Çocuk Hastalıkları 17 Aylık Oğlum Zona Oldu :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Sinir stres yapacağı bir ortam yok aslında ama hastalık çıktı işte normalde çok neşeli bir çocuktur, iki haftadır çok huysuzdu doktora götürdük bogaz enfeksiyonu dedi, b,z de ondan huysuzlandı sandık ama demek ki kızarıklıktan önce de agrıları varmış.Bu süreçte de dışarıya çıkarıyoruz evde hep onunla ilgileniyoruz o şekilde biraz unutuyor agrısını sanırım.

Canım Allah acil hemen şifalar versin kuzucuğa..
O kadar zor ki evladının hasta olması...
Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın..
Geçecek inşallah annesi...
Neler atlatılmıyor ki şükür dermanı var..
Öptüm kuzucuğu..

çok şükür bende ağrısı kalmadı,inşallah oğlunuzda da kalmaz..doktorunuza danışarak kantaronu deneyin isterseniz.benim doktorum tavsiye etmişti,doku iyileştirici özelliği varmış..
uçuklu birinden mi bulaştı acaba?
Bilmem ki, doktora sorduk nasıl bulaşmıştır diye her yerden bulaşabilir, bağışıklık sistemi zayıfladığında kendiliğinden de ortaya çıkabilir dedi.

Bilmem ki, doktora sorduk nasıl bulaşmıştır diye her yerden bulaşabilir, bağışıklık sistemi zayıfladığında kendiliğinden de ortaya çıkabilir dedi.
orası doğru değil işte..herpes virüsünden kaynaklanıyor.suçiçeği virüsü,uçuk virüsü herpestir.

Cok üzüldüm büyük gecmiş olsun
Toplumca uzakdan selamlaşmayı uzaktan sevişmeyi ( sevmeyi ) bilmiyoruz
Hep bi öpücük hep bi mırc mırc
Kızım 17 aylık toplasan doğduğundan beri 17 kez öpmemişimdir yüzünü.
Ama 17 bin kez öpülmüştür.
Nefret ediyorum ya

orası doğru değil işte..herpes virüsünden kaynaklanıyor.suçiçeği virüsü,uçuk virüsü herpestir.
dOĞRU İŞTE SU ÇİÇEĞİ GEÇİRDİKTEN
orası doğru değil işte..herpes virüsünden kaynaklanıyor.suçiçeği virüsü,uçuk virüsü herpestir.[/QUOBen eksik yazdım, su çiçeği virüsü vücutta kalıcı oluyormus bağışıklık sistemi zayıflayınca da zona olarak vücutta ortaya çıkabiliyormuş, bizim çocuk da su çiçeğini çok hafif geçirmişti.Yani dediğin doğru su çiçeği geçiren herkesin zona olma ihtimali var.

Ben eksik yazdım, su çiçeği virüsü vücutta kalıcı oluyormus bağışıklık sistemi zayıflayınca da zona olarak vücutta ortaya çıkabiliyormuş, bizim çocuk da su çiçeğini çok hafif geçirmişti.Yani dediğin doğru su çiçeği geçiren herkesin zona olma ihtimali var.

hayır ikimizde sigara alkol kullanmıyoruz neden sordunuz ki?

çok şaşırdım kuçuk bebekte zonaya şahıt oldugum bır kaç kışı sigaradan dolayı demıştı
merak ettım acaba sizden geçmiş midir diye ama virusmuş arkadaşlar yazmış.
tez zamanda şifalanın insallah

Kıyamam yavrum :KK43: İnşallah kolay atlatmıştır. Yazmamışsınız bişey sonra. O acıya dayanmak zor olur. Hele minicikse.. Daha küçük bebeklerde de olabiliyormuş, çok üzülüyorum düşününce bile. İnşallah hepsi iyileşir acı çekmezler çok. Yaşlılarda daha fazla görülüyor. Vücut direnciyle ilgili bi hastalık. Şu an annem zona hastası ve 3.5 hafta oldu hala geçmedi. Çok ağrısı var. Zaten yaşlı, kemik ilaçları, ağrı kesiciler, tansiyon ilaçları vs bi sürü ilaca bi de zona için ilaç eklenmiş oldu. Birbiriyle olumsuz etkileri de oluyor ilaçların. Çok zor bi dönem yaşıyoruz. Ona üzülüyorum bi yandan, ben hamileyim bana bulaşırsa diye korkuyorum öte yandan.. Ben önemli değilim de, bebeciğim karnımda ne halde belli değil diye endişe ettim. Hani ben su çiçeği geçirmiştim çocukken, bağışıklığım var, ama bebeğimin yok, bana bişi olmasa da direkt ona bulaşırsa diye düşündüm. Doktoruma sordum, olmazmış öyle. Allaha şükür. Aman olmasın. Yaşlılar da dayanamıyorken, bebecikler nasıl dayanır :KK42:

Şimdi araştırmalarım, eczacı ve doktorlara da sorarak edindiğim bilgilerle kurduğum mantığı aktarmak istiyorum naçizane. Ki bu hastalığa yakalananlara belki bir yol gösterir diyceklerim.

Öncelikle Cildiye, Dahiliye veya Nöroloji bölümlerinden bir doktora gidilip teşhis konması gerek. Zona, sinirlerle, sinir uçlarıyla ilgili bir hastalık. Sinir deyince özellikle yaşlılar kafada bişey gibi algılıyorlar. Vücudun tümünde tıpkı damarlar gibi sinir ağı var. Bu sinirler bedendeki herşeyi beyne iletir ve olan biteni kavrayan beyindir. O bölgede kuvvetli bir ağrı ve kaşıntı olduğunda, zaten olan durumu algılayıp beyne iletmesi gereken sinirlerin uçları yaralı olduğu için, iletinin gücünü ve ağrı hissinin ağırlığını tahmin etmek lazım. Bu ağrı ordaki yara sebebiyle oluyor da onun beyne ulaşmasını engellemek için ağrı algısını susturacak bir ağrı kesici gerekecek ama genelde yaşlılar bu ağrı kesicileri daha önceden kullandıkları için etkisiz olabiliyor. Annemde öyle oluyor. İşe yaramıyor. O bölgedeki olan biteni durdurmanın yolu yok gibi. Çünki virüsel bir durum. Bakteri olsa antibiyotik kullanılır geçer. Virüsler için ya önceden aşı gerekiyor ya da bağışıklık.. Vücut kendisi yeniyor virüsü. O nedenle ancak ordaki ağrıyı bloke etmek gerekecek. Ağrı olacak ama beyin algılamayacak. Yani o sinirlere etki edecek bir sinir ilacı, sakinleştirici kullanılması iyi olabilir. Bunu da dahiliye dr u veya cildiye dr u verebilir. Nörolog veya beyin ve sinir uzmanı daha lokal-bölgesel bir sinir ilacı da verebilir belki, işin uzmanı oldukları için. Ağrı bloke edilirse hasta biraz rahatlar. Sinirleri beslemek için b vitamini de alınabilir. Bu birinci husus. Peki bu tedavi sağlar mı, sağlamaz. Tedavisi direkt zaten yok ama virüsün yayılmasını önlemek için ilaçlar ve iğneler kullanılabiliyor. Cilde sürülecek krem de bunun için ve kaşıntıyı hafifletmek için kullanılabiliyor. İkinci husus da bu. Kaşınan bölgeye soğuk bir bez-havlu bastırmak da geçici çözüm olabilir. Tabi, bu virüsün bulaşıcı olduğu da unutulmamalı. Uygulamalar temiz yapılmalı, sonra malzemeler ve eller temizlenmeli, giysiler sıkça değiştirilmeli sıcak suda yıkanmalı. Ve üçüncü husus bağışıklığı güçlendirmek. Stresten uzaklaşılmalı, iyi beslenilmeli, bol oksijen vücudun zindeleşmesine fayda sağlayacağı için temiz hava alınmalı. Bir de ozon tedavisi öneriliyor ama herkese uygun olmayabilir. Doktor önerisi ile uygulanabilir bu. Dikkat edilmezse iç organlara dağılması ve öldürücü olması ihtimali de varmış, Allah muhafaza.. Uzun süren zor bir hastalık.

Şimdi annemin iyileşmesi için ne yapabiliriz kendimizce onu düşünüyorum. Hamile olmam durumu zorlaştırıyor, hastaneye yatırmamız ve onunla orda ilgilenmem zor. Hamilelikte hastane ortamlarında fazla bulunmamak lazım her türlü mikrobu virüsü kapma riski olabiliyor ama şartlar zorluyor insanı işte. Ayakta ve kuvvetli bir tedavi izlenmesi gerekiyor gibi..

Dualarınızı esirgemeyin. Allah herkese şifa versin.
:110::KK200:

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım. Benim annem geçirmişti o hastalığı sırt ve göğüs çevresinde oluşmuştu tedavi oldu ve izi bile kalmadan geçirip bitmişti. Tedavisini aksatmadan uygula korkma kısa zamanda geçiyor. Annem bide pişik sandığı için Dr gitmedi bir yıl sonra artınca gitti.

Teşekkür ederim hepinize.Aslında oğlum 16 ay anne sütü aldı, yeme problemi de yoktur, süt, sebze, meyve, et hepsini yer, bağışıklık sistemi nasıl zayıfladı anlamıyorum.Bacağının ağrısından topallayarak yürüyor zaten kuzum, onun o halini gördükçe çok üzülüyorum.Kaşıntı da oluyor, kıyafetini sıyırıp kaşımak istiyor arada ama ben engel oluyorum.Oyunla, gezmeyle filan dikkatini dağıtmaya çalışıyoruz.İnşallah hemen geçer.
Üzüntü depresyon dalan da tetikliyor. Kreşe mi başladı beta bakıcısı var mı? Üzülmeyin benim kardeşim de geçirdi şimdi hiçbirşeyi Yok maşallah

bende zona geçirmiştim bir yakınımı kaybettikten sonra oldu.Üzüntü ve stresten bağışıklık sistemi düşünce su çiçeği geçirmiş kişilerde oluyor.doktor su çiçeği geçirmemiş kişiler için bulaşıcı olabilir demişti bana temas olursa yaralara.kv dikkat etsin su çiçeği gibi hastalıklar ileri yaşta ağır oluyor.küçücük çocukta neden oldu acaba benim kuzenimde evdeki stresden dolayı olmuştu.çocuk içine atmış o şekilde patlamış.erken yaşta sinir hasarı bırakmıyor ama geç yaşta hasar oluyor.canınızı sıkmayın sizin çocuğunuz daha çok küçük.

Merhaba arkadaşlar.Zona diye virütik bir deri hastalığı varmış, su çiçeği virüsünün daha etkilisiymiş, ben de ilk defa duydum.Oğlumun sol bacağı komple kırmızı kabarıklarla dolu.Doktor zona olduğunu bu hastalığın çok ağrılı olduğunu, zamanla geçeceğini söyledi, krem, şurup verdi ama bu ilaçlar daha çok ağrısını dindirmeye yönelikmiş, virüs bir kere vücuda girdi mi çıkmıyormuş.Genelde yaşlılarda görülüyormuş.Aranızda bu hastalığı duyan var mı?Süreç nasıl geçiyor, hastalık geçtikten sonra vücudunda iz filan kalır mı acaba?
Ayy kuzumm minicik derdinide anlatamaz saglikli besle ins hemen sifa versin Allahim

Merhaba arkadaşlar.Zona diye virütik bir deri hastalığı varmış, su çiçeği virüsünün daha etkilisiymiş, ben de ilk defa duydum.Oğlumun sol bacağı komple kırmızı kabarıklarla dolu.Doktor zona olduğunu bu hastalığın çok ağrılı olduğunu, zamanla geçeceğini söyledi, krem, şurup verdi ama bu ilaçlar daha çok ağrısını dindirmeye yönelikmiş, virüs bir kere vücuda girdi mi çıkmıyormuş.Genelde yaşlılarda görülüyormuş.Aranızda bu hastalığı duyan var mı?Süreç nasıl geçiyor, hastalık geçtikten sonra vücudunda iz filan kalır mı acaba?
Tıbbi ismi zona ama halk arasında buna gece yanığı deniyor. Öncelikle geçmiş olsun. Benim el bileğimde çıkmıştı 2 yıl kadar önce. Kaşıntı ve yanmayla başladı. Yani yanık gibi bir his veriyor kaşıntı haricinde. Ben tıbbi hiçbir şey uygulamadım kendiliğinden kabuk bağlayıp düştü çok büyük bir şey değildi. Yani aslında pek mühim bir hastalık değil. Sinir ucu iltihabına yol açıyor vücutta uyuyan su çiçeği virüsü. Size önemli bir şey söyleyeyim. Kaşıntı ve kızarıklık göründüğü an yanma henüz başlamamışken buz sürülürse ilerlemesi duruyor. Bende bir kere çıktı ikincide buz sürdüm geçti. Artık ne zaman bu belirtiyi hissetsem buz sürüyorum yakalanmıyorum hastalığa. En azından yayılmasını engelleyebilirsiniz çocuk bir yerini kaşıyorsa falan iyi gözlemleyin buz sürün.

su çiçeği virüsüyle aynı kökenli olduğu için temas halinde
su çiçeği gecirmemiş ya da ası olmamış kişilere su çiçeği olarak bulaşabilirmiş
biz de bulaşmamıştı kimseye
ayrıca kv kendi kafasına göre mi zona oldum diyor
çünkü zona öyle basit bir şey değil çok ağrılı bir hastalık zona olsa duramazdı öyle diyeyim siz anlayın yani
Allah allah. Ben de geçirdim bu hastalığı ben doktora bile gitmedim sadece iltihaplı yanık gibi oldu benimki. Bir yerlere değmediği sürece ağrı olmuyordu ya. Çevremde de geçirenler oldu böyle şiddetli olduğunu söylemediler hiç. Bana basit bir şey gibi geldi. :KK64:

Teşekkür ederim hepinize.Aslında oğlum 16 ay anne sütü aldı, yeme problemi de yoktur, süt, sebze, meyve, et hepsini yer, bağışıklık sistemi nasıl zayıfladı anlamıyorum.Bacağının ağrısından topallayarak yürüyor zaten kuzum, onun o halini gördükçe çok üzülüyorum.Kaşıntı da oluyor, kıyafetini sıyırıp kaşımak istiyor arada ama ben engel oluyorum.Oyunla, gezmeyle filan dikkatini dağıtmaya çalışıyoruz.İnşallah hemen geçer.
Bakın bu diğer bacağa yayılabilir. Takip edin olmayan kısımları da kaşıyorsa yayılıyor demektir kaşımaya başladığı an buz sürün ciddiyim engelliyor yayılmasını. Bir sürü kişinin tecrübesiyle sabit.

Çok geçmiş olsun ya Allah şifa versin.:cry:
Üzüldüm yavruya biran önce iyileşir İnşallah :KK36:

Allah allah. Ben de geçirdim bu hastalığı ben doktora bile gitmedim sadece iltihaplı yanık gibi oldu benimki. Bir yerlere değmediği sürece ağrı olmuyordu ya. Çevremde de geçirenler oldu böyle şiddetli olduğunu söylemediler hiç. Bana basit bir şey gibi geldi. :KK64:

sizin bahsettiğiniz gece yanığıdır
zona çok farklı
sinir ucu iltihaplanması yani uçuk virüsü geliyor sinir ucunu etkiliyor
bir veya daha fazla sivilce topluluğu gibi görünüyor ama korkunç ağrılı ve kaşıntılı annemin ağladığını bilirim

Back
X