• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

17 yasinda yigenim kucuklugunden beri esyalarimi caliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ablamda onu savunmaya geciyor aynı 2side
Ablanız yeğeninizi maalesef küçükken başkalarının eşyalarını izinsiz alamazsın diyerek büyütmediği için bugün yeğeniniz böyle, savunmaya geçerek de izinsiz eşya almasını pekiştirmiş sanırım küçüklükten beri böyle yeğeniniz, eskiden çocuk diye göz yummuş şimdi de evladı diye savunmaya geçiyor davranışın yanlış olduğunu kendisi de kabul etmiyor bu yüzden sizin yapabileceğiniz bir şey yok ne yazık ki, çok çok evinize kabul etmezsiniz gerekçe olarak da eşyalarınızı izinsiz almasını gösterirsiniz.

Yeğeniniz başkalarının eşyalarını da alıyordur ama henüz yakalanmamıştır yakalandığında herkes anlayışla yaklaşmaz ki zaten bu davranışı anlayışla karşılamamak gerekiyor.

Ablaniz kaç yasında. 17 yasındaki kızını nasıl uyarmaz böyle bi konuda aklım almadı. Ben kızımın teyzesinin odasına girmesine bile her zaman müsaade etmem. Çünkü orası yatak odası ve özel bi alan kızım da 12 yasında teyzesinin resimlerini Kitaplarını merak ediyor haliyle ama ben yanındayken girmesini tembihlerim genelde. Bu gibi bi sorunu olsa direk konuşur dinlemiyorsa bu kez sert bi şekilde uyarırim o da işe yaramaz ise psikiyatrist tek çözüm. Çünkü teyzesi idare eder belki o da bir süre ama bu olayı başka bi yerde yaparsa hayat boyu travma olarak kalacağı bir olay da yaşayabilir. Ablanıza söyleyin kendi kızına kötülük yapıyor.

Aksine kimse duymasın diye sürekli üstünü ortuyorum
Hata ediyorsunuz. Siz yüzleşip yaptığının yanlış olduğunu söylemez,adam akıllı konuşmazsanız birşey olmuyor demek ki diyerek çalmaya devam edecek.
Ben olsam oturtur karşıma konuşurum,birşeye ihtiyacı varsa izin alıp istemesi gerektiğini,izinsiz insanların eşyalarını alamayacağını ,alırsa başına neler gelebileceğini anlatırdım.
Ablanızın geçiştirmesi korkunç birşey zaten.
Kızım 11 yaşında okula başladığı günden beri hatta parkta oynamaya başladığı zamana kadar gider belki,kimsenin oyuncağı, eşyası izinsiz alınmaz,izin iste vermiyorsa dokunma. O bizim değil alma vb söylemlerle büyüdu. Ogluma da aynısını yapıyorum henüz 5 yaşında. Asla üstü örtülemez bu konunun.

Çalma davranışınin bir cok sebebi var. Yegeniniz ihmal edilmiş, duygusal ta da fiziksel istismara ugramis olabilir. Goremedigi ilginin yerine bir seyler koymaya calisiyor buyuk ihtimalle. Sizi kiskaniyor ya da aile yapinizi kiskaniyor olabilir. Anlayisli olmayi deneyin ablanizla konusun yardim alsin mutlaka kucuklukten gelen bir davranistir buyuk ihtimalle. Ablanizin aile yapisi evliligi ve yegeninize karsi tutumu nasil ?

Ay bu hırsızlık konularını okudukça eski travmam aklıma gelir :KK53: ortaokuldayken kız arkadaşımla milyoncuya gitmiştik rujdu rimeldi dudak kalemiydi almıştık bir şeyler ben kasaya gideceğimizi zannederken kız arkadaşım gel ödemeyeceğiz demişti aldıklarımızı çantaya atmıştı çıkmıştık ilk bi afallamıştım ne oluyor diye sonra kızdan hiçbir şey almadan kendi evime gitmiştim çok kötü hissetmiştim o minyoncuya gidip parasını ödemek istemiştim ama korkudan gidememiştim hala aklıma geldikçe tövbe ederim :işsiz:

25 yaşındayım 17 yasinda yigenim fırsatını buldukça esyalarimi caliyor uyarmaktan bıktım ama yine devam ediyor geçen gün 60 tlye aldığım sabunuda çalıp götürmus ablamada soyluyorum bide üste çıkıyorlar anlamıyorlar siz olsaydınız ne yapardiniZ
Ben evime sokmazdım senden deyil herkesten çalıyordur muhtemelen

Bizde de var öyle biri,tüm sülale bilir ve asla ses çıkarmazlar. Ben görüşmüyorum.

Aile çok önemli burada, yıllar önce işyerine gelen bir müşteri ıphone şarj aletimi çalmıştı bende 16 yaşındaydım ve önemliydi o benim için, neyse işveren kadının babasını tanıyormuş adam geldi parasını ödedi benim kızım kleptoman gibi bir açıklama yaptı. Herşeye bir kılıf var yani hiç anlamıyorum yanlış düşünüyorum belki çok şaşırmıştım.

25 yaşındayım 17 yasinda yigenim fırsatını buldukça esyalarimi caliyor uyarmaktan bıktım ama yine devam ediyor geçen gün 60 tlye aldığım sabunuda çalıp götürmus ablamada soyluyorum bide üste çıkıyorlar anlamıyorlar siz olsaydınız ne yapardiniZ
Belli ki ablanızın tarafından olumlu bir dönüt alamayacaksınız, eşiyle konuşmayı deneyin. Olmazsa çaldığı eşyaları onların evinde aa bu benim değil miydi neden burda gibi bir söylemle ortaya çıkarın, utanması gerekiyor

Belli ki ablanızın tarafından olumlu bir dönüt alamayacaksınız, eşiyle konuşmayı deneyin. Olmazsa çaldığı eşyaları onların evinde aa bu benim değil miydi neden burda gibi bir söylemle ortaya çıkarın, utanması gerekiyor
Çok yaptim utanmıyorlar yine aliyor

Yetistirirken başkalarının eşyalarına izin almadan el uzatmayacagini dememiş ablan yakınlarından çal demiş galiba çok kötü bir durum tepki koy alma eve

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X