18 yil sonra dogum

aymavimm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2016
424
258
53
41
36 yasindayim iki tane normal dogum yaptim kucuk kizim 18 yasinda ..19 yasimda ikisini de dogurmustum ..simdi 8 aylik hamileyim ve bebegim ters eger donmesse sezaryan ve ben cok korkuyorum ..normal dogumdan sonra sezaryan cok korkutuyor ..hic ameliyat olmadim ..sonrasinda cok mu aci cekiyoruz ...normal dogumda dogurana kadar bebegini kucagina alinca hersey bitiyor .. lutfen fikirlerinizi almak istiyorum

Normale göre evet daha kötü fakat başka doktorlarla da görüşün derim. Normal yapmaya çalışın bebek doğum zamanı dönecektir muhtemelen.

bu kısıye gore degısır
ılk dogumlarınız normal ve kolay oldu dıye bu dogumunuz normal ve kolay olacak anlamı tasımıyor yanı normal dogursam kolaydı sezeryan nasıl zor mu dıye endıselenmeyın dıye soyluyorum hıc bır seyın garantısı yoktu zaten
annem 2 normal dogum yapmıs abımde kolay dogurmus bende rahmını kaybetmıs 18 cm yırtıkla.

sezeryan gerekıyorsa sezeryan olur. onemlı olan saglıkla dogması. 4 amelıyat yasadım ve bunlardan bırı sezeryandı . oyle korkulacak bırsey yok sonucta ıyılesıyoruz :)

2 kez sezaryen doğum yaptım . İkisinde de doğum yaptığım gece ayaktaydim. Hastanede acı çekmenize izin vermiyorlar zaten ağrı kesici veriyorlar.
Acı çektiğim tek zaman doğumun ertesi günü duştan sonra küvetten çıkmakta zorlanmıştım yüksek olduğu için o kadar.
Mesela göğüs ucu yarası sezaryenden daha acı veren bir şey bence .

İsteğe bağlı sezeryan olmuş biri olarak söylüyorum sezeryandan sonra hemen ayaktaydım...
Eltşm 10 gün eltimin yengesi 20 gün görümcem 15 gün yattılar normal doğum sonrası vajinal dikişler sebebi ile.
Aynı eltim 12 gün önce sezeryan oldu ve sezeryan gibisi yok diyor.
Korkmayın.

Benim kız 37. haftada döndü. 38+3 te de doğum yaptım. Ben de sezeryandan çok korktuğum için normal doğurdum. Doktorum suda sıkıntı olmadıkça 41.hafta bitene kadar bekleriz sorun olmaz demişti. Yani sakin kalmaya çalışın. İnşallah sorun çıkmaz, 5 haftada döner o. Benim kız blup diye 3 saniyede döndü.

Bence o yengeyle görümcede sorun var. Bende de 5 dikiş vardı, ben doğumdan 3 saat sonra ayaktayım. 2 gün sonra sapasağlamdım. Hiçte yatmadım hatta. 5 tane daha doğursam normal doğururum hayati bir sıkıntı olmadıkça.

Valla doğum anında dahi dönebiliyor. Sezaryen lafını haftalar önceden ağzına alip kehanette bulunan dr la devam etmesem once bir kez daha dusun

Herşey normalse tabiki normal doğum en güzeli özellikle bebek için keyfi sezeryana karşıyım ama herkesin kendi bileceği iş orası ayri. Siz bebek donmemis demişsiniz belki döner ama donmezsede o anda bebek ve sizin için hangi yöntem guvenlise o tercih edilecektir korkmayın herşeyin bı ağrısı sızısı oluyo geçici sonuçta doğum sancısı cekerkende hiç bitmicek gibi geliyor ama bitiyo bu da öyle biseydir zamanla düzelecektir.

Bence de öyle. Normal doğurdum dikişlerim coktu sayısını bile bilmiyorum. Bebegim kucağımda yürüyerek dogumhaneden ciktim. Bebegimin ilk kıyafetlerini ben giydirdim. Eger ciddi bir saglik sorunu yoksa normal dogum gibisi yok.

Aynen öyle bi sorun yoksa sezeryana karşıyım bende. Çünkü bebek normal doğumda anneden antikorlar aliyo çok önemli bebek icin. Hem anne içinde oyle ama hayati bı risk varsa orası ayrı.

Hayirlisi Elbette Rabbim buyuk

Normale göre evet daha kötü fakat başka doktorlarla da görüşün derim. Normal yapmaya çalışın bebek doğum zamanı dönecektir muhtemelen.
Insallah sanciyla doner hayirlisiyla...normal dogumu yasadim ne olacagini biliyorum bicak altina yatmak zor geliyor ama Rabbim buyuk

Korkmayin dogrulurken kalkarken batma gibi agri oluyor 1 2 gün ama geciyor bende sezeryan ile dogum yaptim ama uc saat icinde hemen ayaklandim mera etmeyin hersey eskisi gibi oluyor yeniden

Tesekkur ederim insallah kolaylik verir Rabbim yaklastikca endisemde artiyor

Herkes döner diyo doktor soluna yat diyo insallah hayirlisiyla sizin gibi doner yaramaz oglum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…