17 Yaşında biri ne yaşayabilir ki ?

Canım benim yeterki iste. Sen istersen tüm hayallerini gerçekleştirirsin. Allah yardımcın olsun. İnşallh tertemiz huzurlu günlerin olur

:KK14:
Acı insanı olgunlaştırıyor işte.
Keske sen de bu yaşta ergen triplerine girip olgunlaşmamış bir cocuk olsaydın.

Hakkında en hayırlısı neyse o olsun güzelim.
Umarım kendi acılarına da annenin cektiklerine de umut olursun, istediğin bölümü kazan, mesleğini eline al ve hayatını kurtar.

Başarabilecek güce sahipsin maşallah sana.
Rabbim yolunu, bahtını açık etsin.

Canım benim yeterki iste. Sen istersen tüm hayallerini gerçekleştirirsin. Allah yardımcın olsun. İnşallh tertemiz huzurlu günlerin olur
İkinizden de Allah razı olsun. Çok sağ olun

Hiç sıkılmadan okudum,helal olsun sana be,çok güzel yazmışsın ,maşallah kızım hayallerinin peşinden git yaşına göre olgunsun yaşadiklarindan dolayi ,yolun açık olsun inşallah doktor hayalin gerçekleşir canim

Hiç sıkılmadan okudum,helal olsun sana be,çok güzel yazmışsın ,maşallah kızım hayallerinin peşinden git yaşına göre olgunsun yaşadiklarindan dolayi ,yolun açık olsun inşallah doktor hayalin gerçekleşir canim

Senin yaşındaki kızlar okumalı yazdıklarını ne mesajlar veriyorsun anlayana
Çok teşekkür ediyorum . Allah herkese iyi hayatlar nasip etsin

Canım senin yaşadıklarının kat be katını yaşadım:(
Beddualar küfürler işittim..Severek evlendim ve sonucunda babam sırt çevirdi,
Ve şuan babamla küsüm 2 sene oldu ama nasıl bir acı bilemezsin.Sesini duymamak,dokunamamak...
Kan çekiyor işte ne yaparsın:(
O yüzden babadır anadır deyip geç.Asla yüz çevirme babana.

Çok güzel yoldasın Allah da onların aklına ilham bıraksın inşallah...

Annen için hayatını kurup kendi ayaklarının üzerinde durmalısın, ona verebileceğin en güzel hediye bu ve başaracaksın çünkü 17 yaşında olup aklı beş karış hava da genç kızlardan değilsin, bilinçlisin ve olgunsun. Tabii gönül isterdi ki yaşının güzelliklerini yaşa, hayatın ağır yükü bu yaşta omuzlarına binmesin ama bazı insanların uyanışları senin gibi erken oluyor.

Bu zamanda yaşıtlarınıza göre zor bir hayat yaşadığınız doğrudur. Allah sabır versin.
Okulunuzu kazanın çıkın gidin o evden. Annem annem deyip arkanızada bakmayın. Zira sizin babanız ne kadar pislik ve kötü ise bu yaptıklarına göz yuman annenizinde hatası var.
Allah daha ağır yük vermesin.

Canım benim ne güzel anlatmışsın kendini..İnsan bazen hayatın senaryosunda erken olgunlaşıyor işte.
Ama ne güzel akıllı ve bilinçli bir kızsın..Bu hayatın sonunu az da olsa değiştirebileceğine inanıyorum canım..
Yaşadıkların kolay değil.Ama bunun bilincinde olman çok güzel. İnşiallah Rabbim istediklerini başarmanı nasip etsin kardeşim..

Aynı yaşta sayılırız farklı yerler olsa da hemen hemen aynı şeyi yaşamışız o yüzden anlıyorum seni bende hep anlam veremedim şımarık mızmız kızların ailesi hep iyidir zaten aile yüzünden mızmız oluyorlar da neyse bu kızların bide üzüldüğü tek şey erkek arkadaşından ayrılmak ama görsen kolunu bacağını kaybetmiş gibi davranırlar vs vs ister istemez onları görünce benim onlardan farkım ne ki ben bunları yaşıyorum onların ne özelliği var ki bu kadar basit olay yaşıyorlar diye düşünmüşsündür biliyorum çünkü bende vaktinde çok düşündüm hatta düşünmekten bende senin gibi vaktinde inançsızlığa doğru gittim o yüzden anlıyorum seni içine atma en azından birazını yakın arkadaşlarına anlat buraya gel yaz bide bi amaç belirle kendine zaten fen lisesindesin temelin vardır ygs için çok uğraşma lys konularına çalışmaya başla biyoloji ve kimyaya aban matematiğe de biraz bak çünkü biliyorsundur mf 3 için bunlar önemli tıp da çoğu okul aynı eğitim veriyor zaten o yüzden okul çok da önemli değil anneni ilerde yanına alabilirsin abinle de konuş bence biz kardeşiz aynı evdeyiz senden başka kimle konuşacağım de biraz biraz başlayın konuşmaya

Canım senin yaşadıklarının kat be katını yaşadım:KK43:
Beddualar küfürler işittim..Severek evlendim ve sonucunda babam sırt çevirdi,
Ve şuan babamla küsüm 2 sene oldu ama nasıl bir acı bilemezsin.Sesini duymamak,dokunamamak...
Kan çekiyor işte ne yaparsın:KK43:
O yüzden babadır anadır deyip geç.Asla yüz çevirme babana.

Çok güzel yoldasın Allah da onların aklına ilham bıraksın inşallah...
Allah yardımcın olsun ablacım. Duaaların için sağ ol

Annen için hayatını kurup kendi ayaklarının üzerinde durmalısın, ona verebileceğin en güzel hediye bu ve başaracaksın çünkü 17 yaşında olup aklı beş karış hava da genç kızlardan değilsin, bilinçlisin ve olgunsun. Tabii gönül isterdi ki yaşının güzelliklerini yaşa, hayatın ağır yükü bu yaşta omuzlarına binmesin ama bazı insanların uyanışları senin gibi erken oluyor.
Çok teşekkürler :)
Bu zamanda yaşıtlarınıza göre zor bir hayat yaşadığınız doğrudur. Allah sabır versin.
Okulunuzu kazanın çıkın gidin o evden. Annem annem deyip arkanızada bakmayın. Zira sizin babanız ne kadar pislik ve kötü ise bu yaptıklarına göz yuman annenizinde hatası var.
Allah daha ağır yük vermesin.
Kesinlikle haklısınız. Teşekkür ederim
Babanız neden üniversite mezunu olduğu halde inşaatlarda çalışıyor?
İşletme mezunuydu kendisi. Onun zamanında sınavlar ankarada falan yapılıyormuş vs. gitmezine izin vermemişler. staj yapması lazımmış , kimse destek olmamış. ve bu süreçte annesi süreki hasta numarası yapmış benimle ilgilen diye. oysaki üç çocuğu daha var.

Canım benim ne güzel anlatmışsın kendini..İnsan bazen hayatın senaryosunda erken olgunlaşıyor işte.
Ama ne güzel akıllı ve bilinçli bir kızsın..Bu hayatın sonunu az da olsa değiştirebileceğine inanıyorum canım..
Yaşadıkların kolay değil.Ama bunun bilincinde olman çok güzel. İnşiallah Rabbim istediklerini başarmanı nasip etsin kardeşim..
Güzel duaların için teşekkür ederim :)

Aynı yaşta sayılırız farklı yerler olsa da hemen hemen aynı şeyi yaşamışız o yüzden anlıyorum seni bende hep anlam veremedim şımarık mızmız kızların ailesi hep iyidir zaten aile yüzünden mızmız oluyorlar da neyse bu kızların bide üzüldüğü tek şey erkek arkadaşından ayrılmak ama görsen kolunu bacağını kaybetmiş gibi davranırlar vs vs ister istemez onları görünce benim onlardan farkım ne ki ben bunları yaşıyorum onların ne özelliği var ki bu kadar basit olay yaşıyorlar diye düşünmüşsündür biliyorum çünkü bende vaktinde çok düşündüm hatta düşünmekten bende senin gibi vaktinde inançsızlığa doğru gittim o yüzden anlıyorum seni içine atma en azından birazını yakın arkadaşlarına anlat buraya gel yaz bide bi amaç belirle kendine zaten fen lisesindesin temelin vardır ygs için çok uğraşma lys konularına çalışmaya başla biyoloji ve kimyaya aban matematiğe de biraz bak çünkü biliyorsundur mf 3 için bunlar önemli tıp da çoğu okul aynı eğitim veriyor zaten o yüzden okul çok da önemli değil anneni ilerde yanına alabilirsin abinle de konuş bence biz kardeşiz aynı evdeyiz senden başka kimle konuşacağım de biraz biraz başlayın konuşmaya
Yazdıklarının harfi harfine katılıyorum. Sınavla ilgili fikirlerin için çok sağ ol. Ama gerçekten anlayışsız kaba bir abim var. Beni zerre anlamaz. O yüzden ağzımı yormama geek yok. Teşekkür ederim :))

QUOTE="ayca_ayca, post: 47180736, member: 638668"]Öncelikle okumak zorunda değilsiniz , rahatlamak amacıyla yazdım.

Bugün yine evde kavga vardı, dün de vardı, geçen gün de , hatta diğer gün de...
Annem yine her kavgada olduğu gibi şimdide ağladı , bu sefer ben de ağladım. Çünkü artık bıktım, usandım, yoruldum.
Evimizde geçen tartışmaya bile değmeyen konular için kavga ediliyor. Bu evden tek istediğim huzur ve anlayış ama en ufak kırıntısını dahi göremiyorum.
17 yaşındayım , lise sona geçtim. Çocukluğumdan beri doktor olmayı istiyorum . Hala da istiyorum kazanacağıma da inanıyorum. İlokuldayken çok çalışırdım çünkü evdekileri görmezden gelirdim , hayalet gibi dolaşırdım . Kendimi fen lisesine attım iyi kötü.. Hiç ders çalışmadım 3 yıl boyunca. Herkes beni başarısızlıkla hatta yeri geldi gerizekalılıkla suçladı. Ama kimse " neden derslerine çalışmıyorsun" demedi...
Yaşıtlarım süslenip püslenip şuan tatillerde keyif çatıyorken , ben doğduğumdan beri bu evin derdini çekiyorum , bi yandan da hastalıklarımla uğraşıyorum. Şikayet etmek istemiyorum biliyorum ki daha kötüleri var.. Ama olmuyor , olmuyor.
Tek bir abim var . 17 yıl boyunca abimle ooturup adam gibi iki kelime sohbet etmedik, bir yere çıkıp abi-kardeş gezmedik . Çünkü o ne annemi , ne babamı , ne beni sevdi. Ben bunu hep biliyorum.
Babamın gözü doğduğundan beri annesinden, babasından ve abilerinden başka bir şeyi görmedi. Onun için her zaman birinci planda çok kıymetli abiciği oldu, ikinci planda biz.. Abisi babamın hayatıyla oynadı . Hangi üniversite mezunu 25 yıl boyunca inşaatlarda çalışır ? benim babam.. Kimin yüzünden annesi ,abisi.. Hep iyi niyetinden saflığından kaybetti halada kaybediyor..
Keşke kaybeden tek kendisi olsaydı , malesef biz de onun meyvesini yiyoruz..
Anneme gelince, bana göre ne benim babam mükemmel ne abim mükemmel. Ama benim annem dünyanın en mükemmel annesi. Onun yediği dayakları ben hatırlıyorum saniyesi saniyesine, çocuktum sanıyorlar ama hiç bir şeyi unutmadım . Mesela annemin dayak yerken ağzından fışkıran kanın duvara çarpmasını , o vahşeti... Çok küçüktüm ama hatırlıyorum. Kardeşim babamın annesi yüzünden öldü. Babam şehir dışındaydı annem 8 aylık hamileyken hastaneye götürmediler, evde komşunun yardımıyla ölü bebek doğurdu . Annemin salonun ortasında çırılçıplak kanlar içinde yatmasını hatırlıyorum . Ve ertesi gün kalkıp hem abime hem bana bakıp, iki evin işini yapmasını biliyorum. O kadar güçlü bir kadın..
Ama babama hiç bir zaman yetmedi , hep elin karısı vs.. iyi oldu onun için
Abim hiç bir zaman anneme saygı göstermedi . Ama bunun temelinde annemin suçu var. O alıştırdı onu o kadar pohpohladı..
Ben hiç bir zaman bir dediklerini iki etmedim, hep sustum , haklı olduğum halde başkalarının yerine ben özür diledim. Onlardan hiç medet ummadım. Kıyafetimi, okul eşyalarımı hep kendi kazandığım bursumla aldım.
Bu yaşıma kadar bir arkadaşımla dışarıda bir çay bile içmedim. Çünkü babama göre kafeye, sinemaya gitmek o...k. tur.Beni o kadar sıkıyorlar hiç bir zaman istediğim kıyafeti giymedim , 36-38 beden vücuduma hep 42 beden kıyafetler alındı. Aman vücudum belli olmasın. Kendimi hep geriye attım
Ne arkadaşlarım tarafından ilgi görmedim. Erkeklere hep soğuk davrandım. Biliyordum konuşursam neler olacağını...Yeri geldi inancımı kaybettim , ama Yine Allah' a yöneldim, oruç tutuyorum sabırı bulmak için..
Daha anlatmadığım binlerce şey....
Ne amcalarıma ne babamın annesine hiç bbir zaman hakkımı helal etmiyorum.
Amaa asla babamın hakkını yemem çünkü yemedi bize yedirdi , giymedi giydirdi. Soframızdan hiç et eksik olmadı . Tabi bu akşam yatarken" yedirdiğim size haram olsun" demeseydi iyi olurdu.
Şeytan diyor kazan en iyi üniversiteyi , git bu şehirden asla gelme ama annem vaar. Annem var.
Onu asla bırakamam.
Kimseye bu hayatta güvenim kalmadı . Tek bir kişi dışında .ANNEM.
Ama yinede babamı da ,abimi de çok seviyorum. Onlara deliler gibi sinirlensem de asla kötü bir şey diyemiyorum.
Hep yapmam gereken şeyin , en iyi mesleği elime alıp annemi bu yoksulluktan babamı inşaatlardan kurtarmak olduğuna inandım.
Ve hala da bunu yapmak istiyorum.
[/QUOTE]
Ah canım. Ya ne kadar benziyoruz seninle. Benim konumu okuyabilirsin ilk actigim konuyu. Benzer sorunlar yasamisiz.ama ben annemden de abimden de sogudum. Bana ihtiyaçları yok o yüzden bu sene sonu gidiyorum.
Senin durumun benden de zormuş. Elini kolunu bağlayan merhametin var. Ama acaba gitsen daha doğru olmaz mi diye düşünüyorum. Hani anneni de yanina alsan ufak bir ev tutsaniz falan, olmaz mi? Çünkü tip 6 yıl bir de lise 7 yıl o evde kalmak seni hepten kotu edicek. Umarım her şey senin için çok iyi olur. Akli başında biri olduğun belli seni tanımadan çok sevdim allahım sana yardımcı olsun.

Siz vazgeçmeyin üniversiteden çalışın
onları da fazla kafaya takmayin
annenizi de fazla dusunmeyin zira o sizi dusunşeydi bunları yasatmazdi
kendinizi kurtarın bırakın onlar ne yaparlarsa yapsinlar

Ah canım. Ya ne kadar benziyoruz seninle. Benim konumu okuyabilirsin ilk actigim konuyu. Benzer sorunlar yasamisiz.ama ben annemden de abimden de sogudum. Bana ihtiyaçları yok o yüzden bu sene sonu gidiyorum.
Senin durumun benden de zormuş. Elini kolunu bağlayan merhametin var. Ama acaba gitsen daha doğru olmaz mi diye düşünüyorum. Hani anneni de yanina alsan ufak bir ev tutsaniz falan, olmaz mi? Çünkü tip 6 yıl bir de lise 7 yıl o evde kalmak seni hepten kotu edicek. Umarım her şey senin için çok iyi olur. Akli başında biri olduğun belli seni tanımadan çok sevdim allahım sana yardımcı olsun.
Allah yardımcın olsun . Duaların içiin çok sağ ol. Ama annem kabul etmez böyle bir şeyi. Çünkü merhametimi annemden almışım. O da benim gibi çekip gidemez

Keşke böyle kolay olsaydı :)

dersleri sıkı tutun bir üniversite kazanın
gerisi çorap sokugu gibi gelir
kararlı olun
anneme üzülüyorum bırakmam gidemem diyorsunuz diye öyle dedim onun seçtiği hayat bu ama siz onun seçtiğini yaşamak zorunda değilsiniz
önce kendinizi düşünün

Acilar seni ne kadar olgunlastirmis.

Helal olsun kendini cok iyi ifade etmissin.

Sadece su yazindan bile istersen en iyi universiteyi kazanacak kapasitede biri oldugun anlasiliyor.

Allah yar ve yardimcin olsun.

Back
X