18 yıl önce yaşanmış çocuk istismarı

Çok uzun süre. Korkarım şikayet edilse de ciddi bir yaptırımı olmayacak. Çünkü delil yok. Sadece onun beyanı var..

Gizli şikayet diye bir şey olmaz. Herkesin haberi olur illa ki. Buna göre hareket etsin.
Zira psikolojik baskı görecektir. Psikolojik destek almalı.
Herkese karşı dururum derse benden sonra tufan deyip girsin olayın içine.

Bu şekilde yıllar sonra suç duyurusunda bulunan bir tanıdığım var. Aile desteği çok önemli. Önce ailesiyle konuşmalı.

18 yıl diyorsunuz adam belkide o zaman cahildi yaptığını onaylamıyorum ama neden bu kadar beklendi nasıl ispat edilecek belki o olaydan sonra pişman oldu düzeldi dinine bağlandı neden 18 yıl sonra ?? Boştan yere yormayin ispat yok delil yok olan size olur mahkeme mahkeme diycem ama delil yetersizliginden davada açılmaz

Bir çocuktan mı bahsediyorsunuz neden sustu diyerek?
Bir insan yeterli özgüvene sahip değilse 30-40 yaşında bile susar hanımefendi.
Bir çocuk bunu yıllarca kötü bir oyun bile sanabilir. Sonradan farkedebilir amacı.

Suçlu olan susan değil eylemi gerçekleştiren.

18 yıl diyorsunuz adam belkide o zaman cahildi yaptığını onaylamıyorum ama neden bu kadar beklendi nasıl ispat edilecek belki o olaydan sonra pişman oldu düzeldi dinine bağlandı neden 18 yıl sonra ?? Boştan yere yormayin ispat yok delil yok olan size olur mahkeme mahkeme diycem ama delil yetersizliginden davada açılmaz
Pedofili tedavi olabilen bi hastalik degil...

Cehalet kurbanı çocuklar işte. Ne acı... Evladını koruyup kollayamadığın gibi gelip sana anlatabileceği güven ortamını da sağlayamamışsın. Anne baba olmak bu değil ya... Kızımın kreşinde "Kiko ve El" diye çocukları istismar konusunda bilgilendirecek bir hikâye kitabı dağıtmışlardı. Çok işe yarar bir kitap. Çocuğu olan herkes edinsin, çocuğuyla birlikte okusun mümkünse. ☹
Okulda öğretmeni anlatmış , gelip bana söyledi. O kadar kötü oldum ki 😭😭
Ben kızıma televizyonda bağırma sahnesi bile olsa degistiriyorum ki etkilenmesin. Bu yaşta bunu öğrenmek zorunda kalması canımı çok acıttı :KK42:

kişi suçunu kabul etmediği, tanık vs olmadığı sürece ispat edilebilecek bişey değil. şikayet ettiğinizde doğacak sonuçları kaldırabilecekseniz bu işe girişin. hem gizli olsun hem ceza alsın vs öyle bir dünya yok ki.

Okulda öğretmeni anlatmış , gelip bana söyledi. O kadar kötü oldum ki 😭😭
Ben kızıma televizyonda bağırma sahnesi bile olsa degistiriyorum ki etkilenmesin. Bu yaşta bunu öğrenmek zorunda kalması canımı çok acıttı :KK42:

Ama burada asıl mesele sizin çocuğunuzu aşırı korunaklı ve sanki herkes çok iyi biriymiş gibi yetiştirmeniz..

Kötü insanların olduğunu, kötülük yapabileceklerini öğreterek büyütmeliyiz ki iyiliği ayırtedebilsinler..
Ben oğluma seçtiğim hikayelerde içeriğinde salt iyi karakterler olsun diye uğraşmıyorum mesela.

Biz sokakta büyüdük ve annelerimiz tarafından sıkça tembihlenirdik kimseye güvenmemek ve kendimizi korumamız konusunda.

Kötü şeyler de duyardık etraftan. Hatırladığım kadarıyla çocuk yaşlarda 3 yetişkinin olası tacizinden kendi muhakeme yeteneğim sayesinde kurtuldum..

İnsanı hayata hazırlayan sadece iyilik değil kötülüktür de. Kendilerini korumayı öğrenmeleri şart..

Cahil olan sizsiniz. Tecavüzün pişmanlığı mı olur. Düpedüz sapıklık bu. Pişman olupta dine yönelmiş gidip bir tedavi olun. Başka türlü yorumlayamıyorum bu mantığı

Tiksindim sizden

Üstünden çok zaman gecmiş.
Muhtemelen ispat edemez , takipsizlik verirler.
Ama yine de şikayetçi olsun ve mutlaka yardım alsın.
Allah yardımcınız olsun.

Allah sizin gibi düşünen insanlardan evlatlarımızı korusun. Ne demek cahildi dinine bağlandı falan oldu her haltı yesin sonra Allah' ım sen affet desin her şey silinsin ne biçim bakış açısı :kusmuk:

Ben adama değil iki çocuğuna üzülüyorum 18 yıl nerdeydi çocuk ve ailesi bende uğradım yakın akrabam tarafından tacize küçüktüm tacize uğradığımı 15 yaşlarında anca aklım ererken anladım halama anlattım şikayetçi olundu sonuç mu delil yetersizliği ifadesini alıp bıraktılar birde iftira atan konumuna düştük
En iyi sizin anlamanız lazim çocuklar böyle konularda korkmadan gelmeli yalan söylüyorum sanmasınlar diye endişe etmemeli açık olmalı. Bu bir sapkınlık. Bu bir hastalık. Ve tedavisi yok. O kadar uzuldum ki sindirilmenizeve kendinizi buna ikna etmenize. Sizin için de çok üzgünüm.

Bir çocuktan mı bahsediyorsunuz neden sustu diyerek?
Bir insan yeterli özgüvene sahip değilse 30-40 yaşında bile susar hanımefendi.
Bir çocuk bunu yıllarca kötü bir oyun bile sanabilir. Sonradan farkedebilir amacı.

Suçlu olan susan değil eylemi gerçekleştiren.
Yine kadın suçlu... Sustuğu için, neden zamanında söylemediği için. Neden hala boşverip gidemediği için. Hemde benzer şeyleri yaşamış bir hemcinsi tarafından da suçlanıyor ya lanet olsun bize

Zihniyete bakın yahu ülkenin profesörü bu daha ne diyelim:kızgın:

Üzerinden yıllarda geçse cezasız kalmasın hatasının bedelini ödemeli utanacak olan kardeşimiz değil o adi şahıs. Geçmişe dönük bu durumlarda ceza alabiliyor. Daha önce öyle bir haber çıkmıştı tvlerde. Yok çocuğu var yok bilmem ne o da küçücük çocuğun çocukluğunu çaldı. Artık kimseye güvenmeyecek çocuğuna kimseyi yaklaştıramayacak.

Yine kadın suçlu... Sustuğu için, neden zamanında söylemediği için. Neden hala boşverip gidemediği için. Hemde benzer şeyleri yaşamış bir hemcinsi tarafından da suçlanıyor ya lanet olsun bize
Tecavüze uğrayan erkek değil mi? Ben mi yanlış anladım?

Dünden beri kafamı meşgul eden bir durum bu.İnstagramdan bi psikoloğun programını izledim.Bi kadın babasının Abisinin yaptığı istismarı anlattı.

Çok güçlü duruyordu.Olay 9 yaşında olmuş 11 yaşında devlet el koymuş kadına.Anlatabilmesini hayata bağlanmış olmasını çok sevdim.

O ş.siz bişey olmamış gibi yaşamamalı.Kuzeninin psikolojik durumu nasıl kim bilir.O ş.siz de düzgün insan pozu kessin.Allah belasını versin

Ne kadar iğrenç bir zihniyet bu ya.ne demek o zaman cahildi sonra dinine bağlandı bilmem ne.sizin çoluğunuzun cocuğunuzun başına gelseydi böyle konuşmazdınız.bir benzeri benim başıma geldi ve mağduru anlayabiliyorum.adamın bunu yapıp sonra dinden imandan bahsetmesi insanlarında buna alkış tutması ne kadar sinir bozucu biliyor musunuz?aile içinde olan birşeyi sindirip şikayet etmek kolay değil kaldı ki baskıya uğrayan insanlarda var aile tarafından duyulmaması için.keşke beklemeseydi ama böyle günahları işle insanların hayatını mahvet sonrada pişman ayağına dindar geçin insan utanır o paylaşımları yapmaya.

Trol falanmısın. Bir gün tecavüze ugrarsan cahildi yaptı bir hata düzeldi dersin o zaman.

Back
X