19 yaşında içinde bulunduğum durum !

ikisini birden yapma şansın varmı? aileside darmadağınmış, valla ailesinin ağzına çok bakan insandan fayda gelmez, nasıl biri, eğer iyi biriyse evlen, okumak istiyorsan ikisini yapabilirmiyim diye düşün. ya serden yada yardan geçecen

git evlen de gör gününü. böyle kızlara müstehak yemin ediyorum. sinir bastı. bu kadar da cahil olunmaz bu devirde ya

kendi isteiğin önemli canım sen okumak istiyorsan okulunu bitir tabiki de doğru olanı istiyorsun...

git evlen de gör gününü. böyle kızlara müstehak yemin ediyorum. sinir bastı. bu kadar da cahil olunmaz bu devirde ya

Cahil değilim ve okumak istediğimi ilk yazımda belirttim. Benide sinir bastı ama saygısızlık etmek istemiyorum iyi günler.

Yaşın henüz 19. Bu yaşta yapılan evliliklerin birçoğu ya boşanmayla sonuçlanıyor,ya da çocukların hatrına katlanılıp zindan hayatı yaşanıyor.Köprüyü geçene kadar diye bir tabir vardır ya,sevgilinin yaptığı aynen o şu anda. Ve sen üniversite okumak değil,evlenmek istiyorsun kusura bakma. Gerçekten okumak isteyen insan resti çeker,gerekirse 5 yıl girer üniversite sınavına.

evet işte sorun burda ben daha 19 yaşındayım bir evi çekip çeviremem ama onuda kaybetmek istemiyorum üzmek istemiyorum Hemde okumak istiyorum bu çok zor bir durum

Kendinle çelişiyorsun.

Hem evlenmek istiyorsun hem evi çekip çeviremem diyorsun.

Evlilik,romantik aşk filmlerindeki gibi şöminenin önüne uzanıp şarap içmek gibi ya da bütün gün el ele diz dize geçmiyor. Acımasız bir hayat var dışarıda ne yazık ki... Dilerim bir an önce gözünü açarsın.

okulu bırakıp ewlenmiş biri olarak asla tavsiye etmem. evlilik flort gibi değil.önce ayaklrının ustunde dur. ha bu yıl olmadıysa yada olma ihtimali azsa okulun ozaman ewlenme demek yanlıs olur.

Cahil değilim ve okumak istediğimi ilk yazımda belirttim. Benide sinir bastı ama saygısızlık etmek istemiyorum iyi günler.

o zaman kafandan evlilik düşüncesini şimdilik at.

iyice derslerine ver ve gelecek yıl tuttur öğretmenliği.

diğerleri sırayla gelir

." önce can,sonra canan" unutma bunu.

ne güzel bi bölüm okuyomuşun işte sakın meslek edinmeden okulunu eğitimini bitirmeden evlenme ki daha yaşın çok küçük

Ben de 19 yaşındayım.Üniversitede okuyorum. Neden?Hem istediğim bölümde, alanda kendimi geliştirmek için hem de -bu çok önemli- bir mesleğim olsun elim ekmek tutsun,başımın çaresine bakabileyim diye. Hayatın ne getireceği belli olmaz elbette sevgilini çok seviyor, güveniyorsundur ama gün gelir seni zor durumda bırakırsa kendi başının çaresine bakabilmelisin ve bu yüzden de okumak zorundasın. Madem seni çok seviyor kararlarına saygı duymalı. İki kere iki dört eder. Şimdi evlenirsen emin ol pişman olursun.

Hayır cnm onlar haklı değil sen haklısın inandığın bir şeyin arkasından girmek istiyorsun bundan daha doğal ne olabilir ki?? Dediğim gibi evlilik için henüz erken ne bilym hiç değilse 24-25 yaşına kadar beklemelisin biraz daha

Canım, hayatının en güzel zamanındasın, aşıksın, anlıyorum da ne bu evlenme telaşı?

Kuzenim, okul ve atama beklerken sevgilisiyle evlenmedi, 8-9 sene bekledi onu sevgilisi. Beklerken de evlilik için birikimler yapmış delikanlı. Bu ay düğünleri var, 0 eksikle evleniyorlar, senelerdir bir çok zorluğu birlikte aştıkları için birbirlerine güveniyorlar. Maşallah diyorum her gördüğümde, ev-eşyalar-yazlık-araba-yurt dışı balayı-aşk-sevgi-güven-saygı her şey dört dörtlük.

Aşk geçici bir duygu, maalesef insanlar da değişken. Sen dahi değişeceksin, 10 yıl sonra şu an düşündüğün önemsediğin her şey farklı olacak. Sevgilin çok iyi biri olabilir ama problemli bir aileden geldiği için onun da problemleri olması olası. O da olgunlaşmalı, aileden gelen problemlerini aşmalı, evliliğe hazırlanmalı. 4-5 yıl sonra yapacağınız evlilik ikiniz için de çok daha sağlıklı olacaktır.

Hakkında hayırlısı olsun tatlım.

5 yıl sonra evlenebılırsın ama 5 yıl sonra okula devam etmen ımkansız gıbı olur çoluk çocukla 19 yaş evlilik için çok erken hiç kımse senın geleceğini yok edecek kadar buyuk fedakarlık yapmana değmez

slm canım ilk önce kendimden örnek vereyim bende 19 yaşındayım evliyim ve 6 aylık hamileyim. şimdi bana sorsalardı derdimki evlilikmi asla okurdum meslegimi alırdım elime kimseye muhtac olmak istemezdim cevrem geniş olurdu daha bilgili daha görgülü biri olurdum belki ve evlenince bitek eşinle degil tüm ailesiylede evleniyosun bazen bana bazı şeyler o kadar agır geliyoki anlatamam ailemden çoook uzaktayım bitek eşim var yanımda o da sabah gidiyo akşam 12 eve geliyo düşün beni artık. ha rabbime şükür eşimle aram iyi bebegimide istiyerek yaptık şükürler olsun eşimin durumu iyi ama işte evlilik olunca küçük yaşta agır geliyo bazı yükler. tatlım o yüzden çook iyi düşün ona göre karar ver sevgin ne kadar büyük olursa olsun bazı yükler sevgi bastırıyo inşallah yardımcı olmuşumdurve son olarak evlenince bedenen 19 yaşında olabilirsin ama ruhen insan çok büyüyo....

Okulunu oku sonra düşün evlilik işlerini derim. Seninle aynı yaştayız benim de 4 senelik bir iliskim var fakat o da ben de üniversiteyi bitirip mesleklerimizi elimize almadan evlilik düşünmeyiz. Onu çok seviyor olabilirsin ama babana bile güvenmiyeceksin derler ya, bir kavga ettiniz vs. bir şey oldu , ayrıldınız diyelim(Allah bozmasın ilişkinizi) o zaman kendi ayaklarının üstünde duramıyor olursun. Hayat çok tuhaf her ihtimali düşünerek yaşamalı insan.

geç kalmış değilsin elindeki imkanlarla bıle dmeıyorum ne yap ne et ımkan yarat ve bi meslek sahıbı olmaya bak senın içinde geç değil canım

Mesleğini eline almadan sakın ama sakın evlenme cnm ilerde çok pişman olursun, sen akıllı bi kızsın belli kendini harcama!!!

meslegini eline almadan sakinnnnnnnnnnnnnnnnnnn evlenme askindan ölsende evlenmee
benim 30 yillik arkadasimin esi ayilir bayilirdi ne oldu baska kadini görünce parasiz pulsuz mesleksiz ortada koyduu
kimin ne olacagini allahdan baska kimse bilmez kadinlar eline meslek almadan evlenmeli bence artikkkkk

Benim.fikrimce once okulunu bitirmelisin
Fakat 19 yasinda bi genc kiza berbat ailesi lafini hic yakistiramadim farkindaysan o berbat ailnenin cocugunu seviyorsun
Ikiside ayri kisilerle evli diyemi
Berbay acilimini cok merqk ettim gercekteb

Son düzenleme:
Bir erkek yüzünden okulunu, ailesini , kendi geleceğini, hayallerini, filan hiçe sayıp da daha sonra evlenip çok mutluyum iyi ki okulu değil de eşimi tercih etmişim diyeni açıkçası pek görmedik ha ben o kişi olurum diyorsan buyur git koşa koşa evlen arkadaşım.

Benim.fikrimce once okulunu bitirmelisin
Fakat 19 yasinda bi genc kiza berbat ailesi lafini hic yakistiramadim farkindaysan o berbat ailnenin cocugunu seviyorsun
Ikiside ayri kisilerle evli diyemi
Berbay acilimini cok merqk ettim gercekteb

berbat ailesi derken halaları ve kuzenlerini kasteddim daha nişanlanmadan evlenmeden bil ilişkime karışmayı başarıyolar. Yoksa annesi babasına bişey demedim sadece ayrı ve başkaları ile evliler o kadar kişilik olarak çok fazla tanımıyorum yorum yapamam ama halaları tam bi cadı annesiyle babasının yuvasınıda onlar bozmuş benimkinide bozarlar kesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…