17 aylik bebeklerim :(

Merhabalar herkesin kurban bayramı mübarek olsun.Uzatmadan direk konuya gireyim.Öncelikle bilinçli bir ebeveynim.Oglum çok geç konuştu. Bireysel Eğtimler pskologlar Bera testleri derken iyice yıprandım. Şimdi 2.sınıfta ve hala yasitlarina geri.Kizlarim tam 17 aylık tekil kelimeler kurabiliyor ama hala sınırlıyiz.Onlara kitap okuyup şarkılar söylüyorum. Elimizden geleni yapıyoruz. Abileri gibi olmalarından korkuyorum.Çok ufaklarmi ama bebeği 1 buçuk yaşında olupta konuşan var mı? ?? Bazı kişiler aklımı karıştırıyor bu konuda.
cnm benm kızım 2 yaşına kadar cümle kuramıyordu kelime söylüyordu ben paniklememiştim ama nedense etrafımdakilere dert olmuştu bıldırcın yumurtası ver diyenmi olmadı.. ama bir patladı şimdi susturamıyorum sus artık kafa dinleyim diyesim var bazen ;)

Kardeşim 4 yaşında konuşmuş öncesinde su bile dememiş. Dereceyle üniversite bitirdi. Öncekinden gelen bir tedirginliğiniz olabilir ama belki de hiç birinde bişicik yoktur

Canim ciddrn korkma her cocuk farklidir ve etrafa da takilma pek...benim oglum asiri hareketli mesela en basta millet bizde cocuk buyuttukle basliyor oglumla biraz yalniz kalinca aman aman ediyorlar :KK48: oglundan korkmussun ama bi arkadasin kizida 3 yasinda konusmaya basladi bizim masallah saglikli

Kızımın 2 yaş doğum günü videosunu izliyorum da hiç kelime bile çıkmyormuş. Daha 3 yaşına gelmedi ama bayağı sohbet ediyor şuan. Hala net değil çok kişi anlamaz ne dediğini.. Sessiz harfle başlayan kelimeleri d ile başlatır. Kedi ye dedi, fırçaladım a dıdaladım, günaydın a dünaydın gibi. Nasıl olmuş a nanış olmuş der bir de:)
Minik kızım da 1 yaşında bababababab başka da birşey yok.. Sizinki de normal bence 2 yaşını bekleyin.

Benim kızım 17 aylik.anne ,baba, dede, bitti, alo yerine de agü diyor okadar. O da işine gelirse. Çok dert etmiyorum her çocuk farklı ve erken daha. .endişe etmeyin bayram zamanı. .iyi bayramlar

Kizim 19 aylik anne ve baba siyor cümle kuramiyor her cocuk ayni degil sonucta bir sorun yok bence

Benim kizim ve oglum 1 bucuk yasindayken guzel konusuyorlardi,her dediklerini anliyordum,3&4 numara yani ikizlerim 25 aylik su an ,ve bi kac kelime biliyorlar sadece,anne bana abi aba gibi,ama nedense skinti etmiyorum,cunku ikizlerin kendi dilleri oldugu icin gec konusmalari normalmis,kendi aralarinda konustuklarina kahkaha bile atiyolar,ama maalesef biz bise anlamiyoruz tabiki:)

Kızım 18 aylık baba,et,git git, gel gel,aba vs gibi bir kaç kelime kullanıyor.Kızkardeşimin benim kızımdan üç ay büyük kızı var 8 aylıkken kızımın şimdiki halinden daha fazla kelime kullanıyordu.15 gün önce doktorumuzla konuştuk,şayet algısında sorun yoksa 3 yaşına kadar normal dedi.Ben 8 aylıkken yürümüş 9 aylıkken ikili cümle kurabiliyormuşum. Oysa kızım 16 aylıkken yürüdü.(babası öyleymiş)
Hiç de sorun etmiyorum.Anne dediği günü bekliyorım sadece:)) Haa bir de üstğn zekalı çocukların geç konuştuğu söylenir.
Not:Kızım şu ana kadar 5dk tv izlemedi nadiren telefondan bebek şarkıları dinledi,bol kitap okudum çok da konuşuyorum kızımla.Kız kardeşim bu dediklerimin hiçbirini yapmaz ama kızı şu anda bülbül gibi şakır.

Oglum 22 aylikti sadece baba mama gel ve annne diyordu.tv. bozuldu.2ay yapirtmadik bilinclu olarak baba gitti gibi 2 kelimelik cumlelere basladi.2yasta anneannemiz bizde kalmaya basladi.cümleler 3 ve daha uzun kelimelerle kuruldu.sizinki gec degil sakin olun.tv den uzak tutun ve evde surekli onlarla konusun.annem yetiskinmis gibi ogluma herseyi anlatip konusturdu

Merhabalar herkesin kurban bayramı mübarek olsun.Uzatmadan direk konuya gireyim.Öncelikle bilinçli bir ebeveynim.Oglum çok geç konuştu. Bireysel Eğtimler pskologlar Bera testleri derken iyice yıprandım. Şimdi 2.sınıfta ve hala yasitlarina geri.Kizlarim tam 17 aylık tekil kelimeler kurabiliyor ama hala sınırlıyiz.Onlara kitap okuyup şarkılar söylüyorum. Elimizden geleni yapıyoruz. Abileri gibi olmalarından korkuyorum.Çok ufaklarmi ama bebeği 1 buçuk yaşında olupta konuşan var mı? ?? Bazı kişiler aklımı karıştırıyor bu konuda.
1.derece akrabalarımdan bazıları ki 6 yaşına kadar konuşmayan bile vardı,lakin şuan çok ısrar ediyor olsak da susturamıyoruz:)

Bir buçuk mu benimki 3 yaşını geçiyordu konuşmaya başladığında. Oda öyle tam konuşma değil. Şimdi oğlum nolur biraz sus nolur diyoruz:))) bide insan nasıl okadar uzun cümle kurar anlamış değilim. Şimdi 5 yaşında bende çok kitap okurdum. 4 yaşında anaokuluna başladı sınıf ortalamasının en küçüğü ama kelime haznesi ve bazı yönlerden daha ileriydi. Kitap okuyarak büyüdüğünü öğretmen dahi anlamıştı. Canımız öğrwtmenimiz de çok zeki dir. Korkulacak birşey yok her sarkı her kitap bir tuğla onlar için.

Oglanlar 15aylik .dertlerini anlatıyorlar kelimelerle cis su Hayır evet yemicem anne baba dede gibi kelimeleri soyluyorlar. Bende erken konusmusum annem genetik diyor

Arkadaslar ,tv yi kapatip lutfen cocuklarinizla iletisime gecin ,bebek diye hor gormeyin ,sohbet edin ,oyun oynayin ,
Ailemde en erken konusan bebek 6 aylik mama ,anne ,baba diyordu ,
Yasinda gayet net cumle kuruyordu ,
En sorun yasadigimiz erkek yegenim oldu ,
Kendisi kelimeleri tam soylemiyordu ,hizli konustugu icin tekerleme gibi konusuyordu,tercuman gerekiyordu,hepi topu 20 aylikken durum cozuldu ,
Ayni sekilde tum bebekler 1,5 yasta wc egitiminide tamamlamisti ,
2 yasinda kendileri giyinip ,kendileri yemeklerini yediler .

Benim oğlum 1,5 yaşındayken güzel konuşuyordu, biz de çok erken konuşmuşuz. Genetik kısmı var bence. Yoksa zaten kitap okuyup şarkı söylemek çok yol aldırıyor. Sizinle alakalı değil de belki genetik bir durum vardır. Sıkmayın canınızı. Allah sıhhat versin.

Bir buçuk mu benimki 3 yaşını geçiyordu konuşmaya başladığında. Oda öyle tam konuşma değil. Şimdi oğlum nolur biraz sus nolur diyoruz:))) bide insan nasıl okadar uzun cümle kurar anlamış değilim. Şimdi 5 yaşında bende çok kitap okurdum. 4 yaşında anaokuluna başladı sınıf ortalamasının en küçüğü ama kelime haznesi ve bazı yönlerden daha ileriydi. Kitap okuyarak büyüdüğünü öğretmen dahi anlamıştı. Canımız öğrwtmenimiz de çok zeki dir. Korkulacak birşey yok her sarkı her kitap bir tuğla onlar için.

Maşallah Allah bağışlasın canım

Benim oğlum 1,5 yaşındayken güzel konuşuyordu, biz de çok erken konuşmuşuz. Genetik kısmı var bence. Yoksa zaten kitap okuyup şarkı söylemek çok yol aldırıyor. Sizinle alakalı değil de belki genetik bir durum vardır. Sıkmayın canınızı. Allah sıhhat versin.
Am8nnnn cnm

cnm benm kızım 2 yaşına kadar cümle kuramıyordu kelime söylüyordu ben paniklememiştim ama nedense etrafımdakilere dert olmuştu bıldırcın yumurtası ver diyenmi olmadı.. ama bir patladı şimdi susturamıyorum sus artık kafa dinleyim diyesim var bazen :KK66:
Maşallah

Back
X