19 yaşında içinde bulunduğum durum !

Mesleğini eline almadan kesinlikle evlenmemelisin.
Çalışmasan bile elinde diploman olsun.
Bugünün birde yarını var.

Daha çok gençsin. Kesinlikle ama kesinlikle mesleğini eline almadan önce evlenme. Yarın bir gün onunla ya da ailesiyle sorun yaşadığında kimse yanında olmayacak. Ailen de destek olsa ekonomik özgürlüğün sana verdiği güven gibisi yok. Seni sevdiğini söyleyen adam gerçekten seni seviyorsa bu konuda sana destek olacaktır. Gelecekte pişman olmamak için lütfen önceliğin kendi hayallerin olsun. hele ki ailesini az çok tanıyorsun ve onlar hakkında düşüncelerin de az çok belli. Hayata bir kere geliyorsun, önceliğin de kendin olmalısın. Ben en çok ailenin seni bu kadar çok evlendirmek istemelerine şaşırdım. Daha 19'sun ya.

annemlerin isteme sebebi ben 3 yıldır üniversiteye gitmek istiyorum ögretmenlik bir türlü olmuyo ya tercihi yanlış yapıyorum yada eksik puan alıyorum olmuyo bi türlü Onlarda olmuyosa bekletme çocuğu ne zamana kadar üniverste sınavına gircen diyolar Aslında düşünüyorum onlarda haklı ama bende haklıym

annemlerin isteme sebebi ben 3 yıldır üniversiteye gitmek istiyorum ögretmenlik bir türlü olmuyo ya tercihi yanlış yapıyorum yada eksik puan alıyorum olmuyo bi türlü Onlarda olmuyosa bekletme çocuğu ne zamana kadar üniverste sınavına gircen diyolar Aslında düşünüyorum onlarda haklı ama bende haklıym

eğer okulumu bitirmek istersem onu tamamen kaybedicem yada nişanlıyken okumak daha mı mantıklı acaba

Bak ablacım,o sırf bu yüzden giderse bırak gitsin..genç pırıl pırıl bi gençsin,senin bu yaşta tek düşüncen "geleceğin,okulun,ideallerin"olmalı..yazık edersin kendine umarım bırakmazsın okulunu ve umarım ilerde burada yeni bi konuyla çıkmazsın karşımıza"evlendim ama mutsuzum,keşke okusaydım" diye

Her senin yaşında evlenmek isteyene aynısını tekrar ediyorum.Bak güzelim,ieride kafanı duvarlara taşlara vurmak istemiyorsan OKU OKU OKU.Koca her zaman bulunur.Ailen biraz cahilce yaklaşıyor.Uyma onlara oku.Senin kendi hayatın mı önemli,sevgilinin darmadağın olup,seninle evlenince toparlanacağı hayatı mı?Sen hayır kurumumusun.Zaten bir erkeğin evlenme yaşı da 23 olmamalı.O çocuk kısmetinde varsa,Allah onu sana nasibeder.Sen bu yaşta,ev mi çekip çevireceksin,sıkıntılı bir aileye gelin gidip dert mi kazanacaksın.Çocuk yaşta çocuk mu büyüteceksin.Sen bugün mutlusun sevgilinle.Evlilik,flört etmeye benzemez.

lise mezunu kendisi .

lise mezunu bir insanın seni üniversiteye gönderecegine inanıyormusun hele ki evlenince ev isi biticekte sen üniversiteye gidiceksin.birde hukuk oku diyormuş.erkek senin ondan üstün olmanı ister mi.seni evden bile çıkarmaz bence.lütfen iyi düsün.sonra ne kadar geriye dönmek istesende boş.senin bu yaşta arkadaslarınla gezip eglenmen lazım daha karsına ne kadar kültürlü kibar insanlar çıkar kim bilir.insanlar artık 30 undan sonra evleniyor.anca olgunlasıyorlar.

Erken bir adım atarsanız belki de kısmetli güzelim ilişkinize de zarar verebilirsiniz.

Hakkınızda en iyi olan, ikinizin de üniversitelerinizden mezun olup, iş bulup kendi yuvanızı istediğiniz şehirde kurmanız olacaktır. Çevremde örnek var hem de kayseriye gelin gitmişti. Ailesi berbattı. kız 20 oğlan 22 yaşındaydı. Kız kucağında bebeğiyle ailesine geri döndü boşandılar. Birbirlerinden nefret ediyorlar... ortada bir bebek var. yani acele iş herzaman dert yaratıyor.

Bu evliliği yürütme başarı oranınız hem de orada yaşayarak çok zor. Sonu kötü olur... Acele etmeyin. ilerde okusaydım diye de pişmanlık yaşamayın...

kesinlikle önce okul sonra eştir bence... daha sonra niye okulumu okumadım diye pişman olma olasılığın çook yüksek!!!

Hadi seni anliyorum ama annen senin 19 yasinda, daha tahsilini tamamlamadan, hemde ailesi böylesine karisik biriyle evlenme nasil razi geliyor onu anlamis degilim!
Inan bana eger o seni gercekten cok seviyor olsaydi, hayaline saygi duyardi ve sana egitimini tamamlaman icin destek olurdu.
Bak sana kendimden bir örnek vereyim, ben baska sebeblerden dolayi okulu birakmak istiyordum ama bana en cok kizan sevgilim oldu ve aklimi basima getirdi, onun sayesinde birakmadim ve mezun oldum.
Baskasinin hayalini gerceklestirme evlenerek, ilk önce ken hayilini gerceklestir, kendine deger ver.

yok hayır asla karşı değil gel erciyes üniversitesinde oku dersaneye gönderiyim hukuk kazan ama yanımda ol diyo

Çok yakınımdan örnek vereyim sana...üniversitede okuyordu tanıştıklarında ve aşık oldular..evlenmek istiyorları ama kızın 2 senesi vardı..çocuk"evlendikten sonra da devam edebilirsin,bende istiyorum okumanı..destek olurum sana vs.." Bu salak kız inandı ve evlendiler..ne mi oldu???okul hayal oldu..dayak yemediği gün olmadı be boşandılar ama geç oldu çünkü kız "boşanamam,elimde mesleğim yok,ne yaparım?" Dedi durdu..yaşanmış gerçek bi olay.

Arkadalarin hepsi de ayni yorunda bulunmus ve ne kadar dogru.
HAYATININ HATASINI YAPARSIN. Hele ki bu devirde...insanlarin, erkeklerin cok cabuk degisken olduklari, is hayatinda her gecen gün standartlarin ve paralelinde gecim zorlugunun yükseldigi gercek hayatta verilen sözleri unutman gerek.

Eskilerin bir deyimi vardir Kadin Erkegi Rezil de eder Vezir de, artik bu deyim erkek icinde gecerli.

Okursam onu kaybederim diyorsun madem demek ki bu iste zaten bir yanlislik var. Annemler de evlenmemi istiyor diyorsun ama sevdiginin Ailesini tam olarak bilmiyorlar diyorsun. Saklarsan elbette Ailen sana evlen der, tam anlat istersen Ailene ne cevap alacaksin?

Yanliz ltf dedigimi yanlis anlama sevdigin insan iyi bir insandir AMA sartlar ve durumlar degistiginde ne sevgi ne iyilik ne de insanlik kalir.

KIMSE ICIN YOLUNU DEGISTIRME, EGITIMIN HERSEYDEN ÖNCE, ONDAN SONRA HERSEY ZATEN ZAMANI GELINCE KENDILIGINDEN OLACAKTIR.

şöyle konularda artık garibime gidiyor haa
hiç mi çevrenden örnek almadın burada okumadın duymadın ne bileyim
bir de ailesi kötü diyorsun
tavsiye veriyorlar ama çok seviyorum diyorsun
iyi sana güvenceyi de vermiş git evlen
zaten evlilik cüzdanı diplomadan daha değerli türkiyede işe girerken ilk önce onu soruyorlar !

Son düzenleme:
Sizinkisi her zamankinden farklı bi durum olmus. Genelde kızlar ister evlenmek , aileler izin vermez.

Hadi siz 19 yaşındasınız belki gerçekleri göremiyorsunuz hayat bu yaşlarda size toz pembe gelir ama anneni hiç anlamadım henüz daha yeni reşit olmuş bir kızını nasıl evlendirmek ister.Ben 27 yaşına girdim ve bekarım çünkü doğru insanı bulmak çok zor bu devirde.

19 Yaşında annemle babamın karşısına geçip ben evlenmek istiyorum demiş olsaydım bu yaşıma kadar bana bir fiske dahi vurmayan vurmayı bırak sesini yükseltmeyen annemle babam benim saçımı başımı yolarlardı heralde bu acelen ney diye.

Sana yaşanmış bir olay anlatayım aradan bayağı bir zaman geçti bir akrabamızın kızı üniversiteyi kazandı hem de ögretmenlik bölümünü üniversiteyi kazandıktan sonra birisiyle tanıştı bu adam üniversite mezunu ve ögretmendi çok acele şekilde evlendiler ben senin okumana izin veririm dedi fakat ne oldu biliyormusun evlendikten 1 sene sonra boşandılar okumasına izin vermedi evlendikten sonra.

tatlım hayat senin ve hayallerini gerçekleştirmelisin. çünkü üniversiteyi okumazsan ömür boyu bunun pişmanlığını yaşarsın. sadece bu değil elinde meslek bulunması kendini güvende hissetmen için çok önemlidir. eğer erkek arkadaşın seni gerçekten seviyorsa zaten okuma fikrine sıcak bakacak biraz daha bekleyecektir. hem evlen hem oku demeyeceğim çünkü 4 yılı bu şekilde geçirmen çok zor. daha çok gençsin oku diplomanı eline al derim ben. bi ablan olarak görürsen sadece bir tavsiye :)) hayat senin enine boyuna düşün ama acele alınacak bir karar değil evlilik, şans senden yana olsun canım....

annen eline ekmeğini almadan evlenmeni mi istiyor? hem de 19 yaşında ergenlikten yeni çıktığın bir yaşta. hayatı doğru düzgün tanımadan... çok garip

Önce oku arkadaşım. En önemlisi hayallerinin peşinden git, ondan sonra gerisi gelir. Mesleği olmayan kadınların evliliklerindeki problemlerini sadece bu sitede bile okuyabilirsin.

kendimi senin yerine koyarak yaziyorum.ben de 19 yasindayim daha.universite ogrencisiyim erkek arkadasim yok.evlilik ise cok sonra o da belki bu gidisle.senin icin de cok erken.hayatinin hatasini yapma sakin.okumak gibisi yok her gununde daha saglam basiyor insanin ayaklari.simdi iyiydi seviyor asiksin ya 10 sene sonra? bir gunumuzun garantisi yokken daha ilerisini nasil bilebiliriz ki sen saniyorsun ki o seni sahiplenecek okumana izin verecek.hatta hukuk okumana yardimci olacak yanlis anlama ama yok oyle bisey.insanin egitim seviyesiyle asla yanlis bisey soylemem ama durum boyle.anadoluda eskiden erken evlilik yaygindi ya ailen bu yuzden boyle dusunuyor.sen bakma ayaklarin saglam bassin. senin okumana izin veririm diyen koca olacagina hic olmasin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…