17. haftada suyu gelen tüp bebek anneleri

gülüm cok gecmis olsun
aynisini bende mayis ayinda yasadim
7 tüp bebek denememizde hamile kaldim--istanbul memorial da
biz de 12 haftaya kadar kimseye demedik..
hep korku icindeydik--bende hic sevinemedim
allah nasip ederse..deyip durdum hep
21 haftaliktim suyum geldi...
bir hafta direndik bebegimle...
hep yatiyordum fazla da su akmasin diye--günde bir kez büyük icin kalkiyordum
bi sabah kalktigimda bacagimin arasinda bisey hiss ettim
hemen hemsireye cagirdim
bebegimin ayagi cikmisti !!!
annesini hic acitmadi...
dogumhanede durdum biraz..ebe gelip ara sira bakti durum ne diye
bebegimin kalbi atiyordu...
doktorlar banada aynisini dedi..bu esnada böyle susuz kalirsa eli ayagi saka gelisir diye
gözleri daha gelismedi..belki kör olabilir diye..ve daha daha..
ama kalbi atiyordu..ben nasil derim müdahale etmeyin diye..
ama nasil da edin diyebilirimki ? benim bebek hasretim icin bebegim körmü, sakat mi kalsin ?? diye düsündüm
aksina biraktik
sonra ebe bir iki saat sonra geldi rahim agzini ölcmek icin
birden baksa bebek geliyordu--
cok korktum --allahtan esim yanimdaydi---
geldi bebegim--sessiz--aglamadi--dogum kanalinda dururkene kalbi durmus :-(
biraz plasena kaldigi icin beni hemen ameliyathaneye götürdüler
ebe beni oraya götürdügünde aglamaktan kendimi tutamiyordum--bebgim neydi diye sordum
kiz mis !! benim bir kizim olmustu !! ozamana kadar bilemiyordu doktorum...
aksam kendime geldigimde bebegimizi bize getirdiler..
ondan vedalastik
pembe kücücük bir örtü gibi bisy giydirmislerdi..
kücücüktü...
benim kizim !!!
allah insallah birdahaki sefere kucagimia almayi nasip eder

enny bu arada cnm kanaman olması çok normal bende bildiğin lohusalık yaşamıştım kanamam aralıksız devam etti doktorum süt korumasın die süt kesici ilaç vermişti üstüne bide adet oldum tam 50 gün sürmüştü.Rabbim enkısa zamanda sizinde kucağınızı bebişlerle doldursun inş....

canım Allah sanada sabır versin.inan ağlayarak okudum çok üzüldüm.senin kızında seni cennette bekleyecek annesi.Allahım bidaha anne olmanı olmanızı nasip eder inş.Rabbim isteyen herkeze versin

bende çok üzüldüm gözyaşlarıma tutamıyorum allah bidaha böyle acı tecrübe yaşatmasın en kısa zamanda bebeğini tekrar yollasın inşallah.

Hepinizin mesajlarını okudum allah hepimizin yardımcısı olsun siz dahada zorunu yasamisiniz ben bebeğimi hiç görmedim inanın sancı verdiklerinde sancının acısı degil bebeğimi doğurursam görürsem onu bacaklarımın arasında bu soku nasıl atlaticam diye allaha yalvardım . Ve bebeğim 2. Günlük sancıda çıkmadı çıkamadı ve vajinamda kaldı ve ameliyata girdim ama siz arkadaslar siz daha büyük bir şok yasamisiniz . Allahım ... Peki size niye böyle olduguyla ilgili teşhis neydi ? Rahimde birsey yada benim bebeğim patolojiye gitti sizinki? Çok çok teşekkürler sizleri tanimasamda inanın bana oyle iyi geldinizki ! Allah razı olsun hepimizin istediği kadar saglikli bebekleri hayırlı evlatları olsun insallah !!!!

sevgilerimle allah yardımcın olsun
sabrınıda versin sana çok zor olmalı okudukça kendimi tutamadım inan
inşallah kucağına almayı nasip etsin allahım sanada

canım çok çok geçmiş olsun her işte vardır bi hayır deyip sineye çekmekten başka bi çare yok sanırım
allah sana sabrınıda verir inşallah
çok hikaye okuyoruz burda mucize haberleriyle seviniyoruz
ümidini kaybetme inşallah seninde güzel haberlerini alırız burdan

canım melekti melek oldu üzülme sakın EMİNİM KUCAĞINA ALACAKSIN BEBİŞİNİ ÖNCE SEN İNAN SEN GÜVEN

çok geçmiş olsun tatlım deneyeceksin tabiki umudunu kaybetme olacak alacaksın minigini sende kucağına lütfen üzülme ağlama yıpratma kendini allah büyük

arkadaslar iyiki varsiniz
bizim derdimizden ancak bizim gibi hasret cekenler anlar
bu arada -- benim kizimin ismi HASREToldu ....

sorun suydu..
bakteri vardi rahimde..antibiotik aldim iki hafta
bu arabda sessizce yukari cikip rahim agzini yumusatmis mikroplar..
sonrada suyun patlamasina sebep oldu
o kadar dikkat ettim o kadar ilac aldim rahim icin..
ama oldu iste...
patolojik test yapilmasini istemedim..kimse onun daha kücücük bedenini ellesin istemedim
:-(
doktor dedi görünüs olarak normal..plasenta da öyle..
hani genetik bir sorun olsaydi eger bebegin seklinde belli olurdu...

allah kimseye evlat acisi yasatmasin.. ne böyle ne de yillarca sevip te baska bir kötü sekilde kaybetmeyi
cok kötü

-

Bebeğimizin patoloji sonucu çıkmış tabii anlamam mümkün degil? Haftayı beklicem buarada bebeğimin genetiği için beklemek zorundayız 3 hafta kadar olayın sokundan çıktıktan sonra bebeğimin cenazesi olucakmi vericeklermi o aklıma geldi hemen Hast aradım genetikte işlemlerin uzun sürdüğünü öğrendim eşimde hastanenin böyle bir işlemde bizi bilgilendirmek zorunda olduğunu söyledi yani kurallar neyse zaten yaparlar dedi ben haftaya Dr sorucam icim oyle aciyorki bunları düşününce bile !! Forumda bir arkadas tıbbi atık olarak sayıyorlar ve gomuyolar hastaneler demiş oda çok acı o benim bebeğim atık degilki bakalım haftaya Dr anlasilicak Dr sorucam nasıl bir bebekti neye benziyordu diye karar veremedim gormekle görmemek arasında kaldım bide okadar acıki insan hem sancıdan kendi canını düşünüyor hemde canının canını göremedim diye pismanmi olucam acaba ? Ya gördüğümde ?????Patolojiye ve genetiğe göndermek zorundaydim çünkü eğer bende bir problem bulunamazsa Eğer bebegimdeyse sonraki gebeliğime ışık tutucakti ama canı acicakmiydiki .ne zormus anne ( adayı bile olmak) insan yavrusunu nasıl sahipleniyormuş şimdi anladım .

gülüm hic kötü gözükmüyor
kücük bir cocuk..kücücük
baska bebeklerden tek farki o..
ve sessiz..kipirdamiyor
aslinda insanin canini bu acitiyor..
daha görebilirsen gör..

Bugün hastaneden aramışlar bebeğimizin defni için siz alirmisiniz bizmi defnedelim diye esın hastane defnetse daha iyi olur bence dedi ufff icim icini yedi kiyamadim nette araştırma yaptım hastaneler belediyeye haber verip kimsesizlerin gömüldüğü bir yer varmış orada gomuyolarmis sonra mezarlığı aradi namaz kılınması taş yapılması dini sorumluluğu yokmuş sonra diyaneti aradi aynı şey söylenmiş benimde bu arada icim eridi gitti kızımı hiç bilmediğim biryeremi gomucekler kaç bebegi gömdükleri yeremi ??? Aklıma aile mezarlığımız geldi babamin ayak ucuna gomucez sorduk mezar kaydımız olduğu sürece gomebilirmisiz netten 4 aydan büyük bebeklere isim koyulmasının sünnet olduğunu okudum isminide esime sorucam ama " MELEK" koymanın iyi olucagini düşündüm . İnsan sadece bir makina aracılığıyla gördüğü birini ozlermi ben özledim biliyomusunuz onu ultrasonda görememek bile garip üzücü gelicek sali gunü ama bugün disarda bedensel engelli bir cocuk gördüm 10 yaslarında yürüyemiyor annesinin yardımıyla yürüyor ve allahıma hamdolsun dedim olmasaydı yaşamasaydım iyi olurdu ama bu sınavı yasadım Allah bize saglikli bebekler nasip eylesin!!!!! Elleri ayakları sağlam hayırlı evlat hayırlı kul allah birdaha evlatlarimizla sınav eylemesin bizi !!!

ÖNCELİKLE ÇOOK GEÇMİŞ OLSUN..YAZDIKLARINI BİREBİR YAŞADIM VE PAYLAŞMAK İSTEDİM.....
3 yıldır deniyorduk ve 4.Tüp bebk denemizdi ..taze ile değil dondurulmuş embriyo ile ikiz bebeklere hamile kaldım....
Sonrasında her şey güzel gidiyordu... 7. haftada hafif kanamam oluştu...çok şükür bebekleri etkilememişti..Ara ara güzel ultrasonlar görerek 17.haftaya kadar geldik..Bir tanesi kız idi..diğeri göstermiyordu kendini....
Bu haftada sulu kan şeklinde kanamam oldu ve doktora geldik hemen ...Bize bebeklerden birisinin kersesinin açıldığını söyledi....ve akabinde başka doktorlar ile toplantı yapılarak Diğer bebeğimin kesesi,nin açılmamış olmasına rağmen bu gebeliği senin sağlığın için sonlandırmamız gerek dediler.. Nadir bir durum muş bizim ki..Türkiyede parmakla sayılırsınız dediler...

O anda nasıl olduğumu tarif etmem imkansız..Çok bekledik çünkü biz onları....

Akabinde apar topar ÇApanın profesörü Atıl beyden randevu aldı doktorumuz... Ulatrason ile detaylı baktı kendisi kız olan (yani suyu olan) bebeğimin tüm detaylarını gösterdi bize..diğer bebek susuz olduğundan dolayı bazı yerlerini göstermemişti ..Ama ikisininde kalbi çok ii atıyordu...
Velhasıl Bize durumu enine lkonuna anlattı.... Bekleyip görelim dedi ..çünkü kızımın suyu vardı ve yerinde rahattı......Olası vbir enfeksiyon durumunda hemen sonlandırılması gerek,yordu ..Bu nedenle araq ara antibiyotikler kullandım ve her hafta kontrole giderek enfeksiyon tetleri yapılıyordu..Bu şekilde 24.haftaya kadar geldik...hareketlerini net hissetmeye başlamıştım

Birden ateşlendim hayatımda 39.5 dereceyi hiç görmemiştim.Hemen hastaneye ..
daha önce her hafta yaptırdığımız enfeksiyon değeri hem 3 civarında çıkarken .o gün 99 çıkmıştı .rahim ağzımda hep 4cmlerde iken 9mm'e kadar düşmüştü.. HEmen yatışım yapıldı ve tekrar antibiyotik tedavisine başlandı..Doktor ihşalla 15-20 gün daha dayanırız dedi (Bebeklerimin küvez ortamında hayata direnebilmeleri için ..)

Maalesef öyle olmadı.....Yattığım günün akşamında bana bir kriz daha geldi ve diğer suyu olan bebeğiminde kesesi açıldıı.....ve acil doğuma klarar verildi..12 saat suni sancıle doğdular
Enfeksiyondan tüm vücutu sarmış çiğerleri etkilemiş..kısacası annenin hayatını ciddi tehlilkeye sokmuş...

12 saat suni sancıle doğdular...tabii yaşayamadılar. ilk merak ettiğim suyu daha önce gelen bebeğimin cisiyeti idi ..(KIZMIŞ) 2 tane meleğimi kayıp etmiş oldumm..

Doğum sonrası ise başka bir durum.....17.hatada suyu gelen bebeğin kesesi kuruyarak rahime yapışmış...bu nedenle küretaj oldum.. Arkasından 2 hafta sonra histeroskopi yapıldı. Pataloji sonucunda ise plasental site nodül yazıyor ..ama bununla ilgili net gbir bilgi elde edemiyoruz ..pek türkçe makale yok.....Zaten bu konu ile ilgili birşeyler araştırırken bu mesaja rastladım........

..Her şeyde bir hayır vardır diyerek ve bebeklerimin melek olduklarını,ahirette bizi beklediklerini düşünerek kendime gelmeye çalıştım... En azından yarı annelik te olsa onları içimde hissettim...12 saatik doğum sürec,nde bile elimle hissediyordum ...

Rabim herkeze hakkında hayırlısını versin ihşallah....herşey ondan ..biz ancak dua edip bekleyebiliriz..

gülüm sanada gecmis olsun
allah sabir versin
bizim o kötü gün 05.05 idi
ama su son günlerde cok fena depresif oldum
allah aklimizi korusun..
bize hayirli saglikli evlatlar versin diliyorum hep....

Bizim günümüz 31.05 idi.......

1 ay önce işe başladım...öncesine göre daha ii geldi bana .. Ama hatırladıkça ....

Arkadaslar rabbim hepinize cok buyuk sabir versin
Insallah enkisa zamanda ikizlerle unutursunuz acilarinizi
Hayat iste ...
Narinda hos nurunda yarabbi deyip sabretmek dusuyo insanlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…