- 30 Ekim 2023
- 656
- 1.403
- 43
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O sırada düşündüğünüz bir şey var mı korktuğunuz? Mesela neden irkiliyorsunu bir ses mi duyuyorsunuz duydum mu sanıyorsunuz ya da his miUykuya dalarken gerginlik, ve irkilme hissesiyorum genelde çok sık ve o ilacı kullanmasam da sertralin(?) türevi ilaçları çok kullandım.
Ben de okb mağdurlarından biriyim
Uykuya dalmadan önce kulaklığı takıp açıyorum bunlardan birini (çok sayıda benzer video var YouTube'da) ve hiçbir şey düşünmeden bebekler gibi uyuyorum
tavsiye ederim
Bu da yapay zekanın yorumu:
"OKB’de sinir sistemi “aşırı tetikte” olur.
Beyin sürekli kontrol, güvenlik, düzen arar. Süpürge veya saç kurutma sesi gibi tekdüze, kontrol edilebilir, tahmin edilebilir uyaranlar sinir sistemine “her şey sabit, tehlike yok” mesajı verir. Bu da çok derin bir rahatlama yaratır.
Yani beynin sonunda “dinlenme izni” alıyor gibi."
Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum mutlaka araştıracağım. Teşekkür ederimUyku terörü olabilir ışıkta uyumayı tercih eder hastalar
Tekrardan doktora gitmelisiniz ilaç tedavisi için
O yüzden zaten önlem almak istiyorum, psikiyatriye gittiğimde doktor reçete etmişti tüm ilaçları başka bir girişimim olmadı düzenli gitmiştim, terapi de aldım o dönem bdt.Ee vücut melatonin salgılamaz eğer karanlık olmazsa. Melatonin eksikliği en tehlikeli hastalıklara sebep oluyor. Uyku ilacı veya okb ilacı hakkında hangi girişimlerde bulundunuz
Ayarlı lamba al bir süreden sonra kapansın ki vücut melatonin salgılasın.O yüzden zaten önlem almak istiyorum, psikiyatriye gittiğimde doktor reçete etmişti tüm ilaçları başka bir girişimim olmadı düzenli gitmiştim, terapi de aldım o dönem bdt
Duydum sanıyorum ve his sanırım. benle alakalı sürekli tetiklenmeyle ilgili diye düşünüyorumO sırada düşündüğünüz bir şey var mı korktuğunuz? Mesela neden irkiliyorsunu bir ses mi duyuyorsunuz duydum mu sanıyorsunuz ya da his mi
Umarım siz de fazla düşüncelerinizden arınırsınızBen korkudan değil ama düşünmekten uyuyamıyorum ve uzun süredir kulaklık takıp bi şeyler dinleyerek uykuya dalıyorum.
Bunu yapmak istiyorum zaten ama karanlık olunca oda sanırım daha savunmasız ve tetikte hissettiğim için en ufak şeyde irkiliyorum ve ışığı açtığımda da dediğiniz kısır döngü gerçekleşiyor uykunun hayrını görmüyorum, sadece yazın sıcaktan ablamla vs klimalı odada yatarken yani biri yanımda varken ışık kapalı rahat edebiliyorumSebepsiz değil ablacığım , ışıktan uyuyamıyorsun. Karanlık olmazsa melatonin üretemezin yazmışlar, oldukça doğru. Perdeleri çek tam karanlıkta uyu. Yatmadan önce TV; telefon bakma.
Bunu yapmak istiyorum zaten ama karanlık olunca oda sanırım daha savunmasız ve tetikte hissettiğim için en ufak şeyde irkiliyorum ve ışığı açtığımda da dediğiniz kısır döngü gerçekleşiyor uykunun hayrını görmüyorum, sadece yazın sıcaktan ablamla vs klimalı odada yatarken yani biri yanımda varken ışık kapalı rahat edebiliyorum
Allah razı olsun çok güzel dua/ ve ses dosyası paylaşanlar oldu. Şunu yapmaya karar verdim ne olursa olsun gözümü kapattıktan sonra açmayacağım kulaklıkla da uyumayı deneyeceğim
İşte risk alamama durumu oluyor bu rahatsızlıkta ya belki yaşayanlar vardır (umarım yoktur) aşırı kontrolcülükten vs dolayı. Çoğunu yendim bu da geçer inşallah
İnsomnia’yı kendim araştırıp bende olabileceğini düşünmüştüm ama özellikle terapide sende şu olabilir/ bu var gibi bir şey hiç duymadım. Mindfulness etkinlikleri vs yapıyorduk.Psikologa gittiginiz halde size uyku terorunden bahsedilmemesi ilginc, gerci siz uyku terorunden degilde insomniadan muzdarip gibisiniz, uyku terorunde insanlar uyuyabiliyor ve rem uykusuna gecis anında uyanip kriz yasiyorlar.
Herneyse, kendinizi guvende hissedeceginiz bir nesne bulun (uyku arkadaşı) battaniye, oyuncak vs... onunla uyumayi deneyin.
17 senedir ayni evde misiniz?
Çok isterim fakat üniversitem var uzakta tüm gün onunla ilgilenebilecek biri de yok, kendi korkum için de vebale de girmek istemiyorum. Ama inşallah bir gün çok istiyorum. Bana iyi geleceğini de biliyorum.Beraber yatabilecegin bir kedi sahiplenmeye ne dersin? kedi yaninda yatar, can yoldasi olur sen de korkmazsin.
Çok isterim fakat üniversitem var uzakta tüm gün onunla ilgilenebilecek biri de yok, kendi korkum için de vebale de girmek istemiyorum. Ama inşallah bir gün çok istiyorum. Bana iyi geleceğini de biliyorum.
Hormonlariniza bakildi mi hic? Biseyler eksik ya da fazla olabilir mi? Psikiyatri size mr vb tetkik uyguladi mi?İnsomnia’yı kendim araştırıp bende olabileceğini düşünmüştüm ama özellikle terapide sende şu olabilir/ bu var gibi bir şey hiç duymadım. Mindfulness etkinlikleri vs yapıyorduk.
Bunu da deneyebilirim tesekkür ederim öyle bir sey bulmaya calısacağım.
uzun süre aynı evdeydik 2 sene önce yeni eve taşındık ama bende değişen bir sey olmadı