yesil mercimek haslanir,süzülür,sarimsakli yogurt,biraz tursu dogra tuz koyma tursu varsa karistirilip yenilir.
karnibahar kücük dogranir tencereye sogan dogra 1kasik salca,biber, az tuz,su ve karnibahar ekle pisince 2limon sık altini kapa
brokoli haslanir dogranir sapida dahil,sarimsakli yogurt varsa dereotu ve biraz haslanmis yesil mercimekte ekleyerek az tuz ,biber katip karistir afiyet olsun.
lahanalarda dogranip salca,sogan,biber,1kasik princ yada bulgur az tuz su ekleyip pisir,altini kapatinca 2limon sik söndür,ayni sekilde yesil fasülye ve kabakta pisiriom ama ona limon sıkmıyorm yogurtla yiyorum
yemeklere et koymuyorum hafta sonu kirmizi et haslama yada 5köfte carsamba gögüs haslama yiyorum
tavugu hasla didikle marul salatasina karistir limonlu yada sirkeli salata yaninda yogurt yemek yemiyorum et tavuk yiyince
sabahlari 1haslanmis yumurta bazen corba falanda varsa sabah iciyom
100 gr.bamyayi 2ye bölüyorum islat ipini cikar,3-4domates,1sogan,biber,salca,az tuz 2limon suyu bamya ve az suyunu koy düdüklüde 15,20dak pisir
kurufasülye,nohut yemiyorum haftada 1gün kirmizi mercimek corbasi ki onu yapinca kür gibi sabah sade öglen yogurtla aksam salatayla yiyorum diger yemekleride yapinca 2gün ayni sey yiyorum hergün farkli yapmiyorum
pirasada var onuda arada yedm peynir zeytn yok aslinda kahvaltilik hic yemiorum yumurtadan baska doymazsam yogurt ve 10 gibi domatesyada 1bardak ayran,cacik yiyorum kurukayisi,incir,arada 2 ceviz leblebi de yiyorum