı olurmu bu aşının şu saat oldu gözüme uyku girmedi ....birsey olurmu acaba ya :( varmi bir fikri olan

Back
X