17 senedir sebepsiz bir şekilde uyuyamıyorum

Ee vücut melatonin salgılamaz eğer karanlık olmazsa. Melatonin eksikliği en tehlikeli hastalıklara sebep oluyor. Uyku ilacı veya okb ilacı hakkında hangi girişimlerde bulundunuz

Uykuya dalarken gerginlik, ve irkilme hissesiyorum genelde çok sık ve o ilacı kullanmasam da sertralin(?) türevi ilaçları çok kullandım.
O sırada düşündüğünüz bir şey var mı korktuğunuz? Mesela neden irkiliyorsunu bir ses mi duyuyorsunuz duydum mu sanıyorsunuz ya da his mi

Ben de okb mağdurlarından biriyim
Uykuya dalmadan önce kulaklığı takıp açıyorum bunlardan birini (çok sayıda benzer video var YouTube'da) ve hiçbir şey düşünmeden bebekler gibi uyuyorum :KK16:
tavsiye ederim

Bu da yapay zekanın yorumu:
"OKB’de sinir sistemi “aşırı tetikte” olur.
Beyin sürekli kontrol, güvenlik, düzen arar. Süpürge veya saç kurutma sesi gibi tekdüze, kontrol edilebilir, tahmin edilebilir uyaranlar sinir sistemine “her şey sabit, tehlike yok” mesajı verir. Bu da çok derin bir rahatlama yaratır.
Yani beynin sonunda “dinlenme izni” alıyor gibi."

Evet sessiz gürültü deniyor sanırım bu seslere bana da iyi geliyor.

Ben korkudan değil ama düşünmekten uyuyamıyorum ve uzun süredir kulaklık takıp bi şeyler dinleyerek uykuya dalıyorum.

Ee vücut melatonin salgılamaz eğer karanlık olmazsa. Melatonin eksikliği en tehlikeli hastalıklara sebep oluyor. Uyku ilacı veya okb ilacı hakkında hangi girişimlerde bulundunuz
O yüzden zaten önlem almak istiyorum, psikiyatriye gittiğimde doktor reçete etmişti tüm ilaçları başka bir girişimim olmadı düzenli gitmiştim, terapi de aldım o dönem bdt.

O yüzden zaten önlem almak istiyorum, psikiyatriye gittiğimde doktor reçete etmişti tüm ilaçları başka bir girişimim olmadı düzenli gitmiştim, terapi de aldım o dönem bdt
Ayarlı lamba al bir süreden sonra kapansın ki vücut melatonin salgılasın.

Normalde de loş ışıkta oturmaya alışma denemesi yap odanda. Pinterest duvar kenarı ışığından al ve tepe lambayı kapat romantik takılırken alışmaya çalış.

Loş ışıkta da vücut melatonin salgılarmış.

O sırada düşündüğünüz bir şey var mı korktuğunuz? Mesela neden irkiliyorsunu bir ses mi duyuyorsunuz duydum mu sanıyorsunuz ya da his mi
Duydum sanıyorum ve his sanırım. benle alakalı sürekli tetiklenmeyle ilgili diye düşünüyorum

Ben korkudan değil ama düşünmekten uyuyamıyorum ve uzun süredir kulaklık takıp bi şeyler dinleyerek uykuya dalıyorum.
Umarım siz de fazla düşüncelerinizden arınırsınız
Kulaklık takarak uyuma önerisi çok gelmis deneyeceğim normalde bir sey olursa duyamam diye yaptığım bir şey değildi ama artık bir yerden başlamak gerek🥺

Sebepsiz değil ablacığım , ışıktan uyuyamıyorsun. Karanlık olmazsa melatonin üretemezin yazmışlar, oldukça doğru. Perdeleri çek tam karanlıkta uyu. Yatmadan önce TV; telefon bakma.

Anne olunca geçer, eskiden uykuya geçebilmem için en az 1 saat geçmesi gerekiyordu hayal falan kuruyordum da öyle uyuyabiliyordum, çocuktan sonra kafamı ne ara yastığa koydum da uykuya geçtim hatırlamıyorum, yorgunluktan rüya bile görmüyorum, görsem hatırlamıyorum. Beden ve zihin yorgun olunca başka şeyler düşünmeye kurmaya fırsat kalmıyor. Demek ki eskiden işsiz mişim, yorgunluk yokmuş, zihnim yeterince yoğun değilmiş , bunu anladım.

Sebepsiz değil ablacığım , ışıktan uyuyamıyorsun. Karanlık olmazsa melatonin üretemezin yazmışlar, oldukça doğru. Perdeleri çek tam karanlıkta uyu. Yatmadan önce TV; telefon bakma.
Bunu yapmak istiyorum zaten ama karanlık olunca oda sanırım daha savunmasız ve tetikte hissettiğim için en ufak şeyde irkiliyorum ve ışığı açtığımda da dediğiniz kısır döngü gerçekleşiyor uykunun hayrını görmüyorum, sadece yazın sıcaktan ablamla vs klimalı odada yatarken yani biri yanımda varken ışık kapalı rahat edebiliyorum
Allah razı olsun çok güzel dua/ ve ses dosyası paylaşanlar oldu. Şunu yapmaya karar verdim ne olursa olsun gözümü kapattıktan sonra açmayacağım kulaklıkla da uyumayı deneyeceğim
İşte risk alamama durumu oluyor bu rahatsızlıkta ya belki yaşayanlar vardır (umarım yoktur) aşırı kontrolcülükten vs dolayı. Çoğunu yendim bu da geçer inşallah

Psikologa gittiginiz halde size uyku terorunden bahsedilmemesi ilginc, gerci siz uyku terorunden degilde insomniadan muzdarip gibisiniz, uyku terorunde insanlar uyuyabiliyor ve rem uykusuna gecis anında uyanip kriz yasiyorlar.

Herneyse, kendinizi guvende hissedeceginiz bir nesne bulun (uyku arkadaşı) battaniye, oyuncak vs... onunla uyumayi deneyin.

17 senedir ayni evde misiniz?

Bunu yapmak istiyorum zaten ama karanlık olunca oda sanırım daha savunmasız ve tetikte hissettiğim için en ufak şeyde irkiliyorum ve ışığı açtığımda da dediğiniz kısır döngü gerçekleşiyor uykunun hayrını görmüyorum, sadece yazın sıcaktan ablamla vs klimalı odada yatarken yani biri yanımda varken ışık kapalı rahat edebiliyorum
Allah razı olsun çok güzel dua/ ve ses dosyası paylaşanlar oldu. Şunu yapmaya karar verdim ne olursa olsun gözümü kapattıktan sonra açmayacağım kulaklıkla da uyumayı deneyeceğim
İşte risk alamama durumu oluyor bu rahatsızlıkta ya belki yaşayanlar vardır (umarım yoktur) aşırı kontrolcülükten vs dolayı. Çoğunu yendim bu da geçer inşallah

Beraber yatabilecegin bir kedi sahiplenmeye ne dersin? kedi yaninda yatar, can yoldasi olur sen de korkmazsin.

34 yaşındayım, bazen hala bu durumu yaşıyorum.
Ben hocanın dediğine inandım:) kendim hiç gitmedim hocaya ama bence haklı olabilir.
Ben çocukken, ablam ve kardeşim aynı odada uyuyorlardı ben tek başıma başka bir odada uyuyordum uykuya dalmadan önce sürekli etrafa bakardım her çocuk gibi bir şey çıkıp gelecekmiş gibi hissederdim, muhtemelen o yaşlarda henüz tek başıma kalmaya hazır değildim veya anlatılan masallardan hikayelerden etkilenmişimdir. Gece tuvalete kalkmak için hep babamı uyandırırdım o götürürdü tuvalete sonra tekrar yatırırdı. İlerleyen zamanlarda bir süre bu durum geçti sonra kötü bir rüya gördüğümde yine tekrarladı sonra yine biraz alıştım ve evimize hırsız girmeye çalıştı orta okulda felandım sanırım o zamanlar o olaydan sonra bırak odada tek kalmayı yatakta tek yatamıyordum mutlaka yanımda birinin yatması gerekiyordu asla gece tek başıma tuvalete gitmiyordum. Eve sürekli hırsız girecek gibi hissediyordum. Sonra üniversiteye gittim orda oda arkadaşlarım vardı sorun olmuyordu ama o dönemde yine saçma bir şey yaşadım, bir arkadaşım cinlerden felan bahsedip aşırı etkiledi beni üniden döndükten sonra da aynı sorunu yaşamaya başladım rüyamda saçma şeyler görüyorum ve hemen babamı ya da annemi uyandırıyordum benimle yatsınlar diye bir süre sonra, ablam ben ve bir arkadaşımız ayrı eve çıktık ve o dönem ne oldu bilmiyorum ama bu durum geçti tahminimce artık kendi başımın çaresine bakmam gerektiğini anladığımda geçti. Arada hala korkuyorum, şuan evliyim bazen gece eşimi uyandırıyorum kalk etrafa bak diye:) hiç bir ses duymasam bile uykudan bir şey olmuş gibi uyanıyorum. Psikolojik bir rahatsızlığım da yok, ama sanıyorum bu durum rüyamda gördüğüm bir şeyle ufak bir korkuyla başladı ve bu yüzden özellikle gece olabilecek olaylar beni aşırı tedirgin ediyor ve korkutuyor. Mesela gündüz eve hırsız girse kafasını patlatırım ama gece girse donar kalırım.
Bu arada ben rüyalarımı çok hatırlamıyorum ama rüyamda konuşuyorum bu yüzden az çok ne gördüğümü yanımdaki kişi anlatıyor, genellikle bağırıyormuşum bazen ağlıyormuşum felan bu da tabi bilinçaltımı etkiliyor.

Mutlaka sizi de etkileyen bir nokta vardır o noktayı bulursanız biraz hafifletebilirsiniz.

Psikologa gittiginiz halde size uyku terorunden bahsedilmemesi ilginc, gerci siz uyku terorunden degilde insomniadan muzdarip gibisiniz, uyku terorunde insanlar uyuyabiliyor ve rem uykusuna gecis anında uyanip kriz yasiyorlar.

Herneyse, kendinizi guvende hissedeceginiz bir nesne bulun (uyku arkadaşı) battaniye, oyuncak vs... onunla uyumayi deneyin.

17 senedir ayni evde misiniz?
İnsomnia’yı kendim araştırıp bende olabileceğini düşünmüştüm ama özellikle terapide sende şu olabilir/ bu var gibi bir şey hiç duymadım. Mindfulness etkinlikleri vs yapıyorduk.
Bunu da deneyebilirim tesekkür ederim öyle bir sey bulmaya calısacağım.

uzun süre aynı evdeydik 2 sene önce yeni eve taşındık ama bende değişen bir sey olmadı

Beraber yatabilecegin bir kedi sahiplenmeye ne dersin? kedi yaninda yatar, can yoldasi olur sen de korkmazsin.
Çok isterim fakat üniversitem var uzakta tüm gün onunla ilgilenebilecek biri de yok, kendi korkum için de vebale de girmek istemiyorum. Ama inşallah bir gün çok istiyorum. Bana iyi geleceğini de biliyorum.

Çok isterim fakat üniversitem var uzakta tüm gün onunla ilgilenebilecek biri de yok, kendi korkum için de vebale de girmek istemiyorum. Ama inşallah bir gün çok istiyorum. Bana iyi geleceğini de biliyorum.

Kediler bagimsizdir zaten konu sahibesi, yemegini suyunu koyuyorsun eve gelince seni karsiliyor :KK200: Kedi zaten oyle cok mic mic ilgi istemez. Sen bilirsin yine de tabi ki. Her seyden once isigi kapatmaya odaklan .. belki oda isigini kapatirsin, isik ayari ayarlanabilen ve isigi cok dagitan kose lambalari var onlardan alirsin?

Bende uyku konusunda çocukken sorun yaşayanlardanım. Ev küçük ve sobalı olduğu için annemlerlr aynı odada uyurduk. Anne babam ben uyudum sanıp birkaç kez korku filmi izlemişlerdi. Muhtemelen ondan korktum. Yazın kendi odamıza geçmemiz beklenirdi ben çok korkardım. Yurtta odada tek kalma sorunum oldu.

Zamanla geçti… ama Deprem vs olunca tetikleniyor, zor dalıyorum. Bazı geceler uyanıyorum felan. Kendimi tanıyorum. Neden olduğunu da biliyorum. Şimdilerde dualarla atlatmaya çalışıyorum. İşe yarıyor. Balıkesir depremlerini hisseden taraflardayız. Çocukluktan beri depremler ayrı korku unsuru.

Çoğu şey olmuyorsa doktor ilaç en iyisi.

İnsomnia’yı kendim araştırıp bende olabileceğini düşünmüştüm ama özellikle terapide sende şu olabilir/ bu var gibi bir şey hiç duymadım. Mindfulness etkinlikleri vs yapıyorduk.
Bunu da deneyebilirim tesekkür ederim öyle bir sey bulmaya calısacağım.

uzun süre aynı evdeydik 2 sene önce yeni eve taşındık ama bende değişen bir sey olmadı
Hormonlariniza bakildi mi hic? Biseyler eksik ya da fazla olabilir mi? Psikiyatri size mr vb tetkik uyguladi mi?

Back
X