1800 maaşla kolej öğretmenliği kabul etmek çok mu ahmaklık oldu ?

Childgirlss

Sadece oğlunun vazgeçilmezi
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2017
1.528
689
43
kızlar sorum başlıkta aslında yoruldum artık insan yerine konmamak aşağılanmak itilip katılmaktan bu gün çıkışımı verdim , aldığımda bir banka borcumu kapattım azdı zaten geri kaldı 3 banka bir telefon borcu, derken kolej görüşmesine gittim ve kabul ettim bunu yeni açılacakmış sizce ahmaklık mı oldu sözleşme de imzaladım çünkü ama üzerinde ücret yazan yer boşta idi doldurun dedim doldurmadılar cv ye yazdığım rakam bizim için resmî dediler sustum aptal gibi , ama o fotoları da çektim telefona ne olur ne Olmaz diye tabi, ctesi pazar YÖK , yazın 1 ay sömestır tatil, resmî ve dini bayramlar tatil , servis mesafesi uzun sadece AGiyi sormadım sonra unuttuğumu farkedip aradım , salı günü yetkiliyle konuşup döneriz dediler , ama sözleşme yapıldı tabi. Agi siz Zaten 2019 da asgari altı olmuş olacak nasıl geçineceğim dedim , sanırım maaş içinde denildi . Ama döneceğiz denildi. Bakalım ne olacak bular da Naz’a çekip Olmaz derse sıkıntı. Akıl verin

Yorum yazan olmamıs ama çevremden duydugum kadarı ile kolej özel okul fiyatlar hep böyle diye duyuyorum.
Aslında bol bol para verip çocuğunu koleje gönderen veliler okumalı bunu. Parayı eğitime değil de özel okul sahibini zengin etmek için veriyoruz. Keşke herzaman hakeden kazansa

Teşekkür ederim yorumunuz için iyi mi fiyat diyorsunuz Yani enayi yerine konmadım değil mi

Asgari ücretin bi tık üstü bu rakam.
Normalde maaş+agi+devletin verdiği kırtasiye ücreti oluyor

Özelde ayrıca agi veren duymadım ben. Muhtemelen dahildir. 2019da asgari altına kalmazsiniz belki zaman yaparlar. ahmaklık diyemem. Öğretmen için az bir para ama issizlik ve yokluk zamanı insan mecbur kalıyor işte. Kendi şartlarınızı en iyi siz bilirsiniz.

Seneye 150 tl zam yapsalar zaten maaşım asgari olmuş olacak malesef , borçlarım var ayda 1500 mecbur kalmasam gururumu incitirdi bu maaş

Bence bayagi az ama sanirim ilk tecrubenizse bu sekilde baslaniyor.
Sonraki yillarda artiyor diye biliyorum.
Hayır 2 yıl yaptım ama kolej ilk kez açılıyor burda şubesini sur diye bir kolej , devlet teşvik destekli firma , öğrenci ücretsiz geliyor devlet ödüyor Yani meslek lisesi

Stajer öğretmen maaşı başlangıçta özelde bu civarda olur diye biliyorum.

Mezun olmadan son sene gönüllü olarak kolejde haftanın yarısı bulunanlar.
Mezuniyette daha iyi bir ücretle başlangıç yapabiliyor sadece..

İşsizlik durumunda siz kabul etmeseniz eden çok olurdu maalesef düzen böyle..
Yine de ücretli öğretmenlikten iyidir diye düşünüyorum.
Hiç değilse ilerleyen süreç için özelde bir kadro edinme imkanın oluyor.
Kendinizi gösterip çalışkanlığınızla ön plana çıkarsanız.
Seneye iki katı ile anlaşırsınız.

Çalışkanlığımdan şüphem YÖK deneyimsiz de değilim ama branşım felsefe Zaten adam kimyacıya 1600 sesi ve kabul etti şaka gibi

Çalışkanlığımdan şüphem YÖK deneyimsiz de değilim ama branşım felsefe Zaten adam kimyacıya 1600 sesi ve kabul etti şaka gibi

Şaka gibi maalesef..
2 senelik tecrübenize göre biraz düşük kalmış aslında..
Ama kendi kurumlarındaki başlangıç olduğu için düşük tutmuş olabilirler.
Mutluluklar ve başarılar..

Hayır 2 yıl yaptım ama kolej ilk kez açılıyor burda şubesini sur diye bir kolej , devlet teşvik destekli firma , öğrenci ücretsiz geliyor devlet ödüyor Yani meslek lisesi
O zaman kolejle alakali bir durum.
Bizim arkadasin kolejde 3. Yili 3000e yakin aliyordu en son gorustugumuzde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…