18 Eylül 2016

Susa susa bu hale gelmedik mi zaten... Hem ezil hem sus.. Çok yanlış bir düşünce
Ben sizi çok iyi anlıyorum ve hak veriyorum. Susulması taraftarı bir kadın da hiç olmadım. Ama şu an kadınların gerçek anlamda hakkını savunabileceği hukuksal bir zemin yok. Keşke olsaydı.... kadının kadına sahip çıkıp kollaması gerekirken birbirlerine neler yaptıklarını hergün burada okumuyor muyuz? Dayanışma çağrısı yapsan önce kadın kapısını kapatıp içeri giriyor.... kadının kadına uyguladığı şiddet erkeginkinden fazla....

Susa susa o hukuksal zemin yok oldu zaten siz de aynı şeyden Bahsediyorsunuz. İyi geceler .

Susa susa o hukuksal zemin yok oldu zaten siz de aynı şeyden Bahsediyorsunuz. İyi geceler .
Ben sadece insanları içinde bulundukları şartlarla değerlendirmeye şimdilik mecburuz diyorum. Hepsi bu. Tek başıma mücadele etmek zorunda kaldığım şeyleri ve susmadığımı detay detay anlatacak durumda değilim şu an. Ama işin içine başkalarının hele de masum insanların hayatları da girince elimin kolumun bağlandığı zamanlardan geçtim.... Ama sende diye lafa başlayan kadın hakimler gördü bu gözler... boylesi bir mucadelede önce kadinlara guvenilmemesi gerektigini ogrendim bende..neyse size de iyi geceler...

Aslında burda ağzımı açar gözümü yumardım ama forum kuralları müsade etmiyor. Öncelikle şahsınıza bi saygısızlığım olursa şimdiden özür dilerim, mümkün olduğunca sakin ve nazik yazmaya çalışacağım.

Benim biriciğimde polis, özel harekatcı. Gerek kendisi gerek arkadaşları ben hayatımda bu kadar merhametli adamlar tanımadım, vatanı için canını ortaya koyan adam sevdiği için neler yapmaz?

Sevgilim çok yakın bi zamanda gazi oldu, sen rahatca uyu, huzurun tadın kaçmasın diye çok büyük bir bedel ödedi 26 yaşında, iki ayağını kaybetti, az dahi olsa sol kulağında duyma kaybı, ve izleri asla silinmeyecek olan çok sayıda yanık !

Senin o olumsuz önyargıları hakeden, layık gördüğün, kiralık ev dahi vermediğin meslek grubundaki adamlar arkalarında sevdiklerini,analarını,babalarını bırakıyorlar, 20li yaşlarında belki de mesleğe başladıklarının 5.günü ne hayallerle şehit oluyorlar? Kimin için?

Kiralık ev bile verilmezmiş sizin ailede polise, sen bu gece yatağında rahat rahat yayılıp uyuyor isen eğer hanende şehrinde ülkende bi gram huzur kaldıysa eğer senin o nefret ettiğin kiralık ev bile vermediğin kötü ithamları layık gördüğün polisimin sayesinde hepsi.

Vatan için sokakta yatıyorlar, vatan için günlerce yemek yemiyorlar, vatan için çocuklarından kilometrelerce uzaklara gidiyorlar bellerinde ölüm taşıyorlar, vatan için uzuvlarını kaybediyorlar, ve vatan için binbir tane hayalleriyle tabutlara girip toprakta kayboluyorlar.

Senin ev dahi kiralamaya sakındığın adam 3 gün dağın başında konserve barbunya ile beslendikten sonra evine gitmek üzere yastık yorgan hayali kurarken zırhlı araçta iken saniyeler içerisinde hayatı değişti!

Hayallerle evine giden adam gözünü bir açtı ki ayakları yok.

Sen buraya bu yazdıklarından sonra, benim hayallerimin, sevdiğimin hayallerinin ve geleceğinin hakkını nasıl ödersin?

Senin kiralık ev vermediğin adam olmasaydı bugün sen o evinde nasıl rahat kapatırsın o gözünü?

Sen benim sevdiğimin kaybettiği ayaklarının, onun 26 yaşında saniyeler içinde değişen hayatının, ailesinin, benim gözümden akan tek damla yaşın hakkını nasıl ödersin?

Vatanını sevmese, halkın, senin, onun bunun şunun rahatını düşünmese benim sevdiğimin ayakları bugün yerlerindeydi, keyfimize bakıyorduk.

Sen karaktersizliği edepsizliği nasıl bir mesleğe yüklersin? Öğretmenin terbiyesizi, doktorun karaktersizi, avukatın mühendisin mimarın haysiyetsiz olanı yok mu ?
Hep mi polis bu terbiyesizler?

O insanların yaşadığının gördüğünün binde birini bırak görmeyi hayal dahi edebilseydin bugün burada bırak bu ithamlarda bulunmayı her birine saygıyla gururla bakardın!

Yazık.. Yazık ki benim ve sevdiğimin o kadar hayali o kadar umudu gözümüzdeki o ışık senin için söndü..

Polise kiralık ev bile vermeyiz cümleniz gecenin bu vakti beni uykumdan etti ve o kadar zoruma gitti ki bunu anlatabilmem mümkün değil.

Bu kadar kötü düşünürken birdahakine bu söylediklerim aklınızda bulunsun, bir yastığa yorgana muhtaç insanlar, sokakta kaldırımda dağ başında araç içinde üniformalarını yastık yapmaya postalların içinde ayakları soyulan moraran insanlar.

Bu kadar kötü itham ederken bunuda düşünün..

Yemin ederim şunu okudum ya sabah sabah başımdan aşağı kaynar sular döküldü. . Kibar olmaya çalışacağım ama sen bunları rahatça yazabilesin diye nice 20 yaşında çocuklar canlarını verdi be.. analar evlatsiz kaldı. . öğretmenin sapıgi oluyor , imamın tecavüzcusu oluyor, askerin haini de oluyor da neden polise gelince içinden çürük olanı çıkmıyor gözünüzde. . Çünkü sizin bakış açınız farklı bi kere.. O beğenmediğin ev dahi vermediğin polisler 15 temmuz gecesi bu ülke için canları pahasına savaştı. . Gölbaşı nda 45 can gitti.. s hangi meslekte canini vermek var bana soyle.. hangi meslek bu fedakarligi barindirir.. sen bunları yazabilesin diye.. insanlar canlarini ellerini ayaklarini verdiler.. hepimiz onlara borcluyuz.. hepsini geçtim hepsini.. şu resimlere bak ta belki biraz anlarsın bazı şeyleri. . Bu insanlar bunu para için yapmadılar. . Kimse para için kör olmaz , elini ayağını vermez. . Bu insanlarda vatan sevgisi var.. ama bunu da içinde vatan sevgisi olamayan insan anlayamaz.. Bu insanlar , senin kiralık ev dahi vermediğin insanlar işte. .

Sana cok sey yazmak istiyorum ama forum kurallari dolayisiyla hicbir sey yazamıyorum.

Ama icimden cok guzel kalayladim beee.!!!O da yasak degil ya?

Son düzenleme:
Bu tür riskleri göze alarak tercih etmişlerse mesleği sorumlusu ben değilim. Onların hayatlarını degersizlestiren sistemi sorgulayın beni değil. Nasıl ki bekara öğrenciye ev kiralamamak bir tercihse benim tercihimde bu yönde. Düşüncem ve mülküm için size hesap verecek değilim....sonraki mesajlarımı da okumuş olsaydınız keşke...

polislere kurban ol sen. belli ki iyi yaralamışlar seni kinin ondan. bi yerlerin sıkışınca polise koşarsın hemen . inşallah polise muhtaç olup yetişeme

polislere kurban ol sen. belli ki iyi yaralamışlar seni kinin ondan. bi yerlerin sıkışınca polise koşarsın hemen . inşallah polise muhtaç olup yetişeme
Yaaa evet işim düşmüştü en son 2007 yılında... Kardeşini trafik kazasında kaybetmiş ve cenaze işlemleri için evrak almaya gittiği karakolda yüreği yanmış, dünyası yıkılmış bir ablaya yani bana " şu karşı büfeden 2 malbora kap gel " diyen zihniyete ne merhamet duyarım, ne de iyi niyet beslerim... Evet canım çok yanmıştı hala da yanar hatırladıkça. Ama sizin ima ettiğiniz anlamda değil.... 5 çocuk annesi bir kadına bu üslübu yakıştıramıyorum yine de ben.... Bu mesleği bu derece itibarsızlaştıran kaş yapayım derken göz çıkaran sizlersiniz....

benim eşimde polis 7 gün çalışıyor ne sinir kalıyor ne duygu kimsede kalmaz şartları çok ağır allah yardımcıları olsun . senin canın yanabilir o binlerce öyle sorunla karşılaşıyor. doktor gibi hissizlerişyorlar. bir kişi öyle yaptı diye de yok ev verilmezmiş falan filan genelleyemezsin.

hakkaten ya, dünyadaki bütün en kötü insanlar bile dünyaya geldiklerinde masum zararsız, bütün hayvanların yenidoğanlarından daha savunmasız bebeklerdi sonradan nasıl bu hale dönüşebiliyorlar

Kadınlara da güvenilmemesi konusunda hak veriyorum.

+1

Sizin mantığınızla değerlendirelim madem benim tercihimi... Bir kişi yüzünden meslek karalanamaz ise bir ben ev vermiyorum diye bütün teşkilat da açıkta kalmaz... İfade etmek ne kadar kolay... hemde düzgün bir üslupla çirkin imalar ve hakaretler olmadan...
Allah sizi ve evlatlarınızı düzgün insanlarla karşılaştırsın. İyi günler...

evlenseydın kımbılır neler yapardı.ınsanlar çok yalancı uçkagıtcı olmuş.kım ne uckagıt yapacak dıye beklıyıorum artık

O tür riskleri sen ve senin gibiler yaşasın diye göze alıp o mesleği tercih ediyorlar .. ülkeni yaşadığın yeri korumak savunmak , dinini korumak bunlar kutsal şeylerdir ve dünyanın neresine gidersen git vardır. Sistem ne alaka ?? İyi sacmalamissin
Bunu anlayacak yürek nerde.. vicdan nerde..
Çok sevdiğim bi söz var
" vatan sevgisi mayası bozuk olanda tutmaz."

Bu vatan sevgisi denen şey kimsenin tekelinde değil her şeyden evvela....
Şimdi sanayi devriminden anlatmaya başlardım size sistem denen şeyin ne olduğunu anlayabilmeniz için ama nasılsa anlamayacaksınız. Anlayabileceğiniz şekilde kısaca şöyle özetleyeyim;
Hepimizin hayatını idame ettirmesi için gelire ihtiyacı var doğru mu ?
20 seneden fazladır çalışıyorum, üretiyorum, ülkeme döviz kazandırıyorum. Üzerine de vergimi ödüyorum.
Ve ödediğim bu vergilerle bana/bize hizmet verenlerin maaşı ödeniyor değil mi ? Ben ülkem için üzerime düşeni bu şekilde yapıyorum ? Yapmasam/yapmazsak bende evime ekmek götüremem sizin eşinizde maaş alıp evine ekmek getiremez. Sistem denen şey kısaca bu... Ben vatanımı üzerine para vererek seviyorum. Sizler maaş alarak... Bunda beni rahatsız eden bir şey yoktu. Siz sevmiyonuz biz seviyoz vıtınımızı diyene kadar....
Diğer konu ;
Yeşil ışığın yanmasını beklemez kırmızı da geçersek ne olabileceğini hepimiz biliyoruz. Risk almak ya da almamak....
Bu riski almışsınız... ne için biraz vatan sevgisi, çokça ekmek derdi ile... Bu hasletleri yerine getirirken de başka insanların yaşam hakkına vatan sevgisine uzanamazsınız. Net..

Valla bi bitmediniz şu sen maaşını benim ödediği virgi ile alıyorsun. .
Allah aşkına sabancı misin koç musun
Senin ödediğin vergi ne ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…