17 aylık oğlumun garip huyları

ben de çocuğumu övdüğümde rahatsız oldun sandım ve anlam vermeye çalışmıştım, demek rahatsız olmamışsın, güzel, 17 aylık çocuğu kıskanacak değilsin ya.
Ay banane senin çocuğundan , çocuğu kıskanmak ne olaki bunu aklına getirebildiğine göre pek normal olduğunu düşünmüyorum.nyseki çocuğun sana benzememiş..nyse yazma çnkü mide bulantım var uğraşamıcam.
 
Normal işte 1.5 yaş tam her şeye el atma yaşları :)
 
Benim oğlum da aynen öyle. Çok daha fazla örnek var ama yazacak modda değilim şu an. Bizde de babası tamirat ve düzen hastasıdır. Ona çekmiş belli ki
 
sana ne ise yazma o zaman, nedne yazıyorsun, oğlumu överim, eleştiriyorsun, neden eleştirdiğini kendine sor ve mantıklı bir cevap bul, benim aklıma kıskançlık geldi, ya da iyi geçmemiş bir çocukluk
 
Ben size bir sey anlatayim da anormallik neymis gorun Erkek kardesim (suan 26 yasinda) emeklemekten itibaren asiri yaramazdi ve resmen duz duvara tirmanirdi. Hani eskiden kocaman vitrinler olurdu ve en ust katina ansiklopediler dizilirdi. Kardesim kasla goz arasinda o vitrine tirmanir, ansiklopedileri yere atip icindeki fotograflara bakardi. Uc cesit ansiklopedi vardi ve sadece birinde buyuk gorseller vardi. Zamanla sadece buyuk gorselli olanlari yere atmaya basladi. Bir gun televizyonda jurassic park mi jumanji mi ne var boyle dinozorlar falan. Bu yukari gosteriyor surekli. Kaldirdik onu buyuk gorselli ansiklopedilerden birini secti, icinden dinozorlarla ilgili olan kismi acti ve bize gosterdi Daha emekleyen cocuk... Bu enteresanliklarindan da sadece biriydi. O zamanlar hic anlam falan yuklemedik acaba yuksek zekali mi falan diye. Zaten sonuc olarak 2 yillik okulu 4 senedir okuyor hala bitiremedi ve ehh iste diyebilecegimiz bir iste calisiyor...
 
Benim kızımda 15 aylık aynı şeyleri yapıyor hatta daha fazlasını bile garip değil. Çünkü biz ogretmesekte gozlemleyip öğreniyorlar.kapak konusu bizdede aynı. Hatta gider arar kapağı bulur ve takar.birşey yere düşsün gider onu yerine koyar.benzer şeyler. Ama garip değil. Ablasını ve beni bunlari yaparken görüyor. Kapı ve pencere kilitlerini açmayı bile taklit ediyor. Nasıl yapılacağını öğrenmiş. Daha sayarim.cook var.olması gereken de bu zaten.biz zevkle ve kahkahalarla izliyoruz onu.her yaptığı ilginç geliyor bebeklerin. Çünkü ilk kez yapiyorlar.ama normal tabii büyüyorlar.bu arda fişleri prize takmaya,telefonların ucuna şarj aleti takmaya çok meraklı.öğreniyorlar işte.
 
Son düzenleme:
Benim kardeşimin de açık kapılara kapaklara takıntısı var. Bir buçuk yaşında bile değildi bir gün elimi tuttu beni şartel kutusunun önüne götürdü eliyle ısrarla gösterdi. Meğerse kapağı açıkmış onu kapatmamı istiyormuş. Mikrodalganın filan kapağını açık görünce de aynısını yapıyordu. Değişik takıntıları olabiliyor bazı bebeklerin.
 
sana ne ise yazma o zaman, nedne yazıyorsun, oğlumu överim, eleştiriyorsun, neden eleştirdiğini kendine sor ve mantıklı bir cevap bul, benim aklıma kıskançlık geldi, ya da iyi geçmemiş bir çocukluk
Eleştiri kabul etmiyosan konu açmıcaksın canım.zaten ben senin çocuğunun durumuna normal dedim.eleştirdiğim sensin.hem anormal bir çocukluk geçiren sensin ki oğlunun davranışlarının normalmi anormal mi olduğunu anlayamıyorsun.anlıyosunda burda herkes çocuğun çok zeki yazsın istiyosun çnkü öle tatmin oluyosun.çocuğunu niye kıskancağımı anlamadım? Karşılaştırma yapacağım bir çocuğum yok çnkü henüz karnımda kendisi :) nyse Allah akıl fikir versin sana.he buarada çocuğun senin gibi annesi olmasına ragmen gerçekten akıllı :)
 

egitim sistemi cocugun zekasini koreltmis bence :) yada bu sistem ona fazla gelmis ustune dusmemis :)
 
Benim oğlum da açık kapı bırakmaz klozet kapaklarını kapatır banyo yapacağı Zaman su içtikten sonra kalan suyu muhakkak lavaboya döker benimle alakalı ben ne yaparsam o da onu yapıyor hatta bu aralar kardeşini korumaya başladı kendisi iki kardeşi bir yaşında
Hepsi çok tatlı hepsi çok farklı bu bebişlerimizin
 
başlığı tuhaf huylari diye açmışsınız. burada çocuk sahibi olanlar da cocugunuzun davranışlarının normal olduğunu belirtmis. ama siz bu yorumları yapanların kıskanclik yaptığını ya da çocukluk travmalari olduğunu düşünüyorsunuz yorumlarinizdan anladigim kadariyla.

pesinen belirteyim, kıskançlık yapmak için bir sebebim yok. zira ne çocuğum var, ne de yakın zamanda sahip olma planım. ama konu başlığınızı okuduğumda ben de daha farklı davranışlar beklemistim doğrusu. bana da normal geldi anlattıklarınız.

ne diyelim, herkese çocuklari ve sevdikleriyle güzel günler dilerim.
 
 
Benim kızımda 12 aylık kapakta kapatıyor daha neler yapıyor cocuk bu göZlemliyor uyguluyor anormal bişey yok üstün bişeyde yok normal olan bu zaten. Olmazsa normal olmaz. Bunu sormanın amacı bana göre farklı geldi ama neyse. Allah bağışlasın cocugunuzu
 
17 aylık bir bebek için bunu düşünebilmesi garipçünkü öğretmedik
sevgili konu sahibi
cocuklar hakkinda bir sey bilmediginiz bu mesajnizla kendini iyice gostermis.

bosverin . kendinizi gelistirin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…