15 aylik bebegim konusmuyor

queennb

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2025
6
2
1
22
merhaba kızlar bebegim yeni 15 aylik oldu yürüyor her şeyi düzene girdi komutları cok iyi algılıyor algısı cok iyi ve cok zeki bir cocuk ne yapsak aynısını yapıyor ve unutmuyor göz teması var ismine bakıyor bunlar cok iyi ama konusmuyor sadece eee iiii ihhh yapıp duruyor her şeye anne baba mama bunları söylemiyor daha doğrusu anlamlı kelimesi yok ve ben pratik yaptırıyorum kelime oyunları yapiyorum onunla doğduğundan beri sürekli konuşuyorum neden konusmuyor sizce veya telaslanmam gereken bir durum var mı aydinlatir misiniz

Merhaba canım benimde 19 aylık oğlum var söylediğim herşeyi anlıyo komutları yerine getiriyor ama henüz konuşmuyor işine geldiği zaman anne baba dede mama top vs diyo ama sürekli değil. Geçenlerde hasta oldu doktora götürdüm o sırada doktora sordum konuşmuyor diye. Komutları alıyor mu diye sordu evet dedim ekran var mı dedi bende yalan yok tv izletiyorum maalesef ekran süresini biraz azaltalım endişe etmeme gerek yok erkek çocuklar daha geç konuşuyor dedi. En son giderken By By yap dedim doktora By by yaparak baayyy dedi işte bu önemli bizim için yeterli konuşur merak etme dedi fikir olsun sana :)) ha senin bebeğinle yaşıt komşumun kızı var aman yarabbi neler diyo bi çok kelimesi var bende ilk başlarda acaba dedim ama her çocuğun gelişim süreci farklı kıyaslamaya girmemek gerek. Algısı açık ve iyiyse elbet konuşurlar Allahın izniyle anne olduktan sonra hep dediğim bişey var : şu annelik delilik … acaba yanlış mı yapıyorum acaba kötü bişey mi var diye diye kendimizi yiyip bitiyoruz:)) ama olsun güzel bu günlerimize de şükür sağlıkla güzellikle büyüsünler inşallah

Benim oglum 3 yasina doğru konuştu. Yavrum gösterir, yarım yamalak anlatır işini hallederdi.
Sonra bi açıldı.
Okula gitmeden okuma yazma öğrendi.

Hic merak etme sonra susturamayacaksın biraz sus diyeceksin.
Geç konuşması sorun değil.
Genel durumunu değerlendiriyor doktorlarda komut alması vs vs vs. Sorun yoksa kafaya takma.

gercekten içime su serptin Allah razı olsun canım ya kaç aydır kendimi yiyip bitiriyorum etrafımdaki bebekler çat çat konuşuyor benim oğlundan ses çıkmayınca korkuyordum geriliyordum cok sagol insallah tez zamanda konuşur benimki de Allah çocuğunu sana bağışlasın

ay canım valla insallah oyle olur insan anne olunca ıvır zıvır her şeye takılıyor konusma konusu beni aylardır gerdi yapmadığım kalmadı insallah dili açılsın bülbül gibi sus demicem gercekten

ay canım valla insallah oyle olur insan anne olunca ıvır zıvır her şeye takılıyor konusma konusu beni aylardır gerdi yapmadığım kalmadı insallah dili açılsın bülbül gibi sus demicem gercekten
Yok takılma ne diyorum sana 3 yaşında konuştu.
Bir açıldı o gün bugündür susmuyor.

Problem olsa komut almaz, boş bakar vs.
Sorun yok, çoğu cocuk geç konuştu çevremde hiçbirinde de sorun hepsi gayet akıllı başarılı çocuklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…