14şubat ve eş kisisinden istemsizce beklenti içine girmek

Plaza beyefendisi, ye kürküm ye ortamları, milletin birbirinin saatinin markasına fiyatına göre muamele ettiği yerler.

CEO devamli ayni model gomlek giydigi için eşim evdeki benzer bir gomlegini giymiyordu ayip olmasin diye. 😁
Global sirketin Ceosu adam ama yabanciydi tabi. 😬

Adam kendisine pahalı şeyler alıyor mu peki?
Yani siz bu yatırımlardan ötürü kemer sıkıyorsunuz ya çift taraflıysa normal. Ama adam kendi standartından ödün vermeyip size takıyı mı çok görüyor?
Yatırım olarak altın takı mantıklı değil bence zaten değer kaybediyor bozdurunca yani beşi bir yerde değilse😂
Alyansı da borçlar için satmamışsınızdır gibi geldi yoksa onun lafını ederdiniz😄

Sevgililer günü için beklentiye girmeyin sevgili değilsiniz. Çok saçma geliyor bana. Ve evet kendinize alyans alabilirsiniz o kadar da değil.

Bikaç sene önce evlilik yıldönümünde pandora bileklik istiyordum. Ablalar, görümceler, yeğenler, arkadaşlar herkes örgütlendi birine sorarsa pandora al dicekler. Kimseye sormadan gidip 1936279. kolyeyi aldı 😂
Benimkide 1356779. spor ayakkabıyı aldı afhjk hoş artık bir ayakkabı bile kolye ile aynı fiyata geldiği için pek bir fark yok. Adam baktı bileklik alıyorum takmıyor yüzük bile takmıyor bunu uygun gördü 🤣

Benimkide 1356779. spor ayakkabıyı aldı afhjk hoş artık bir ayakkabı bile kolye ile aynı fiyata geldiği için pek bir fark yok. Adam baktı bileklik alıyorum takmıyor yüzük bile takmıyor bunu uygun gördü 🤣
Spor ayakkabı güzel bi hediye bence 😂 ben hayır demem. Geçen hafta bir alana bir bedava sevgililer günü kampanyası buldum hemen kaptım iki tane 😂

Adam sattığı altınlarla aldiklarini tek başına mi kullaniyor? Ne saçma. Sanki adama lutufta bulunmussunuz, kendi kazandığınız parayı arkadaşınıza vermişsiniz gibi teşekkür etmeler falan. Kadınların bazı bencillikleri de akıllara zarar.

senın yerinde olsam bundan sonra 25 kuruş dahi koklatmam o herife , ,

hiç ses etmem bünlerce aylarca hatta yıllarca bekler kendi laflarıyla cümleleriyle tokatlarım onu ,

Merhaba kızlar.konuma geçen hafta eşimle aramda geçen bı mesele ile başlayayım.gectigimiz yıllarda konut aldık sonra vasıta.once konut için ailemin taktığı 60_70gr.lik bileziği verdim.sonra vasıta içinde yine bı okadardan fazla bileziklerimi verdim.(şimdi bı kesim bana kizacak haklı olarak evlilikte hayat müşterek degilmi tabiki yardım edeceksin diyebilirler)evet zaten gönüllü verdim.icinde aile yadigarı olanlarıda.alirken aşkım çok sağol ilk fırsatta alırım demişti eşim.neyse aradan zaman zuhur geçti bir miktar para koyduk kenara yine alım satım tapu işleri için.gecenlerde arkadaş eşleri ile biraraya geldik hepsinin eli kolu dolu.boyle bir aşka geldim heves ettim ki zira alyansim bile yok artık.dedimki eşime aşkım o paralar para olarak durmasın lazım olana kadar hevesimi alsam takıdan. bir kızdı bana altın maltin yok miraclessss dedi çok gücüme gitti bı dünya laf saydı filan.iki gün istemsizce konuşmadım kendisiyle.icime oturdu resmen.simdi 14subatta geliyor konuyu gündeme bile getirmiyorum ama için için sevmesede böyle günleri bir jest yaparmi diyorum.gerçi o potansiyel yoktur eşimde ama hani bı gümüş yüzükle bile çıksa gelse😔salak salak bekliyorum üzülüyorum.oyle saçma sapan dertler ama üzülüyorum iste.paylasmak istedim sadece😔
Valla sana cevap yazacağım die jartiyer li birşeye dayadım döşedim yanlışlıkla şimdi hiç yazasıım gelmiyor boşver almasın sevgiler gününde birşey aman sen yap jest bu sefer

Merhaba kızlar.konuma geçen hafta eşimle aramda geçen bı mesele ile başlayayım.gectigimiz yıllarda konut aldık sonra vasıta.once konut için ailemin taktığı 60_70gr.lik bileziği verdim.sonra vasıta içinde yine bı okadardan fazla bileziklerimi verdim.(şimdi bı kesim bana kizacak haklı olarak evlilikte hayat müşterek degilmi tabiki yardım edeceksin diyebilirler)evet zaten gönüllü verdim.icinde aile yadigarı olanlarıda.alirken aşkım çok sağol ilk fırsatta alırım demişti eşim.neyse aradan zaman zuhur geçti bir miktar para koyduk kenara yine alım satım tapu işleri için.gecenlerde arkadaş eşleri ile biraraya geldik hepsinin eli kolu dolu.boyle bir aşka geldim heves ettim ki zira alyansim bile yok artık.dedimki eşime aşkım o paralar para olarak durmasın lazım olana kadar hevesimi alsam takıdan. bir kızdı bana altın maltin yok miraclessss dedi çok gücüme gitti bı dünya laf saydı filan.iki gün istemsizce konuşmadım kendisiyle.icime oturdu resmen.simdi 14subatta geliyor konuyu gündeme bile getirmiyorum ama için için sevmesede böyle günleri bir jest yaparmi diyorum.gerçi o potansiyel yoktur eşimde ama hani bı gümüş yüzükle bile çıksa gelse😔salak salak bekliyorum üzülüyorum.oyle saçma sapan dertler ama üzülüyorum iste.paylasmak istedim sadece😔
Haklısınız bence ama beklentiye girip daha çok üzmeyin kendinizi. Bu adamdan pinti kokusu geliyor. Alyansı bile yenilemeyeceği çok belli

adam altınları alıp da orda burda yememiş, borç kapatmamış, kumarda harcamamış.. oturacağınız eve, bineceğiniz arabaya eklemiş..
tamam düğünde takılan takılar kadınındır da hayat da müşterek.. çalışmıyor ve eve gelir getirmiyorsanız bu tarz harcamalara katkıda bulunmak durumundasınız..
bu kadar da hep kadına gelsin hep kadına alınsın biraz fazla bencillik artık..

Bulaşık yıkarken kollardaki bilenziklerden şangur şıngır sesler gelmeli
Bunu diğerleride duymalı
Bu kişinin tercihi bizene tabiki
Ortada bir mal varsa ve sizde akli dengesi yerinde bir bireyseniz biriki mi harcama konusunda sizinde fikriniz olmalı karşı tarafta saygı duymalı
Aksi eş değil ast/üst derim ben buna
Üst karar verecek sizde itaat edeceksiniz

Yok çıkar be ya . Metin yazmaya girdiğiniz yerde; kalın B italik I var onun yanında iç içe geçmiş iki halka onun yanında resim, onun yanında 3 nokta var. Üst üste 3 nokta olan. Soldan sağa birinci değil ikinci üst üste üç nokta. Oraya basınca gülen surat yerine baass he işte karşında . Metin yazma penceresi içinde. Nasıl anlattım ama :) bence bunnu her emoji bulmak isteyenler için baş köşeye koymalı, ben bayağ süre bulamadım da:halay::bicak::kahve::super::rolleyes:
Valla ben dısardam okuyan biriydim hep emojıler cok tatlı buluyorum keske wpta falanda olsa diye üye oldum en son bu sefer bulamadım tesekkur ederim buldum:dondurma:

Konu sahibini bilmiyorum ama ülkede çoğu kadın evin maddi sorumluluğunu tamamen erkeğin üzerine atıyor. Özellikle çalışmıyorsa. Borç harç ne kadar, faturalar nasıl ödeniyor, market alışverişi nasıl yapılıyor haberleri yok. Harçlıklarını alıp gerisine karışmıyorlar. Senede iki kez kocalarıyla kıyafet alışverişine çıkıp kocaları ne kadar izin verirse o kadar alıyorlar. Hal böyleyken borçlarla ilgilenmeyen kadın para varken yatırımla da ilgilenmiyor. O sorumluluk da yine erkekte. Para arken biraz daha rahat hareket ediyor sadece, kocasından bişeyler istiyor falan. Bu tip evliliklerde para kocada. Koca uygun bulursa alınır, uygun bulmazsa alınmaz... Yani özetle erkeği karar mercii yapan bizzat kadının kendisi...

Ay ne bileyim kudra ya, çalışmadığım dönemde de gayet ortak karar alıyorduk. O zaman da kocamın maaşı ortak gelirimizdi, şimdi benim kazancım da ortak gelirimiz. O zaman da gelen fatura ikimizin ödemesiydi, şimdi de.
Eve giren para işte, kimsenin diğerinden söz az söz hakkı olmamalı. Ha illa %50 olmalı da demiyorum. Sallıyorum araba alınacak, zerre anlamam. Tamam kocam seçer güvenirim. Ama yatırım yapılacağında da kocam anlamaz bana bırakır.

Haklısın ama, tüm sorumluluğu atınca iş izin almaya gider.

Ay ne bileyim kudra ya, çalışmadığım dönemde de gayet ortak karar alıyorduk. O zaman da kocamın maaşı ortak gelirimizdi, şimdi benim kazancım da ortak gelirimiz. O zaman da gelen fatura ikimizin ödemesiydi, şimdi de.
Eve giren para işte, kimsenin diğerinden söz az söz hakkı olmamalı. Ha illa %50 olmalı da demiyorum. Sallıyorum araba alınacak, zerre anlamam. Tamam kocam seçer güvenirim. Ama yatırım yapılacağında da kocam anlamaz bana bırakır.

Haklısın ama, tüm sorumluluğu atınca iş izin almaya gider.
İşte sen ben değil genel kadın profilinden bahsediyorum. Çalıştığı halde evin maddi sorumluluğunu almayan, maaşını olduğu gibi eşine verip harçlık alan kadınlar bile var, çalışıp çalışmamakla da alakalı değil aslında. Ama para kazanmayan kadın genellikle maddi konulardan elini eteğini çekiyor.

Geçen ay komşum geldi kapıya nefes nefese, eşi doğalgaz faturasını ödemeyi atlamış, kesmeye gelmişler de bir saat içinde ödersen kesmeyiz demişler. Kadının elinde elli lira var kapı kapı dolaşıp borç arayıp toparlayacak, bi de nereye yatıracam bunu diye soruyor. Dedim ver faturanı ben yatırayım sonra getirirsin bana. Cep şubeden 10 saniyede hallettim. 38-40 yaşında bu kadın, yaşlı da değil ama banka hesabı olmasını bırak ömründe hiç fatura yatırmamış. 50 lira harçlıkla da ekmek süt falan alıyor işte gerekirse.

Back
X