15 yaş fark ..

Evsarona

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2012
363
4
0
İstanbul
Hayırlı akşamlar ..
Hiçbir zaman büyük konuşmamak lazımmış daha bir kaç hafta evvel 20 yaş büyük birine tutulan bir arkadaşın konusuna yorum yapmıştım şimdide ben yandım ...
benden 15 yaş büyük birinden etkilenmeye başladım hiç başıma böyle bir şey gelmemişti ve bir türlü karar veremiyorum yaş konusunda sıkıntı çekermiyim ben 20 yaşındayım . Yada sırf benden sadece 3 yaş büyük diye mesela başka biriyle mutlu olabilir miyim ? demek istediğim yaş farkı evlilikte ne kadar etkilidir .
Eşiyle arasında çok yaş farkı olanlar bu işin eksisini artısını deneyimlerini yazarsa çok sevinirim .
Birde ailem böyle birşeye asla müsade etmez olursa rızaları ve haberleri
dışında bir evlilik olucak hem yaş farkı hemde henüz üni bitmediği için
muhtemelen kıyamet kopucak
bir yandan etkilediğimi hissediyorum bir yandan kendime kızıyorum ne olurdu kendin gibi üniden yaşça yakın birine tutulsan diye ..
tavsiyelerinizi bekliyorum ...

Büyük konuşmamak gerek gerçekten kınadığımız şey bizimde başımıza gelebilir.
Anladığım kadarı ile sevgili değilsiniz etkilendim demişsin e daha şimdiden neden hemen evlilliği kafaya taktın :26:
Belkide sadece gelip geçici bi etkilenmedir.Senden çok büyük değilim ama bu yaşlarda kendinden büyük kişilerden etkilenmek yada hayranlık duymak gayet normal.

Oda etkilendi ama şuan bu işin yürüyüp yürümeyeceğini tartışıyoruz
yaşı büyük zaten evlilik daha ne kadar uzayabilir ki .

Canım okul bitmeden ailenden habersiz mi evleneceksin ? bence yapma çok pişman olursun evliliğini gizleyeceğine o kadar endişe ediyorsan yaşını gizleyin derim.. ayrıca o senden olgun sonuçta bence okulunun bitmesini bekleyebilirsiniz birbirinize değer veriyorsanız 15 yaş çokta değil bence anlaşabildikten sonra

öylemi dersin canım ? ya baya genç gösteriyor aslında gizlense gizleenebilir yaşı .
Olgun aslında ailemin karşı çıkacağını söyleyince aileni karşına alma diyip biraz mesafeli konuşmaya başladı
yani evliliği gizlemekten ziyade kaçmak diyelim ..
bütün gün annemin yüzüne baktım sarıldım öptüm bilmiyorumki bunu onlara nasıl yaaşatırım.
birde efsanemi gerçek mi bilmiyorum ama geenelde anne bbaba rızasını almadan evlenenler mutsuz oluyor diyorlar hiç istisnasıylada karşılaşmadım ...

Oda etkilendi ama şuan bu işin yürüyüp yürümeyeceğini tartışıyoruz
yaşı büyük zaten evlilik daha ne kadar uzayabilir ki .

Hmm anladım ben tek taraflı zannetmiştim ama sizin ki çift taraflı etkileşimmiş
Benim nacizane tavsiyem eğer okul bitmeden evlenmeyi düşünüyorsan yapma derim.
Yaş konusu ise benim için hiç önemli değildir.Çünkü etrafımda bakıyorum 30 yaşında ergenlikten çıkmayı becerememişi de var daha 22 yaşında olup olgun sorumluluk sahibi de var.

yok canım tek taraflı değil .
ya bugün çevremden bir iki kişiye danıştım öyle tepki verdilerki sanki felaketmiş gibi böyle bir şaşırıp kaldılar .

bence öyle kaçmak gibi birşey yaparsan çok pişman olursun.. ailen seni o evden beyazlar içinde uğurlamak ister bence. hem daha hiç konuyu açmamış fikirlerini almamışsın bile nasıl bu kadar emin olabiliyosun tepkilerinden ? eminim sen mutlu olacaksan bu konuda ısrarcıysan senin kaçmana göz yummak yerine kabul ederler bunu
yaştan başka bir sorun yok değil mi ?
birde sadce etkilenerek evlenilirmi daha evlenecek kadar tanıyor musun onu ?

bende tabiki o şekilde çıkmak isterim evden tepkilerini biliyorum çünkü ablamada müsade etmemişlerdi üstelik onunki 10 yaştı
bu ne çok yaşlı sana denk değil gibi şeyler söylemişti 2 sene geçti evlenemediler ayrıldılar . gerçi şimdi ablam iyiki olmamış diyor oda ayrı mesele ...
Birde o evlenip boşanmış çocuğu yok ama bunuda sorun ederler .
Biraz daha tanımak istiyorum ama bu yaş koca bir engel sanki ....

canım bence senin tedirginliğin evlenip boşanmış olması gibi geldi bana.. bence şuan yolun başındayken bu işi imkansız görüyosan ayrıl. aileni karşına falan alma daha yeni tanıdığın sdece hoşlandığın biri için aileni üzüp aranı bozmaya hiç değmez

aslında çoğu zaman evlenip boşandığını bile unutuyorum
ailemin karşı çıkıcak olması beni kahrediyor kimse bu şekilde evlenmek istemez
anne babasının rızası mutluluğu olsun beraber gelinlik bakılsın bu şekilde çıkmak isterim bu evden

canım bencede yası cok fazla sana göre.. bide cocuk yok evlenıp bosandı demıssın pekı kac yıl evlı kalmıs ve neden cocuk yok? bı problem olmasın?

Neden herkes bu konularda `kinamamak lazim basiniza da gelebilir` seklinde yorumlar yapiyor anlamiyorum. Sahsen yas farklari konularinin altina ben bir cok yorumlar yazdim... Fakat aklimdan kinamak gecmemisti... Niye bir insan boyle bir seyi kinar ki onu da anlamiyorum??

Herneyse, sana verecegim tek tavsiye bu tarz konulari arat ve herkesin yorumlarina bir goz at... Yas farki ciddi bir farktir, bunu bugun degil, ama bir 5-10 sene fark edeceksindir. senden bir belki iki jenarasyon farkli birinden bahsediyorsun neticede... Farkli kafa yapisi ve farkli bir yetisme tarzindan geliyor olacaksiniz ve evlilik bir gun degil, bir omur olan birsey (Allah herkese oyle nasib etsin insallah). Bu pencereden bakildiginda, bunun sorumluluklari da zor...

Benim bir tanidigim vardi, Almanya`da yasiyorlardi, kendisinden 15 yas buyuk bir esi vardi, bir bebekleri vardi ve cektigi SIKINTILARI oturup bir avazda anlatmisti. Halbu ki disaridan bakildiginda cok mutlu ve uyumlu bir cift olarak gorunuyorlardi... Kimse kimsenin icini bilemiyor iste...

Sevmissindir, belki sen bu riski goze almakta kararlisindir, bunu kimse bilemez. Hayat senin hayatin, verecegin kararlar da tamamiyle sana ait. Biz sadece buradan sana artisini veya eksisini anlatmaya calisiriz o kadar... Kisaca demek istedigim, kimsenin kimseyi hic bir konu hakkinda kinamaya hakki yoktur!

Son düzenleme:
Canım, babam annemden tam 23 yaş büyük. Valla annemin ne çektiğini bir ben bilirim bir de kendisi. Evlendiğinizde sen bir şeyler yapmak isteyeceksin o da dinlenmek isteyecek. O şu hayattaki çoğu dünyevi şeyi tatmış birisi. Sen yeni yeni şeyler görmek isteyeceksin. Babam da küçük gösterir ama ruhu yaşlı onların. Sen daha okulunu bitirmedin daha vizelerle finallerle boğuşurken o iş hayatının bir sürü zorluğunu tatmış, hayatın olur olmaz şeylerini görmüş biri. Evde tartışamayacaksınız bile onun her zaman ben bilirim, ben senden büyüğüm havaları seni deli edecek. Bir de kıskançlık var tabi şu an değil belki ama bir 10 sene sonra seni deli gibi kıskanacak, sen güzelsin daha gençliğinin baharındasın o yaşlılığa adım atmış birisi olacak... Bir de ailenin rızası olmayan evliliklerden gördüğüm kadarıyla hayır gelmiyor... Annenin babanın rızasını al bu kişiden de eminsen evlen. Yoksa başını yakma derim... Tabi bu dediklerim her yaş farkı olan ilişkilerde olacak değil. Ama çoğunda böyle... Hakkında hayırlısını dilerim...

canım bencede yası cok fazla sana göre.. bide cocuk yok evlenıp bosandı demıssın pekı kac yıl evlı kalmıs ve neden cocuk yok? bı problem olmasın?

2 yıl sanırım eşi aldattığı için ayrılmışlar .
Valla az önce baya bi konuştuk sonra bu işin oluru yok dedi suratıma kapattı ...

densız... nıye suratına kapatıyo telefonu... bak sımdıden trıp atıyo sana.... bu arada karısı nıye aldatmıs bu da cok önemlı... burda buyuk bı soru işaretı var bence ılk olarak bunu cözmelısın güzelım:26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…