17 aylık cocuğumun tırnakları Düşüyor

Minikaile

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2014
168
74
28
35
Hanımlar merhaba yavrumun 3 gün önce işaret parmağı dibinden kırılmış gibi oldu ve altından yeni Tırnak çıktığını gördüm herhalde bir yere vurdu diye tahmin ettik. Bugun akşam turnaklarıma tekrar baktığımda bas parmağı da aynı şekilde kopmaya Başlamış. Cok tedirgin oldum. Yumurtasını sütünü eksik etmem hep besleyici sebze meyve yediriyorum yeterli mi gelmiyor acaba vitamin eksikliğimi var anlamadım.Hanımlar bu konuda tecrübesi olan varsa benimle paylaşabilirse sevinirim.

Bebeklerde tırnak düşmesi çok sık görülen bir olay değildir. Bu yüzden tekrarlanan durumlarda muhakkak bebek muayene edilmelidir. Çünkü vitamin eksikliğinden başka problemlerde oluşmuş olabilir. Eğer bu problemlere zamanında müdahale edilmezse sorun büyüyerek farklı belirtiler göstermeye başlar. Bebeklerde tırnak düşmesini azaltmak istiyorsanız doktorlarınızın da önereceği vitamin artırma yöntemlerini kullanmalısınız. Vücutta demir eksik olduğu sürece salgılamada problem yaşanacaktır. Salgılama olmadığı takdirde de bebek tırnakları gelişme gösteremeyecek zayıf yapısından dolayı da sıklıkla düşecektir. Ancak korkmanıza hiç gerek yok. Zira tıbbın gelişmesiyle vitamin takviyeleri oldukça kolay hale geldi. Eğer doktorunuz tarafından da vitamin eksikliği teşhisi konur ise vitamin hapları gibi çeşitli tıbbi ilaçlar kullanabilirsiniz. Bebeklerin sinir sistemi tam gelişmiş olmadığından dolayı bebeklerde tırnak düştüğünde bebek bunu ağlayarak ailesine göstermeyebilir. Yani muhakkak aile bireylerinin fark etmesi gerekir. Eğer tırnak düşmesini erken gözlemleyebilirseniz tedavi süresini azaltmış olursunuz. Çocuklarınızın gelecekte birtakım sorunlar ile karşılaşmasını istemiyorsanız tırnak düşmesi gibi problemlere dikkat etmeli, doktorlar aracılığıyla da çözüm önerileri getirmeye çalışmalısınız.

İnternet bunu diyor.
Hemen bir dra gösterin bence..

Teşekkür ederim . Randevumuzu aldım yarın doktorumuza gideceğiz ama içim içimi yiyor umarım önemli Birşey yoktur. Ilginiz için tekrar teşekkür ederim

Teşekkür ederim . Randevumuzu aldım yarın doktorumuza gideceğiz ama içim içimi yiyor umarım önemli Birşey yoktur. Ilginiz için tekrar teşekkür ederim

İçinizi ferah tutun, Allah dermansız dert vermesin.
Tedavisi basit bir şeydir eminim.
Erken farkedip hemen dr a gitmek yeterli..

İçinizi ferah tutun, Allah dermansız dert vermesin.
Tedavisi basit bir şeydir eminim.
Erken farkedip hemen dr a gitmek yeterli..
Merhaba bugun doktora götürdüm . Her zamanki götürdüğüm kişiydi.bi yere sıkıştırmıştır siz fark etmemişsinizdir dedi. Israrla kan testi istememe rağmen gerek yok dedi.bana cok Saçma geldi en yakın zaman da tekrar başka bir doktora götüreceğim. Size de danışmak istedim

Bence de başka bir dr a danışmanız daha uygun olur..

merhaba ve gecmis olsun. benimde 18 aylik kizimin tirnaklarinin bazilari yenilenerek dustu. cildiyeye goturduk herhangi bir kaza gecirip gecirmedigini sordu. gecirmedigini soyleyince son sylarda herhangi bir enfeksiyon gecirip gecirmedini sordu. evet kizim 2 ay once el ayak agiz enfeksiyonu denen bir hastalik gecirmisti..vucudunda da uzun sure gecmeyen kirmizi dokuntuler olusmustu. bu dokuntulerin bazilari su cicegi benzeri seylerdi ve tirnak altindaki deriyede isabet gelmis ondanda tirnaklari dusmus. simdi iyi sadece oje gibi vitami yagi kullaniuoruz ki yeni cikan tirnaklar guclensin..

Mer
Merhaba aynı şekilde biz de el ayak da çıkan bir döküntü hastalığı geçirmiştik yaklaşık 2 ay oluyor muhtemelen Ondandır .değişik 2 doktora gittik birinde kan değerleri normal bişeyi yok çarpıyordur dedi.bizi gönderdi.diğeride havalardan cocukların derileri kuruyor dökülüyor dedi. Yorumunuz için teşekkürler .allahım yavrularımızı korusun dermansız dert vermesin. Hasta meleklerde şifasını versin iyi günler.

MERHABA

Benim oğlumda haziran 2014 doğumlu 2 ay önce enfeksiyon geçirdi. 3 gün hastanede yattık. Ağzının içi boğazı ve tüm vücudunda döküntüler oldu. doktorumuz enfeksiyon dedi. Hastanedeki başka bir doktor el ayak ağız sendromu da olabilir dedi. 3 gün ne uyudu nede ağzından tek lokma geçti. sonrasında ayakları soyuldu ve simdi de el tırnakları düşüyor. doktoru ayak soyulmasını önemsememişti bugün tırnakları için sorduk gelip tahlil yaptıralım mı diye. cevap verince yazacağım. ama sanırım enfeksiyonun etkileri bunlar. Çok geçmiş olsun .

Evet yaa eylul gibi el ayak hastaligi gecirmisti oglum.. Tırnaklarının dipleri kıpkırmızı idi kızamık gibi.. Bende simdi bu konuyu okuyordum... Acaba o hastaligin devamında mı oldu herkes oyle yazmis...
Muhtemelen öyle canım. Bir süre dha devam ederse iyi bir doktora daha gösterirsin.

Eylül ayında ne oldu ise çok fazla çocuk . Geçirmiş bu hastalığı ve 3 ay boyunca etkileri devam ediyor. Doktorum tahlil bile gerek duymadı. Hastalığın sonuçları dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…