1400 tl ile nasıl geçinilir?yoruldum ,var mı yolu?

sebze yetiştirmeye başladım ,pırasa,ıspanak,soğan,nane ,marul,semizotu lahana falan .henüz fideler.işallah onların biraz katkısı olur :)

Allah kolaylık versin. Bahçede sulamak için kuyu var mı? Astarı yüzünden pahalıya gelmesin. Bir de çamaşır makinesini her gün değil de iki günde bir çalıştırsanız hem elektrik, hem su, hem de deterjandan tasarruf edebilirsiniz. Akşam belli bir saatten sonra elektrik daha ucuz oluyor. Ampüller patladıkları yerine enerji tasarruflu ampüllerden almakta da fayda var.

eşim de ben de çalışıyoruz 2 yıl oldu evleneli ve bizde yetişemiyoruz. Allah'tan bu yıl ne yapıp ne edip kredi kartlarını çıkardım aradan kapattım ve tövbe billah bir daha elimi sürmem. ama bireysel kredi var tabii ödediğimiz. hayat pahalı cidden. ne kadar kazanırsan o kadar gidiyor. Allah güç versin, sağlık versin de çalışıp kazanalım. bekarken daha rahatmış bu işler onu anladım ama. dümenin başına sen geçince ilk başlar da sağ sol yapsan da sonun da buluyorsun rotayı. bu evde yapılan işler var bocuk, davetiye vs. falan aslında düşünülebilir. anneniz çok yaşlı değilse beraber yaparsınız hatta baba da yardım edebilir. Allah yardımcınız olsun.

Faturalar yüksek geldi bana. Biz 5 kişiyiz, elektrik 80, su da 50-60 gelir en fazla. Tabi su faturası aylık değil iki üç aylık falan geliyor. Kışın ısınma olayını nasıl yapıyorsunuz? Evinizde klima var da yazın onu mu çalıştırıyorsunuz malum havalar sıcak?

Son düzenleme:
aza şükretmeyen kainat bulunmaz...
1400 ile nasıl geçinirim diyorsun...
3 kişisinizz.. eviniz kira mi??
kendi eviniz ise rahat geçinirisiniz kiraysa çok zor.
ev masrafi pazar masrafı vs..
900 lira ile tek maaşiyla geçinen aileleri sor nasılmış... hiç de para kalmadığı sölüyorlar..

geçinememe sisteminizi çözemedim ama bahçeye damlama sulama kurun sudan komple tasarruf edin..kurulumu ve maliyeti bir ev bahçesi için çok ucuz olur.
anneniz ve babanız elden ayaktan düştü mü yatalaklar mı eğer değillerse nereye kadar bakacaksınız yarın evlenmenize de müsaade etmezler çünkü siz bakıcılarısınız..
eğer sağlıklılarsa çalışmaya teşvik edin yoksa daha çok isyan edersiniz..gidin sanayiye tespihçilere eve boncuk getirin tespih dizsinler en azından.akmasa da damlar.

eşinde çalışacak mecbur çocuğuda bırakın birisine böyle olması gerekiyor yoksa çoook zor
edit anne baba vamış ozaman diğerleride çalışacak bulaşk yıkasınlar enazından niceleri çalışıypr...

Bahçeye sondaj taktırsanız biz de sondaj var 5 kişi kullanıyoruz ortak birileri ile yaptırabilirsiniz, en azından su parası yarıya iner.Aslında çok az para değil aldığınız para yetirebilirsiniz bence.Çocuk olsa belki zor ama annenle babanın ne masrafı olacak.

kıra degılse evınız, kart yada kredı borcunuz yoksa gecınırsınız bence...

anne ve babanızla yasadıgınızı soylemıssınız bu zamanda kadar hıc calısmadılar mı? bır emeklı maasları falan da mı yok? çok mu yaslılar ? devletten destek alabılırsınız onlar ıcın kaymakamlıga basvurun hıc bır saglık guvencelerı ve maasları yoksa sıze yardımcı olacaklardır.

sızın kazandıgınızda sıze kalır ıstedıgınızı alır, yer, ıcer, gezersınız.

dıyelım kı ılla bu maasla 3 kısı gecınmek zorundasınız, ortalama pazar maarafı aylık 200 falan tutar. faturalar kısa endekslıyorum toplam 500 tutsa. her ay da 300 de market tutsa ( kahvaltılık, temızlık malzemesı ve et sut urunlerı). gerı kalanda yol parası harclık saglık gıderı...

Bu durumda ıdarelı yasandıktan sonra bu para haylı haylı yeter.

1400 ile geçim çok zor. şu aza kanatçı arkadaşlar. bu para az değil ki yok gibi bir şey. şükretmeyi ben de çok severim, bilirim. ağzımdan düşürmem ama hakkı yenen, enayi yerine konan insanın şükretmesi de biraz saçma oluyor. 1400 tl kirasız da yetmez. etin kilosu 40ı geçmiş. 1 kilo et te mi yemesin insanlar. yağ desen en uyduruğu 15-20 lira. yol parası zaten soygun. yani bu şartlarda şükrede şükrede bu hale geldik zaten.

konu sahibi arkadaşım işiniz çok zor Allah yardımcınız olsun. her gün makina çalıştırmayın, bir de eğer elektrik sayacınız zaman dilimine göre ayrılmışsa akşam 10'dan sonra idi sanırım baya indirimli oluyor. başka da ne yapılır bilmiyorum babanızın emekli maaşı filan da yok sanırım. Allah yardımcınız olsun.

elektrik ile suyu kısın derim ben. zira, israf bereketsizlik getirir. üç kişilik ailede 20 lira su parası 50 lira elektrik ödüyorum ben. sizin ki de 15-20 fazla olsun. bence çok fazla söylediğiniz rakamlar.

borç ödüyor musunuz ???

bir aylık maaşınızla mutfak masrafı :300 tl yapsanız 2 ay yeter.
sonraki ay kıyafete para verin sezonluk 400 tl 1 sene yeter.
her ay 200 tl ayırın 1 yıl sonra tatile de çıkarsınız.Erken rezervasyon ile.
akşamları ışık açmayın tv ışığından yararlanın

bu devirde kira vermiyorsan herşeyin bir çözümü vardır.

kesinlikle reklam için yazmıyorum bilginize.. biz eşimle çalışıyoruz allaha şükür gelirimiz iyi ama borç çok olduğu için ek gelir yaratmak istediğim için zamanında araştırmıştım.. canım evinde bilgisayarın varsa internetten para kazanma yöntemleri var.. ben baya araştırdım gündüz çalıştığım için geceleri yapacaktım o işi ama bebek olduktan sonra kaldı.. Google.a yazarsan çıkıyor.. çok ayrıntıya girmeyim burdan..
ayrıca işin ne bilemiyorum ama bir tavsiye daha verebilirim.. el işine elin yatkınsa keçedir dikiştir gibi işler yapabilirsin.. ben bebeğim için orijinal ürünler ararken doğum odası ve mevlitler için keçe işine rast geldim.. hem doğum odam için hem de mevlitlerim için keçeden kendim hazırladım hediyelikleri.. sonra elim bi alıştı defter kapları, çantalar, kına taçları, şapkalar felan yapmaya başladım ama hobi olarak.. hatta bir arkadaşıma 300 tane keçeden çok cici kuşlar yaptım düğününde nikah şekeri olarak kullandı herkes bayıldı.. bi de hamile halimle ve gündüz çalıştığım için geceleri yaptım düşün.. sen de biraz araştırırsan bunları yapabilir ve internetten bunları satabileceğin sitelerde satıp kendine ek gelir yaratabilirsin..
bir fikir daha vereyim.. benim annem mali müşavir.. fakat bir dönem kardeşimle ilgilenmek için çalışamadı.. nakde ihtiyacı oldu.. evde mantı açtık ve sattık.. hak geçmesin kimseye diye mutfak tartısı aldı gram gram hesaplayıp yaptı kilo ile sattı.. ayda nerdeyse 400-500 tl gelir getiriyordu.. annenle yaşıyorsan sağlığı da elveriyorsa akşamları bunu da yapabilirsin.. hatta sarmadır börektir çalışan kadınlar ev yemeği arıyorlar bunları bile yapabilirsin..
bence para kazanmak istedikten ve biraz çabaladıktan sonra başarılmayacak iş yok..

Sizin haricinizde ki diğer 2 kişi yan gelip yatıyor herhalde.
O para ile geçinilmesi tabiki zor Allah yardımcınız olsun.

Her tasarruf başlığı altında , saat 22.00 dan sonra kullanım tasarrufundan söz ediliyor.

Bu her ev için geçerli değil. Bunun bir sayacı ve tarifesi var. 22: 00 - 06.00 arası indirimli , 17.00 - 22.00 arası ise en çok saatin döndüğü vakitler. Diğer saatler ise normal tarife.
.......

Ayrıca bahçeli evlerde suyun fazla gelmesi normal.

Çamaşır makinesi her gün çalışıyor demişsiniz. Tasarrufa buradan başlayabilirsiniz. Makineyi dolmadan çalıştırmayın , makine dolsun diye aman bu da yıkansın demeyin.

Acil yıkanması gereken , ancak makineye yetmeyen günlük 1-2 bluz vs için makine açmak yerine elde yıkama yapabilirsiniz.

Erzurum da hangi bölgedesiniz , market zincirleri var mı bilemiyorum ancak varsa indirim kağıtlarını inceleyin , ihtiyaçlarınızı indirimden almaya çalışın.

Bulaşıkları elde yıkıyorsanız duruladığınız en son berrak , deterjansız suyu kovaya doldurup bahçe sulamak için kullanabilirsiniz. Meyve sebze yıkadığınızda da çıkan suyu yine bahçe sulamada kullanabilirsiniz.

Babanızın sgk başlangıcı ve ödenmiş prim gün sayısına bakın. Şayet başlangıcı var ise toplam prim günlerini kontrol edin. Askerlik borçlanması yaparak yaşı dolunca emekli olma imkanı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…