19 yaşında içinde bulunduğum durum !

_bilgehan_

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2013
4.796
5.397
248
33
Merhaba kızlar, ablalar ben çok zor durumdayım 1 aydır kafayı yicem düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum.. Birisi bana yol göstersin..

Ben 19 yaşındaym niğdede oturuyoruz. Ve aöf adalet okuyorum 2. sınıftayım. Bu senede girdim sınava ilk tercih olmladı ikindi tercihte yine öğretmenlik yazcam örgün istiyorum. Buraya kadar herşey tamam . Sevgilim var 23 yaşında kayseride oturuyolar ve evlenmek istiyor. onu çoook seviyorum ve asla kaybetmeyi göze alamam. Annemde evlenmemi istiyor. Teyzem kuzenlerim hepsi öyle istiyo çünkü biz sevgilimle çok mutluyuz bunu görüyolar ve sevgilimin aile ortamı darmadağın annesi babası ayrı ve farklı kişilerle evliler halaları çok sıkıntılı Artık hayatının düzene girmesini istiyor haklıda ama ben ne yapayım daha 19 yaşındayım ve üniversite okumak istiyorum. :26:

nolursa olsun okumadan mesleğini eline almadan evlenme, aynı yaştayız okulum her şeyden önemli benim için senin için de öyle olmalı bence

doğru anladınız kayseriye o berbat ailesinin içine gitcem

Sakın ama sakın okulunu bırakma!! Seviyorsanız bekleyin okulun bitmesini güzelim..bak burada nice ablaların var 3,6 hatta 10 sene bekleyip evlenen..önce kendi geleceğini düşün ve oku..erkek arkadaşın bencilce düşünüyor,o hayatını düzene sokmak isterken,senin geleceğini hiç mi düşünmüyor?? sende bencilce davranıp OKULUNU bitir canım.

Son düzenleme:
önce sen kendini düşünmelisin 19 yaşında bu kadar sıkıntıya göğüs gerebilecek misin ?
sevgilinin değişme ihtimali de var. şimdi canım cicim olup sonrasında sopayı gösterende çok var.
işin olursa en azından bahane edebileceğin kafanı dağıtacağın gerektiğinde rest çekebileceğin güvencen olur.

onun hayatı düzene girsin derken kendi sağlığından olma

Bi kere yaşın çok küçük.
Ben sana açıkça her şeyi yazıyım mı?
Ben de bu tür şeyler yaşadım senin yaşlarında.
Sana ne yaptığımı yazıyım.

Ondan ayrıldım, dimdik durdum, annesiyle falan irtibatı kestim, umrumda olmadılar..
Babamdan beni istediler her defasında hayır dedirttim..
Okuluma devam ettim.
24 yaşımda farklı, çok çoook kat kattt farklı anlayışlı, iyi yürekli, beni ben olduğum için seven ve değerr veren aynı şehirde yaşadığım bir adamla evlendim..

Sen de aynısını yap..
Mutluluk burda...

ama ben onu çok seviyorum

evet işte sorun burda ben daha 19 yaşındayım bir evi çekip çeviremem ama onuda kaybetmek istemiyorum üzmek istemiyorum Hemde okumak istiyorum bu çok zor bir durum

eğer okulumu bitirmek istersem onu tamamen kaybedicem yada nişanlıyken okumak daha mı mantıklı acaba

1- Mevcut okulunu tamamla
2- İstediğin öğretmenliği kazan.
3- Öğretmen olduktan sonra, atandıktan sonra ya da bir yerde işine başladıktan sonra

ancak evliliği düşün.
Sakın acele etme.Hele ki hayallerini bırakıp da bu işe kalkışma.Çok pişman olursun.
En kötüsü de inşallah öyle olmaz ama bir mesleğin olmaz da maddi özgürlüğün olmazsa el adamının eline bakar durursun, bu seni güçsüz de yapar...

eğer okulumu bitirmek istersem onu tamamen kaybedicem yada nişanlıyken okumak daha mı mantıklı acaba

ne senin yaşın ne onun yaşı evlenmek için uygun değil bence senin hayatından fedakarlık ettiğin kadar o niye edemiyor ki.

bir süre sonra sevgi yetmiyor canım yetmiyor.

nişanlıyken okuma fırsatın varsa değerlendir. ama yüzük takıldıktan sonra baskılar dahada artar.

canım onun senin yanına gelme ihtimali yok mu? bile bile o ailelerin içine girilir mi yahu?

aslında askerden geldikten sonra burda işe baktı ama yok işte ordada bir fabrikada teknisyen olarak çalışıyo 4 senedir devam eden bi ilişki işte kolay kolay bitirilmiyo ki

Bana diyor ki ailemle ilgimiz olmucak. Annesi çok iyi birisi zaten ama başkasıyla evli sürekli gidip gelemem ki . Babasıda erkek arkadaşımdan 6 yaş büyük birisiyle evlenmiş Tabi bunların hiç birincen babamın haberi yok acaba böyle bir aileyi kabul etcek mi

evet işte sorun burda ben daha 19 yaşındayım bir evi çekip çeviremem ama onuda kaybetmek istemiyorum üzmek istemiyorum Hemde okumak istiyorum bu çok zor bir durum

canım benim, ben de eşimle 19 yaşımda tanışmıştım, anca 10 sene sonra evlenebildik, çünkü şartlar öyle gerektirdi...herşeyi kendi başımıza halledebilecek güçte olduğumuza kanaat getirince evlendik...

seviyor olabilirsin ama kalkıp kayseriye gidip de eve tıkılınca ne olacak? hep aklından şunu şöyle yapsaydım, bunu böyle yapsaydım gibi düşünceler (pişmanlıklar belki) geçecek...hem 19 yaş evlenmek için çok küçük ne gerek var en güzel yıllarda böyle sorumluluk almaya...kafadan bi 5 sene bekle derim ben

Annenleri anlamış değilim neden bu yaşta evlenmeni istiyorlr ki? Şuan da mutlu olmanız evlenmeniz için yeterli bir sebep değil.Bence daha çoook erken... 21 yaşındayım halà erken diyorum.Okumak istiyorum diyorsun oku.Evlilik zordur bu yaşta kaldıramayabilirsin.

Cabım yaşın daha çok küçük evlenmek için.. Ama içimden bi ses nedense sana eğer sevdiceğin seni okutacaksa, mani olmycaksa evlen dememi söylüyo..

Cabım yaşın daha çok küçük evlenmek için.. Ama içimden bi ses nedense sana eğer sevdiceğin seni okutacaksa, mani olmycaksa evlen dememi söylüyo..

yok hayır asla karşı değil gel erciyes üniversitesinde oku dersaneye gönderiyim hukuk kazan ama yanımda ol diyo

19 yaşındasınız ne bu acele ?
4 senelik olsa da ilişkiniz beklemelisiniz.
Ben bu forumda ne insanlar tanıdım 10 senelik birlikteliğin üzerine evleniyorlar.
Erken yaşta ilişkiye başlamanın en büyük sorunu bu : Erken yaşta evlilik isteği...
Daha ev ekonomisinden anlayamazsınız ki sizin okumanız gereken bir yaş bu
Okuyup geliştirin kendinizi mesleğinizi elinize almadan evlenmeyin.
Hayat bu hiç birşeyin güvencesi yok
Ne kadar sevseniz de biraz mantıklı düşünmek gerek.
Aşkınız kuvvetliyse ve birbirinize güveniniz tam ise erkek arkadaşın okulunu bitirip işe girmeni beklemeli
Anneniz neden bu yaşta evlendirmek istiyor ki sizi ?
Mutlu görmesinin dışında...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…