19 yaşındayım, evlenmek istiyorum birileri benimle konuşabilir mi?

berceste00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012
4.565
8
0
Ankara
Not: bana verilen cevaplari dikkate aldim ve sevgilim mezun olup, askerligini yapip, hatta is bulana kadar evlilik mevzusunu kapattim herkese Tesekkurler :)

İyi geceler hanımlar. Gebelik, evlilik topiğinde takıla takıla kafayı yemiş bulunmaktayım şu an. 2. sınıf üniversite öğrencisiyim sevgilim de 2. sınıf işletme öğrencisi ama sevgilim benden 1.5 yaş büyük.
Neyse benim aşırı bir şekilde evlenesim anne olasım filan var.
Annemle babamın da aşırı şekilde torun sahibi olası var annem şimdiden patikler yelekler örüyor hatta teyzelerim de örüyor.
Ya kızlar aileme evlenmek istiyorum desem ne derler ki bilmiyorum.. :) Uf ben ne yapacağım çok isteğe geldim ya okurken evlensek olmaz mı :)

3yıl 2ayı geçmiş ilişkimiz var

Ya bendeki bu istek şurdan da kaynaklanıyor olabilir: Ben ablamı kaybettim ve hayatıma renk arıyorum, hayatım değişsin istiyorum sanırım ailem de öyle gibi..
Evli olup, çocuğu olanlar hiç değilse bunlarla meşgul oluyorlar zaman geçiyor..
Mesela biz anneler gününü kutlamadık annem kesinlikle kutlanmasını istemedi sen anne olana kadar ben kendime gelemem diyor bir canım gitti bir can gelsin istiyorum diyor..
Bu yüzden hepimiz buna takmış olabiliriz hayatımız değişsin diye.. Tek çocuk kaldım ben ailemde..

Kardeşimin vefatından beri zaten hüzünlü bir insanım, lütfen kırıcı konuşmayın olur mu :105:

Son düzenleme:
canım ewlenip çocuk yapmayı değilde ewliliğin zorluklarını düşün önce o sorumluluğu kaldırmaya hazırmısın?ewleneceğin adamla bir ömür geçirebileceğine eminmisin?bir insanı tanımadan ondan çocuk yapmaya hazırmısın?(aynı ewde yaşamadan asla her huyunu öğrenemessin bir erkeğin)
hayat toz pembe değil bence önce kendin için ewlen sewdiğin adam için ewlen daha sonra çocuk düşünürsün....ben 1 yıllık ewliyim ve yeni yeni istiyorum net anlamda bir çocuğum olsun diye...
ben ewlilk oturmadan çocuk yapanlarada hep imrenirim çünkü bu çok büyük bir sorumluluk bana göre...

Son düzenleme:
canım evlilik öyle dışarıdan göründüğü kadar basit değil.
heves ediyor olabilirsin ama daha yaşın ufak.
bana kalırsa biraz flört etmenin de keyfini çıkarın bugünler geri gelmez.
sonra pişman olursun.
acele etme.
önce okulunu bitir güzelce. sevgilinde bitirsin askere gidip gelsin işini bulsun ondan sonra olcak işler bunlar.

Ya forumda 20-21 yaşında evlenip şu an 3-4-5 çocukları olan mutluluk saçan insanlar gördüm de çok heveslendim şöylee seneye yaz filan evlensemmm sevgilimle de 3 yılı geçtik

Benim yaşlarımda sizler de heves ediyor muydunuz :) Kuzenim evlendi bir kaç ay önce eşi 21 yaşında ve hamile nasıl özeniyorum bir bilsenizzz

ay çok güldüm
eskiden ne yaparlardı pilava kaşığı dik koy evlenmek isteyenler böyle yaparmış
erkekler mi yapıyordu yaa:44::44::44:

Ben ufak yaşta evlenmiş biri olarak söylüyorum canım. Sakın evlenme öyle bi hata yapma. Yaşın daha ufak. Okulunu bitir meslek sahibi ol evvela acelen ne? nasıl olsa eninde sonunda evleniceksin. Acele etme. Herşey zamanında güzel.

nicki güzel kardeşim :)) okuma o topicleri önce sen okulunu bitir.hem çok gençsiniz hem de okul var.evlilik çok güzel bir şey olmakla birlikte sorumluluğuda fazla.ev işleri şu bu aman kocanım gönlü aman benim gönüm derken ders çalışamaz olursunuz.hem oda okuyo nasıl geçinceksiniz daha askerlik var.evliyken hasret kalmak çok zor bunları düşün ve bir kaç yıl daha bekle.

Acelem ne harbiden bilmiyorum gece gece esti bana resmen

ay çok güldüm
eskiden ne yaparlardı pilava kaşığı dik koy evlenmek isteyenler böyle yaparmış
erkekler mi yapıyordu yaa:44::44::44:

Ay başlığı görünce çok güldüm tatlım kızma sakın..

Ne bu acele,ne güzel okuyormuşsun,gez toz tadını çıkar..Okulunu bitir,elin bi para görsün,ayaklarının üzerinde dur ondan sonra getir aklına evliliği..Tabi bu benim fikrim..

19 yaşında evlenipte napıcan canım yaa,o yaşların tadını çıkar.Ben 27 yaşımı bitirmiştim evlenince çok ta iyi yapmışım diyorum o yaşta evlenmekle..Şu an 30 yaşındayım ve hamileyim...

Şimdi herşey için erken,evlilik öyle kolay bişey değil,hele 2 kişilik hiç değil...

Ailecek evlengeçsiniz galiba:))Ya evlenip napcan okurken öğrenciliğiniz tadını çıkarın çok kolay bişi sanki evlenmek.Ben de 4. sınıftayım mezun oluyorum iş bulup para kazanmadan evlenmeyeceğim yani...

Benim yaşlarımda sizler de heves ediyor muydunuz :) Kuzenim evlendi bir kaç ay önce eşi 21 yaşında ve hamile nasıl özeniyorum bir bilsenizzz [/QUOTE]

canım bak sen okuyorsun. sevgilin de okuyor. şimdi evlenelim desen çocuk okulunu bırakıp iş mi bulucak?
nasıl geçiniceksiniz?
ben iyiki erken evlenmemişim diyorum şuanda.
çünkü gençlik yılları geri gelmiyor.
erken evlenincede ahh keşke bekar olsaydım diye onlara özenirsin.
ne demişler davulun sesi uzaktan hoş gelir.

İkiniz de çok gençsiniz..Üstelik öğrencisiniz..Hangi iş güç para ile evleneceksiniz ? Ailelerinizden harçlık alarak mı ev geçindireceksiniz ? Faturaları nasıl ödeyeceksiniz ? Ailerinizin evinde mi kalacaksınız ?Evlilik o kadar kolay değil.....

Benim yaşlarımda sizler de heves ediyor muydunuz :) Kuzenim evlendi bir kaç ay önce eşi 21 yaşında ve hamile nasıl özeniyorum bir bilsenizzz

Eminim ki herkes bunu heves etmiştir zaman zaman.. Toz pembe hayaller kurup, özenip, hiç olumsuz şeyler düşünemeyip, herşeyin çok güzel olucağını sanıp, evlenmek istemekten bahsediyorum. Bu dönemi bi atlatırsan zaten sende istemiyceksin yaşın gelmeden emin ol

Ya bilmiyorum bi nişanlansak beni biraz keser sanırım ya 19 yaşımdayım ama bugune kadar 5 ülkeye gittim büssürü büssürü şehir gezdim gece hayatı yaşadım barlar publar konserler festivaller baya çok gezdim yani

Ailecek evlengeçsiniz galiba:))Ya evlenip napcan okurken öğrenciliğiniz tadını çıkarın çok kolay bişi sanki evlenmek.Ben de 4. sınıftayım mezun oluyorum iş bulup para kazanmadan evlenmeyeceğim yani...

3. sınıf bitimindeki yaz evleniiiiim barii

bence bir derdim var kösesine özeliiikle eşi ve eşinin ailesi köşesine bir bak fikrin aynı olcakmı.şahsen ben onları oluya okuya evlilikten soğudum

canım bak sen okuyorsun. sevgilin de okuyor. şimdi evlenelim desen çocuk okulunu bırakıp iş mi bulucak?
nasıl geçiniceksiniz?
ben iyiki erken evlenmemişim diyorum şuanda.
çünkü gençlik yılları geri gelmiyor.
erken evlenincede ahh keşke bekar olsaydım diye onlara özenirsin.
ne demişler davulun sesi uzaktan hoş gelir.[/QUOTE]

Sanırım davulun sesi uzaktan hoş geliyor

Aylık aldığımız harçlıklarla geçinmeyi düşünüyordum

iyi canım evlen mademm :)
sonraa kızlarr ben ne yaptımm ahh diyee topik açarsın :)

Ay aman aman Allah korusun

bence bir derdim var kösesine özeliiikle eşi ve eşinin ailesi köşesine bir bak fikrin aynı olcakmı.şahsen ben onları oluya okuya evlilikten soğudum

Ay orada da çok takılıyorum benn insanın içini karartıyor

Son düzenleme:
Benim yaşlarımda sizler de heves ediyor muydunuz :) Kuzenim evlendi bir kaç ay önce eşi 21 yaşında ve hamile nasıl özeniyorum bir bilsenizzz [/QUOTE]

Yok hiç heves etmiyordum..Ben 19 yaşındayken daha bakışma,uzaktan hoşlanma ya da flort aşamasındaydım... 30 yaşımdan sonra evlendim çok şükür...Kendim çocukken evlenip çocuk sahibi olmak bana göre değildi.....

tatlım sana gelmişler..:) banada geliyorlardı universitede evlenicem artık yeter dıye nışanlıma çemkiriyordum.. aha evlılıge geldı iş anaaa bı baktım hersey tozpembe olmuyor yani.. tatlım sen azcık daha dur.. unıversıtede evlenılmez bence cunku..sevgılının bır ısı yok askerlıkte yoktur buyuk ıhtımalle.. evlılık toz pembe olmuyor tatlım .. acı ama gerçek...

canım esti mesti diyosunda erkek arkadaşında elinde yüzükle teklif etmeyi beklemiyo heralde hadi sen ewet dedin nikah memuru yanında yapmıycak bu teklifi sonuçta...
nişanlanırsın beklersin 1 yıl insanların içine girersin anlarsın ozaman senin için hala doğru geliyosa bu yaşta ewlenmek ewlenirsin...
bende 23 yaşımda ewlendim şuanda 24 üm ewet çok mutluyum ama ewlenirken bunun bi garantisi verilmemişti bana 1 sene sonrada böle mutlu olabilcekmiyim oda bilinmez ama en azından ben bebek için 1 sene bekledim öle yaptım ewlilik içinde 2 sene bekledim diycem mutsuz olursam...RABBİM hepimiz için hayırlısını versin...ben hep dua ederken çok istediğim bebeğim için bile RABBİM e hayırlı olcaksa bizim için ver diyorum...sende böle dua et hayırlıysa olsun herşey....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…