Aile planlamasi bosa var zaten Allahin adaletinden sual olunmaz ama senelerce her yolu deneyip evlat sahibi olamayanlara bakiyorum birde burda sorumsuzca bebek yapanlara icim ciz ediyorAsil konu sahibi hamile diye kendini garantiledi sandi. Yoksa böyle bir adami kim baba yapmak ister?
Artik burdaki konulari okuya okuya dolmusmuyum nedir fakat bazen diyorum artik hak ediyor, basina gelenlerin hepsini hak ediyorlar baze kadinlar! Yahu insan kaynananin evinde yasayarak bebek yaparmi? Kocasi daha halene babasinin eline bakiyorsa, bebek yaparmi? Sanki bu insanlarin hepsi melekti hamile olmadan öncede, hamile olunca destek bekleniliyor.
Evet hamile hamile baba evine gitmek zordur fakat baze kadinlar artik cidden hak ediyor. Görünün köy kilavuz meselesi. Burda olan o dogmamis bebege oluyor. Cok üzülüyorum o çoçuklara. Sorun bosanmakta degil, bosanilabilir fakat göz göre göre.. o çoçuklar dogumdan beri hayata eksi puan ile basliyorlar. Onlarinda hakki degilmiydi mutlu, sicak, anneli babali yuvada büyümek?
Artik gerçekten burdan yalvariyorum, bebek yapmadan önce çoook iyi düsünün. Sadece bencil düsüncelerinizden dolayi bebek yapmayin. Hiç bir bebek kötü giden evliligi iyilistirmez. Bebek sihirli bir degnek degil, ayrica kücücuk bebegin üzerine böyle agir bir misyon yüklemek zaten saçmalik.
Ha burda bide hiç kimse demesin "kaza ile oldu" diye allah askina ya, ne kazasi! Normal insanlarda 1 milyonda 1 oluyor bu kaza, niyese bizim Türk toplumunda neredeyse her bebek "kaza" ile oluyor. Hapini zamaninda alirsan hiç bir kaza maza olmaz. Ki insan 3 günün ikisi küs ise nasil cinsel iliski yasar yada yasamak ister aklim almiyor.
Hiç degilse bir çok genç kizimiza bu konunun ibretlik konu olmasini istiyorum. Egitiminizi bitirin, ayaklarinizin üzerinde durun ve bunu eslerinizdende bekleyin. Ana kuzusi ile baskalarin evinde sakin yasamayin. Kendi hayatinizi, evinizi ve yuvanizi kurun. Güçlü olun.
10.haftadan sonra zaten kanunen bebek aldırılamaz ancak Dr anne yada bebeğim sağlığı ile ilgili bir sorun olursa aldırma kararını verir öyle kolay değil o işler o pislik kocan olacak insan müsvettesine söyle .. Özürdilerim haddimi aşıyorum farkındayım ama sana yapılan bu muamele beni delirttihaklısın ama baba evıne donmek de kolay degıl smdı ısyerındeyım sınırden aglayamıyorum bıle bana sımdı msj attı esım ne kadarmıs aldırmanın fıyatı dıyo
aaaaaaaaaaaaaaa 15 haftalık çocugu adırcak kardes kusura bakma da senın koca çok cahıl senı de sevmıo valla super yhaa biz 3 yıldır bı evladımız olsun dıye ugrasıp duruyoruz adama bak yhaa ınsan kendı çocunu katletmeyı nasıl dusunurhaklısın ama baba evıne donmek de kolay degıl smdı ısyerındeyım sınırden aglayamıyorum bıle bana sımdı msj attı esım ne kadarmıs aldırmanın fıyatı dıyo
Aile planlamasi bosa var zaten Allahin adaletinden sual olunmaz ama senelerce her yolu deneyip evlat sahibi olamayanlara bakiyorum birde burda sorumsuzca bebek yapanlara icim ciz ediyor
Şu kaza olayını ben de çok merak ediyorum. Kaza diye bir şey olmaz diyen bir arkadaşım vardı. Saçma sapan yöntemler kullanıyorlar sonra da kaza diyorlar derdi. Başka bir arkadaşım da korunmalarına rağmen hamile kalmış arkadaşlarım var diyor ama ben tam anlamıyorum.Prezervatife hapa rağmen kaç kişi hamile kalabilir. Ya da du bir sevişelim risk alalım mı diyorlar. Olunca da kaza mı oluyor. Biri beni aydınlatsın lütfen.
Bence de ayrilin ama kv ve kp den.ayri bi eve cikin.niye birbirinizden ayrilasiniz ki boyle sacma bisey icinmeraba arkadaslar 15 haftalık hamıleyım 1 senelıkde evlıyım kayınvalıde kayınpederım ve kaynımla aynı ortamda yasıyoruz ve bu bızım ıcın sorun benm ıcın calısıyorum eve gec gıdıyorum kayınvalıdem esımın yemegını hazırlamıs oluyo bende yemegımı yeyıp mutfagı toplayıp yatıyorum onlarla oturmuyorum dıye bunun adı saygısızlık oldu kım kayınpederının yanında ayaklarnı uzatabılır hamılelık donemınde oldugum ıcın sureklı eve halsız dusunuyorum ve yorgun oluyorum esım de artık ayrılalaım dedı bende ya cocuk dedım bılmıyorum dedı napcagımı bılmyorum eger ayrılırsak bu cocuk ayrı ayrı evlerde buyumuycek dedımm ona bunu yapmaya hakkımız yok dedım yada ayrılmıycaz bu cocuk annesı babası yanında olacak dedım bana bı cvp vermedı henuz aksam aılelerımız bı araya gelecek ıs ıyıce cıddıye bındı ben napcammm yardım edın
Şu kaza olayını ben de çok merak ediyorum. Kaza diye bir şey olmaz diyen bir arkadaşım vardı. Saçma sapan yöntemler kullanıyorlar sonra da kaza diyorlar derdi. Başka bir arkadaşım da korunmalarına rağmen hamile kalmış arkadaşlarım var diyor ama ben tam anlamıyorum.Prezervatife hapa rağmen kaç kişi hamile kalabilir. Ya da du bir sevişelim risk alalım mı diyorlar. Olunca da kaza mı oluyor. Biri beni aydınlatsın lütfen.
ayy sorma yaaa bu ne 5 aydır bile isteye her dakka yapıyoruz ayıptır sölemesi olmuyo kazara hamile kalmak ilginçmişhapı bir gün içmeyi unutup, unutulduğunun anlaşıldığı an tekrar içmemişlerse, veya prezervatifin kullanma talimatına tam uyulmamışsa, ya da prz. patlamışsa olabilir. yoksa bence de kaza kısmına girmiyor o tür durumlar. mesela geri çekme yöntemiyle korunduğunu sanıp, hamile kalınca kaza diyenler var, tamamen bilgisizlikten, öyle bir korunma yöntemi yok ki, tamamen şansa yani.
Bence çocuk isteyerek yapılır ne diyeceksin çocuk büyüdüğünde
çocuk soracak anne beni lstediniz mi diye yok kazara olsun yavrum mu diyeceksin
O kadar haklisinki. Bi arkadasim iki yildir baska bi arkadas uc yili askin suredir ugrasiyor cocugu olsun diye. Daha gecenlerde kirk yasinda bir ablamiz tup denedi yine tutmamis bi dokuz aydir istiyoruz henuz olmadi.sokaga atilan bebekleri sorumsuz anne babalari gordukce sinir katsayilarim artiyor.kimisi cocukla kimisi cocuksuzlukla sinaniyor. Konu sahibinin esi de o bebegi hak etmiyor git aldir ne kadar basit geliyor bu insanlara ya. Kolay kazanilan seyler degersiz oluyor demekki soz konusu minicik bir can olsada...Evet, bu forumda bile birçok kadin nasil çirpiniyor yillarca yavru sahibi olmak için. Bu simdi hakmi? O kadinlar simdi kendini nasil hisetmeli? O yavrucaka sevgidolu, sicak bir yuva vermek istiyorlar ama olmuyor. Inan o kadinlarin ne hisettigini bilemem tabi fakat benim canimda ciz etti.
Zaten böyle çoçuklara canim ciz ediyor. Cocuklar "sevimli" yada "tatli" olduklari için yapiliyor. O çoçugun psikolojisi, maddi ve manevi rahatligi düsünülmüyor. O cocuga yazik degil mi? Gerçeken konu minicik yavrular olunca dayanamiyorum. O masum canlarin suçu ne? Bazelerine üremeyi resmen yasaklamak lazim.
adına kazara denmez bence tabi afedersin adam bişine sahip cıkamıycak hamile kalacak kadın adı kazara olcak kadın hapını yemeyi unutacak ve üstüne üstük ertesi gün ilacını almayı yine unutacak adına kazara denilecek başka varmıKazala hamile kalınabilir,tartışılacak bir durum mu bu?
hayır da olay yine biz o kadar uğraşıyoruz da hamile kalamıyoruz nasıl kazala olur ya noktasına gelmiş,müdahalede bulundum sadece..adına kazara denmez bence tabi afedersin adam bişine sahip cıkamıycak hamile kalacak kadın adı kazara olcak kadın hapını yemeyi unutacak ve üstüne üstük ertesi gün ilacını almayı yine unutacak adına kazara denilecek başka varmı
O kadar haklisinki. Bi arkadasim iki yildir baska bi arkadas uc yili askin suredir ugrasiyor cocugu olsun diye. Daha gecenlerde kirk yasinda bir ablamiz tup denedi yine tutmamis bi dokuz aydir istiyoruz henuz olmadi.sokaga atilan bebekleri sorumsuz anne babalari gordukce sinir katsayilarim artiyor.kimisi cocukla kimisi cocuksuzlukla sinaniyor. Konu sahibinin esi de o bebegi hak etmiyor git aldir ne kadar basit geliyor bu insanlara ya. Kolay kazanilan seyler degersiz oluyor demekki soz konusu minicik bir can olsada...
Evet artik gdo'lu hormunlu yemekler yedigimiz için hamile kalmakta kolay olmuyor ne yazikki . En basit pet siselerdeki su bir kaç saat günesin içinde kaldiginda, o suya baze maddeler karisiyor ve bu zararli olabiliyor. Hatta bu kadinlarin üreme sansini azaltiyormus.
Sonrada diger taraftan bakiyorsun, hiç bir çaba sarf etmeden pat diye hamile kalanlar fakat o bebege güzel bir gelecek sunamayanlar. Hatta o gelecegi düsünmeyenler, sirf baskalari hamile diye, bir bebek tatli esniyor, gülüyor diye hamile kalanlar. Benim aklim böyle seylere yetmiyor maalesef. Bir küçücük canin ömür boyu sorumlulugun almak zorundasin. Nasil düsünülmüyor bu hayret ya. Bebek tatli diye bebek yapilir mi allasen? Sanki o bebekler hiç büyümüyecek, birey olup siktini çekmeyecekmis gibi!
Ay gerçekten çok kiziyorum böyle durumlara!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?