19 haftalik hamileyim tiroid im 4.79 doktor ilac vermedi

Arzux4321

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2020
2
0
1
27
Merhaba arkadaşlar ben 19 haftalik hamiyim ve kan sonucumda
TSH=4.79
Serbest t4=0.67
Çıktı ama doktor ilac yazmadi sizce ne yapmaliyim lütfen yardimci olun

ilk gebeligimde aynısını yaşadım, kızım tiroid hastası doğdu yaşadığımız o stresi anlatamam.2. gebeligimde gene o sinirlardaydi hemen endokrine gittim, ilaca başlattı çünkü 2 nin altında kalması gerekiyor.
gebelik hormonlari degerini surekli yukseltecek (bebek daha rahme düştüğü an anneden tiroid hormonunu sömürürmus hele ki saglikli beyin gelisimi icin), ben yaşadım sen yaşama canım,mutlaka endokrinoloji uzmanina git ..

Ben ilc yanlısı olmayan biri olarak bile ilaç kullanıyorum . Benimde ilk 3 ay bundan haberim olmadı. .gebeliğe göre değerler daha farklı değerlendiriliyor. Ancak 3 ay beni drum uyarmadi..Başka dr gittim kendi doktorumu seçmiştim o direk başlattı. Hatta dahiliye ye yönlendirdi onun görüşünü de aldırdı kadın doğum doktorum. 25 mg ile başladık sürekli kullaniyorum. Okadar korkup tedirgin oldum ki bende bu değerden geç haberim olduğu için .. Çok şükür bi sıkıntı yok şuanlık. Yalniz gebelikte tsh değeri önemli . Ben abartmadan kahvaltida dereotu da kullanıyorum . Her ay tahlil yaptırıyor doktorum. Gebelik sonuna kadar kullanicam ilacı.
Başka bi doktora daha görün mutlaka.

10 yıl önce 5,5'in altındaki değerler tedavi edilmezmiş. Doktorunuz biraz eskide kalmış olabilir. Çok yüksek bir sonuç değil, gerilip üzülmeyin ama sonucunuzu başka bir doktora daha gösterin.

TSH=4.79
Serbest t4=0.67
Merhabalar başka bi doktora gitmenizi öneririm bazı doktorlar önemsemiyor ama önemli bi hormon. 2,5 altında olmAsı gerekiyor

10 yıl önce 5,5'in altındaki değerler tedavi edilmezmiş. Doktorunuz biraz eskide kalmış olabilir. Çok yüksek bir sonuç değil, gerilip üzülmeyin ama sonucunuzu başka bir doktora daha gösterin.
Yaa teşekkürederim bu benim icimi baya rahatlatti cok sagolun

TSH=4.79
Serbest t4=0.67
Merhaba benimde 3,14 çıktı doktorum 2 buçuk altında olması gerekiyor dedi. İlaca başlattı eutryox 25 mg 1 sonra test yaptık 2 buçuk altına düşmüştü yinede kullanacaksın dedi doğuma kadar. Bebeğim beyin gelişimi için çok önemliymiş lütfen başka doktora görünün

Benim iki hamileliğimde de ayda bir tsh kontrol edilip 1-1.5 aralığında olacak şekilde ilaç dozum arttırıldı. Hemen başka bir doktora gidin lütfen.

Back
X