Dün aksam çıktım hastaneden kanamam devam ediyor bu beklenen biseymis zaten umrumdada degil biliyomusunuz ne ağrı ne kanama sadece birdaha aynı şeyi yasamak istemiyorum Allah yaşatmasın kimseye kimseye .. İnsallah çaresi olan bir durumdur . Kendimde boşluk hissediyorum kocaman sonuçta kanamamda olsa kızımkızım direndi bu zamana kadar yattarak geçirdim sıkıldım bunaldım hamilelikli ilgili hiç bir tatini çıkartamadım ne bir hamile tsortum oldu karnım büyüdü ama ne bebeğim ne kendim için tek bisey alamadım . Kısmet olmadı . Bir daha nasıl denicem . Deniyebilecekmiyim ....((((
gülüm cok gecmis olsun
aynisini bende mayis ayinda yasadim
7 tüp bebek denememizde hamile kaldim--istanbul memorial da
biz de 12 haftaya kadar kimseye demedik..
hep korku icindeydik--bende hic sevinemedim
allah nasip ederse..deyip durdum hep
21 haftaliktim suyum geldi...
bir hafta direndik bebegimle...
hep yatiyordum fazla da su akmasin diye--günde bir kez büyük icin kalkiyordum
bi sabah kalktigimda bacagimin arasinda bisey hiss ettim
hemen hemsireye cagirdim
bebegimin ayagi cikmisti !!!
annesini hic acitmadi...
dogumhanede durdum biraz..ebe gelip ara sira bakti durum ne diye
bebegimin kalbi atiyordu...
doktorlar banada aynisini dedi..bu esnada böyle susuz kalirsa eli ayagi saka gelisir diye
gözleri daha gelismedi..belki kör olabilir diye..ve daha daha..
ama kalbi atiyordu..ben nasil derim müdahale etmeyin diye..
ama nasil da edin diyebilirimki ? benim bebek hasretim icin bebegim körmü, sakat mi kalsin ?? diye düsündüm
aksina biraktik
sonra ebe bir iki saat sonra geldi rahim agzini ölcmek icin
birden baksa bebek geliyordu--
cok korktum --allahtan esim yanimdaydi---
geldi bebegim--sessiz--aglamadi--dogum kanalinda dururkene kalbi durmus :-(
biraz plasena kaldigi icin beni hemen ameliyathaneye götürdüler
ebe beni oraya götürdügünde aglamaktan kendimi tutamiyordum--bebgim neydi diye sordum
kiz mis !! benim bir kizim olmustu !! ozamana kadar bilemiyordu doktorum...
aksam kendime geldigimde bebegimizi bize getirdiler..
ondan vedalastik
pembe kücücük bir örtü gibi bisy giydirmislerdi..
kücücüktü...
benim kizim !!!
allah insallah birdahaki sefere kucagimia almayi nasip eder
gülüm cok gecmis olsun
hemen hemsireye cagirdim
annesini hic acitmadi...
doktorlar banada aynisini dedi..bu esnada böyle susuz kalirsa eli ayagi saka gelisir diye
ama nasil da edin diyebilirimki ? benim bebek hasretim icin bebegim körmü, sakat mi kalsin ?? diye düsündüm
aksina biraktik
ebe beni oraya götürdügünde aglamaktan kendimi tutamiyordum--bebgim neydi diye sordum
ondan vedalastik
kücücüktü...
benim kizim !!!
Suanda hastaneden yazıyorum Pazartesi. Gece aniden suyum geldi hastaneye geldim bacaklarından su akıyordu turnusollu pedlerle suyun geldigi kanıtlandı ultrasonda bebeğimin kalbi atıyordu suyu azalmış ama nöbetçi Dr suanda yeterli dedi sonra kendi Dr geldi ve baktığında rahim açıklığı 1 cm dedi ve. Dusurucen dedi suni sancı verdiler ilk gun biraz etkiledi ama kızım direndi ikinci güne kaldı sabaha karsı bir ilaç mide bulantisi kusma yanında sancı felaket sabaha zor çıktım sabah muayene bebek yola girmiş ve plasenta dan ayrılmış 1 saate biter 2 saate biter diye diye 7 oldu suni sancı en yükseğe alındı yok bebek vajinada kaldı bu zamana kadar hep siz müdahale edemezmisini dedim ama yok dedi akıllı dr sen yapicaksin dedi saat 7 de seni ameliyata alıyoruz dedi ve bebeğimi aldı bebeğim vajinada olduğu için makayım takı ağrıyı anlatamam şimdi karnım şiş ama bebeğimiz yok artık ben bugün cikicam bebeğim patolojide genetikte bakalım ne cikicak Allah birdaha insallah yaşatmasın ilk haftalarda kaybeden arkadaslara sunu söylüyorum lütfen uzulmesinler beterin beteri var ve bende burda 38 haftada dogum yapanları ve bebekleri ölenleri okuyunca yinede şükrettim nekadar üzülsemde .. İnsallah aynı seyleri yasamam ne ile yazın bende yasadım ama sonrakinde saglikli bebeğim oldu diye buna çok ihtiyacım var ....
gülüm cok gecmis olsun
hemen hemsireye cagirdim
annesini hic acitmadi...
aksina biraktik
ondan vedalastik
kücücüktü...
benim kizim !!!
dün aksam çıktım hastaneden kanamam devam ediyor bu beklenen biseymis zaten umrumdada degil biliyomusunuz ne ağrı ne kanama sadece birdaha aynı şeyi yasamak istemiyorum allah yaşatmasın kimseye kimseye .. Insallah çaresi olan bir durumdur . Kendimde boşluk hissediyorum kocaman sonuçta kanamamda olsa kızımkızım direndi bu zamana kadar yattarak geçirdim sıkıldım bunaldım hamilelikli ilgili hiç bir tatini çıkartamadım ne bir hamile tsortum oldu karnım büyüdü ama ne bebeğim ne kendim için tek bisey alamadım . Kısmet olmadı . Bir daha nasıl denicem . Deniyebilecekmiyim ....((((
gülüm cok gecmis olsun
hemen hemsireye cagirdim
annesini hic acitmadi...
aksina biraktik
ondan vedalastik
kücücüktü...
benim kizim !!!
ÖNCELİKLE ÇOOK GEÇMİŞ OLSUN..YAZDIKLARINI BİREBİR YAŞADIM VE PAYLAŞMAK İSTEDİM.....
3 yıldır deniyorduk ve 4.Tüp bebk denemizdi ..taze ile değil dondurulmuş embriyo ile ikiz bebeklere hamile kaldım....
Sonrasında her şey güzel gidiyordu... 7. haftada hafif kanamam oluştu...çok şükür bebekleri etkilememişti..Ara ara güzel ultrasonlar görerek 17.haftaya kadar geldik..Bir tanesi kız idi..diğeri göstermiyordu kendini....
Bu haftada sulu kan şeklinde kanamam oldu ve doktora geldik hemen ...Bize bebeklerden birisinin kersesinin açıldığını söyledi....ve akabinde başka doktorlar ile toplantı yapılarak Diğer bebeğimin kesesi,nin açılmamış olmasına rağmen bu gebeliği senin sağlığın için sonlandırmamız gerek dediler.. Nadir bir durum muş bizim ki..Türkiyede parmakla sayılırsınız dediler...
O anda nasıl olduğumu tarif etmem imkansız..Çok bekledik çünkü biz onları....
Akabinde apar topar ÇApanın profesörü Atıl beyden randevu aldı doktorumuz... Ulatrason ile detaylı baktı kendisi kız olan (yani suyu olan) bebeğimin tüm detaylarını gösterdi bize..diğer bebek susuz olduğundan dolayı bazı yerlerini göstermemişti ..Ama ikisininde kalbi çok ii atıyordu...
Velhasıl Bize durumu enine lkonuna anlattı.... Bekleyip görelim dedi ..çünkü kızımın suyu vardı ve yerinde rahattı......Olası vbir enfeksiyon durumunda hemen sonlandırılması gerek,yordu ..Bu nedenle araq ara antibiyotikler kullandım ve her hafta kontrole giderek enfeksiyon tetleri yapılıyordu..Bu şekilde 24.haftaya kadar geldik...hareketlerini net hissetmeye başlamıştım
Birden ateşlendim hayatımda 39.5 dereceyi hiç görmemiştim.Hemen hastaneye ..
daha önce her hafta yaptırdığımız enfeksiyon değeri hem 3 civarında çıkarken .o gün 99 çıkmıştı .rahim ağzımda hep 4cmlerde iken 9mm'e kadar düşmüştü.. HEmen yatışım yapıldı ve tekrar antibiyotik tedavisine başlandı..Doktor ihşalla 15-20 gün daha dayanırız dedi (Bebeklerimin küvez ortamında hayata direnebilmeleri için ..)
Maalesef öyle olmadı.....Yattığım günün akşamında bana bir kriz daha geldi ve diğer suyu olan bebeğiminde kesesi açıldıı.....ve acil doğuma klarar verildi..12 saat suni sancıle doğdular
Enfeksiyondan tüm vücutu sarmış çiğerleri etkilemiş..kısacası annenin hayatını ciddi tehlilkeye sokmuş...
12 saat suni sancıle doğdular...tabii yaşayamadılar. ilk merak ettiğim suyu daha önce gelen bebeğimin cisiyeti idi ..(KIZMIŞ) 2 tane meleğimi kayıp etmiş oldumm..
Doğum sonrası ise başka bir durum.....17.hatada suyu gelen bebeğin kesesi kuruyarak rahime yapışmış...bu nedenle küretaj oldum.. Arkasından 2 hafta sonra histeroskopi yapıldı. Pataloji sonucunda ise plasental site nodül yazıyor ..ama bununla ilgili net gbir bilgi elde edemiyoruz ..pek türkçe makale yok.....Zaten bu konu ile ilgili birşeyler araştırırken bu mesaja rastladım........
..Her şeyde bir hayır vardır diyerek ve bebeklerimin melek olduklarını,ahirette bizi beklediklerini düşünerek kendime gelmeye çalıştım... En azından yarı annelik te olsa onları içimde hissettim...12 saatik doğum sürec,nde bile elimle hissediyordum ...
Rabim herkeze hakkında hayırlısını versin ihşallah....herşey ondan ..biz ancak dua edip bekleyebiliriz..
Bizim günümüz 31.05 idi.......
1 ay önce işe başladım...öncesine göre daha ii geldi bana .. Ama hatırladıkça ....
herkes diyorki zaman gecince aci hafifler....
Ama öyle degil bence
hasret dahada büyyor sanki
:-(
herkes diyorki zaman gecince aci hafifler....
Ama öyle degil bence
hasret dahada büyyor sanki
:-(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?