19 yaşındayım, evlenmek istiyorum birileri benimle konuşabilir mi?

Genelde babamla konuşuyorum. Baba diyorum askere gitmeden evlenilse nasıl olur, zor olur di mi ya? diyorum. Ben annenle evlendikten sonra hatta sen doğduktan sonra askere gittim diyor bir şey olmaz hayat eskisi gibi zor değil diyor.. Amcamın oğlu da okurken evlendi bebek bekliyorlarmış babam haber verdi ben de yaa olur mu öyle şey çok zor olmaz mı diyorum yine babam bir şey olmaz diyor.. Babam rahat Annemi bilemiyorum torun diye deliriyor ama torun da evlenmeden olmuyor malum :) Amcamın oğlu şu an çalışmıyo napıyorlar bilmiyorum, amcam rahmetli benim babam yardım ediyor sanırım onlara

Son düzenleme:

Hayat eskisi gibi zor değil mi ?? Bence hayat daha zor..Çünkü daha da arttı nüfuz.İşsizlik vs çok...İnsanlar geçim derdinde....Sanırım baban maddi açıdan nispeten çok daha iyi durumda olduğu için fikirleri böyle...Hayırlısı bakalım artık :)

Evet canım tespitin çok doğru babamın geliri çok iyi olduğu için çok rahat yani hayat bize toz pembe diyebilirim.. Ben özel okulda okuyorum bir de.. Ama tabi sevgilimin ailesine de bi sormak lazım Ama babam takmaz hiç oğlan tarafıymış kız tarafıymış hiç de lafını etmez böyle şeylerin canım babam

Canım teşekkür ederim :) Misafircilik oynayım ben hehhh :)))

Ay yanlış anlama, dalga geçmek için öyle demedim, bende öğrenci evindeyim normalde hazırlanmam filan gelen arkadaşlarıma yemekler, temizlik beraber yapılır, bazen oturup yemekler hazırlayasım evi temizleyesim geliyor onlar için, o zaman kendimi misafircilik oynuyormuşum gibi hissediyorum. Hani benim almam gereken bir sorumluluk değilmiş ama anneme özenip misafir sofrası filan hazırlıyormuşum gibi

Yanlış anlamadım tatlım çok hoşuma gitti.:) Ben de yurtta odamı siliyorum viledayla en fazla yaptığım bu.. Ha bir de ütü yapıyorum sabahları :) Ama yemek yapmasını pek öğrenmedim daha :)

dur kız bu ne acele ben de 19 yaşındayım ve şu an evlilik bana o kadar uzak geliyorki. ayrıca 2nizde okuyorsunuz okul bitmeden kesinlikle evlenme, başınıza ne gelcegi belli mi belki sevgilin mezun olamıcak,işsiz kalcak vs. inş. öyle bişi olmaz ama diyelim ki oldu çocugu neyle büyütmeyi planlıyorsunuz? 3 yıldır berabermişsiniz belliki birbirinizi çok seviyorsunuz bir kaç yıl daha bekleyebilirsiniz. yanlış anlama ben okulu bitirmeden evlenenlere hiç hoş gözle bakamıyorum sadece kudurmuş diyorum
aslında bir avantajında var çocugunla ilerde abla-kardeş görünebilirdiniz, benim çok hoşuma gidiyor çocugu ile aynı yaşlarda görünen aileler ama olsun sen yine bakımlı bir kız olursan bunu 4-5 yıl sonra da yakalarsın.
hem askere gitmemiş erkek daha hayatı ögrenmemiş erkektir şimdi davulun sesi uzaktan hoş geliyordur

Son düzenleme:

Sevgilinin ailesinin durumu nasıl ? Sevgilinin evliliğe bakışı nasıl ?

Ah harbiden ya kocayı askere göndermek zor olur bir de korkarım ya geri dönemezse diye Ama evli değilken ona askerde bir şey olsa içimde ukte kalır keşke tatsaydım bazı şeyleri onunla diye

Bir kaza bir süpriz olmazsa okul varken anne olmayı düşünmüyorum aslında.. Ya uf hayat ne zor ya iş bulmadır yok askerliktir of

Sevgilinin ailesinin durumu nasıl ? Sevgilinin evliliğe bakışı nasıl ?

Ailesinin durumu da iyi çok şükür çift maaşlı aile. Sevgilim de evlenmek istiyor bu kararı beraber aldık sonra burraya topik açtım çok güzel şeyler konuştuk o hevesle ben de topiği açtım.. Bu arada benimle ilgilendiğin için çok teşekkür ederim

Erken yaşta evlenen hatunlar neredesiniz? Bu arada 4 ay sonra doğum günüm var 20yi bitirmiş olacağım yani 20 yaşında olacağım.. 20 yaşındayım evlenmek istiyorum diye topik açacağım bakalım fikirler değişir mi

Kızım olacak yaştasın ve ben bir anneyim..Kızım var..O yüzden ilgilendim canım ...

haha bak işte o zaman her şey değişir

aslında çocuk işini okuldan sonra düşünüyorsanız hiç acele etmeyin :) ama ben seni anladım olur da başına birşey gelirse onunla yaşayamadıgın diger duygular için üzülmekten korkuyorsun

haha bak işte o zaman her şey değişir

aslında çocuk işini okuldan sonra düşünüyorsanız hiç acele etmeyin :) ama ben seni anladım olur da başına bir şey gelirse onunla paylaşamayacağın diger duygular için üzülmekten korkuyorsun

fazla anaç bir kişiliğin var galiba canım. bu yüzden aile olma anne olma aşkıyla yanıp tutuşuyorsun belli ki
bende 19 yasında evlendım . 1 senelık evlıyım 7 aylık da hamıleyım .
mutlu musun dıye sorsan . -Evet cok mutluyum derim ama daha da mutlu olabilirdim . esım benden 9 yas buyuk

berceste canım benım dıger topıkden tanıyorum senı ,sevıneyım mı tebrık edeyım mı bılemedım sımdı tatlım yaa .

3 yıllık ılıskının ardından evlılık kararı almanız cok guzel cok mutlu edıcı bır olay olsa gerek ama ,tatlım evlılık ıcın

sence de erkek arkadasın bıraz kucuk degıl mı ! sen de kucuk sayılırısın 19 yas da evlılık ıcın cok erken bır yas

hadı yıne kadınlar erkeklere oranla daha erken olgunlasıyor ama erkekler oyle degıl ıste tatlım! erkekler 25 yasından

once bıldıgın dunyaya toz pembe gozluklerıyle bakan henuz kısılıklerı bıle oturmamıs olgunlasmamıs oluyorlar.

sımdı evlensenız bundan 2-3 yıl sonra erkek arkadasın olgunlastıgın da ben ne yaptım dıyebıılecek belkı de.

cunku suan da verdıgı karar bıle tamamen kısılıgı oturmadan benlıgını oturtmadan vermıs oldugu karar

ama soyle 24-25 yasına geldıgın de pısman olma ıhtımalı cok yuksek .benım hep savundugum bırsey vardır oda şu;

erkekler buyumeden olgunlasmadan hayatını yasamadan gözü kapalıyken sakın evlenmeye kalkmasınlar!

bunları yapmadıkları zaman emın ol bunlara duydugu ozlemle evlılıgın de sana sıkıntılı gunler yasatabılır.

ozgurluge karsı zaafı olusacaktır ,ozgur olmak ısteyecektır ,cunku hayatını yasaması gerektıgı yasda o cıddı sorumluluklar

yuklemıs olacaktır sırtına .bence tatlım bıraz daha dusun derım .

Çok doğru bir tespit :)

Senin eşinin büyük olması avantajın varmış canım Allah bebeğini kucağına almayı nasip etsin benim sevgilim daha minikk daha 21 yaşında

Sashamia canım teşekkür ederim inan bu söylediklerin beni de çok düşündürüyor ama şimdi evlenmeye kalksam 2 yılda hazırlıklar filan anca biter aslında o zaman sevgilim 23 olur ben 21 olurum

Son düzenleme:
Öncelikle başınız sağolsun..Bir anne için çocuğunu kaybetmekten daha acısı yoktur..Ben büyük yaşa getirmeden kaybetmiştim ilk bebeklerimi...Ama kendi ellerimle toprağa gömmek zorunda kaldığım için bunun acısını derinden yaşadım...Annen bu psikoloji ile torun sahibi olmayı hayal ediyor olabilir..Ancak hemen mi istiyor yoksa ilerde olmasını istediği bir hayal mi ?

Şahsi fikrimi söyleyeyim..Ben 19 yaşında kızımın evlenmesini pek istemem...Hatta 30 yaşından önce evlenmemesi,çok çok iyi şartlarda en erken 25 yaşlarındayken evlenmesini umud ederim...Maddi nedenler yüzünden değil,insanın kişiliğinin ancak bu yaşlardan sonra oturduğuna inandığım için..Hatta bana göre ergenlik anca 30 yaşından sonra bitiyor çoğu kişide...:)

Son düzenleyen: Moderatör:

hahahah berceste kız gece gece benı cok guldurdun sen ,cok yasa emı

20-21 yasın da evlenıp de mutlu olan uyelerı nerede gordun kız

bır derdım var kosesı sırf adı gıbı de dert kosesı .

ben o bolumu okuduugm da evlılıge karsı tertemız olan masumcuk duygularım bır an da degıstı desem yalan olmaz .

bence sen de suanlık o bolume transfer ol derım tatlım

canım bence en azından bır yıl daha bekleyın derım .o bır yıldan sonra da bı soz yapar yıne bır yıl daha beklersın .sonra nısan yapar bır yıl daha beklersınız

o zaman ıkınız de evlenecek yasa gelmıs olursunuz .sonra da evlenır herkes mutlu olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…