17 aylık oğlumun garip huyları

ayrıca priz korumalıklarını oğlum takıyo, takabiliyo, 25-30 yaşında ibrini getiriyim zor yapar,o kadar da yetenekli
afferin çocuğunuz kapak kapatmayı biliyo. ama bilmediği birşey var ki o da elektiriğin öldürebileceği. siz nasıl bi insansınız çocuğun priz korumalarını takmasına izin verirsiniz. takarken aradaki tele dokunabilip çarpılabileceğini hiç mi düşünmüyorsunuz. afferin çocuk dahi (!) ama siz tam tersisiniz

olur mu lütfen sizin gibi üstün zekalıların yanında nasıl düşünebilirim ki ben????
prizlerde kaçak olabiliyor çocuğun oyuncak gibi oynaması doğru değil..acizane fikrim,sizin gibi düşünmem elbet mümkün değil ama idare ediverin artık...

oyuncak gibi oynuyormuş vs,prizlerikoyduk önüne çocuğun hadi oyun zamanı diyoruz, nasıl bir mantık

senli benli konuşmayın önce benimle..kimler yazsın istersin ,çocuğun muhteşem harika üstün zekalı hayret nasıl yapıyor bunları falan diyecekler mi sadece..yoksa benim gibi doğruları yazanlar mı???

fikirleriniz,mantığınız garip, sadece eleştirme derdindesiniz,uslup zaten berbat

http://birkizbiroglan.com/2016/05/23/bu-yasta-bu-zeka/ tam da sizin gibi anneleri anlatmış....
,
Cocugunuz basma entari giyen hanım ablalarin çocuğuyla aynı zekada...
Bana bir arkadaşı hatırlattıniz, bir aylık bebesi için sağdan sola dönüyor demişti, benim gözler aynı bebek on ay kanepede yatti düşmedi, 18 aylık yürüdü, çocuklarinizin bir şeyi erken ya da geç yapması bir şey ifade etmiyor anlayin artık, her çocuk annesine özel...

Garip falan değil bence gayet normal zekada bir çocuğunuz var. Bu kadar abartılacak ne var ki? Elbette kargaya yavrusu anka görünür size en zeki en muhteşem o geliyor ama abartmayın bence. Benim kuzen üç yaşındayken tırnağıyla vidaları söker sonra geri takarmış, radyoyu fln söker takarmış. İlgiyle alakalı. Erkek çocuklar zaten bu tip sökmeli takmalı tamirli oyunları severler.
Bizim uzak bir akrabanın çocuğuna da böyle aman çok zeki, yok üstün zekalı ıqsu bilmem kaç çıktı derdi annesi, iki sene kazanamadı üniversiteyi o üstün zekalı çocuk, şimdi yurt dışında parayla okutuyorlar. Benim yaşıtım bir başka kuzene de beş yaşında okumayı söktü üstün zeka derlerdi on yıldır mezun olacak hala baba parası eziyor. Çocukları da küçüklükten sen anormal zekisin diye pohpohlarsanız zekadan başka bir şeye güvenmediği için tembelleşen çocuklarınız olur. Zeka işlenmezse bir işe yaramıyor yani.
Çok güzel çocukların güzellikleriyle sürekli pohpohlanıp sonra on yaşında makyaj delisi, küçük kadınlar gibi gezen içi boş çocuklara döndürülmesinden hiç farkı yok bunun. Ha güzelliğiyle pohpohlanan çocuk ha zekasıyla...
Ha bu arada benim kuzenimin kızı gerçekten zekiydi. 9 aylıkken bildiğiniz bir çok kelimeyi konuşurdu ve yürürdü. Hatta okula da erken başladı, sonrasında konservatuarı kazandı orta okulda hiç çalışmadan yada kursa gitmeden. Ortatokul döneminde konservatuar eğitimi aldığı halde matematik ve fende başarılıydı. Dersleri ağırlıklı olarak müzik olduğu halde bursluluk sınavından birincilikle çıktı. Şu an bir kolejin burslu öğrencisi, ama annesi bir gün olsun kızına sen çok farklı, özel ve zekisin diye böbürlendiğini ve kızı da gazladığını bilmem. Normal bir çocuk gibi yetiştiriyor. Doğrusu da bu.

Entari ve zeka, ne alakası var?

Konu bu bölüme ait olmadığı gibi birde tartışma çıkmış.
Tartışmaya dönen konular kapatılır maddesine binaen topik kapatılmıştır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…