Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Karşısına geçip çiğnemeyi öğretin, bilmiyordur. Benim oğlum da bilmiyordu. Adım adım anlattım. Çok saçma gelecek, insani bir refleksi nasıl bilmez diyeceksiniz ama çubuk krakeri çiğnediğinin farkında değildir belki. Anlamaz diye düşünmeyin çok güzel anlıyorlar. Kopardığın her şeye bunu yapmalısın, bak böyle yapılıyor diye anlatınKizlar sadece eziyorum blender yok ama cignemiyor sadece yutuyor arada kraker veriyorum bakıyorum cigniyor bugün poğaça yaptım verdim yuttu ve kustu ne yapmam gerek
Bence ezmeyi bırakmalısınız yiyebileceği şeyleri yumuşatıp bpgazında kalmayacak şekilde eline verin ben kızıma bir gün bile ne ezdim ne püre verdim yaşıtlarına göre katı şeyleri rahatlıkla yiyebiliyordu haşlanmış bişeyler verebilirsiniz poğaça bir sonraki adım olabilir yada içinin yumuşak yerinden belki boğazını tıkayabilir tam yutamıyorsa
Önüne koyduğum hiç biseye dokunmuyor atıyor şimdi ezmeden versem aç kalacak amaBence ezmeyi bırakmalısınız yiyebileceği şeyleri yumuşatıp bpgazında kalmayacak şekilde eline verin ben kızıma bir gün bile ne ezdim ne püre verdim yaşıtlarına göre katı şeyleri rahatlıkla yiyebiliyordu haşlanmış bişeyler verebilirsiniz poğaça bir sonraki adım olabilir yada içinin yumuşak yerinden belki boğazını tıkayabilir tam yutamıyorsa
Teşekkürler deneyecegimKarşısına geçip çiğnemeyi öğretin, bilmiyordur. Benim oğlum da bilmiyordu. Adım adım anlattım. Çok saçma gelecek, insani bir refleksi nasıl bilmez diyeceksiniz ama çubuk krakeri çiğnediğinin farkında değildir belki. Anlamaz diye düşünmeyin çok güzel anlıyorlar. Kopardığın her şeye bunu yapmalısın, bak böyle yapılıyor diye anlatın
Ağzına bişey koydurmuyir ki ağlıyor kaçıyor açmıyor ağzını acsada bilinçsizceAğzına alabileceği parçada yiyeceği parmağına al iç yanağına yapıştırır gibi bırak çek parmağını. Zamanla bu metodu uyguladıkça ağzında döndüre döndüre çiğnemeyi öğrendi kızım.
Teşekkür ederimPüre vermeyin. Baby led weaning konusunu araştırın lütfen. Aylara göre katı yiyecekleri verme şekilleri var. Araştırınız.![]()
Benim oğlumda 17 aylik taneli şeyler kesinlikle kabul etmiyordu sürekli mama blendirdan geçmiş çorba vermekten usanmistim 10 gün öncesine kadar bi sabah karar verdim artık ne olursa olsun taneli vereceğim diye bir yumurta kırdım yedirmeye çalıştım bir iki lokma zorla yedi gerisini bırakdı çünkü paşa biliyordu arkasından mama gelecek ama yanilmistiÖnüne koyduğum hiç biseye dokunmuyor atıyor şimdi ezmeden versem aç kalacak ama
Evet öyle oluyo maalesef arkadaşımın kızı da benim kızımla aynı yaştaydı sizin gibi besliyordu o da çok geç çiğnemeyi ve yutabilmeyi öğrendi ama az az başlayın bence ilk oyun gibi yapar sonra alışır sevdiği tatlardan deneyebilirsiniz yumuşak bir meyve olabilir veriyorsanız petibörleri kontrollü verebilirsiniz mesela küçük parça parça tek tek önüne bütün koyarsanız çok parçalar daÖnüne koyduğum hiç biseye dokunmuyor atıyor şimdi ezmeden versem aç kalacak ama
Hımm Allah kolaylık versin o zaman.Ağzına bişey koydurmuyir ki ağlıyor kaçıyor açmıyor ağzını acsada bilinçsizce
Canim bir gün denedim baya da aç kaldı ama yemeden uyudu resmen yarın yine mi denesem yaBenim oğlumda 17 aylik taneli şeyler kesinlikle kabul etmiyordu sürekli mama blendirdan geçmiş çorba vermekten usanmistim 10 gün öncesine kadar bi sabah karar verdim artık ne olursa olsun taneli vereceğim diye bir yumurta kırdım yedirmeye çalıştım bir iki lokma zorla yedi gerisini bırakdı çünkü paşa biliyordu arkasından mama gelecek ama yanilmistivermedim hiç bişey öğlen oldu sebzeleri küçük dogradim içine şehriye attım çorba yaptım asla yemez dediğim oğlum yarım kasesini bitirdi çünkü acikmisti bir kaç gün sonra purenin gelmeyeceğini anlayınca ister istemez alıştı şuan çok rahatım benimle sofraya oturuyor karnını doyurup kalkıyor bir tek gece yatmadan mama yapıyorum akşamdan geceye acikiyor diye belki 2 gün biraz aç kaldı ama sonunda alıştı aç dediğim öyle saatlerce değil dediğim gibi kahvaltı yemezse öğlen yiyordu öğlen yemezse akşam yiyordu mutlaka karnını doyuruyordu çünkü artık büyükler ve aciktiginin farkındalar sana da tavsiye ederim canım inşallah işe yarar
![]()