Bir hata yapsan bile önemli olan görmek, sen bu evlilikle hata yaptığını görüyorsan ailenin boşanmanı istememesi boş, bu hayatı onlar yaşamayacak sonuçta, yanındalarsa ne güzel işte... İki gün üzülürler üçüncü gün sen kendi ayakları üstünde durabilen bir kadın olursan gururlanırlar bile iyi ki kendi yolunu çizdi diye. İstemediğin bir evliliğe kendini yok yere mahkum etme.
GencecıksınMerhaba hanımlar. Direkt konuya geçmek istiyorum. 1 sene kadar nişanlı kaldım. Yaklaşık iki aydır da evliyim. Ama boşanmak istiyorum. Eşimi seviyordum. Ancak evlendikten sonra artarda sıkıntılar yaşamaya başladık. Sorumluluklarını yapmıyor doğru düzgün işi bile yok. Nasıl bi körlük benim ki bilmiyorum. İnsan yaşadıktan sonra anlıyormuş çok üzgünüm. Bana sürekli herşeyin haberini vermem gerektiğini söylüyor. Hep onu razı etmeliymişim. İzinsiz hiçbişey yapmaya müsade yok. Ben onun için nelerden vazgeçtim. En ufak tartışmalarda bana aptal gerizekalı iğrenç bi insansın insanın başına gelebilecek en kötü şeysin vs diyor. Bi kaç kez tartışma anında çenemi tutup itti falan. Hep tartışıyoruz ve saçma sebeplerden dolayı. Sevgim saygım tamamen bitti. Aileler de bunları biliyor. Bitmesin diye uğraşıyolar. Artık herşeyi gözüme batıyor. Çocuk gibi görüyorum onu. Ayrılmak istiyorum aslında o da bıkıp ayrılmak istediğini söylüyor. Annem kendini suçlayıp ağlıyor. Ben evlendikten sonra dedimki nasıl oldu bu evlilik sanki hiçbişey benim irademle olmamış gibiydi... Psikologla da görüştüm. Onu sevmiyorum ciddi anlamda. Napacağımı bilemiyorum. Ailem istemiyor normal olarak boşanmamı. Ama olursa da yanımdalar. Ben hayaller kurmaya başladım eğitimimi tamamlarım ehliyet alırım kendimi geliştiririm diye, bu hayallerin içinde asla o yok... Eski hayatıma dönmek istiyorum...
İlk iş doğum kontrol hapı. Gerisi kararlıysan zaten gelir. Güzel hayallerin var umarım gerçekleştirirsin. Yaşadıkların da genç yaşta evlenme hayalleri kuran akranlarına ders olsun.
Eğer kurduğun hayallerin hiç birinde o yoksa ve kendini o şekilde daha mutlu hissedeceksen geç olmadan eksi ve artılarını düşünerek kararını ver. Yarın bir gün çocuk olursa senin için her şey daha zorlaşır.
Başın öne eğilmesi ne demek ki Allah aşkına? Boşandın diye kimin başı öne eğilecek? Boşanmak için en geçerli sebeplerden biri saygısızlık, sana karşı saygısız bir adamla evli kalmanızı mı istiyor baban, bunu ona sor... Ya bıktım şu elalem ne dercilerden, hayatını elalemin değil senin yaşayacağını anlat, mutsuz bir hayat mı yaşayayım millet laf edecek diye sor... Bence tamamen bir daha düşün diye biraz saçmalamış ama sebeplerin geçerli olduğunu anlayamıyorsa da elalem laflarına kulağını tıka ve kararımın arkasındayım de.Dün babam aradı konuştu baya, insanlar boşanabilir ama bi sebebi olur sizinki saçmalık vs dedi, boşanmış dul kadın olarak eve dönersen evimizin bereketi kalmaz başımız öne eğilir falan dedi çok üzüldüm zoruma gitti ağladım ama normalde babam olmuyosa olmuyo gelirsin geri o zaman diyordu. Sanırım boşanmaktan vazgeçiyim diye öyle dedi bilemiyorum
İşte evlenirken acele etmemek çok iyi düşünmek ve tanımak gerekiyor zaten yaşınız itibariyle bayağı erken evlenmişsiniz insanın düşünceleri 1-2 yıl içinde bile değişebiliyor olgunlaşabiliyor kaldı ki 18 yaş her şeyi toz pembe gördüğün bir zaman. Açıkçası ben en çok babanın söylediklerine üzüldüm. Bu işte en çok aileler zarar görüyor elaleme ne diyeceğiz derdiyle.Eğer kavgalarınızın sebebi çok ciddi değilse bir şans daha verin evliliğinize tabi ki bebek yapmamak kaydıyla.Çocuk zaten hiç istemiyorum Allah korusun. Ailesi zoruyla şu an devam ediyoruz ama bakalım ne zaman patlak verecek. İçimden diyorumki büyük bişey olsa da kolayca bitse.. off
Evlilik için biraz erken davranmışsıniz ya birbirinizi sevmeden evlenmişsiniz yada ikinizde gecimsizsiniz.Merhaba hanımlar. Direkt konuya geçmek istiyorum. 1 sene kadar nişanlı kaldım. Yaklaşık iki aydır da evliyim. Ama boşanmak istiyorum. Eşimi seviyordum. Ancak evlendikten sonra artarda sıkıntılar yaşamaya başladık. Sorumluluklarını yapmıyor doğru düzgün işi bile yok. Nasıl bi körlük benim ki bilmiyorum. İnsan yaşadıktan sonra anlıyormuş çok üzgünüm. Bana sürekli herşeyin haberini vermem gerektiğini söylüyor. Hep onu razı etmeliymişim. İzinsiz hiçbişey yapmaya müsade yok. Ben onun için nelerden vazgeçtim. En ufak tartışmalarda bana aptal gerizekalı iğrenç bi insansın insanın başına gelebilecek en kötü şeysin vs diyor. Bi kaç kez tartışma anında çenemi tutup itti falan. Hep tartışıyoruz ve saçma sebeplerden dolayı. Sevgim saygım tamamen bitti. Aileler de bunları biliyor. Bitmesin diye uğraşıyolar. Artık herşeyi gözüme batıyor. Çocuk gibi görüyorum onu. Ayrılmak istiyorum aslında o da bıkıp ayrılmak istediğini söylüyor. Annem kendini suçlayıp ağlıyor. Ben evlendikten sonra dedimki nasıl oldu bu evlilik sanki hiçbişey benim irademle olmamış gibiydi... Psikologla da görüştüm. Onu sevmiyorum ciddi anlamda. Napacağımı bilemiyorum. Ailem istemiyor normal olarak boşanmamı. Ama olursa da yanımdalar. Ben hayaller kurmaya başladım eğitimimi tamamlarım ehliyet alırım kendimi geliştiririm diye, bu hayallerin içinde asla o yok... Eski hayatıma dönmek istiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?