1800 maaşla kolej öğretmenliği kabul etmek çok mu ahmaklık oldu ?

Cumartrsi paZar tatil, felsefe, 3 yıl tecrübe
Haftasonunun tatil olmasi cok iyi..
Felsefe cok aranan bi branş değil ne yazik ki simdiki sistem icinde.. Ders yogunlugu da aşırı olmaz genelde, bu yonden avantajli..
3 yil tecrübe iyi ama keşke detaylari biraz gorusseydin.. Yol, yemek, agi, ek ders ucreti nedir ne degildir, en basindan konusmak lazim.. Icine cok sinmediyse de esir degilsin ki, baska yerlerle de gorus şu donemde ozellikle, olmazsa vazgecersin.. Dersler baslamadan halledip netlestirirsen kimseyi de zorda birakmamis olursun..

Ben geçen bir özel okulla görüşmeye gittim, 3000 tl + agi teklif ettiler ama ben imzalamadım sözleşme. 1800 çok az.

Teşekkür ederim yorumunuz için iyi mi fiyat diyorsunuz Yani enayi yerine konmadım değil mi
şehre gore degisir ucret..piyasaya bagli..yeni acilan bir yerden cok sey bekleyemezsin..branşın ne ve tecruben ne kadar.. misal müzikci resimci surekli oturuyor hep boş ..bunlara daha az veriliyor..ayrica 1sene calisip kendini kanitlarsan ve veli ogrenci seni severse zafer senindir..kısacası sabır lazım 1 sene..hemen kaçanlara korkanlara anlam veremiyorum ..bu piyasada öff pöff diyenler cabuk bitiyor ..sıkı çalıs parayı umursama bence de birakma..

Olduğum yerde öğretmenlik adına başka iş YÖK bana şu anda yol servisi var , ek ders ücreti var dediler ama inanamayacağım bir şeyle karşılaştım yeni konu açıyorum bakar mısınız lütfen çok daraldım

Eşim de aynı yorumu yaptı

Ben de felsefe grubu öğretmeniyim. İlçede çalışıyorum ben de ve dört tane kolej var zaten lise kısmı olan.6- 7 senelik öğretmenim ben de. İlk yılımda sırf özgeçmişime yazabilmek için ücretsiz çalıştım ben. Tecrübe yok diye geri çeviriyordu her yer. Okuduğum şehir büyüktü, orada kaldım o sene. Sonra 2012'de bildiğiniz 400 liraya çalıştım. Cumartesi de dahil çalışıyordum ama toplam 400 lira veriyorlardı. Öğrenim kredimi ödüyordum onunla da. Ertesi yıl ücretli öğretmenlik yaptım. Daha iyiydi kazancı nispeten. Üstelik sabahçıydı yerine derse girdiğim öğretmen. Çok rahattım. Sonraki yıl bir kolejle anlaştım. O da ücretli öğretmen olarak. Anlaşırken ders ücreti 20 lira dedi müdür, 20 saat dersim olacaktı, olur dedim, sözleşme yaparken 15'e düşürmeye çalıştılar. Kalktım gittim, tamam hata yapmışız diye aradılar. 20'ye anlaştık. Neyse orada iki sene çalıştım. Sonra çok çirkin olaylar nedeniyle ayrıldım. Şimdi yine bir kolejde çalışıyorum. Kadrolu öğretmenim. Maaşım 2300, 2400 olur belki bir dahaki sene, sözleşmeleri haftaya yapacağız biz. Cumartesi çalışıyorum, pazar günleri de deneme sınavı olursa gözetmen olarak duruyorum, çıkışında da soru çözümü mutlaka oluyor. Hafta içleri derslerden sonra etütler oluyor. Sözel sınıfımız da olduğu için ders saatim fazla. Veli toplantıları bazen 23.00 gibi bitiyor. Eşim bankacı. O da geç çıkıyor ama genelde benden önce evde olmuş oluyor. Çok nadir sekizden önce evde oluyorum. Dersim olmasa bile okulda bulunmak zorundayım. Malum soru soracak öğrenci olursa sınava hazırlanıyorlar. Sürekli etkinlikleri oluyor okulun, yok tiyatro, yok kariyer günü vs. Orada da görevli oluyoruz. Okul felsefe hocasını az çalışıyor gördüğü için her yere sürüyor bir şekilde. Çalıştığım her yerde bu böyle oldu. Seneye bir günümü boşaltacaklar, dört gözle onu bekliyorum. İlçe olunca piyasa bu kadar oluyor ne yazık ki. Bunu kabul etmediğim taktirde çalışabileceğim başka bir yer yok, diğer okulların şartları da aynı zaten. O yüzden çok takmamaya çalışıyorum ben. Umarım sonraki senelerde gönlünüze göre bir maaş alırsınız.

Hocam Allah gönderdi seni bana sözleşme yaparken sözleşmeye maaşınız yazıyor mu yoksa ders ücretli diye mi yazıyor yeni konuma bir bakın nolur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…