- 3 Ocak 2011
- 1.191
- 538
- 123
- Konu Sahibi gecekirpik
-
o yaşlarda bende çok severdim makyaj yapmayı..rengarenk farlar kocaman küpeler.. öyle topuklu giymezdim.. ama gösterişten hoşlanırdım..Şimdi 24 yaşındayım.. topukluya bile yeni geçtim o da her zaman değil.. far neredeyse hiç sürmüyorum.. büyük küpelermi.. aman Allah ım..Arada takmayı istesemde çok yadırgar oldum..
ama şu bir gerçekki.. platform topuklar üzerine düşük kotları giymiyorlarmı genç kızlarımız..işte buna sinir ouyorum..sözünü ettiğim düşük bel değil popo/arka cep kısmı bol ve düşük olan kotlar
Küçükken çok süslü olanlar veya yaşına uygun giyinmeyenler ilerde dogala donüyorlar.. Siz bişeylere başlarken onlar salaş takılıyor. Tabii devam edenleri de vardır. Hatta şöyle birşey oluyor ; ne olmus bu kız boyle lisede daha güzeldi.. Aslında olan bişey yok. Kendilerine gösterdikleri özeni eskisi kadar göstermiyorlar. Tabii artık buna özen mi denir, zarar mı denir bilinmez. Düşünsenize siz pudra eyeliner nedir bilmezken veya kullanmazken. Bunu kulananlar elbette daha gösterişli ve güzel görünecek. Ama ilerde sizde bunları yapmaya baslayınca şartlar eşit oluyor..
Çevremde böyle insanlar var.. Onları ne kadar da uyarsam bildiklerini okuyorlar.. Ben 19 yaşınıdayım daha yeni rimel ve allık kullanmaya başladımm (Oda her zaman değil yani özel günlerde.. )Abartı makyaj herzaman kötüdür.. Genç ve güzel cildinizi bir daha istesenizde bulamazsınız .. Giyim de aynı şekilde.. Herkes yaşını yaşamalı bence :)
Erken yaşlanacakları kesin,bi ton makyajla gezmeleri cok anlamsız gerçekten...Zaten bu kızlar 30 lu yaslarında da 40 gıbı gorunuyor ve o yaslara geldıklerınde makyajın yıprattıgı cıltlerını 20 lı yaslardakı halıne dondurmeye ve dogal gorunmeye calısırken bır suru para dokuyorlar kremlere...Her yaşın bir güzelliği var,bilmiyorlar ki bunu asla yaşayamayacaklar...
Yaşlarına uygun giyinsinler birde 30 yaşında olup ninem gibi giyinenlerde var
sanırım beni o yaşlarda böyle giyinmekten alıkoyan annemdi.
asla göz kaleminden başka birşey kullanmamı istemedi. izin vermezdi demiyorum "istersen sür ama doğallık her zaman daha güzel" derdi. ben de annemi kırmak yerine göz kalemi sürerdim. tabi kirazlı lipcare'im hariçonu da aşırı sürmedim hiç.
düz taban olduğum için topuklu ayakkabı giyme durumum olmadı. spor ayakkabı giymek zorundaydım. belli bir süre sonra insan spor ayakkabıya alışınca topuklu ayakkabı giyemiyormuş insan onu anladım.
gerçekten üzülüyorum daha 18'inde yüzünü kimyasallarla mahveden kızlara. biliyorum o yaşlarda insan bir an önce büyüsem diyor ama yaşında yaşına uygun giyinmezsen ne zaman o yaşın keyfini çıkarabilirsin ki?
bende 20 yaşındayım ama sırf küçük yaşta büyük gibi görünenler yüzünden 15 yaşındaymışım gibi görünüyorum. sıfır makyaj ve yaşıma uygun giyindiğim için
Abartmayın giysiler oldukça modern artık kızlar çok cici şeyler giyiniyorlar...Spor ve yaşlarına uygun şeyler..Yalnızca makyajları bazılarının fazla olabiliyor özellikle liseye gidenler okula giderken rimel ruj allık Allah ne verdiyse sürüyorlar..Bazıları tabi hepsini dahil edemeyiz..Halbuki ne kadar güzeller hiç ihtiyaçları yok bi anlasalar..Aynı kadının 20 yaşındaki ve 3o lu yaşlardaki haline baksalar ne demek istediğimi anlayacaklar..
çevremi görünce fazla çocuksu giyindiğimi düşünüyorum bende..hayır ben mi çocuksu giyiniyorum yoksa onlar mı abartı ?
Ben lise' de kendime cok dikkat ederdim uyumlu giyinmeye özen gösterirdim yasıma göre spor giyinirdim hep. Sacımı bir gün örerek kıvırcık yapardım, ikinci gün farklı bir model yapmaya calısırdım..
Annem makyaj yapmama cok kızardı, hala da kızar onunkisi baska birsey ama '' bak ben kac yasındayım yapmıyorum sizde yapmayın, benim gibi olun '' onun gibi olmamızı istedi hep. Hala da istiyor bir alıstıramadık.
Makyaj hafif yapardım parlatıcı ve ojeden ibaretti desem daha dogru olur. Kardesim, kuzenim bana sürekli smuwila; eskiden ne kadar bakımlıydın simdi degilsin diyorlar halbuki ben aynı ben, degisen benim gibi olan kendileri..
Onlar benim gibi olduklarından farklı gelmiyorum onlara..
Hersey yasında, zamanında güzeldir. Lise' de bir ak. vardı sigara jelatinin icine pudralı süngerini koyar, defter arasında okula getirirdi. Acayip kokos giyinirdi, aksesuar vs. aynı. Ama o hala aynı ya hala kokos salmamıs kendini.. =)
Bende 30-35 yasında olupta cocuk gibi giyinen kadınları tuhaf buluyorum kücükken büyümeye özenilir, kadınsı seyler tercih edilir yasından büyük gösterirler.
Yas gittikce de kücülmeye baslarlar cocuksu kıyafetler giyerek..
İlginc valla =)
Bende 18 yaşındayım ve yaşıma uygun giymeyi seviyorum bi kere makyaj yapmayı fazla sevmiyorum sürdüğüm sadece ruj...
Çok özel bi gün olur orda rmel allık falan sürebilirim fakat yüzümün zaten kapatıcıya vs... ihtiyacı yok...
Çevremde o kadar arkadaşım var hepsi makyaj meraklısı ve ciltleri bozuyorlar bence...
Doğal olmayı seviyorum...
17-18 yasında tabiki makyaj yapılabilir bir rimel allık pembe tonlarında rujlar mesela cok hos durur topuklu ayakkanı giymek istiyorlarsada hafif topuklu ayakkabıları tercih etmeliler bu yaslar rengarenk elbiseler ayakkabılar icin cok ideal bıcır bıcır olurlar ama yok illa yaslarından daha buyuk seyler giycekler ben 24 yasındayım ben bile oyle giyinmiyorum bazen bakıyorumda kıyafetlerine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?