17. haftada suyu gelen tüp bebek anneleri

enny

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2009
396
50
298
İstanbul
Arkadaslar tüp bebek yöntemiyle gebe kaldım 7 haftadan itibaren kanamalar geçirdim ama bebeğim saglikli gelişti takii 17 haftaya geldiğimizde suyunun büyük kısmı boşaldı. Tabi hemen hastaneye gittim bebeğimin kalbi atıyordu . Ama suyu azalmış ve alt seviyedeydi rahim ağzımda bir açıklık yok ama hemen enfeksiyon testi yapıldı oda temiz çıktı eski formları çok inceledim ama tarihler eski sonunda ne olmuş bilinmiyor .yardımınıza çok ihtiyacım var. Bebeğimin yasama ihtimali eğer suyu artmazsa zormus .bu arada kızım :...( olucakmis ama okadar buzulmuski yavrum rahat hareket etmiyor sadece hickirdigini görebiliyoruz.gittiğim bir Dr da bu tür bebeklerin hareketleri kısıtlı olduğu için elleri ayakları sakat olur diyor . Diger bir Dr da suanda sıvı az ama tahliye Edicek kadar az degil ve toparlayabilir diyor? Benim gibi bir
anda suyu az seviyeye inen sonrada saglikli bebegi olan varmi ?inanın bastan beri hiç sevinemedim .Yada ne zamana kadar dayandı bebeğiniz benim suyum azalalı 1 hafta oldu sancım yok sadece beklicekmisiz

Merhba enny... Bu sıvının yeniden kendi kendine arrtttığı durumlar sen de araştırmışsın ki oluyormuş... Durumun ile ilgili bir fikrim yok ama olumlu ya da olumsuz her türlü gelişim içinde hep aklında olması gereken ne olacaksa senin için hayırlısı olacak ve bir sebebi varmış hep yaşananların başımıza gelenlerin.... Lütfen moralini yüksek tutmağa çalış... Bol bol su tüket zaten doktorun da tavsiye etmiştir ... Bu durumlarda bol su içmek lazımmış...

Geçmiş olsun...

Lütfen metanetli ol...

Teşekkür ederim. Arkadaslar ( yaziyi okudum Mehtap) ama sonra ne oldu o arkadasa onu bilmiyorum yani bir sürü başlık var ama sonunda ne olmuş yazılmamış cogunda İnanirmisiniz senelerce gebe kalmaya çalışan hanımlar var ben ilk denemede kaldım hamdolsun ama hiç yasiyamadim sevincini . Ne kimseye söyleyebildim paylasamadik sadece annem ve Abi'm biliyor okadar arkadaslarımdan esimin ailesinden gizledik Çünkü hep kanamam oldu korktuk ama burdan kanama li gebelik yaşayan arkadaslara sesleniyorum. Sakın korkmayın beterin beteri var kanamalariniza şükredin. Suanda karnım büyümüş bir halde kızımı icimde taşıyorum ve sonsuzlukmus gibi gelen bir bekleyisteyim. Sadece Allah biliyor herzaman olduğu gibi ...hayatımda hiç bir kadını kıskanmadım sadece Guzel bir hamilelik geçirip saglikli bebek doğuran kadınlar kadar aslında insanlar o zenginliğin kıymetini öyle iyi bilmelilerki ne mal mülk hiç birseyle boy olcusemez...

canım inşallah allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip eder.

Evet o arkadaşların sonradan ne olduğu yazmıyor ama altlarında ki çizelgelerden ben bebeklerini kucaklarına aldıklarını düşündüm. İnşallah darısı bizlerinde başına.

cnm aynı şeyi bende yaşadım 19. haftamda suyum geldi benim ikizdi yaşamaz dediler sürekli yattım günde 3 lt su içtim ve 28 haftalık doğurdum şükür biri yaşıyor birisi öldü bebeğimin ama dikkat edersen inş bi sorun olmaz suyum çok azdı ama sonradan arttı çok şükür

Suanda hastaneden yazıyorum Pazartesi. Gece aniden suyum geldi hastaneye geldim bacaklarından su akıyordu turnusollu pedlerle suyun geldigi kanıtlandı ultrasonda bebeğimin kalbi atıyordu suyu azalmış ama nöbetçi Dr suanda yeterli dedi sonra kendi Dr geldi ve baktığında rahim açıklığı 1 cm dedi ve. Dusurucen dedi suni sancı verdiler ilk gun biraz etkiledi ama kızım direndi ikinci güne kaldı sabaha karsı bir ilaç mide bulantisi kusma yanında sancı felaket sabaha zor çıktım sabah muayene bebek yola girmiş ve plasenta dan ayrılmış 1 saate biter 2 saate biter diye diye 7 oldu suni sancı en yükseğe alındı yok bebek vajinada kaldı bu zamana kadar hep siz müdahale edemezmisini dedim ama yok dedi akıllı dr sen yapicaksin dedi saat 7 de seni ameliyata alıyoruz dedi ve bebeğimi aldı bebeğim vajinada olduğu için makayım takı ağrıyı anlatamam şimdi karnım şiş ama bebeğimiz yok artık ben bugün cikicam bebeğim patolojide genetikte bakalım ne cikicak Allah birdaha insallah yaşatmasın ilk haftalarda kaybeden arkadaslara sunu söylüyorum lütfen uzulmesinler beterin beteri var ve bende burda 38 haftada dogum yapanları ve bebekleri ölenleri okuyunca yinede şükrettim nekadar üzülsemde .. İnsallah aynı seyleri yasamam ne ile yazın bende yasadım ama sonrakinde saglikli bebeğim oldu diye buna çok ihtiyacım var ....

çok üzüldüm rabbim sabır versin en kısa zamanda meleğ,n, sağlıklı bir şek,lde alırsın umarım kucağına sen çok güçlü bir kadınsın lütfen çok çok iyi ol lütfen...

cok cok gecmıs olsun

Allah sabır versin. İnşallah 2. bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.

cnm öncelikle çok çok geçmiş olsun bu durumlarda çok bişey söylenemiyor malesef inan öyle zorki bende aynı şeyleri yaşadım bende ilk tüp bebek denememde hamile kaldım ikiz bebeklerimi bekliyordum malesef 23 haftada suyum geldi yok denecek kadar az kaldığı için bebeklerimi aldırmak zorunda kaldım ben ameliyat oldum plesanta aşağıda olduğu için doktorlar normal doğumun tehlikeli olduğunu söylediler dört gözle beklerken ve çok zor sahip olmuşken birden bire ellerinden uçup gitti ama hayat devam ediyor zor olsada unutmuyor insan unutulmuyor ama elden ne gelirki Allah yardımcın olsun öncelikle herşeyde bir hayır vardır bende tek benim başıma geldi sanıyordum ama inan bir çok kadın bizim gibi aynı şeyleri yaşıyormuş kucağına alıp kaybeden niceleri var Allahım çözümsüz dertler vermesin bundan sonra herşey gönlünce olur inşallah çok dikkat et kendine

rabbim sabır versin size yardımcınız olsun...
tez zamanda bu acınızı unutturacak sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin inşallah...

canım çok çok geçmiş olsun Rabbim sabır versin çok üzüldüm.inş tez zamanda bir evlat daha nasip eder rabbim enazından cennette bekleyecek bebeğin seni.

Dün aksam çıktım hastaneden kanamam devam ediyor bu beklenen biseymis zaten umrumdada degil biliyomusunuz ne ağrı ne kanama sadece birdaha aynı şeyi yasamak istemiyorum Allah yaşatmasın kimseye kimseye .. İnsallah çaresi olan bir durumdur . Kendimde boşluk hissediyorum kocaman sonuçta kanamamda olsa kızım kızım direndi bu zamana kadar yattarak geçirdim sıkıldım bunaldım hamilelikli ilgili hiç bir tatini çıkartamadım ne bir hamile tsortum oldu karnım büyüdü ama ne bebeğim ne kendim için tek bisey alamadım . Kısmet olmadı . Bir daha nasıl denicem . Deniyebilecekmiyim ....((((

Sabırlar dilerim size. Ama unutmayın her sıkıntı geride kalıyor, unutulmuyor ama hafifliyor. Elbette yeniden denem gücünü bulacaksınızı kendinizde. Elbette hayat yeniden gülümseyecek size ve bu sefer tadını çıkaracaksınız.

Öff insallah diyorum . Sadece annem ve Abi'm biliyordu hamileligimi esimin ailesi ne söylemek istemedim çünkü sürekli kanamam oluyordu cesaret edemedim çünkü şimdiden bile eminimki neler konusuluyordur çünkü onlarda 2 sene icinde cocuk olmazsaa hemen konuşulur hiç unutmuyorum annesi Dr gittinizin demişti bize daha denemeye başlamamıştık bile 3 senedir istiyoruz 7 senedir evliyiz hep erteledim ben seneye seneye diye. Simdi söylenmeye devam edicekler onceden yaralamiyorduda şimdi bebeğimi kaybetmisken allahım isteyen herkese saglikli bir bebek saglikli bir hamilelik versin . Biliyorum birsuru insan var daha kötülerini yaşayan sizlanmaya hakkım yok ... Hastanede yatıp saglikli bebekler doğurup çıkan anneleri gördükçe itiraf ediyim kıskandım . Çünkü onlar bebeklerinin dogmasını bense ölmesini bekliyordum. Dedim ya yaymamdan sıkıldım diye şimdide dışarı çıkmak istemiyorum buymuş hayırlısı diyorum Allah sebebini hayrını biliyor diyorum ama icimde acıyor

canm senin başına gelen enim 13 haftalıkken geldi.bide benm hiç kanamam olmadı bir damla bile.üstelik iki taneydiler.birinin kesesinden su gelmeye başlamış.diğeri çok iyiydi ama ona çok yakındı ve azar azar su gelmeye devam etti ve diğerinide etkiledi. diğerinin suyu birden geldi.senin dediğin gibi bacaklarım hep su oldu.o kadar zorki seni anlıyorm.o an ne yaparsak yapalım elimizden bişey gelmezdi en acı olanda .allah bidaha böyle bi acı yaşatmasn.inşallah vereceği evlatla da her şeyi unuttursn

benimde ne kanamam ne ağrı hatta hamilelik belirtilerim bile çok yoktu ikiz hamilelikti sonuçta maşallah 23 haftaya kadar inanın çok iyiydim ne olduysa bir anda oldu herşey allahtan kızlar çok zor tarif edilemez ancak biz birbirimizi anlarız güçlü olmak allah nasip ederse gelecek olan evlatlarımız için ayakta durmak zorundayız yüce rabbim sabrınıda veriyor şu an senin için çok yeni zamanla daha iyi olacaksın ben ikizlerimi kaybettikten 6 ay sonra hamile kaldım doğal yollarla 7 haftalıkken düşük oldu malesef. o nedenle sadece Allaha sığın ve ona çok güven o inan bu sıkıntıların geçecek herşey çok güzel olacak unutma bir kadın için en büyük travmalardan birincisi bebeğini kaybetmekmiş zor süreçlerden geçiyoruz Allah kimseye taşıyamacağı yükler vermez sakın unutmayın inanıyorum yüce rabbim bizlerede en güzel evlatları nasip edecek inşallah kendinize iyi bakın

cnm bnm çok geçmiş olsun öncelikle Rabbim bidaha bu acıyı yaşatmasın sana ve hiç kimseye çok zor bi durum bende2008 de yaşadım 17. haftaydı bnmkide akşam bi anda suyum geldi wc de neye uğradığımı şaşırdım patladı resmen hemen hastaneye gittik bebeğin suyu tamamen bitmiş canlı fakat su olmayınca büzüşmeye başlamış erkek bebekti alınması lazım deyince çok kötü oldum elim ayağım kesildi sabahı bekleyin sancın gelsin dediler fakat sancımda yoktu doktorum çok başarılı bi doktor sabah bana alttan iki ilaç verdi hastamızı çok yormayalım dedi o ilaçtan sonra çok hafif 2 dkklık sancılar geldi tuvaletim gelir gibi oldu wc ye gittiğimde baktım bişi geliyor iki tane minicik bacak ellerimle tuttum onu hemen ebeyi çağırdım bebek tersten gelmişşti dokunmuştum ona o anların tarifi imkansız bebeğimi aldı ve gitti görmemi istemedi aldık bebeği çıktık hastaneden akşamdı sabaha kadar arabanın önünde göz veremi gibi kaldı yavrum sabahda abim ve eşim gidip defnettiler micik yavrumu... şöleki suyum ve bebeğim wc de elime gelmişti ben sonra 6 ay wc ye zor gittim korkudan hep o anlar gözümün önündeydi kabuslarım olmuştu hep neyseki mutlu habere geleyim dondurulmuşlarla 2010 da tekrar denedik şimdi 6 aylık kızım kucağımda çok şükür sabır eniyi ilaç sabredin bigün mutlaka sizde anne olacaksınız niye ben neden bnm başıma geldi demeyin bunu yaşayan tek kişi deilsiniz isyan etmeyin sabır dileyin hayırlısı deyin bigün mutlaka kucağınız dolacak bol bol dua edin inş...(bu arada kızımda 16. haftada lekelenmelerim olunca doktorum bunuda riske atmayalım die serklaj yaptı yoksa kızımıda kaybedecekmişim bidahaki sefere doktorunuza önerin serklajı erken doğumu ciddi şekilde önlüyor)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…