- 29 Kasım 2017
- 1.528
- 689
- 43
- Konu Sahibi Childgirlss
-
Branşım felsefe 2015 mezunuyum 3 yıl yaptım öğretmenlik staj dahilCanm öncelikle daha doğru cvp vermek adına soruyorum. Kaç mezunusun yada kaç yıllık öğretmensin. 5 yldr özel kolejde çalışıyorm. Birde ilkokul/ortaokul/lisede çok olmasada farkediyor. Branşta önemli tabi
Bana da aynısını dediler ZatenIyi bir maas degil ama kolejlerde oyle baslaniyo ilk diye biliyorm. Annemin arkadasinin kizi ankarada oda ilk bu civar bir maasla basladi. Simdi 4000 5000 civari aliyor. Performansiniza bagli fiyat degisebiliyor
Malesef öğretmenlik amelelikten daha aşağı maaş alıyor Zaten adam kimya öğretmenine 1600 dedi kabul ettiSenin mesleğine, emeğine saygısızlık bu. Ben ne memurum ne de öğretmen ama 3000' e yakın maaş alıyorum tut ki sen öğretmensin.
İyice üZüldüm şu anKolej öğretmeniyim lise kademesinde maaşım 3 bin ekim ayında 4 bin yatıyor. Yaz mevsiminde temmuz ağustos 2400
Yıllık kazancım ortalama 36 bin. Haftada 5 tam gün çalışıyorum. Çok yorucu her gün her saatim neredeyse dolu Meslekte 6. Yılım.
Öyle bir ücret olamaz. Olmamalı.
KPSS imkansız bana eşim SSK lı çalışmıyor , branşım felsefeOyyy yıllat evvel 2013 de 1250 almistim kadrom vardi kolejde...hayatimin en yorucu en agladigim ve en hakkettigiminalmadigim.senesiydi..haftasonları yok dendi okuma bayramlari veli toplantiai hic bitmedi nerdeyse her haftasonu gittim.
22 saat ders ile anlastik 30 saate cikardilar..haftada 2 gun nobet koydular...
Birbirlerinin arlasindan dedikodu yapanlar..velilerin bizi robot gormesi okul idaresinin bizi segil para icin veliyo her daim savunmasi benim hastalik sahibi etti..tum vucudum.strese bagli sismeye basladi..benimki buyuk bi okuldu istanbulda..resim ogretmeniydim..hersey bana bakiyordu..susleme pano..anasiniflari..yok sahne suslemesi yok dersler...
Oyy inan yazinca bile tuhaf hissettim.
Sonra o kolejjden sonra deli gibi kpss ye calisip atandim..simdi yarim gun calisiyorum..hergun okulum yok ayrica..ogretmene saygi duyulan bi yere atandim cok mutluyum..dilerim darisi basiniza olsun.
Maas cok az ne yazikki..ama kpss yi dusunun hayatiniz kurtulacak
Zaten öyle 2019 da asgari ücret Zaten 1800 üstüne agi dahil olursa zaten asgariden az almış olacağın ne anladımBen 5 yıllık öğretmenm kolejde çalışıyorum. Türkiye geneli bi kolej. İlk yıl haftada 4 gün sabah 9-15.30 arası çalıştım 1400 ile başladım+agi+kırtasiye(senede bir kere verilir 950 tl)
Sonraki sene 2000 oldu yine agi filan hariç. Simdi mebdekilerin ek ders ücretiyle toplam aldığı maaşa denk geliyor maaşım.
Önemli olan maaşı kaç ay alacaksn sözlşmende kaç aya imza attın. Bazı kurumlar 10 ay filan veriyor aman haaa dikkat etseydin. Özelde aylık ücret*kaç ay alacağın yani yıllık ücretin yazar. Atıyorm 2bin*12=24 bin üzerinden anlaşırsın. Sonraki sene toplamın üzerinden genelde yüzde 10 zam teklif ederler ama sevilen ve branşında iyi öğretmensen pazarlıkla yükseltirsim filan.
Senin için yıl olmuş 2018 bence düşük olmş bu ücret ama agi vermezlerse kesinlikle borcunu filan dinleme hakkını ara çünkü onu sana devlet veriyor onlar depil. Maaşa dahil filan derse başta belirtmedilerse rest çek. O sözleşmelerin pek hükmü yok korkma
İnşallah en iyi düşünce bu ama her yer aynı izlenimi verip yoruyor sene sonunda sen çok dırdırlndın mazeretiyle kapı önü yapıyormasınız az evt...ama su var belkı sevıleceksınız...ders anlatısınız begenılecek...seneye belkı maas anlasmasında rakamı belırleyen siz olacaksınız...uzulmeyın...biryerlerden baslamak herzaman ıyıdır..belkı ozel ders verme ımkanınız olur...siz maasınızın az olusuna odaklanmayın...kendinizi gelıştırebılecegınız cevre edınecegınız bir basamak olarak dusunun...Allah borclarınızı odeme kolaylıgı versın...enayı gibide hissetmeyın kendinizi..şuan şartlar bu ...yarın ne olur bilinmez.
Aynen öyle sözleşme imzaladım fakat 1 saat önce işten çıktım o öfkeyle mi kadın biz merkez İstanbul’a gideceğiz düşünmek için yarım aaatiniz var demesiyle mi yoksa piyasada iş YÖK ondan mı oldu bilemedim maaştan mutlu değilin şu an hakettiğimi de düşünmüyorum fakat neden böyle oldu diyorum şimdi kendime sözleşmeyi daha merkezde onaylatacaklar o zaman geçerli olacak iş aramayın artık bizim öğretmenimizsiniz dendi bana daBen de Tekirdağ'dayım. Bundan 1.5 yıl önce bir arkadaşım özel koleje başvurmuştu. 1400TL teklif etmişlerdi. Asgari ücret ödeyip fazlasını geri alacaklardı. Kabul etmedi. Maalesef özel kolejlerde öğretmenlere fazla maaş verilmiyor. Ancak sahipleri zengin oluyor.
Teşekkür ederim cevabınız için öncelikle , evet ben daha önceki kurumda müdür yardımcılığı ve rehberlik yaptım , atamam müdür yardımcılığından oldu , seneye. O kadroya geçebilirim ancak tecrübem var tek başıma tam 1050 öğrenci eğitimden ve rehberlikten geçti şükürler olsun hepsi de hakkını verdi emeklerime değdi .Hocam felsefe çıkışlıyım demişsiniz. Rehber öğretmenlik başvurusu filan yapsanız. Çünkü maalesef sadece 11-12. Sınıf öğrencilerine çok az saat dersiniz var. Az çok demeyip kendinizi geliştirme amaçlı başlayın.
İdari kadro sizin için daha büyük avantaj olur.
Müdür müdür yardımcılığı rehber öğretmenlik gibi.
2 yakın arkadaşım hatta 3 felsefeci. 1 tanesi köklü kurumda müdür yardımcısı. Diğeri rehber öğretmen. Diğer genç yeni mezun olan ise şu an müdür yardımcılığı öğrenmeye çalışıyor bir kurumda. İlerleyen yıllarda onu yapacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?